X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dużo sił wysyłam i trzymam kciuki za Filipka. To są silne chłopaki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :( przykro mi że znowu musisz to przechodzić :( Życzę Filipkowi duuuużo zdrówka a Tobie szybkiego powrotu do formy i wypisu abyś mogła być przy nim <3

Aniu kiedy ten Twój syn tak wyrósł? Fajny pomysł z uwiecznianiem wyjazdów. Styczeń już prawie się skończył - idźcie do ludzi to czas szybciej do maja zleci. Gratulacje dopięcia tematu działki. Przybijam też piątkeczkę szczepienną- u nas we wtorek.

Kaczorka na fioletową zajrzałam raz... i uciekłam- nie wiem czemu, chyba nie miałam siły przez to przejść, wolałam tutaj ;)

Ania_1003 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, trzymaj się kochana!
    Trzymam kciuki za Filipka. Mam nadzieję że szybko dadzą Ci znad że wszystko okej! ;*

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kocham Twoje optymizm! Mamy na tapecie 11.01 , to to faktycznie prawie koniec mca ;)) i żebys źle nie zrozumiała, to nie żadna szydera czy złośliwość. Naprawdę się rozbawilam jak to przeczytałam ,aż musiałam spojrzeć w kalendarz który dzisiaj jest :D

I też szczepienie mamy- w poniedziałek..przeciw ospie, bo za tydzień adaptacja startuje! <Matkojedynajakjatoprzezyje> ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:38

Lunaris lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tak mi przykro, że znowu musisz przez to przechodzić :( Miałaś dobre przeczucia. Filip na pewno jest silny, jak jego brat!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena o nie! Przykro mi, że ponownie musisz się biedna stresować. Mam nadzieję, że synek jest tak samo silny jak jego brat.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to faktycznie brzmi jak kiepski żart.. mam nadzieję, że złe dni szybko miną i później będziecie już tylko razem i Filip będzie takim super chłopcem, jak jego starszy brat ♥️

Lunaris - mi się tym razem trafiły fajne dziewczyny na fioletowej 🙂 ale bardziej się do nich przekonałam dopiero jak powstała grupa na FB 🙂

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena strasznie mi przykro, że znowu tyle stresów :(( mam nadzieję, że szybko będziecie się mogli tulić w czwórkę w domu. Dużo siły!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kurcze bardzo mi przykro :( co się dzieje? Mam nadzieję że bardzo szybko Filipek dojdzie do siebie i wrócicie szczęśliwie do domu

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dużo siły dla Ciebie. To nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej drugi raz. Jednak dalej trzymam kciuki za szybki powrót do domu w komplecie. Mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizuje a decyzje lekarzy mają jedynie sprawdzić czy aby na pewno wszystko jest ok.

Pilik 😂 czasem mam takiego pecha z niefortunnym światłem. Niby blondyn (też nie wiem po kim), ale zdarzy się, że wychodzi wykapany rudzielec na zdjęciu, mimo że na żywo absolutnie rudego nie widać 😂 Nie wiem jak ta sztuczka działa, ale mam chyba kameleona 😂
    [
    Na bilansie zobaczymy ile waży. Powinien gdzieś 12,5kg. Do zdjęcia akurat się wyciągnął i wygląda ogromniasto. 14go będzie mierzenie, chociaż ostatnio coś body mocno naciągnięte są.

I zapytam przy okazji. Czy spinacie się, że wózek jest przeznaczony do 15kg zazwyczaj i trzeba szukać innego do 22kg? Czy raczej darujecie sobie trzymanie się instrukcji i będziecie wozić do oporu? Wiem że tu mamy same fit dzieci, ale ogarnęła mnie panika, że do 15kg nam już nie daleko 😂 i trzeba szukać kolejnego powozu 🤣

Lunaris, Achia- na lotnisku dzisiaj również podsumowałam, że już prawie koniec miesiąca, więc myślę że to nie takie głupie 😂 Poza tym środa to prawie weekend, więc i 11ty może być końcem miesiąca 💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 09:32

pilik, Achia lubią tę wiadomość

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja z wózkiem do oporu 😂😉 jakoś nie wpadłam nigdy żeby szukać wózka jak dzieci przekroczyły 15 (w sumie to tylko Wiktor)

