X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mega wspolczuje calego tego stresu :( dobrze ze masz chociaż teraz rodzicow blisko ;) szkoda ze mnie w pl nie ma bo chetnie bym pomogla, tez mam dom rodzinny niedaleko Opola ;)

Ja sie stresuje jak moj maz kilka dni poza domem a co dopiero ty masz powiedziec :( oby pozniej sie wszystko dobrze ulozylo!

Dzieki za filmik z nianiami bo sama stoje miedzy wyborem vtech sowa czy avent 630...
    Jakos mi te dwue poki co przypasowaly a tez wole kamerke wlasnie dlatego ze w dzien a czasem i w nocy jestem sama wiec przyda sie mimo ze widze drzwi pokoju dzieciecego w dzien z salonu a i z sypialni dwa kroki... ale jak jedziemy tu do mojej ciotki albo do pl to juz u ciotki u babci czy u tesciow syoialnie na pietrze wiec sie mega przyda...
    Pamietam jak szwagierki corka byla mala to lubila sobie przez sen wzdychac czy postekac a oni na kazdy szmer larali jak szaleni i w finale nie dosc ze km narobili to jeszcze mala im sie od tego latania i zagladania czesto budzila...

Padlam dzis poznym popoludniem przed tv i teraz spac nie moge... jakos tak leze w lozku i przeglądam internety bo zasnac nie moge...
    Brzdac chyba tez nie bo mimo ze ruchy czuje poki co delikatnie bardzo (tylko raz sie konkretniej zdarzylo) to leze i czuje ze sie wierci... dobrze ze chociaz pies padl bo tez sobie cos miejsca dzis znalezc nie mogla i sie krecila po lozku...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pilnowałam dziewczynki, to dom 300m2 i dziecko na górze rano spało. Siedziałam zwykle w salonie na dole i nasłuchiwałam nianię czy to oddychanie, stękanie... każdy szelest i leciałam na górę. Zwykle budziła się z płaczem i wtedy czas pokonania schodów to była wieczność. Lecisz z myślami czy coś się stało czy przypadkiem nie spadła z łóżka. I tutaj mieli tylko 'na głos'.
    Więc my pomimo tych 34m2 i tak samo, drzwi sypialni praktycznie w salonie, to jednak mieszkanie małe i byle zagrzanie wody w czajniku czy włączenie ekspresu robi hałas. Z tego powodu tv też będzie chodził głośniej. Zwykłe kąpanie czy wyjście z praniem na balkon. Myślę że się ten monitor przyda i lepiej dołożyć te kilka zł na nianię z ekranem niż latać na każdy szmer.
    Ale to zwykle wychodzi w praniu. M nie był przekonany ani do tej niani ani do leżaczka 'bo po co jak mieszkanie małe?'. Jednak żebym jakoś funkcjonowała, to nie robił oporów z zakupem.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji teraz. Mam nadzieję że jakoś się poukłada i dasz radę!

Ja dziś w nocy znowu miałam stawiania więc brałam nospe. Jeszcze z tydzień i już nie będę musiała na nie reagować :)

A tak wyglądamy witając się w 9 miesiącu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47d7fc30d395.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:20

Bajkaaa, Lena21, olik321, Jadranka, Sarna84, Kaczorka, summer86, pilik, KateHawke, Flowwer, Anna Stesia, blue00, innamorata88, JustynaG, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze sie pozalic troche... Mam jakis kryzys w związku, mi juz jest ciezko, wssystko boli itp, po domu biega energiczny 4 latek a pomocy ze strony chlopa 0. Zawsze duzo zajmowal sie synkiem a od jakiegos czasu totalna znieczulica. Az boje sie pomyslec co bedzie jak urodze, i co raz czesciej mam chec spakowac wszystko i rzucic to w cholere...

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka pięknie wyglądasz!!
    mimo 9 miesiąca figura się trzyma !! :)

ibishka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita gratulacje- jak dobrze, ze Malenstwo już jest z Tobą:)

Kaczorka- Luska wymiata, sliczniejej w kokardach:)

Aniu- podziwiam Cie, jesteś silną babką, dajesz rade w sytuacjach w których niejedna by się już załamała. M na pewno zdąży wrócić na Wielkie Wyjście:)
    Ibishka- wyglądasz super!!

