Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka też mi się wydaje, że do niej pasuje Agatka
taki mały zgrywus z niej
co do włosów to miałyśmy moment że Agata nam mega wyłysiała, ale gdzieś po pierwszych urodzinach zaczęła nadrabiać i teraz ma dość długie, faktycznie
a co do wyglądu to jednak zdecydowanie częściej słyszę, że jest bardzo podobna do mojego męża, ale myślę że powoli powoli widać też moje geny
Rucola super, że Lewcio idzie do żłobka! Ty wtedy wrócisz do pracy na cały etat, tak?
Frez kurcze no to mnie trochę nastraszyłaś z tymi prenatalnymi. Ogólnie chciałam robić tam, gdzie w ciąży z Agatką ale tam nie działa w ogóle gabinet póki co. Jak w przyszłym tygodniu na wizycie będzie wszystko w porządku to wtedy obiecuje zacząć szukać miejsca na prenatalne! A co do noszenia maseczki to doskonale Cię rozumiem, ja ledwo jestem w stanie w tym oddychać obecnie, ale kurcze no trzeba nosić dla bezpieczeństwa nomimo że nie jest łatwo
-
Jezowa z prenatalnym problem bo aktualnie mniej placówek je wykonuje, też bym się jednak już zapisała na wszelki wypadek
Lunaris dobrze że się odezwalas, trzymaj się z tym wszystkim...!
Luna cudownie, że badania wznowione! Obyście dostali szybkie terminy.
Ja mam ciążowy mózg już po całości, serio 🙈 z dnia na dzień jest gorzej. Od kilku dni wiecznie wołam psa imieniem dziecka i na odwrót 🤭 i w ogóle głupoty mówię i zapominam dosłownie o wszystkim -
Lunaris fajnie Cię widzieć 🤗 oby wszystko się wyprostowalo i w pracy i z Ciastkiem i z chłopcami w domu
Kaczorka widać, że Ola zadowolona po jedzeniu- i po minie i po ubranku 😂
Jeżowa Agatka śliczna, a mina na drugim i trzecim zdjęciu przekozak haha 😆
Luna dobrze, że Zuzi wznowili badania. Wychodzi na to, że powoli wracamy do normalności
Ja na początku ciąży myślałam o imieniu Anna dla córki. Też mam siostrę o tym imieniu i upatruje w niej matkę chrzestną, więc miałaby imię po niej, ale jednak Ada bardziej mi podchodzi. Z tego co pamiętam z dzieciństwa to moja Anka była bardzo grzeczną, spokojną dziewczynkąKaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Jezowa ja już od jakiegoś czasu pracuję na tyle na ile sytuacja pozwala i pewnie długo minie zanim to będzie cały etat. Niestety chyba w każdej branży czuć brak pieniędzy że się tak wyrażę... Póki co czeka nas ponowna adaptacja i w sumie nie myślę o tym co będzie dalej, żyjemy sobie z dnia na dzień#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka Olusia jest cudowna!
Niesamowite to jest jak dzieci jednych rodziców mogą się roznic... sama jestem ciekawa co nas czeka.
Wrzucam nasze wariacje fryzurowe 😂 matka się doczekać nie mogła i kombinuje z tych kilku włosków 😂
I aktualizacja brzuszkowa
Rucola to prawda... ja sama czekam z leczeniem na lepsze czasy... już abstrahując od zagrożenia u nad doliczają za „środki ochrony” 100-200 zł w zależności od gabinetu...!
A w czasach kiedy pensje tną a ZUS ma opóźnienia (ja czekam na wypłacenie zwolnienia od połowy kwietnia...) to jednak nie są małe pieniądze szczególnie z wizją konieczności 3-4 wizyt...Kaczorka, Jeżowa, Rucola, frezyjciada, Yoselyn82, Cheresta, moniśka..., JustynaG, JustynaG, sliweczka92, Minnie89, Lusesita, olik321, mi88, Lena21, Lunaaa, Ochmanka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Justyna - ciężko jednoznacznie powiedzieć jakim byłam dzieckiem.. W żłobku i przedszkolu wszystkie panie mnie lubiły, bo byłam w miarę spokojnym a jednocześnie pozytywnym dzieckiem. Raczej bezproblemowym. Do tego inteligentnym.
Ale czasami robiłam jakieś odpały. Np. połamałam łóżko w przedszkolu, podarłam tam pościel, na drzemkach nigdy nie spałam i budziłam inne dzieci.