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście wiem, że te 15kg przy obecnym tyciu, to może być za rok, za 2 lata itd. No ale jednak 12,5kg to już prawie 15kg 😂 zgodnie z teorią końca miesiąca.
    Natomiast czuję że 15kg Stokke i Oskar to pomału dla mnie za dużo. Tym bardziej, że zaczyna coś skrzypieć 😮 jakby dobijał do kresu obciążenia. Chociaż dalej sunie jak czołg. Z resztą każdy jeden mam do 15kg, więc zastanawiam się na ile dadzą radę gdybyśmy jednak się trochę utuczyli.
    Oskar jest wózkofriendly i nie ma innej opcji żeby żyć bez wózka. Ale może zdążymy skończyć z wózkami zanim pójdzie do podstawówki i dobije 15kg 😜

Aga9090 lubi tę wiadomość

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :( pomodlę się za szybkie wyjście ze szpitala.... Kurcze no... Czemu?! 😢 Jutrzejsza msza święta w Waszej intencji

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jeździj z pustym koszykiem 😂🙈 to zyskasz kilka kg 😎🤣

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Filipek urodził się w piątek po prawie 19h skurczy, których niczym nie potrafili zahamować (nie wiem jakim cudem wg szpitalnych teorii u nich było znów 36t6d - dyskutowali nad tym 20 minut) przez cc (mialam wrażenie, że robiła lekarka dyżurująca co mogła, żeby tylko tego cc nie robić i chyba dopiero jak pogadała z moim prowadzącym przez telefon to się zdecydowała). Ważył 3400 i ma 56cm, 10/10 w Apgar. Wzięli go do cieplarki jako wczesniaczka żeby się ogrzał i miałam go dostać rano po badaniach do siebie. Jednak lekarka, która przyszła uznała, że mimo dobrych wyników zauważa czasem przyspieszony oddech i zostawi go jeszxze na obserwacji u nich. Ok 16 mnie spionizowali i miałam do niego iść, kiedy przyszła ona mówiąc, że chociaż morfologia, crp i inne badania były ok, jego wygląd i stan ogólny jest dobry to zrobiła dodatkowe badania i wyszła jej podwyższona prolaktyconina, która wskazuje na infekcję bakteryjną - podejrzewała wstępnie zapalenie płuc, w związku z tym zdecydowała o tym, że go natychmiast przekazują do placówki o wyższej referencyjności. Teraz czekamy całą noc bez wieści co powiedzą lekarze z Zabrza, mąż może tam pojechać dopiero ok 11 po obchodzie itd., ale ta neonatolog od nas będzie dzwonic rano, żeby spróbować się czego dowiedzieć. Statam się być spokojna i szukać jakichkolwiek pozytywów tej sytuacji by nie zwariować i jakoś przetrwać bez mojego kochanego synusia następne dni: jest pod opieką specjalistów, trafił na patologię noworodka, a nie na intensywną terapię jak Franio, ta pani doktor która go tam skierowała jest bardzo dobrą specjalistką, ale też podobno często „chucha na zimne”, lekarka która przyjechała po niego z Zabrza powiedziała, że jego stan jest dobry i że dobrze reaguje na podany już antybiotyk. Mogłam go zobaczyć, dotknąć, jest taki piękny... już za nim okropnie tęsknie i nie wiem jak to przetrwam

Ja czuję się kiepsko, brzuch potwornie boli, laktacja na razie praktycznie nie istnieje a podpięcie laktatora potęguje ból i skurcze, mam nadzieję, że rano usłyszmy jakieś pozytywne informacje i to doda mi sił... nie wiem jak to wszystko ująć w słowa, mam w sobie tyle lęku i złości jednoczenie - tak bardzo na siebie uważaliśmy, kontrolowaliśmy końcówkę cięży praktycznie co drugi dzień, oglądało mnie i wyniki tylu lekarzy, przed cięciem byłam podłączona pod ktg przez 7h non stop i nic nie wskazywało na to, że coś się dzieje... oprócz mojego strachu. Teraz mówią, że prawdopodobnie była jakaś infekcja wewnątrzmaciczna ale nikt nie potrafi powiedzieć kiedy i jak, skoro badania przez całą ciąże były dobre

