Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezowa gratulacje! Już kawał człowieczka 🙂
Luna, wiem, że operacja dziecka to ciężkie przeżycie i każdy chciałby tego uniknąć, ale dobrze, że coś już wiesz i jest jakiś plan. Najgorsze moim zdaniem to życie w niewiedzy i czekanie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jezowa cudowny widok 💗
Spokojniejsza odrobinę na chwile jesteś?
Luna cieszę się, że macie plan i coś rozjaśnione. Jak trudne by rozwiązania nie były, dobrze wiedzieć jaki jest plan. Obu się udało załatwić holtera!
A ja się po cichu po chwale, a raczej córkę a nie się ;p
Czwarty dzień bez pieluchy. I to tak zupełnie samoistnie bez jakiś prób. Raz jej się udało zrobić siku i tak się spodobało że biega na nocnik. Nagle udało się przejść na tryb dwóch pieluch (na drzemkę i na noc) o to takie fajne!JustynaG, Rucola, Cabrera, summer86, Kaczorka, Lunaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:
Piękny maluszek 💕 gratuluję ♥️ rosnijcie dalej zdrowoJeżowa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Luna cieszę się że wiesz już na czym stoisz. Oczywiście przykro mi że taka sytuacja u was i że czeka was zabieg . Najważniejsze że jest plan. Trzymam mocne kciuki za was i za Zuzi ♥️Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pilik, gratuluję Nince. U nas była wczoraj pierwsza kupa na nocniku. Co prawda, wychwycilam moment,emek zaproponowal nocnik i udalo się
Jeżowa, cudowny widok. Mam nadzieję, że uspokoił Cię. Kiedy kolejna wizyta?
Luna, a ja życzę Wam jak najmniej bezdechów bo wiem, że to jest dla Was bardzo stresujące.
Trzymaj się mocno! -
Jeżowa gratulacje! Pieknie Jeżyk rosnie
Pilik, Justyna extra! W takich chwilach zazdroszczę Wam, ze możecie być teraz z dzieciaczkami w domu. U nas 2 pieluchy/dobe to standard jak jestem cały dzień w domu no ale od wczoraj Mały już chodzi do złobka, więc niestety się uwsteczni. Ale cóż poradzę#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Właśnie... Rucola, Verita, jak tam pierwszy dzień w żłobku?
-
Macie rację, że lepiej wiedzieć co nas czeka. Niemniej dobiło mnie to strasznie, za bardzo się łudziłam, że wszystko się samo 'naprawi'. Nie umiem się narazie ogarnąć. Dziękuję za ciepłe myśli
Jeżowa cudowny misiek ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 12:48
-
A ja dzisiaj od rana latam, ogarniam dzieci, żeby zdążyć z Ula na szczepienie, przyjeżdżam do przychodni, a pielęgniarka zdziwiona pyta się mnie po co przyjeżdżam, no to mówię, że na szczepienie. A ta, oj miałam zadzwonić, że Pani doktor nie ma... wrrrrSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Luna mam nadzieję, ze choc trochę Ci lzej ze cos wiecie... Nie wyobrażam sobie jak musi Ci byc ciezko, ale jestem dobrej mysli, ze Wasze problemy z serduszkiem Zuzi sie wreszcie skończą:*
Jezowa gratuluje malej fasolki! Ciekawa jestem kto tam siedzi
Pilik gratulacje dla Ninki! Oby nocnik nie byl tylko chwilową miłościąa moje zalanolinowane otulacze i gatki czekają a testy. Teraz juz chyba poszlo dobrze za tym 3 razem hahaha :p zobaczymy czy Zosia przesika 😁
Ja wczoraj na wizycie dostalam juz skierowanie do porodu. Jakbym nie urodzila, to za 2 tygodnie do kontroli. Serduszko i przeplywy na usg wszystko pieknie, wiec nie ma powodu do zmartwień, trzeba teraz czekacpol nocy nie spalam dzisiaj, bo brzuch bolał jak na @, czasem nawet trochę jakby mocniej. Brzuch coraz czesciej twardnieje. O dziwo nawet jestem wyspana. Teraz chwile odpoczywam, moze sie przespaceruje i zrobie obiad
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape, pamiętaj, że przy donoszonej ciąży codzienne meldunki są obowiązkowe
Jeżowa, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - mega widok 🙂 mój ulubiony 🙂
Pilik - gratulacje dla Ninki!! Moja Aluśka na nocnik siada, ale nic do niego nie robi..
Musimy ją w te wakacje odpieluchowac, bo przedszkole od września..
