X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACHIA :D iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiichaaaaaaaaaaaaa! :D normalnie nie wiem czemu ale strasznie się cieszę :D jak ja lubię tą naszą powiększającą się gromadkę <3 a jeszcze 2 lata temu wiele z nas nie marzyło o jednym ... :)

Minnie super! Kciuki trzymam i jutro prosimy o relację. Pamiętaj- płaczem dopiero jak wyjdziemy z placówki ;)

Dzięki Kochane że się o mnie martwicie. Szczerze to sama się martwię i ciągle myślę czy jednak nie skusić się na małe toczonko... Hgb u mnie 8 :/ wiem że samymi tabletkami będzie ciężko. Nawet ostatnia @ to była tylko 1 podpaska i 1 wkładka. Wiem że dobrze nie jest ale najbardziej martwię się tą pracą- dziś zaczęłam i musiałabym od razu L4 :/ w szpitalu mam dyżury w weekendy żeby jak najmniej obciążać mamę- i tak musi być u mnie jak ja w biurze jestem. Dziś miałam wspaniały dzień pracy- 4 godziny ciszy spokoju i odprężającego klepania w klawiaturę. Liczę na to że dzięki tej pracy trochę się odciążę fizycznie i psychicznie. Spróbuję namówić mojego lekarza POZ na przypisanie zastrzyków. Powtórzę wyniki za 3 tygodnie jak nic nie drgnie to bez gadania się kładę bo już mi się zdarza podsypiać w dzień a ostatnio jak tak się działo to skończyło się zapaścią oraz łóżkiem na intensywnej terapii :/ (dobrze że padłam w pracy :P).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 21:56

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris przypomnij mi się jutro, wrzucę zdjęcie żelaza najlepszego na świecie, Polecone przez naszego profesora co operował Florka- a przypominam miał 5 jednostek krwi przetoczonej. Jest drogie, bo prawie stówa za butelkę, ale bardzo szybko stawia na nogi. Widzisz dobrze, że wtedy byłaś w pracy, a co będzie jak stanie się to samo kiedy będziesz sama z chłopakami? Myśl o tym w tej kategorii ...

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia 💗💗💗

Reset oby się szybciutko zwolnił termin, dobrze że wiesz co się dzieje. Siostra synkowi dwa tygodnie temu podcinała w Gliwicach i właśnie jakoś się zwolnił wtedy termin i szybciutko ich wcisnęli, trzymam kciuki żeby i u Was tak było!

Luna ja uwielbiam primigi, jak jest jakaś opcja podejść do to maxx to tam bardzo często są właśnie 18/19, to były ulubione buty Niny, do dzisiaj jak znajdzie to chce ubierać i płacze, że nie może (minus tk maxx, nie dokupisz większego rozmiaru tych samych butów ;p) kapcie mamy ekotuptusie ulubione a u dziadków ma Naturino i też są całkiem ok tylko już z grubszą podeszwą i cieplejsze

reset, Lunaaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ile tu się działo!

Lena widziałam zdjęcia. Aż się miło patrzy na taką bijącą radość! Obyście nie mieli już żadnych zmartwień a chłopcy współpracowali teraz jak M w pracy.

Śliweczka mi się wydawało, że Ty już 2 tygodnie temu urodziłaś 🙈 To raczej nie był sen, ale mam nadzieję że tak jak sny zwiastują odwrotność, tak syn postara się być punktualny. A przynajmniej się nie będzie ociągać 😁

Lunaris widziałam zdjęcia. Te wszystkie choroby są straszne. A najgorsze że cierpią dzieci... Ciężko na to patrzeć, tym bardziej jak nie można w pełni pomóc...
    Z hemo 8 byłam całą ciążę... 😩 Jak spadła do 5, to najpierw się nie chciałam zgodzić na przetoczenie, ale właśnie wtedy po Waszych namowach, poddałam się. Głupia byłam na początku... Chociaż dla mnie samo słowo 'przetoczenie' w dołku hormonalnym po porodzie brzmiało strasznie. Teraz jeśli się to powtórzy, od razu się zgadzam.
    Przez 4 dni byłam niezdolna do jakichkolwiek operacji przy Oskarze w szpitalu. Przykro mi do tej pory.
    Dlatego zadbaj o siebie bo masz dla kogo!
    Super że ferie się udały. Im starsza tym młodsza 😲 Jak tak można???

