Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Śliweczka, niestety nie pomogę. Chyba jedynie pozostaje Ci konsultacja z ginekologiem.
-
Pilik, czo ja paczę?
Gratuluje, kochana, z całego serca! Rośnijcie zdrowiutko! Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wszystkie niusy, a zwłaszcza na porównanie objawów obu ciąż oraz betę i proga. Jesli potrzebujesz jeszcze lutki lub dupka daj znać!
Lena, cieszę się, że święta spędziłaś z najbliższymi, oby synek dotrwał do terminu u mamy - niech bierze przykład z Resetowej Julci i czeka na swoją kolejkę.
Sliweczka, nie pomogę z rumieniem, ale myślałam o Tobie w święta, jak żyjesz i dajesz radę w trzecim trymestrze z maluchem u boku.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Ale tu cisza...
A u nas spadło troszkę śniegu i wykorzystaliśmy to! Ulepiliśmy pierwszego bałwana oraz jeździliśmy na sankach. Cała rodzina miała ubaw.
Święta minęły nam bardzo dobrze. Ania dostała tyle prezentów,że nie wie czym się bawić
A teraz przed nami zabawa sylwestrowa, która będzie u nas w domu.
pilik, summer86, sliweczka92, Lunaris, Kaczorka, Cabrera, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Justyna miałam właśnie pytać czy ktoś ma jakieś plany na sylwestra!
My totalnie nie imprezowi, ale przyznam że miło by było w jakimś towarzystwie spędzić ten czas. Może za rok czy dwa...
AnnaStesia a jak Wasze zdrowie?
U mnie póki co ciągniecie w podbrzuszu przy gwałtownych ruchach i kaszlu (miałam takie tylko w ciąży, to był mój pierwszy podejrzany objaw) no i karmienie zaczyna boleć jak na początku karmienia... i to nie jest przyjemna wizja najbliższego czasu...
Nie wiem czy będę robić bete i proga, jeszcze nie zdecydowałam...
I dziękuję, leki póki co będę miała, a potem już planuję wizytę.
Poza tym stres mam straszny, jak poprzednio boje się chodzić siku bo za każdym razem mam wizje różne...
Nooo ale test dzisiaj już mocny (Yos mąż się dzisiaj śmiał ile mi jeszcze testów zostało i jak długo zamierzam codziennie rano jeden robić 😂)...
A teraz jeszcze doradźcie, obstawiam owulacje ~14-15.12, kiedy najwcześniej jest sens iść do gin? Tak liczę i kalkuluje czy w okolicy 14.01 byłaby szansa na serduszko jeżeli wszystko dobrze się rozwija...
I drugie pytanie - o której i ile luteiny aplikować? Jutro będę miała, a nigdy nie brałam lutkiDorola31, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pilik - ponoć w okolicach 30dpo powinno być już serduszko, więc ten 14.01 wydaje się być oki
Ja teraz z Olką poszłam dopiero w 6+6tc, więc już był niemal centymetr człowieka
A tego bólu piersi współczuję.. pamiętam jak to u mnie wyglądało. Wprawdzie zaczęło się później, ale przez ten ból odstawiłam Aluśkę, bo nie dawałam rady. A ona jak na złość się wtedy mocno rzucała przy cycu i dodatkowo potęgowała ból.
Ale za to zaczęła magicznie przesypiać całe nocepilik, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dawno nie wystawiałam zdjęcia Misia więc dzisiaj to zrobię♥️
Nie cytujcie, potem usunęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 15:51
Cabrera, Aga9090, Rucola, lamka, pilik, Lunaaa, sliweczka92, Minnie89, moniśka..., Ania_1003, Izape_91, Lena21, ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane wpadam, żeby życzyć Wam samych radości w nadchodzącym Nowym Roku.
Żebyście spełniały marzenia, otaczały się miłością, ciepłem, dobrocią, czułością.
Żeby zdrowie i szczęście dopisywało Wam i Waszym najbliższym.
Samych przespanych nocy.
Abyście cieszyły się każdym dniem.