Moniśka- ja czasami tez mam takie dni. M dużo pracuje, a wieczorami jakoś nie piekli się do pomocy przy starszaku. Tez się zastanawiam jak to będzie z dwójką. Zostaje mieć nadzieje, że źle nie będzie:)

A ja Babeczki dzisiaj jestem ostatnio dzień w pracy, od jutra L4, tak się cieszę, że chyba Piccolo dzisiaj otworzę!;-)

Kaczorka, Sarna84, summer86, Jeżowa, pilik, olik321, KateHawke, ibishka, Bajkaaa, Lena21 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zamawiałyście w Gemini i było dopisane żeby wybrać kolor to przychodziło to co wybrałyście czy losowe wrzucili do zamówienia?
    Przyszła teraz paczka. Otwieram a tam 3 smoczki i żaden nie taki jak pisałam... i to wrzucili jeszcze takie które M odrzucił na dzień dobry bo brzydkie... ręce opadają...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście kryzysy w związkach mijają :)
    U nas pierwsze 3 miesiące życia Luśki były burzliwe. I jak nigdy się nie kłócimy, tak wtedy bywało ostro :p

Amy - otwieraj Piccolo!! :D piękny czas teraz przed Tobą :)

Ibishka - brzusio cudny :D

My walczymy z katarem. Mamy Fride, wodę morską, nebulizator, sól fizjologiczną i maść majerankową.
    Najgorzej było wieczorem, bo młoda płakała jak jej nosek przytkało po spaniu. Ale szybko opanowaliśmy sytuację i noc była przespana :)

A dziś mąż idzie do księdza chrzciny zaklepać. I już jestem ciekawa ile ksiądz sobie za to zaśpiewa.

Amy333 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, moj wlasnie tez duzo pracuje, 7 dni w tygodniu. Uroki swojego biznesu... Ale mnie najbardziej wkurza brak zrozumienia mojej sytuacji, ze tez mogę byc zmeczona i zle sie czuc.

Ania, u mnie Gemini wysylala takie jak chcialam, napisz do nich. A napewno bylo napisane zeby wybrac kolor? Bo czasem maja dopisane ze wysylaja losowo.

Ania1003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Amy, moj wlasnie tez duzo pracuje, 7 dni w tygodniu. Uroki swojego biznesu... Ale mnie najbardziej wkurza brak zrozumienia mojej sytuacji, ze tez mogę byc zmeczona i zle sie czuc.

Ania, u mnie Gemini wysylala takie jak chcialam, napisz do nich. A napewno bylo napisane zeby wybrac kolor? Bo czasem maja dopisane ze wysylaja losowo.

Tak, właśnie było napisane że trzeba wybrać z 3 kompletów które są na focie bo inaczej wyślą losowo.
    Jeszcze się z M głowiliśmy jak to napisać bo nie było żadnych nr do wyboru. Albo wybierz kolor a na focie tylko 1 przykład i skąd mam wiedzieć o innych kolorach...
    Dzień bez problemów to dzień stracony... jeszcze 3 paczki dzisiaj...

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tez jestem tego zdania ze co widzisz to lepiej... tez bym pewnie leciala na kazdy szmer do pokoju zobaczyc a tak bede mogla spokojnie sprawdzic bez latania czy cist potrzeba czy dziecko sie tylko kreci...

Ibishka piekny brzusio!

Ania1003, ibishka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, my już po usg III trymestru. Synek pozostał synkiem, na moment udało nam się spojrzeć na jego twarzyczkę, ale zaraz się zakrył łapkami. W międzyczasie łyknął wód, pokazał języczek i uśmiechnął się. Na zdjęciu w akcji z jęzorkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb04262941b.jpg

Kaczorka, Bajkaaa, summer86, blue00, JuicyB, innamorata88, Flowwer, olik321, Jadranka, KateHawke, Lena21, JustynaG, Sarna84, Jeżowa, Yoselyn82, malka, pilik, Rucola, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, napisz do Gemini, na pewno to poprawią, bo ewidentnie wkradł się błąd, zwłaszcza że dają możliwość wyboru koloru, a nie losowo wysyłają.