Luna kiedyś się ta zła passa skończy. Myśl pozytywnie. Tym bardziej że teraz nie jest gorzej!
    I zapytam, na jakiej podstawie lekarka sugerowała zmianę butów?
    A poza tym, to widzę że u każdej takie malutkie buciki 😲 ja na prędce właśnie kończę ogarniać rozmiar 24, bo nie domyśliłam się, że syn ma za małe buty 😔 o 2 rozmiary... Jestem na siebie potwornie zła. Gdyby nie to że kuleje od 2 dni, a zwracają uwagę na to inni (ja nie zauważyłam 😩), to by dalej w nich chodził. Ale coś jest nie tak z nogą pomimo butów.

Achia Gratulacje! Zgadzam się z Leną, że wzięłaś nas z zaskoczenia. Oby wszystko było w jak najlepszym porządku.
    Będziesz sprawdzać jeszcze betę? Oskar tak dobrze znosi żłobek, bo pewnie czuł, że będzie starszym bratem. Matko, jak to brzmi... Dopiero co to On się nie spieszył na świat a tu już szykuje się awans na starszego brata.
    No i co planujesz zrobić z powrotem do pracy?
    Niedługo to zostanie garstka jedynaków na forum. Idziecie wszystkie jak burza!

pilik miał być suwaczek!

Justyna, Summer co tak cicho?

Lunaaa, sliweczka92 lubią tę wiadomość

[age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak zwykle ostatnio z doskoku, nie wiem, w co ręce włożyć niestety i ledwo zipię. Ale chciałam choć kilka słów napisać. Przede wszystkim Achia - moje najserdeczniejsze gratulacje!! Też mam dupka i się polecam w razie czego! Rośnijcie zdrowiutko!

Lunaris, cieszę sie, że odpoczełaś, choć Twoje wyniki mnie zasmuciły, bo mam wrażenie, że naprawdę jesteś w słabej formie, tylko nie chcesz nam tu smęcic i z Twoich postów nie wynika to, że jesteś mocno osłabiona. Dużo sił Ci życzę!!

Lunka, my podobnie jak Pilik polecamy Primigi, dla nas to genialne buty, mały dośc szybko się z nimi oswoił. A paputki kupiłam mu dopiero niedawno, tuż przed świętami, zamawiałam handmade - na fejsie MamKa Handcraft. Są urocze (w liski) i synek uwielbia w nich biegać.

Śliweczka, nieustannie trzymam kciuki na szczęśliwe rozpakowanie się! Kto się zajmie Hanią na czas Twojej nieobecności? Mąż będzie przy porodzie?

Pilik, Lena - wspaniałe wieści o Waszych bobasach (i tych w domu, i tych w brzuszkach), myślę o Was cieplutko.

Reset! :-* :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 02:40

Lunaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ♥️
    Nas samych wzięło z zaskoczenia, bo po tych wszystkich analizach uznaliśmy, że "aaa niech się dzieje co ma dziać" ,to był 1 cykl "starań". A dopiero 3 który rokował na normalny cykl. Nikomu nie mówiliśmy, nie chciałam zapisywać się na żadne forumowe testowanie, bo czułam ,że wtedy wrócą "demony", z którymi walczyłam podczas walki o Oskara. Jak test w pt wyszedł biały, to już włączyło mi się myślenie "o nie, trzeba będzie szukać lekarza, chodzić na monitoring itp", .masakra jak ta niepłodność nadal siedzi w głowie człowieka...
    Byłam u ginekologa w połowie cyklu, ale miał zepsute USG,ale mi powiedziała,że jak cykl ma 27-35 to zakłada się, że owu występuje. Po porodzie miałam ponad 40dni cykle, a dopiero co wrócił cykl 31, potem 28 i teraz ten szczęśliwy :)
    Mam stresa, brzuch mnie pobolewa jak na @, a jutro sprawdzam przyrost bety, proga i TSH.
    Co do pracy, w tej sytuacji mam nadzieję, że nie wrócę. Umówiłam ginekologa na 21.02, zapytam czy da mi L4 od dnia kiedy miałam wrócić do pracy, bo mi się ten powrót ani nie opłaca, ani w pracy w sumie też po co im ktoś, kto i tak zaraz ucieknie.

