X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ZNOWU zostałam okrzyknięta panikarą rodziny, paranoiczką etc, bo nie pozwalam chłopcom bawić się z dziećmi, które miały WCZORAJ kontakt z innymi dziećmi, które w tym tygodniu miały bezpośredni kontakt z tymi co są chore na ospę, a o czym ich mama nie wiedziała, bo krost było nie wiele i nie pękały. Także tak, jestem paranoiczką, bo "czytam internety", a tam przecież "same czarne scenariusze" i "po co to czytasz, po co się zadręczać", " jesteś w ciąży to się ciesz, a nie szukasz problemów", "dzieci w bańce zamknij żeby nie chorowały". A kurde! Przecież to nie o chore dzieci mi chodzi! Gdybym była pewna, że mam przeciwciała to niech chorują. Ale do jasnej ciasnej! Tak ciężko zrozumieć, że póki nie mam wyników, to chce ich odizolować?! I siebie przy okazji?! No jestem wściekła zniesmaczona, zdenerwowana itp itd.
    Czemu nikt mnie nie rozumie
    Nie bierze pod uwagę tego, że to NIE JEST PRZEZIĘBIENIE
    Ludzie....

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - rozumiem. Czasami się po prostu pewnych rzeczy nie przeskoczy.

Jeżowa - Aluśka też szczepienia przechodziła bezobjawowo 🙂 Olka to jej przeciwieństwo.
    A co do pracy - myślę, że jeszcze trochę i powinny Ci minąć wyrzuty sumienia.

Frez - nie mam pojęcia co ta rodzina tak się Ciebie uczepiła.. Dbaj o siebie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znikam... Mam dość po prostu wszystkiego... Dziękuję za całe wsparcie!
    Jakby co, to wiecie gdzie mnie szukać....

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, dlaczego stąd znikasz? Pamiętak, że tu mozesz liczyc na wsparcie. Nie pozbawiaj się mozliwości wygadania w zyczliwym gronie :/

Lena, my za trzy tygodnie robimy ostatnią dawkę Bexsero.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jasne, każde dziecko to przecież inny człowiek i reaguje po swojemu :) odnośnie pracy to nie miałabym wyrzutów gdyby tu chodziło tylko o L4 ciążowe, bardziej mam na myśli całą tę sytuację z koroną przed tym wszystkim jeszcze.

Frez widzę, że nie usunęłaś konta więc wierzę, że jak będziesz spokojniejsza to postanowisz wrócić w miejsce gdzie spotykasz się jak sądzę z największym zrozumieniem.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Admiralka gratuluję synusia. Nie wiedziałam, że chłopiec będzie. Macie już wybrane imię?
    Poniekąd zazdroszczę tych 7 tygodni z mężem. Mój przez tego wirusa ma jeszcze więcej pracy niż zwykle i czasami prawie cały dzień siedzę sama z dwójką dzieci 😐 Fakt, że pracuje zdalnie z domu teraz, ale to za wiele nie zmienia, bo nie ma czasu, żeby wyjść do nas. Dobrze, że weekendy ma wolne.

Tak, mamy - będzie Leonard :)

Przez lata mieliśmy wybrane dla potencjalnego syna imię Leon - gdy przyszło co do czego, to jakoś nam się opatrzył :P Ale wciąż wracaliśmy do tego Leosia i jakoś trafiliśmy na Leonarda :)

Tosia, Leoś <3

Swoją drogą Tosia jest przekochana! Na pytanie gdzie jest braciszek/gdzie jest Leoś? pokazuje mój brzuch i zawsze ochoczo daje buziaki, czy robi puk puk w brzuch :D

Współczuje tego, że mąż ma wiecej pracy :(
    U nas brak pracy wiadomo był problemem, ale też dużo zyskaliśmy w tym czasie - właśnie tego wspólnego czasu.

SUMMER, już nadrabiam brak zdjęcia :)

a31d414cff8e.jpg

9528bb4b19a8.jpg

e58b11a21d0c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 21:06

summer86, Jeżowa, Minnie89, Lunaaa, moniśka..., Cheresta, Kaczorka, JustynaG, golonat, Yoselyn82, Lusesita, Ochmanka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89, dawno chyba nie dawałaś znac co u Was. Jak sobie radzicie?

Justyna, Jeżowa, bardzo współczuję samopoczucia. Życzę, żeby jak najszybciej dolegliwości minęły i reszta ciąży była bezproblemowa.

Lunaris, mam nadzieję, że sytuacja z Ciastkiem już wyjaśniona. Pozdrowienia dla Ciebie i Twoich chłopców <3

Rucola, co u Was? Jak Lewko?

Admirałka, piękny brzusio i cudne zdjęcia :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez kochana, bardzo mi przykro :( normalnie szkoda słów na nich ;( ja bym chyba aferę zrobiła, ludzie są tak nieodpowiedzialni...! Oni powinni coś poczytać :/
    Nie znikaj na długo bo tu tęsknić będziemy...
    mam nadzieję, że wkrótce będziesz miała jakiś względny spokój...

Admiralka jaki zgrabny brzusio, mam bratanka Leonarda ;) dużo rzadsze imię i piękne.

U nas nadal zgryz s temacie imienia 🙈

AnnaStesia a jak Ty dajesz radę?

Summer dużo siły, nie wyobrażam sobie pracy z domu z dzieckiem u boku bez jakiejś pomocy z zewnatrz...

Mam nadzieję że dzieciaczki po szczepieniach dziś czują się lepiej ;)

admiralka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, melduje sie dzisiaj z ciążą donoszoną:) wczoraj mieliśmyakcje z szybkim ktg i usg, bo lekarzowi nie podobalo sie zbyt szybkie bicie serca maluszka. Okazalo sie na ktg ze wszystko jest ok. Zwykle 140-160 "uderzen a czasem dochodzilo do ponad 170, ale lekarka mowila ze jest ok i ze to normalne. Tez tak mialyscie? Wypuscili mnie do domu. A teraz leze i mam schiza przez tego lekarza... Mala sie slabo rusza, a ja jeszcze mysle ze w sumie w toalecie bylam raz w nocy, wiec moze sie nie ruszala cala noc i cos nie tak... Czekam az zacznie poranne harce, ale teraz to czuje ze te tygodnie do terminu to bedzie jakas masakra. Ciagle będę o tym myślała... 🤯

Admiralka jaki malenki brzuszek!! Bardzo ladne i rzadkie imię :)

Frez blagam Cie zmień rodzinę, bo ta jest beznadziejna totalnie... Nie rozumieja tak podstawowych obaw i faktow. .. Zamiast wspierac, to dokładają swoim glupim dogryzaniem. Mam nadzieje, ze tu wrocisz do nas :(

Jezowa ja bym sie praca nie przejmowala, zycie pisze rozne scenariusze i akurat tego nie moglas przewidziec. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka! W pracy i tak nikt nie będzie pamiętał, czy sie poświęcalas czy nie.

Kaczorka, pilik, golonat, admiralka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka - pięknie 🙂 widać na zdjęciach szczęście i miłość ❤️

Frez - wracaj do nas. My Cie rozumiemy 🙂

Jeżowa - Iza ma rację - nikt naszego poświęcenia i tak nie zapamięta. A jak po macierzyńskim wrócisz, to już w ogóle nikt nie będzie nic pamiętać 😉 toż to jeszcze 1.5 roku!

Iza - gratuluję donoszonej ciąży 🙂 mam nadzieję, że Zosia już wesoło skacze w brzuszku 😉

U nas noc to jakaś porażka. Alka zasnęła wczoraj za wcześnie, bez kolacji. Obudziła się o 3 z jękiem, że chce mleczko. Obudziła Olkę i tak się obie darły na zmianę przez 1.5h.. Zasnęły przed 5 a o 7:30 Alka pełna energii znów nas wszystkich pobudziła 🙍‍♀️

Olka od rana znów z temperaturą 38°C i tylko jęczy..

Zwariuję z nimi dzisiaj. Dobrze, że jest sobota to mąż jedną ogarnia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka Cudowne zdjęcia! :)

Frez Nie uciekaj! My tu jesteśmy i na Ciebie czekamy.
    Dla co niektórych to kobieta w ciąży może od czasu do czasu napić się lampki czerwonego wina, jeść surowe mięso itd A te, które pewnych zasad bezpieczeństwa się trzymają - są uznawane za pokręcone.
    W obecnych czasach, to mogłabyś zabronić zabawy dzieciom chociażby przez ryzyko przeniesienia koronawirusa.
    Jesteś odpowiedzialną mamą, wiesz, co dla Waszej rodziny jest najlepsze.
    Myślę, że czasami nie ma co tłumaczyć rodzinie dlaczego podejmujesz jakieś decyzje. Oni i tak wiedzą lepiej.

