X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka spóźnione życzenia ❤️

Achia co ja czytam?! Gratuluję!

Luna kciuki!!

Lunaris może rzeczywiście lepiej się położyć na te 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:22

sliweczka92, Lunaaa, Achia lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie wywaliło z forum i nie mogłam się zalogować

Lunka dzięki, że pytasz, nie chce zapeszać, ale Franio na razie bardzo dobrze, rozwala mnie kiedy mówi, że „kofa Ipka” - od jutra mąż wraca do pracy wiec zobaczymy jak będzie teraz

Achia ale nas wzięłaś z zaskoczenia :D ogromne kciuki za okruszka !

Lunaris cholerka nie brzmi to dobrze :/ dbaj o siebie kobieto ! Jeśli mama może zostać z chłopakami to może faktycznie warto rozważyć szpital na weekend ?

Achia, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a nie masz gdzieś w pobliżu chirurga stomatologa? U mnie w mieście- a zaznaczam, że to wieś w porównaniu z Krakowem 😂 jest przynajmniej 4stomatologow którzy podcinają wędzidełko. Florek też miał podcięte, bo kiepsko było z jedzeniem

• reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reset a nie masz gdzieś w pobliżu chirurga stomatologa? U mnie w mieście- a zaznaczam, że to wieś w porównaniu z Krakowem 😂 jest przynajmniej 4stomatologow którzy podcinają wędzidełko. Florek też miał podcięte, bo kiepsko było z jedzeniem

Jasne, że mam, tyle, że ta neuro poleciła tamta lekarkę, bo ponoć w Krakowie nikt tego sensownie nie robi :/ a że neuro wzbudziła moje zaufanie, to i w tej kwestii zaufałam. Napiszę maila, zobaczymy, co odpiszą. Miesiąca nie wytrzymam, mnie serce teraz boli jak wiem, skąd to szarpanie u Julki... Biedna, męczy się po prostu :(

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja przecież podcinałam Milciowi wędzidełko w Krakowie u laryngologa. Termin praktycznie z dnia na dzień, mogę dać Ci namiary. Oni zajmują się małymi dzieciaczkami głównie. Moja środowiskowa i porodowa położna mi ich polecały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 17:27

reset lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratulacje :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku to idź gdzieś szybciej... Bo te problemy będą się pogłębiać, ja wiem jak z Floraśkiem było....

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta w porządku, lekarka fajna, okazało się, że jest ordynatorem. Skierowała nas na EEG, mamy termin za ponad miesiąc... Bezwzględnie kazała robić holter, bo stawia na podłoże kardiologiczne, za równe dwa tygodnie wizyta u kardiologa. Ona musi wykluczyć zmiany neurologiczne, a że nie podoba jej się obniżone napięcie mięśniowe i wiotkie stawy skokowe to jak wyżej, EEG i kontrola. Rozwój umysłowy, ruchowy w normie. Nic ta wizyta więcej nie wniosła narazie. Dziękuję za kciuki. Zaraz biorę się za szukanie butów i kapci dla Zuzi, jeszcze tu problemy mi były potrzebne :(

sliweczka92 lubi tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka fajnie, że Was skierowała na EEG! Będziesz mieć jedno zmartwienie z głowy, bo EEG wiele wyjaśnia. Będzie dobrze, zobaczysz!

• reset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reseciku to idź gdzieś szybciej... Bo te problemy będą się pogłębiać, ja wiem jak z Floraśkiem było....

Miesiąc czekać nie będę, dziś napiszę, czy kogoś nie poleca w Krakowie, a jak nie to uśmiechnę się do Minnie o namiary.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku teraz będzie już tylko lepiej ;) czekamy na zdjęciowy spam małej księżniczki!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Jakie są najlepsze buty dla maluszka? Lekarka wymieniała firmy specjalistyczne ale nie cholery nie zapamiętałam w tym zamieszaniu, może będziecie wiedziały. Z tanszych polecała Bartek/konecki/elefanten. Emelki też
    Jeszcze dodam, że Zuzia ma rozmiar 19, a część ma od 20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:44

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę. Jakie są najlepsze buty dla maluszka? Lekarka wymieniała firmy specjalistyczne ale nie cholery nie zapamiętałam w tym zamieszaniu, może będziecie wiedziały. Z tanszych polecała Bartek/konecki/elefanten. Emelki też
    Jeszcze dodam, że Zuzia ma rozmiar 19, a część ma od 20
    Lunka elefanten są super, nasze ulubione! Do tego extra buty ma bobux-tylko cenowo droższe. Nam fizjo jeszcze polecał Geox i primigi

Lunaaa lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka polubiłam przez przypadek. My mamy emelki (rozmiar 19), jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Kosztują trochę, ale są warte swojej ceny. Teraz się rozglądam za kolejnym rozmiarem na wiosnę. My przymiezalismy w specjalistycznym sklepie (polecam się do takiego wybrać, dobiora fachowo rozmiar. Mają do tego specjalne buciki z wycietymi palcami, w których dokładnie widać, jaki zapas w bucie ma dziecko). Ja placilam 189, ale widze w necie, zw można dobrać trochę taniej. Jeszcze jedna ważna kwestia, to Pani w sklepie na początek bezwzględnie polecala trzewiki (niezaleznienod pory roku), najlepiej sznurowane, im więcej "dziurek" tym lepiej dopasujesz buciki do stopy dziecka. Mamy też buciki innej firmy i widać różnicę w chodzeniu.

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, Sliweczka dziękuję za polecenie ;* gdybym tylko miała kiedy jechać przymierzyć z małą :( liczę na sobotę. Emelki mi się najbardziej podobają, bo są w miarę stonowane, szukam właśnie czegoś konkretnego. Emelki są podobne do korneckiego, którego kupowałam starszej, ładnie w nich chodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:55

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synkowi pierwsze buciki kupowałam właśnie emelki. Świetnie trzymają stopę. Ulci jeszcze nie kupowałam, bo najwięcej czasu spędza w wózku W spiworze lub w aucie. W domu to skarpetki antypoślizgowe.

Lunaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka kochana a będziesz tak miła i zmierzysz mi realną długość wkładki z 19? Chciałabym się upewnić, że ma tyle ile podaje producent

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladka jest wklejona w bucie, ale spróbuje jakoś to zrobić

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ok. 12cm

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziękuję ;*

age.png
‹‹ 3606 3607 3608 3609 3610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