Amy, super, że zbliża się wielki dzień odpoczynku, musisz nabrać sił!

Moniśka, no to niefajnie ze strony męża. Praca jest ważna, ale nie tak ważna jak rodzina. Nie dziwię się, że jest ci przykro. Pytałaś go, skąd takie zachowanie i że chciałabyś na niego liczyć, a nie wiesz, czy możesz? Faceci czasem są prości jak budowa cepa - jeśli się im nie powie wprost o swoich oczekiwaniach to się nie domyślą.

Kaczorka, zdrówka dla małej, całą zimę dzielnie się trzymała, a tu na wiosnę przywitało ją paskudztwo :-(

Ibishka, wyglądasz jak milion dolarów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 14:09

ibishka lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze Was nie nadrobilam ale zrobię to w wolnym czasie.
    Więc tak. W czwartek robiłam powtórkę badań watrobowych plus kwasy żółciowe. Te ostatnie wyszły w normie ale reszta podskoczyly.
    W piątek wizyta u mojej gin i skierowanie do szpitala.
    Pojechałam w sobote wieczorem. Przyjęli mnie na oddział zrobili ponownie badania.
    Przed północą przyszedł lekarz i kazal zabrać rzeczy na porodówke bo będą poród indukowac.
    Kwasy żółciowe przez 2 dni skoczyly z 8 na 26. Norma 10. Był to stan niebezpieczny dla dziecka.
    Od polnocy do 9 rano oksytocyne. Skurcze lekkie i 0 rozwarcia. Decyzja - cesarka.
    O 9.45 miałam już mała.
    2820g i 52cm. Zabrali ja na dobe do inkubatora a druga doba na sali adaptacyjnej.
    Dopiero dziś jest że mną. Może jutro wyjdziemy, ale się nie nastawiam, bo traktują ją jak wcześniaka. Urodziła się przed ukończeniem 37tc.
    Póki co, rana boli i czuje się srednio.
    Dodaje jedno zdjęcie zrobione dziś na szybko.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bdeb5ef5224.jpg

Dominika <3

Bajkaaa, blue00, Anna Stesia, ibishka, Ania1003, Kaczorka, JuicyB, innamorata88, Flowwer, olik321, Jadranka, KateHawke, Lena21, JustynaG, Sarna84, Yoselyn82, Jeżowa, malka, pilik, emi2016, Rucola, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita piękna masz księżniczkę :)
    A to że troszkę wcześniej się urodziła to nic chciała być na święta z wami :) najważniejsze że wszystko jest dobrze :)

Lusesita lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jaka Dominika jest słodka <3 buziaki od e-cioci :)
    Pomimo wszystkich tych trudów, dzielnie się spisałyście dziewczyny, teraz będzie już tylko lepiej!

Anna Stesia, śliczne zdjęcie! <3 cieszę się, że wszystko ok :)

Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczności <3 ,wracaj szybko do formy :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jak się cieszę, że napisałaś! Malutka jest prześliczna i ma cudne policzki! Ale rzeczywiście chyba cc miałaś w ostatniej chwili przy takich wynikach. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie. Będziecie na święta razem <3

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Lusesita, piękną masz córcie, gratuluję ❤
    A ja jestem po badaniach polowkowych, z mojego Jasia zrobiła się Anastazja. Trochę zrobiło mi się smutno,ale ważne aby było zdrowe moje maleństwo.
    Gorzej jest z tym,że kupiłam część ciuszkow dla chłopca :)
    Ogólnie waga stanęła mi w miejscu, tylko brzuch lekko rośnie.
    Miłego dnia :)

Lusesita, Anna Stesia, blue00, Kaczorka, olik321, KateHawke, JustynaG, Yoselyn82, Jeżowa lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Cześć, dziewczyny, my już po usg III trymestru. Synek pozostał synkiem, na moment udało nam się spojrzeć na jego twarzyczkę, ale zaraz się zakrył łapkami. W międzyczasie łyknął wód, pokazał języczek i uśmiechnął się. Na zdjęciu w akcji z jęzorkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb04262941b.jpg
    Cieszę się że wszystko pięknie :)
    No i synek cudny :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