X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję tego egzaminu. Mam nadzieje, że poszło dobrze i że zdany. U mnie też 11tc był najgorszy pod względem mdłości. Koło 13tc się uspokoiło. Już niedługo poczujesz się lepiej. Ja na mój egzamin na pewno pójdę. Zapłaciłam za niego 600zl więc nawet jakbym miała nie zdać to musze się tam pokazać. No chyba że coś nieplanowanego się wydarzy. Ta druga część egzaminu jest tylko w przypadku jak zaliczę pierwszą. To będzie 36tc... Tak jak u Lusesity, jak widać wszytko się może wydarzyć. Ale dopóki nie zdam pierwszego nie będę się stresować drugim ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleczko, Kochana, ja za swój zapłaciłam 1680 zł ;) Plus 400 zł za laptopa na egzamin i 3000 zł na komentarze, orzecznictwo i książki. Więc też nie miałam sumienia odpuścić. Poszło mi dobrze, z wyjątkiem gospodarczego. Niestety mam złe przeczucia, bo zawaliłam po całości, a jedna negatywna ocena przekreśla cały egzamin. Obstawiam 4 pozytywne i 2 z gospodarczego.

U mnie już 12 tydzień, a dodatkowo bąbel był ostatnio starszy o tydzień na usg (robiłam w poniedziałek, przed samym egzaminem). Twoje słowa o ustaniu mdłości w 13 tygodniu są balsamem na mą duszę. Ja póki co rzygam jak kot, szczególnie wieczorami.

Trzymam mocno kciuki za Twój egzamin :) Na pewno podejdziesz również do drugiej części i zdasz śpiewająco :) Najmnocniej będę kciukać za dobre samopoczucie!

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohoho to poszaleli z tymi cenami! Ja na całą specjalizacje tyle nie wydałam ;) no może z opłatą za egzamin to tyle będzie w sumie. A jak pomyślę, że pewnie będę powtarzać to będzie się zbierać więcej ;)

Mam nadzieję, że jednak zdasz. Z tego co piszesz to nie poszło źle. Trzymam kciuki, żeby ten gospodarczy też był zaliczony :) A kiedy wyniki?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita gratulacje

Dziewczyny, któraś jeszcze oprocz Lusesity ma cholestaze? Mnie cos od soboty wieczorami wszystko swedzi, ale nie az tak ze musze sie ciagle drapac. Jutro lecę na wszelki wypadek na wyniki.
    Jesli ktoras ma to jak z tym swedzeniem to wygląda.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ale cudowna ta Twoja córeczka :)
    A te kokardy - nie dziwię Ci się, że masz do nich słabość.

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg takie słabości mam do teraz wczoraj miałam power posprzatałam dom, 2 okna umyłam, 5 psów wykapałam i o 20.00 miałam odlot bo obudziłam się ok 9 rano ;)

Emilka jestem z Ciebie i Reset dumna a teraz odpoczywaj.

Kaczorka ukradnę Ci Luśkę !!

Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy katar!! :(
    Jak sobie z nim radzić u takiego malucha?

Malka - rozmawiaj z niunią, że mama ma ważne egzaminy i że nie może za szybko urodzić ;)
    Ja swojej całą ciążę powtarzałam, że rodzimy w październiku - najlepiej 13 lub 16. I posłuchała :p

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tak będę robić! Tylko mam nadzieję, że zechce mnie posłuchać. A co do kataru to nie mam pojęcia. Na pewno wyciąganie glutów z nosa a co wiecej się robi to nie wiem :( jak nie przejdzie do jutra to moze do lekarza?

Ja mam dzisiaj wizytę na 10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 07:23

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posłucha :)

Zobaczę jak będzie się rozwijać. Jakby było gorzej to pójdę do lekarza. Póki co spróbuję sama z tym walczyć.
    Ciekawa tylko jestem czy to wirus czy może na zęby.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita cudownie, że malutka jest z Tobą po drugiej stronie brzucha! Gratuluje <3

Emilka i Małka - podziwiam Was, że się tak przygotowujecie i podchodzicie do tych egzaminów! I trzymam kciuki za same pozytywne wyniki :)

Mnie zmogło przeziębienie. Niby nic, a jednak półprzytomna cały tydzień chodzilam... dzisiaj siedzę w lab na krzywej i czekam już bardzo na śniadanie! Nakupiłam tyle cudownych materiałów, że chciałabym siedzieć i szyć, a coś siły brak... biodra w nocy dają czadu, Ninka na różne dni, ale dzisiaj mam wrażenie że prawie nie spała...! Co się budziłam to mnie kopała

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik też mnie biodra w nocy bolą. Muszę się obracać z jednej strony na drugą właśnie dlatego że mnie biodro boli jak za długo leżę na jednej stronie :/
    Ja w nocy za bardzo małej nie czuje. Ja spie ona chyba też ;) wieczorem przed spaniem najbardziej szaleje.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka trzymam kciuki za wizytę :)

U nas maluch jest ostatnio bardzo ruchliwy, nie myślałam, że można tak czuć dziecko w 20 tyg.

A poza tym witamy się w 21 już :) wczoraj zdałam sobie sprawę, że po świętach wchodzę w 6 miesiąc.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w klubie bolących bioder :) Tez co się obudzę to muszę zmienić bok. Moja mała też w nocy cicho siedzi, najwyżej się przekreci. Najbardziej daje czadu przy obiedzie i koło 22 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 08:42

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że typowa ciążowa przypadłość ;) troszkę to pociesza.
    A moja w nocy też raczej śpi, a dzisiaj jakieś dzikie szaleństwa! ;) teraz też wariuje po glukozie ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, kciuki za wizytę!

Kaczorka, a niech ten katar idzie precz od ślicznej Luśki. Mam nadzieję, że szybko minie.

Odnośnie ruchów, moja prawie caly dzień wczoraj spokojna byla i już się martwić zaczynałam, ale przed snem dała czadu :)

Miłego dnia i tygodnia dziewczyny!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jadę dziś po ciuszki dla malucha od innej mamy z Wrocławia :)
    zobaczymy co to będzie, wystawiła każdą rzecz po 5 zł, więc narazie wzięłam 5, jak będą fajne i zadbane to postaram się mieć z nią stały kontakt. Wygląda na to, ze ma teraz malucha 3-4 miesięcznego, więc idealnie by nas wyprzedzali :)

Ciuszki niby z samych firm typu HM i Smyk czy Kapphal, narazie wzięłam body i spodenki, ale czaiłabym się na jakiś cieplejszy komplecik czy pajacyk już w rozmiarze np 68, żeby na jesień/ zimę maluch miał

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z katarem u takich maluszków kojarzy mi się tylko aspirator, ewentualnie nawilżanie powietrza i nebulizator do inhalacji. Mam nadzieję, że szybko przejdzie <3

Co do ruchów to mój synio nieregularny jest :) czasem kopie non stop, a czasami bawi się w króla ciszy, żeby mamę trichę postresowac :p

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tak jak Lena pisze, sol fizjologiczna do noska i aspirator, ewentualnie woda morska do psikania. Jak masz inhalator to inhalacje z soli fizjologicznej, chociaz chwile zeby powdychala. Ale jesli nie bedzie lepiej to z takim maluchem szybciej do lekarza bo infekcje sie w moment rozwijaja.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie jest jakiś wielki ten katar. Oczyściłam nosek chusteczką nasączoną solą fizjologiczną. Mąż jeszcze wodę morską w sprayu kupi :)
    Inhalator mamy, ale użyjemy jak będzie gorzej.

Super się czyta o tych kopniaczkach :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda morska w sprayu rozrzedzi glutki

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