Pilik bardzo się cieszęto musiały być dla Was magiczne Święta.
summer86, Lena21, JustynaG, Lunaaa, sliweczka92, ibishka, Anna Stesia, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam problem - Julka za mało przybiera. Urodziła się 2940, w dniu wypisu 2870. Potem rosła ładnie, a od 4 tygodni przyrosty są słabe (od 50 gramów/ tydzień do 130 gramów/ tydzie/n). Mocz w porządku, morfologia w miarę (za dużo płytek i przesunięcia w rozmazie, ale to raczej poinfekcyjne) - leukocyty, erytrocyty, hemoglobina w porządku, więc anemii brak. Tsh w normie... w badaniu u pediatry wątroba ok, serce czyste, Julka żywa, radosna, moczy spokojnie z 8 pieluch dziennie. No ale leci w centylach na łeb, na szyję (jest na 3 aktualnie).
Lekarka dziś zleciła tylko powtórkę morfologii i zaleciła karmienie mm. Ja bym wolała znaleźć przyczynę, a nie pudrować syfa... Bo mleko mam swoje (widzę po wkładkach czy kolektorze), Julka je ładnie, wygląda zdrowo, zachowuje się radośnie. Co badać? Co robić?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset już kiedyś pisałam, że mm może nic nie da, Zuzia nigdy nie przekroczyła 10 centyla, więc to może się okazać żadne rozwiązanie.
Melduję mega bolesną owulkę, mam nadzieję że skuteczną 😁
Yos mały przystojniak Ci rośnie 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 21:55
ibishka, pilik, JustynaG, Aga9090, olik321, Yoselyn82, Kaczorka, Cabrera, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny za śladem lamki również chciałabym Wam życzyć wszystkiego dobrego w 2020
Niech spełnią się Wasze najskrytsze marzenia!
Niech dzieci rosną zdrowe i szczęśliwe, a Wy nie zapominajcie o sobie
I oczywiście serdecznie pogratulować Pilikmam nadzieję, że fasol się pięknie już rozgościł
Lunaaa, Aga9090, Anna Stesia, Lena21, Kaczorka, Cabrera, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Reset napisz jeśli chcesz na pw albo na fb najlepiej, napisze Ci więcej co nam mówił gastroenterolog i jakie zalecone badania mieliśmy żeby móc odpuścić i dać rosnąć Nince tak jak jej pasuje (była do pół roku poniżej 3 centyla)
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Reset, z tego co piszesz to Julka nie wygląda w żadnym przypadku na zagłodzone dziecko.
Ile obecnie waży Julka? Ile razy ją karmisz? Jak często? Czy dopomina się jedzenia w nocy?
Siatkami centylowymi to bym się jakoś nie przejmowała. Zresztą Julka od urodzenia jest zgrabna dziewczyna. Czyżby wtedy była na 25centylu? Bo moja Ania z wagą 3120g też była na 25 centylu. -
nick nieaktualnyReset a jak często karmisz? Ja Wiktora karmiłam co 3 h(tak wtedy w szpitalu kazano) i waga leciała na łeb na szyję i skończyło się na mm ale to moja już wina była. Jak zachowuje się normalnie, wyniki dobre to może poprostu taka jej uroda. Ninka od Pilik z tego co pamiętam też słabo przybierala a wszystko jest ok. Z badaniami niestety nie pomogę
-
Pilik pamiętam jak mnie uspokajałaś jak Zuzia spadła z centyli dużo poniżej 10. Dzięki Tobie odpuściłam i o wiele mniej się stresowałam. Pamiętam też moment, że nasze panienki zrobiły się nawet pulchne i się z tego śmiałyśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 22:05
-
Pamiętam, jak spotkałyśmy się z Luną to gdy wzięła moją Anię na ręce (a była na 25centylu) to miała wrażenie, że jest lżejsza od Zuzi.
Bo po prostu była dłuższa i inaczej się waga rozkładała.
Reset, jeśli masz pokarm a boisz się o laktację/nie chcesz podawać mm, to zawsze możesz spróbować ściągnąć mleko i podać Julce. Wtedy będziesz miała większą kontrolę nad tym ile zjadła Julka. Choć oczywiście jest z tym dużo roboty i nie dla każdego. Ale wiem, że Ty lubisz mieć kontrolę nad wszystkim więc może to być dla Ciebie jakaś opcja.Lunaaa lubi tę wiadomość