X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nie mam jak, bo starszak chory, męża nie ma, a żeby zrobić betę muszę drylować 30km w jedną stronę...
    Nie wiem czy mówić mężowi, czy się wstrzymać.... Matko ... Jestem rozdygotana
    Nie dziwię się. Pamiętam jak miałam podobne uczucia przy drugim. Mówić, nie mówić. Pędzić do labo, czy nie ;)
    Niesamowite emocje 🙂 masz jeszcze jakieś testy?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie jest powiedziane, że będzie tak źle. Fakt jest troszkę ciężko z początku aby nauczyć się dobrej organizacji. Tak jak Agulineczka pisze wyjście do przedszkola z starszym gdy młodsze też trzeba zabierać, zakupy, choroby itd ale te chwile gdy widać jak się razem bawią i się przytulają są piękne ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem dojadą do mnie testy, więc jutro na pewno siurne.... Ale jakoś nie wierzę dalej w to... A najlepsze to, że jakbym chciała do gin na NFZ to najwcześniejszy wolny termin na 25 marca🤦

Achia potwierdzam, to co pisały dziewczyny, najtrudniej wpaść w ten rytm. Potem jest z górki ;) ale ogólnie wesoło. U nas już ten etap, że idą we dwóch do swojego pokoju, zamykają drzwi i mamy chwilę na wspólną herbatkę. A że w tym czasie na 99% demolują swoje królestwo, to już inna historia 😂

agulineczka lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój Maluszek chyba się obrócił, bo wcześniej czkawke czułam na dole po lewej stronie, a teraz czuje u góry po prawej... chyba musiał się jakoś obrócić no nie? Jak to było u Was?

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56e972014112.jpg
    Lunarisku to jest to żelazo.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez jeszcze raz Ci gratuluję <3 Luty zaczął się cudownie! Oby tak dalej!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja to bym pewnie dzisiaj wieczorem jeszcze nasikała :p Czekamy na dobre info i trzymam kciuki!

Mnie to póki co średni czas czeka. W marcu mam gastro z kolono... W kwietniu z kolei kontrolne usg piersi zobaczyć co z moją zmianą, bo lekarka nie była pewna czy to gęsta torbiel czy co innego. Nie wiem czy nie czeka mnie biopsja.Ech. No, ale byle do lata!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się tutaj dzieje, Achia, Frez gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Dziewczyny, mój Maluszek chyba się obrócił, bo wcześniej czkawke czułam na dole po lewej stronie, a teraz czuje u góry po prawej... chyba musiał się jakoś obrócić no nie? Jak to było u Was?
    U mnie Oskar jak już był główką w dół to pozycji nie zmienił..a masz jeszcze jakaś kontrolną wizytę żeby sprawdzić ułożenie Piotrusia?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajuuu dziewczyny ale emocje :D cudownie gratulacje!!!

Ostatnio taka cisza była że z 2 dni nie patrzyłam a teraz nie mogłam nadrobic😁
    My dziś wizytujemy wieczorem o 18.20:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, USG już mieć nie będę, dopiero na IP.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Achia, USG już mieć nie będę, dopiero na IP.
    a moze warto podejść i zrobić usg na własną rękę, bo jesli ustawił sie pośladkowo to pewnie cc. Lepiej się nastawić w razie czego...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka, u nas Staś dluugo był ułożony miednicowy, Ok 35/36 tygodnia był już główka w dol, a później pamiętałam, ze byłam przekonana, ze fiknął znowu główka do góry, bo tak go czułam, ale okazało się, ze jednak nie, został główka w dol ;)
    Także tego i zrobię życzę 😊

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, suwaczek zamontowałam to jeszcze wrzucam okruszka z poniedziałku 💗 choć 2,5cm to już nie taki okruszek!
    01ca89612706.jpg

JustynaG, Achia, sliweczka92, Ania_1003, frezyjciada, Bajkaaa, Minnie89, Lunaaa, summer86, Aga9090, Rucola, Yoselyn82, agulineczka, Madzik34, Cabrera, Lunaris, Lena21, Patrycja20, moniśka..., Anna Stesia, ibishka, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Frez - cóż za cudowne wieści. :) No to szykuje Wam się poród koniec września, początek października!
    Gratuluję dobrych wieści

Pilik,cudowny miś Haribo <3

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak tam boli mnie brzuch na @ to mogę nospe? Niby dopiero co byłam w ciąży ,a nie pamiętam czy na początku można.... Trochę mnie ten ból stresuje..

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ale przecież w ciąży specjalista musi Cię przyjąć w ciągu 7 dni.
    Na test ciążowy to nie uwierzą ale jakby Ci się udało betę zrobić to i na wizytę muszą Cię umówić.
    No i jeszcze jak to 50dc to Ty jesteś w 7tc :D

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Frez, ale przecież w ciąży specjalista musi Cię przyjąć w ciągu 7 dni.
    Na test ciążowy to nie uwierzą ale jakby Ci się udało betę zrobić to i na wizytę muszą Cię umówić.
    No i jeszcze jak to 50dc to Ty jesteś w 7tc :D
    Teoretycznie tak, a praktycznie to niekoniecznie. U mnie w mieście są dwa miejsca gdzie jest gin na NFZ i jedni odsyłają do drugich, pacjentki czekają cały dzień pod gabinetem 🙈 no masakra....

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, generalnie to ja za chwilę zwalniam brzuszek, więc jak którąś jeszcze chętna, to zapraszam. :D

Lunaaa, pilik, Ania_1003, JustynaG, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ale tu emocje!

Achia, Frez ogromne gratulacje i mocne kciuki! <3

Pilik, cudowny miś haribo <3 jak Ty się czujesz?

Rucola, ja mocno wierzę, że Lewko nie będzie długo czekał na rodzeństwo ;*

Lunka, trzymam kciuki, żeby Wasze stesy jak najszybciej się skończyły i szybko udało się zdiagnozowac Zuzinkę ;*

Śliweczka, u mnie tak było pod koniec ciąży , że czułam czkawkę pod żebrami i byłam pewna, że młoda się obróciła, ale siedziała grzecznie główką w dół ;)

AnnaStesia, cudownie Cię "widzieć". Mam nadzieję, że w końcu u Was nadejdzie spokojniejszy czas i choć trochę odpoczniesz. Może jakiś urlop?
    Też chętnie poczytałabym o aktualnych umiejętnościach Twojego synka. A jak u Was ze spaniem?

Lunaris, kochana dbaj o siebie i rozważ ten weekend w szpitalu. Ściskam mocno!

Aniu, dziękuję, że pytasz.. u nas życie na wariackich papierach, od piątku wszyscy jesteśmy chorzy, ale chyba powoli wychodzimy z tego. Mam nadzieję, że kiedyś znajdę chwilę, żeby napisać coś więcej o Ani, aktualnie jestem w ciągłym niedoczasie i ogromnie podziwiam mamy więcej niż jednego dziecka, bo ja pracując ledwo ogarniam rzeczywistość. Ania chyba wkrótce zostanie tu jedyną jedynaczką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 20:32

Rucola, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3609 3610 3611 3612 3613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