Za to w domu byłam pyskata 😝
Swoją drogą ja mam chyba pecha do łóżek, bo w swoim życiu połamałam ze 3. 🙈
Jeżowa - zapisz się na prenatalne. To zawsze można odwołać. A szkoda by było, żeby terminów zabrakło.
Co do różowych bluzek Agatki - może podświadomie zakładasz jej do jedzenia, bo Ci ich nie szkoda 😝 a ona podobna jest trochę do Ciebie i trochę do Twojego męża. Ale i Wy z mężem też trochę jesteście do siebie podobni 🙂
Lunaris - fajnie, że jesteś 🙂
My dziś na szczepieniu z Olką byłyśmy i młoda waży 7230g.
pilik, Rucola, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, sliweczka92, Lena21, Lunaaa lubią tę wiadomość
-
Pilik świetne fryzury!!! Podziwiam za umiejętności ❤️ a brzuszek piękny ❤️
Rucola rozumiem, ja też przyznam że odwlekam nieco wizytę u dentysty, znaczy byłam na samym początku epidemii i powiedział mi że mam wrócić jak się wszystko uspokoi, bo coś tam widzi do roboty, ale bezpieczniej będzie zostać w domu. Powodzenia z adaptacją, domyślam się że może być ciężko, sama bym była przerażona powrotem Agatki do żłobka teraz po tu tygodniach spędzonych razem z cyckiem co 15 minut 🤦♀️ -
Pilik - szacun dla Ninki, że daje robić sobie takie fryzury! Alka ledwo pozwala się uczesać raz na jakiś czas..
A brzuszek super 😁❤️ też jestem ciekawa czy u Was będą maluszki podobne czy całkiem inne (jak u nas).
U nas Alka rok temu prawie włosów nie miała a teraz już takie 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:04
pilik, Rucola, agulineczka, Izape_91, frezyjciada, Cheresta, JustynaG, sliweczka92, Lusesita, Jeżowa, Lena21, Lunaaa lubią tę wiadomość
-
Kaczorka czyli jest nadzieja, że moja Ulcia też będzie miała takie włoski 🙂
Sprawdziłam w notatniku i Ula wazyla w wieku Oli 1kg więcej, no ale ona urodziła się z waga 3410g.
Pilik, ale pokaźny brzuszek już 🙂 fryzurki piękne, dobrze dziewczynki przyzwyczajać do czesania. Mamy w rodzinie siedmiolatke, która do tej pory ściąga wszystkie gumki i spinki, no nie chce inaczej niż rozpuszczone, a że włoski ma cienkie to wciąż sie placza i wygląda jak mały ' Szopen'. Oczywiście nie chce też krótszych włosów, bo musi mieć długie i już. Ale jej od początku nie czesali, bo po co męczyć dziecko gumkami. No to nieprzyzwyczajona teraz.
Kaczorka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Ja też od razu zajrzałam w siatki centylowe 🙈 Hania miała jakieś 7,5 (urodzona 2850, ale na początku przybierala jak torpedy 😅), na 9 tygodni wysyła tyle co Piotruś, chociaż między nimi 800g różnicy na starcie 😂
Kaczorka, Alusia ma piękne włoski!
Pilik, ja też czekam na te wszystkie dobierane 😍Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Pilik maluch rosnie jak na drozdzacha Ninka ma piekne kucyki
co do ciazowego mozgu, moj osiaga apogeum
szczoteczka do zebow lezy w kubku z pasta, no a ja wyviagam szczoteczke i rozgladam sie za pastą😉
Justyna w sumie pomysl ze sluchawka nie glupi! Ale czy ja bede miala glowe do tego, sama nie wiem...
Wspolczuje mdloscii ogolnie zlego samopoczucia i mozliwosci odpoczynku. Ja nie chce urodzic zbyt szybko wlasnie dlatego, zeby sie chwile jesscze nacieszyc tym spokojem, bo jak mala sie urodzi, to juz tego pędu nie zatrzymam. To nie tak, ze nie spieszy mi sie do poznania jej, poprostu czekam juz 4 rok na nią, sama świadomość, ze jest w brzuchu mnie uspokaja od początku. Moze ktos pomysli, ze co ze mnie za matka, ze tak mysle :p chociaz jak mam ciezszy dzien, to chcialabym zeby wyszla juz z brzucha
Luna, super wiadomosc!
