X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka spóźnione życzenia ❤️

Achia co ja czytam?! Gratuluję!

Luna kciuki!!

Lunaris może rzeczywiście lepiej się położyć na te 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:22

sliweczka92, Lunaaa, Achia lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie wywaliło z forum i nie mogłam się zalogować

Lunka dzięki, że pytasz, nie chce zapeszać, ale Franio na razie bardzo dobrze, rozwala mnie kiedy mówi, że „kofa Ipka” - od jutra mąż wraca do pracy wiec zobaczymy jak będzie teraz

Achia ale nas wzięłaś z zaskoczenia :D ogromne kciuki za okruszka !

Lunaris cholerka nie brzmi to dobrze :/ dbaj o siebie kobieto ! Jeśli mama może zostać z chłopakami to może faktycznie warto rozważyć szpital na weekend ?

Achia, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a nie masz gdzieś w pobliżu chirurga stomatologa? U mnie w mieście- a zaznaczam, że to wieś w porównaniu z Krakowem 😂 jest przynajmniej 4stomatologow którzy podcinają wędzidełko. Florek też miał podcięte, bo kiepsko było z jedzeniem

• reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reset a nie masz gdzieś w pobliżu chirurga stomatologa? U mnie w mieście- a zaznaczam, że to wieś w porównaniu z Krakowem 😂 jest przynajmniej 4stomatologow którzy podcinają wędzidełko. Florek też miał podcięte, bo kiepsko było z jedzeniem

Jasne, że mam, tyle, że ta neuro poleciła tamta lekarkę, bo ponoć w Krakowie nikt tego sensownie nie robi :/ a że neuro wzbudziła moje zaufanie, to i w tej kwestii zaufałam. Napiszę maila, zobaczymy, co odpiszą. Miesiąca nie wytrzymam, mnie serce teraz boli jak wiem, skąd to szarpanie u Julki... Biedna, męczy się po prostu :(

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja przecież podcinałam Milciowi wędzidełko w Krakowie u laryngologa. Termin praktycznie z dnia na dzień, mogę dać Ci namiary. Oni zajmują się małymi dzieciaczkami głównie. Moja środowiskowa i porodowa położna mi ich polecały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 17:27

reset lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratulacje :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku to idź gdzieś szybciej... Bo te problemy będą się pogłębiać, ja wiem jak z Floraśkiem było....

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w porządku, lekarka fajna, okazało się, że jest ordynatorem. Skierowała nas na EEG, mamy termin za ponad miesiąc... Bezwzględnie kazała robić holter, bo stawia na podłoże kardiologiczne, za równe dwa tygodnie wizyta u kardiologa. Ona musi wykluczyć zmiany neurologiczne, a że nie podoba jej się obniżone napięcie mięśniowe i wiotkie stawy skokowe to jak wyżej, EEG i kontrola. Rozwój umysłowy, ruchowy w normie. Nic ta wizyta więcej nie wniosła narazie. Dziękuję za kciuki. Zaraz biorę się za szukanie butów i kapci dla Zuzi, jeszcze tu problemy mi były potrzebne :(

sliweczka92 lubi tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka fajnie, że Was skierowała na EEG! Będziesz mieć jedno zmartwienie z głowy, bo EEG wiele wyjaśnia. Będzie dobrze, zobaczysz!

• reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reseciku to idź gdzieś szybciej... Bo te problemy będą się pogłębiać, ja wiem jak z Floraśkiem było....

Miesiąc czekać nie będę, dziś napiszę, czy kogoś nie poleca w Krakowie, a jak nie to uśmiechnę się do Minnie o namiary.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku teraz będzie już tylko lepiej ;) czekamy na zdjęciowy spam małej księżniczki!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Jakie są najlepsze buty dla maluszka? Lekarka wymieniała firmy specjalistyczne ale nie cholery nie zapamiętałam w tym zamieszaniu, może będziecie wiedziały. Z tanszych polecała Bartek/konecki/elefanten. Emelki też
    Jeszcze dodam, że Zuzia ma rozmiar 19, a część ma od 20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:44

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Jakie są najlepsze buty dla maluszka? Lekarka wymieniała firmy specjalistyczne ale nie cholery nie zapamiętałam w tym zamieszaniu, może będziecie wiedziały. Z tanszych polecała Bartek/konecki/elefanten. Emelki też
    Jeszcze dodam, że Zuzia ma rozmiar 19, a część ma od 20
    Lunka elefanten są super, nasze ulubione! Do tego extra buty ma bobux-tylko cenowo droższe. Nam fizjo jeszcze polecał Geox i primigi

Lunaaa lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka polubiłam przez przypadek. My mamy emelki (rozmiar 19), jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Kosztują trochę, ale są warte swojej ceny. Teraz się rozglądam za kolejnym rozmiarem na wiosnę. My przymiezalismy w specjalistycznym sklepie (polecam się do takiego wybrać, dobiora fachowo rozmiar. Mają do tego specjalne buciki z wycietymi palcami, w których dokładnie widać, jaki zapas w bucie ma dziecko). Ja placilam 189, ale widze w necie, zw można dobrać trochę taniej. Jeszcze jedna ważna kwestia, to Pani w sklepie na początek bezwzględnie polecala trzewiki (niezaleznienod pory roku), najlepiej sznurowane, im więcej "dziurek" tym lepiej dopasujesz buciki do stopy dziecka. Mamy też buciki innej firmy i widać różnicę w chodzeniu.

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, Sliweczka dziękuję za polecenie ;* gdybym tylko miała kiedy jechać przymierzyć z małą :( liczę na sobotę. Emelki mi się najbardziej podobają, bo są w miarę stonowane, szukam właśnie czegoś konkretnego. Emelki są podobne do korneckiego, którego kupowałam starszej, ładnie w nich chodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:55

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synkowi pierwsze buciki kupowałam właśnie emelki. Świetnie trzymają stopę. Ulci jeszcze nie kupowałam, bo najwięcej czasu spędza w wózku W spiworze lub w aucie. W domu to skarpetki antypoślizgowe.

Lunaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka kochana a będziesz tak miła i zmierzysz mi realną długość wkładki z 19? Chciałabym się upewnić, że ma tyle ile podaje producent

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladka jest wklejona w bucie, ale spróbuje jakoś to zrobić

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ok. 12cm

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziękuję ;*

age.png
‹‹ 3606 3607 3608 3609 3610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