Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Wczoraj odcięłam małą końcóweczkę smoczka. Ania nawet tego nie zauważyła. Natomiast uwielbia książeczkę "Papa smoczku" i przychodzi do mnie i prowadzi dyskusje, że tam chłopiec ma smoczek nie tylko do spaniaOczywiście tego, że później wyrzuca go do śmietnika nie widzi i tę stronę szybko pomija.
Dziś obcięłam jeszcze bardziej. Daliśmy jej go do drzemki, włożyła do buzi, wyjęła, zaczęła oglądać, zastanawiać się... co tu się stało. Ale zasnęła bez płaczu (oczywiście ze smokiem w buzi). Póki co jest lepiej niż się spodziewałam.
Summer Pisałam już o tym wcześniej. Od kiedy pracuję zdalnie, mam taki moment w ciągu dnia gdzie potrzebuję spokoju i wtedy puszczam małej piosenki. Daję jakieś przekąski i ona sobie grzecznie siedzi i ogląda. Na początku miałam wyrzuty sumienia ale czasami po prostu tak jest prościej. Głowa do góry!
Lunaris Tak jak mowią dziewczyny, pełen szacun za zaangażowanie. Chciałabym trafiać na taki personel medyczny jak TyChoć oczywiście najlepiej bym w ogóle nie musiała trafiać do szpitala no ale wiadomo jak to w życiu bywa.
-
U nas hitem jest seria z ulica Czeresniowa
mamy na razie wiosnę i lato. ANIA uwielbia. Mamy też rok w Lesie i ja się nią bardziej zachwycam
ale Czeresniowa to hit!!
Justyna a to mądra Aneczka. Hehe. Trzymam dalej kciuki.
U nas mimo że już odstawiona dość dawno to widzę że te cyce są cały czas gdzieś w jej mózgu obecne. Ostatnio oglądała książkę, ja coś pisałam przy stole nagle słyszę jak Ania sama do siebie mówi "jeść jeść am am am cycusie"
Śliweczka ślicznościWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 13:32
sliweczka92, JustynaG, frezyjciada, Jeżowa lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Justyna u nas super zadziałało obcinanie. Tydzień czasu i Oskar sam mówił że nie chce jak się mu proponowało.
Niestety przyszedł raz katar i od tamtej pory smoczek to przyjaciel bez którego nie może żyć 😭
Nawet nic nie dają małe kroczki, czyli zmiana kształtu bo toleruje tylko jeden. Posypało się wszystko. Teraz potrafi chodzić z 4 przy sobie. Staram się zabierać ale kończy się to tym, że jestem gryziona. Jest wtedy jak pirania. Gryzie gdzie popadnie. Wystarczy że nie ma nic w buzi to od razu leci gryźć.
Nie wiem jak drugi raz podejść już do tematu.
Także oby nożyczki wystarczyły.
Ja chyba muszę zacząć czymś smarować żeby nie chciał wpychać do buzi. -
Muszę kupić jedną z tych książeczek jak tak je polecacieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 16:43
sliweczka92, Yoselyn82, pilik, JustynaG, frezyjciada, summer86, Madzik34, Lunaris, Kaczorka, Rucola, ibishka, veritaa, Cheresta, Jeżowa, Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Luna ale ślicznotka 💕💕
Sliweczka cudne maluchy 💕💕sliweczka92 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ania_1003 wrote:Lunaris mam pytanko. Jak dobrze pamiętam to Ty kupowałaś Kinderkrafta AVEO?
Takjesteśmy szczęśliwymi posiadaczami.
-
Śliweczka -cudowne masz dzieci, ja bym już zaczęła rozmyślać nad 3
są piękne! Jak patrzę na Piotrusia to najchętniej położyłabym się obok niego spać
Lunka Zuzia wygląda uroczo w tych kitkachmusisz ją koniecznie przebrać w wiewiórkę kiedyś!
U nas trochę trudno z bajkami bo Franek ogląda ALE Staszek ma wszelkie pozycje daleko w nosie. Kocha za to piosenki- jak Lewcio u RucoliŁącząc przyjemne z pożytecznym odpalamy piosenki (najlepiej takie ruchowe z pokazywaniem) i Franek nie siedzi przed tv tylko animujemy Stasiowi tańce
wszyscy sie ruszają a ja mam nadzieję schudnąć nieco
Moje dziecko lubi książeczki- 3 sekundy a potem najfajniej wszystko rozrzucać z półki. Sprawdziła się na chwilę Kicia Kocia z okienkami. Dobra i chwila! a teraz kupiłam tą pozycję i juz dłuzej potrafi posiedziećpolecam:
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa. Zawstydzacie mnie a ja naprawdę nie robię nic szczególnego. Myślę że bardziej narażają sie wszyscy sprzedawcy - ja parcuję chociaż w zabezpieczeniu. Nie widziałam żeby pracodawcy zadbali o swoich pracowników (poza rękawiczkami) a oni obsługują przecież dziennie kilkadziesiąt, może setki osóbJeść przecież trzeba więc do sklepu musimy chodzić.
Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka
Jak tam u Was teraz? masz trochę oddechu po tych pierwszych miesiącach? Patrze na suwak i nie wierzę że to już pół roku!