Lunaris, dobrze ze sie odezwałaś :* mam nadzieje, ze szybko sprawy sie same rozwiążą i bedziesz miala czas napisac tu jakis dluzszy wywod! Ja absolutnie bez Ciebie nie rodze
Frez ale w jakiej kolejce? Przeciez Ty maszpierwszenstwo i koniec! Jeszcze w czasie pandemii to juz w ogole. Lekarz mi ostatnio mowil, ze jak wczesniej nikt nie chcial na wizyty przychodzic, bo korona tak teraz chca przychodzic wlasnie bardziej, wiec moze u Was to samo i stad brak terminów...
Kaczorka ale Ala ma sliczne wloski!!przyznaj się lepiej Co robilas na lozkach, ze je polamalas?no i gratuluje pierwszego ząbka
Kaczorka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIza moja psiapsi jak rodziła, to była ze mną cały swój poród pod telefonem. Po prostu miała włączony głośnik i ja cały poród do niej mówiłam. Fajnie było
może to dobra opcja?
Ja zawsze stoję w kolejkach... No potrafię tak się "narzucać", tak mnie wychowano 🙊i grzecznie stoję i czekam.... -
Frez to cudownie, że Ciebie tak dobrze wychowano, szkoda że tych ludzi w kolejce nie wychowano lepiej, to by Cię po prostu przepuścili i bez Twojego "narzucania się" komukolwiek...
-
Iza a propo ciążowego zaniku mózgu i akcji ze szczoteczka do zębów to ja średnio 3 razy w tygodniu jak się ogarniam w łazience to wołam do eMka 'Niebieska moja? Czy zielona?' 🤣
A potem w ostatniej chwili łapie się na tym że podkladam ją pod dozownik z mydłem zamiast wyjąć pastę z kubka. Myślę, że do porodu to chociaż raz będę miała zęby natarte mydłem w płynie 🙈😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 22:11
Rucola, Jeżowa, pilik, Kaczorka, Izape_91, Lunaaa lubią tę wiadomość
-
Cheresta haha! 😂😂 Zemdliło mnie na samą myśl o tym mydle w buzi 🤢
Ja jeszcze nie zrzucam tego na mózg ciążowy, ale... Parę dni temu wpadła mi do kibla końcówka od szczoteczki elektrycznej (nie pytajcie), a że nie miałam na wymianę to używam póki co takiej normalnej szczoteczki. No i jak ten debil czekam codziennie aż mi zawibruje, że już koniec mycia a skubana zawibrować nie chce.
A i zapisałam się na prenatalne - nie było żadnego problemu z terminami tam gdzie chciałam na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 22:47
JustynaG, pilik, frezyjciada, Kaczorka, Rucola, Cheresta, Lunaaa lubią tę wiadomość
-
Iza - fajnie, że tak Ci dobrze z tą ciążą 🙂 masz rację, korzystaj z chwili, bo później to już różnie bywa ze spokojem 😉
Cheresta - dobre 😝
Jeżowa - super, że nie było problemów z terminem. Na kiedy masz?
A pasta do zębów nie wzmaga mdłości u Ciebie? Ja miałam problem w pierwszych tygodniach z myciem zębów..
W ogóle w tej drugiej ciąży cały pierwszy trymestr miałam codziennie okropne bóle głowy i mdłości. A jeszcze sobie wymyśliłam, że rodzicom powiemy o ciąży później niż poprzednim razem. I tak przez pierwszy miesiąc się męczyłam sama ze sobą i jeszcze z Aluśką i udawałam przed mamą, że wszystko jest ok 😝 -
Pilik pięknie wyglądasz , brzuszek już duzy 😜 a córeczka piękna i jaka już duża 💕
Iza piękny pokoik szykujesz dla córeczki, na pewno córeczka będzie bardzo zadowolona 💕Izape_91 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Cheresta przykro mi że otrzymałaś taka wiadomośc, mam nadzieję że jednak to tylko chwilowe źle wiadomości. Kciuki mocne za wizytę , mam nadzieję że usłyszysz że wszystko jest dobrze 💕💪💪
Kaczorkai jakie ma piękne włoski i dlugie ,💕 a OLa jaka już duża, i jak pięknie waży. Chyba ja tuczysz 30% śmietaną 😜Cheresta, Kaczorka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️