I dziś nie mogłam sobie odmówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 06:40

Rucola, veritaa, Lunaaa, Aga9090, sliweczka92, frezyjciada, Minnie89, Ania_1003, Cabrera, Yoselyn82, pilik, JustynaG, Malgonia, moniśka..., ibishka, Jeżowa, Lena21, Anna Stesia, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia krecha jak byk! Rozumiem Twoje rozterki co do starań, u mnie te demony niestety już się rozbudziły, także znów Ci zazdroszczę :P Ale tak pozytywnie ;) A co ze żłobkiem z ziązku z tym, ze zostajesz w domu? Oskar będzie chodzić czy zostajecie sobie razem?
    AssaStesia super, ze się odezwałaś <3 Jak tam postępy Twojego Malucha? Super się o nich czyta więc napisz coś w wolnej chwili :)
    Ania u nas rozmiar 24 ale nie wiem czy zimę przechodzimy. Młodemu stopa rosnie w zastraszającym tempie a na wiosnę pewnie jakieś emelki kupimy, bo mam rabat 20% za zakup poprzednich

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zobaczymy. Skoro mu tak dobrze idzie to może będzie chodził 3x tyg na 5h, w zależności jak się będę czuła i jak będzie chorować... Zawsze to byłby czas dla mnie żeby pojechać na jakieś badania, wizyty czy coś. W końcu znów co mc krew, Endo, alergolog.. na razie marzec idzie wg planu a potem zobaczymy:)

Trzymam za Ciebie kciuki! Oby też Wam zaskoczyło i demony poszły spać!

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania byłam z małą na wizycie w ciepłych butach zimowych, typowo do wózka, niewyprofilowanych i dosyć twardych. A że z bucików do chodzenia, które normalnie nosi wyrasta, to od razu kupię lepsze :) moje dziewczyny mają ultra małe stopy. Starsza prawie 5 lat a nosi 24, mała ledwo 19, ale co się dziwić jak ja mam 35 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:01

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17b1db80250d.jpg

50 dzień cyklu....
    Tydzień temu test negatyw....
    Pozytywny owulak miesiąc temu!
    Zrobiłam test żeby wywołać w końcu @....
    Czy to jest realne?
    Ja pitole....
    No jaja jakieś

veritaa, Achia, Ania_1003, Aga9090, summer86, sliweczka92, Cabrera, Minnie89, Yoselyn82, pilik, JustynaG, Malgonia, moniśka..., Rucola, ibishka, Jeżowa, Lena21, reset, Anna Stesia, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ale piękności nam z rana serwujesz 😍

AnnaStesia, na pierwszy rzut Hanie podrzucimy do znajomych mają prawie Roczniaka . Hania lubi u nich spędzać czas, mają dużo zabawek. :D później dojedzie do niej babcia, bo ma jakieś 130km do nas. Na chwile obecna nie pracuje. (To moja teściowa, ale to jest ten typ do rany przyloz.). Hania za babcią szaleje. :)

Ania, uwierz mi, że z chęcią bym się już rozpakowala. 😂

Pilik, ja też czekam na suwaczek! 🥰

Anna Stesia lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje!!!

Dziewczyny gratulacje i kciuki!

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ojacie!!!! :))

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje ❤️

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dzień zrobiła Achia, dzisiaj Frez. Kto chętny na jutro? 😂

Frez Gratulacje!

pilik lubi tę wiadomość

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez 😁super

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Frez!!!! <3 Gratulacje dziewczyny! :) WOW

To jest mój trzeci cykl po porodzie. Pierwsze 2 cykle takie same jak przed ciążą czyli 30 dniowe (nie miałam problemów z regularnością cykli) Teraz trzeci cykl i już 34 dc a @ ani widać ani słychać... To normalne? Dziewczyny karmiące jak to u Was wyglądało z tą regularnością?

P.S. Nie, nie jestem w ciąży.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tak to normalne, czasem troszkę trwa zanim się cykle uregulują...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja dostałam @ w sierpniu i cykle były ponad 40dni. A przed ciążą równe 27/28 dni. Karmisz jescze? Bo wtedy to cykle to w ogóle mogą szaleć cały czas. Tak mi gin mówiła.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Frez wieeelkie gratulacje! I nudnych 8 miesięcy 😍

Lunaris jeśli chcesz, mam prawie całe opakowanie Feroplexu, dostałam po porodzie po przetoczeniu 3j krwi. Mogę wysłać za koszty wysyłki :) jedna fiolka (15ml) zawiera 40mg jonów żelaza. Myślę, że może pomóc, chociaż trochę.

Achia lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 3607 3608 3609 3610 3611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