Ps czy mówiłam już że chcę córeczkę?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja tylko w skrócie hbo czasu brak. Gabi zachwycona siostra chce na kolana ja brać całuję podaje pieluszki,ale... Ma też swoją ciemna stronę mocy.. Widzę że mocno to wszystko przeżywa. Ostatnie dni czasem jej nie poznaje. Stała ise bardziej nerwowa, niestabilna z emocjami, dużo cięższa do opieki. Wykańcza mnie to psychicznie. Ale staram się być cierpliwa itp. Bo dla niej to jest ciężki czas i muszę zrobić wszystko co w mojej mocy żeby pomóc jej przez to przejść.. Ogólnie z moimi hormonami kiepsko. Dużo płacze co chwilę bez powodu. Mąż ogólnie przez 99%czwsu stara się pomóc i wspiera ale ma 1% zachowań gdzie doluje mnie jeszcze bardziej. Głównie wynikają one z zachowania Gabrysi.. Nie ma do niej momentami cierpliwości bo nie jest ogólnie przyzwyczajony do opieki nad nią a co dopiero jak teraz jest ciężej.. No ale koleżanka mnie pocieszyła mówiąc że może dziś i jutro będzie chu... Wo.. Ale w końcu będzie lepiej.
Gosia jest póki co bardzo grzeczna. Dużo śpi pięknie je. Ładnie przybiera. Mleczarnia działa odpukać świetnie oby tak dalej.
Lunaris również ukłony w Twoja stronę.
Zostawiam na chwilę dziewczyny..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 01:25
pilik, sliweczka92, Cheresta, moniśka..., JustynaG, veritaa, Yoselyn82, Jeżowa, Lunaris, frezyjciada, Lena21, Kaczorka, Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wspaniałe dzieciaczki
od razu jakoś jajniki pracują jak się patrzy na takie malusie istotki
a wszystkie starszaki także cudowne!
Ibishka pociążowe hormony na pewno też niczego nie ułatwiają... Nie mam doświadczenia w dwójce dzieci ale pamiętam swoje okropne początki z Agatką, więc bardzo współczuję
Verita oj wyobrażam sobie Twoją Anię jak to mówi
Justyna powodzenia z odsmoczkowaniem. Nas też to czeka wkrótce... W dzień w zasadzie już nie ma wcale, ale drzemka i noc bez smoczka nie wchodzi w grę póki coa jak się czujesz? Pamiętam, że w ciąży z Anią zdarzały Ci się omdlenia ale nie pamiętam czy na początku czy gdzieś później.
Lunaris podziwiam ogólnie pracę pielęgniarek a teraz to już szczególnie. Ale trafna uwaga odnośnie sprzedawców...
My mamy te książeczki z serii Rok w... i są ok, ale nie są ulubionymi. Czereśniowej nie mamy, ale wiem że Marcyś Olika jest fanemu nas te przesuwanki które pokazala Lunaris były największym hitem z tych wszystkich wymienionych
Spokojnej kwarantanny dziewczyny -
Jeżowa, omdlenie zdarzyło mi się raz. To było jakoś w II trymestrze. Z tego co pamiętam to Reset miewała częściej. Teraz jestem ciągle zmęczona i męczą mnie mdłości.
-
JustynaG wrote:Jeżowa, omdlenie zdarzyło mi się raz. To było jakoś w II trymestrze. Z tego co pamiętam to Reset miewała częściej. Teraz jestem ciągle zmęczona i męczą mnie mdłości.
A widzisz, to coś mi się pomyliło. Współczuję młodości, okropieństwo -
Hej dziewczyny, zdjęcia maluszków zawsze jakoś tak człowieka podnoszą na duchu i powodują uśmiech
cudne dzieciaczki !
Summer odkąd zastałam sama z Franiem i Filipkiem bajki wpadają niestety codziennie, ale w związku z tym, że też czuje z tego powodu wyrzuty sumienia to staram się je wykorzystywać tylko w sytuacjach kiedy nie mam za bardzo wyjścia albo jestem totalnie wyczerpana - u nas w grę wchodzi tylko BING - nie wiem co ma w sobie ta bajka, ale Franio żadnej innej nie akceptuje, kupiłam wiec 4 książki o Bingu i w ten sposób staram się unikać domagania się go w tv, kiedy limit jest przekroczony. Jutro dojdzie tez do nas pościel z Bingiem bo od 2 tygodni Franio śpi sam w swoim pokoju, kolorowanki z Bingiem itd. Jednym słowem u nas Bingowy szał :o
Co do „Rok w” to my mamy Rok na wsi, ale szału nie ma, choć Franio ogólnie bardzo lubi książki i często czytamy. Nadal wracamy do różnych części Pucia, lubi też te które wstawiła Lunaris z ruchomymi okienkami - mamy chyba z 5 różnych. Teraz króluje Złota Ksiaga Bajek o przygodach Binga - czytamy po 3-4 historie przed snem i drzemką(z tego samego wydawnictwa co ruchome EGMONT, bardzo ładnie wydana).
Teraz Empik dał 60 dni premium za darmo, można trochę zaoszczędzić i mieć darmowa dostawę, może się komuś przyda to info
Wybaczcie, że tak z doskoku czytam Was codziennie i kibicuję, ale zawsze na 10 rat i później dużo rzeczy mi umyka... -
Lunaris
uważam, że jednak przy zarobkach w służbie zdrowia to jednak heroizm chodzenie do pracy w tym czasie, dbaj o siebie dzielna kobieto
A co do odsmoczkownaia to u nas porażka, bo nie mam siły się za to zabrać na poważnie i to ciagle przesuwamLunaris lubi tę wiadomość
-
Ibishka - przechodziłam niedawno to co Ty i mogę powiedzieć po 5 miesiącach, że przyjdą lepsze czasy 🙂 dotrzecie się wszyscy, Gabi oswoi się z faktem, że jest w domu dzidzia. A za rok o tej porze dziewczynki będą się razem bawić/bić 😉😝
Lunaris - 5 miesięcy minęło nie wiem kiedy. Ale nie ukrywam, że czekam na ten czas, gdy Ola zacznie raczkować i siadać 😉
Lena - a maskotkę Binga też kupicie? Bo my chyba na zajączka zamówimy 🙂 i książeczki.
A mój mąż chce Flopa 🤦😝