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, kochana, dziękuję, że podzieliłaś się z nami Waszę historią. Tak sobie myślę (ale nie jestem w pozycji, żeby w ogóle filozofować i mieć cokolwiek sensowengo do powiedzenia), że choć medycyna w XXI wieku jest wspaniała, to mimo wszystko nie da się przewidzieć każdego scenariusza. Nie powinnaś sobie mieć nic do zarzucenia, robiłaś absolutnie wszystko i jeszcze więcej, żeby malutki urodził się zdrowy. Można gdybać, że gdyby np. cięli wcześniej, toby tego nie bylo, ale w gruncie rzeczy tego nie wiesz i nie wiem, czy sie kiedykolwiek dowiesz. I na tym etapie nie ma to znaczenia, bo Filipek na pewno cudnie zareaguje na leczenie i już lada moment będziecie się tulić. Dobrze, że lekarka była czujna i w porę zaobserwowała niepokojące sygnały. Na pewno przeżywasz teraz niesamowicie trudne chwile, bo ciężko jest urodzic dziecko i nie móc mieć go przy sobie. Mocno trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie, żeby połóg był łaskawy i żebyś niedługo mogła mysleć o tych wszystkich szpitalnych wydarzeniach jak o złym śnie, który minął i który nie wróci. Tulę Cię gorąco i myślę o Was! <3

Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Kochana trzymaj się, nawet nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ale tak jak przy Franiu Ktoś nad Wami czuwa... Filip ma najlepszą opiekę medyczną i w takim układzie chyba lepiej że jest traktowany jako wcześniak, zawsze to inaczej dla lekarzy czy personelu medycznego, poza tym szczepionki czy konsultacje w gratisie. Wysyłam ciepłe myśli i uściski w Waszą stronę, obyście jak najszybciej byli razem <3

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, AnnaStesia napisała chyba to, co ja również myślałam...
    Mam nadzieję , że Filip szybko dojdzie do zdrowia i będziesz go mogła tulić i tulić ♥️
    Życzę Ci dużo sił! I trzymam kciuki abyście otrzymali dziś same dobre wiadomości!

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kochana, przechodzisz mój najgorszy koszmar :( swoj na pewno też. Przed wczoraj urodziła moja siostra i jak napisała że mały śpi i ona tez się kładzie to miałam tylko w głowie „nie rób tego, przecież może się zacząć dusić!” Ech...
    Ale z tej całej sytuacji chyba całe szczęście, że potraktowali Filipka jako wcześniaka. Szybko wykryli zapalenie i błyskawicznie malucha wyleczą. Wrodzone zapalenie płuc może dać widoczne objawy po dwóch tygodniach nawet...! Ale wiadomo im szybciej leczone tym lepiej, dlatego wierzę, że szybko ten koszmar będzie za Wami!
    Co do obserwacji, badań... infekcja wewnątrzmaciczna jest nie do przewidzenia, przerobiłam temat na wiele stron, przegadałam z różnymi lekarzami i nie jesteśmy w stanie się przebadać ani zapobiec. Możemy być nosicielami jakiejś bakterii i nie wiele trzeba żeby doszło do infekcji :( ale ten niepokój... rozumiem Cię bardzo dobrze :( miesiącami się zadręczałam, że powinnam zrobić coś wcześniej, ale... nie da się, jeżeli coś ma się wydarzyć to już jest poza nami. Trzymam kciuki za szybkie i dobre wieści!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wielkie kciuki! Wszystko będzie dobrze, dobrze ze zauważyli, ze coś się może dziać. Ja pamietam, ze mój brat urodził się z zapaleniem płuc, nie wiadomo tez było skad to się wzięło, czasami chyba tak jest i ciężko znaleźć przyczynę. Brat urodził się w środku lata. To było dawno, miałam 5 lat i to był mały szpital, ale nigdzie wtedy nie przenosili, musiał tez oczywiście zostać dłużej w szpitalu ale żadnych komplikacji z tego potem nie było. Ale pamietam, ze mama się właśnie okropnie stresowała. Kciuki żebyś jak najszybciej mogła go tulić! A w jakim stopniu referencyjności teraz jesteś?

Lunaris - gratulacje :)! Fajna opcja przy dwóch maluchach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 08:19

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 3587 3588 3589 3590 3591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