Tylko najgorzej, bo jakiś uraz do robienia kupy załapała i za każdym razem jest płacz.. Więc tym bardziej tego nie widzę. -
Summer przepraszam, ale dopiero doczytałam że pytasz co u nas
a więc odpowiem Tobie i Justynie bo teraz wszystko kręci się wokół żłobka, 2 dni za nami ale tylko po 3 h. Taka trochę adaptacja ale dużo przyjemniejsza niż ta pierwsza
Myślę, ze końcem tygodnia Mały już będzie zostawał na 6 godzin ze spaniem.
Poza tym u nas stety/niestety bez większych zmianWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 16:18
JustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Zuzia ma bardzo mocno spuchniętą i czerwoną nóżkę po szczepieniu, nigdy nie miała takich odczynów. Faktycznie to normalne i nic złego się nie dzieje? Gorączki nie ma już, wczoraj stan podgorączkowy
-
Lunaaa wrote:Zuzia ma bardzo mocno spuchniętą i czerwoną nóżkę po szczepieniu, nigdy nie miała takich odczynów. Faktycznie to normalne i nic złego się nie dzieje? Gorączki nie ma już, wczoraj stan podgorączkowy
U nas tak było za każdym razem u Ulci po Bexsero (u synka nigdy). Duża, twarda, czerwona gula na nozce. Jak powiedziałam lekarce to 3 dawkę dostała już w raczke i było ok. Taki odczyn na nozce utrzymywał jej się bardzo długo- około 2 miesięcy. Zapytałam się na ostatnim szczepieniu czy to normalne i czy można coś stosować. Powiedziała, że niektóre dzieci mają takie odczyny po tej szczepionce, właśnie głównie na udzie. Mozna smarować altacetem.Lunaaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziecko chce mnie chyba za cos ukarać i nie ustaje w wierzganiu... Zwykle byla aktywna trochę, a dzisiaj mam wrażenie, ze jest non stop i to tak dotkliwie😵 poszlismy na spacer to cisza byla, teraz znowu chodze po mieszkaniu, a ta mała od nowa... Chyba sje wykoncze na tej koncowce. Nie wiem teraz czy to jest ok 🤯Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Dziewczyny przepraszam z gory za glupie rozkminy. jaka koszula najlepiej do porodu? Nie mam pojecia jak to wygląda? Czy od razu przez 2 godziny leżę z dzidziusiem na sali w koszuli z porodu? Nie przebieram sie ani nie myje zaraz po porodzie? Chodzi mi o to, ze w tej która chcialam zabrac do porodu nie ma dostepu do cycka i to jest tak zwykla koszula, jak dluzszy tshirt, musialabym ja od dolu podciągnąć, zeby maluszek mi leżal na klacie. A jak zuzyje juz koszule do karmienia to potem bede chyba musiala prac na oddziale, bo zostana mi tylko dwie. Wybaczcie, jesli to jest pytanie bez sensu, ale ja juz sama sobie szukam problemow tam gdzie ich nie ma🤔Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Kaczorka a macie książki o nocniku?
U nas mam wrażenie zaskoczyło dzięki nim właśnie. Czytamy je w kolko (Nina bardzo lubi plus nowe książki zawsze chce w koło czytać przez jakiś czas)
Luna u nas były mocno opuchnięte, mieliśmy zalecenie smarowania altacetem. Mam nadzieję, że szybko Zuzi zejdzie
Izape ja polecam jakąś koszule do pół uda i najlepiej z guzikami do pępka 😂 ja taką miałam w sumie przypadkiem (nie planowałam zaczynać rodzic ;p), ale sprawdziła się idealnie. Po porodzie się nie wstaje i nie myje ani nic, skóra do skory powinna być idealnie jeszcze z „brudnym” dzidziusiem. Jeżeli jest nacięcie to lekarz ogarnia w tym czasie też wszystko, a Wy się już tulicie. Jak nie będzie dostępu to Ci podniosą do góry wszystko i zostaniesz prawie goła (mnie przykryli chyba na tym etapie, ale szczerze mówiąc nie pamietam. Wiem tylko że po szyciu zmieniałam łóżko na czyste)Lunaaa, Izape_91, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Iza - można t-shirt. Po porodzie dostajesz dzidziusia od razu, a położna kończy robotę tam na dole (ja byłam tak przejęta że mam młodego w ramionach, że nawet nie pamiętam ile to trwało). Potem mnie po prostu przykryła od pasa w dół tymi podkładami czy co oni tam mieli, a dopiero jak jechaliśmy na oddział poporodowy, zabrała mi maluszka żebym mogła się ubrać, obłożyć podkładami, założyć kapcie i ruszyć w drogę.
Generalnie - czego byś na sobie nie miała, to oni pomogą, ogarną i zrobią tak, żebyś czuła się dobrze. Przynajmniej takie było moje doświadczenieIzape_91, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam! O ile Julka będzie jeszcze chwilkę spać to napiszę coś więcej, co u nas. Jak nie to spróbuję wieczorem albo dziś na szkoleniu, na które wybywam
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.