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, dzięki że pytasz! Od kilku dni się zbieram żeby do Was napisać ale ledwo nadążam z czytaniem.
    Ja cały czas pracuje zdalnie, mąż na opiece. Od czerwca, jeśli nadal nie otworzą żłobków (a wolę żeby nie otworzyli), będziemy się wymieniać co tydzień. Cudownie, że pracujemy z domu i jesteśmy bezpieczni, ale zamknięcie z małym człowiekiem daje w kość.

Poza tym - odstawiamy się od piersi. To była ciężka decyzja, niestety trochę wymuszona, bo karmiliśmy się tylko w nocy, a po 4 zębach idących naraz byłam tak pogryziona, że po prostu poczułam, że już czas na mnie.
    Mały radzi sobie z tym dobrze, zasypia z tatą, nad ranem nawet udaje się ze mną, choć to dopiero kilka dni więc ciężko mówić o tym co się właściwie zmieniło w kwestii pobudek. A ja walczę z wielkimi, pełnymi piersiami i opijam się szałwią.

Oczywiście czekam na poród Izy i na 2 kreski u staraczek! Więc moje kciuki macie cały czas zaciśnięte :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, cieszę się, że sobie radzicie. I rozumiem decyzję o odstawieniu, trzymam mocno kciuki, aby sprawnie Wam poszło!

Minnie89 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Wam aktualizacje brzuszka, juz niewiele ich będzie :)
    885cb13d4680.jpg

Rucola, summer86, Cabrera, Cheresta, JustynaG, pilik, sliweczka92, Yoselyn82, moniśka..., Kaczorka, nowa na dzielni, admiralka, Lusesita, Ochmanka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, pięknie wyglądasz <3

Dziewczyny, polecicie jakąś videonianie nie za miliony monet? ;)
    Nasza z Aliexpres była jakaś "lewa" i tak się z nią męczyliśmy aż zakończyła swój żywot po 1,5 roku. Zależy mi na dobry zasięgu między pietrami.
    Z góry dziękuję <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape śliczny i duży już brzuszek! 🙂 ciekawe kiedy córka postanowi go opuścić 😉

Admiralka szczuplutka jesteś i brzuszek nieduzy jeszcze 🙂 ale szczęście widać I to bardzo 🙂

Widziałam na innym wątku, że jedna z dziewczyn kiedyś udzielających się tu jest na samym początku drugiej ciąży. Mam nadzieję, że jak już potwierdzi, że wszystko ok to się pochwali 🙂

admiralka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez staraj się mieć w D... Co inni o Tobie mówią/myślą. Ja wiem, też czasami mam z tym problem. Ale to Ty wiesz co jest dla Ciebie i twojej rodziny najlepsze. Ty wiesz swoje, oni wiedzą swoje. Olac takie komentarze!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Izape śliczny i duży już brzuszek! 🙂 ciekawe kiedy córka postanowi go opuścić 😉

Admiralka szczuplutka jesteś i brzuszek nieduzy jeszcze 🙂 ale szczęście widać I to bardzo 🙂

Widziałam na innym wątku, że jedna z dziewczyn kiedyś udzielających się tu jest na samym początku drugiej ciąży. Mam nadzieję, że jak już potwierdzi, że wszystko ok to się pochwali 🙂

Aż zrobiłam krótkie śledztwo.. cudowna wiadomość <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 16:16

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajaj coż za nowina. Ale się troszkę musiałam naszukać, żeby odnaleźć :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZAPE ale cudny brzuszek! I Ty już naprawdę na finiszu :)

Dzięki dziewczyny, jesteśmy szczęśliwi bardzo to prawda! Wiecie.. tyle starań, dwie straty, były naprawdę momenty gdy wątpiliśmy.
    Tosia to dla nas największy cud na świecie i tak naprawdę nie wierzyłam, że przydarzy nam się kolejny i to tak szybko.

Pamiętam jeszcze jak w 12 tygodniu jechaliśmy z wielkim krwotokiem do szpitala, pewni że tracimy malucha po raz trzeci. Pamiętam, jak wtedy przez łzy mówiliśmy do siebie w samochodzie, że damy radę, że teraz będzie lżej, że przecież jest Tosia.
    A ten maluch zawalczył!

Jutro zaczynamy 30 tydzień i naprawdę niedługo będziemy razem - nie mogłam sobie wymarzyć piękniejszego scenariusza.

Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 3729 3730 3731 3732 3733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