X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa piękne zdjęcia i piękna córeczka 💕 i jaka już duża i śliczna

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Michałek słodko i duży już 🙂 kiedy zaczynacie starania o drugiego maluszka? Przepraszam, że pytam, ale na czym stanela sprawa w OA? Trzymam kciuki za kolejnego brzdąca!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Iza - fajnie, że tak Ci dobrze z tą ciążą 🙂 masz rację, korzystaj z chwili, bo później to już różnie bywa ze spokojem 😉

Cheresta - dobre 😝

Jeżowa - super, że nie było problemów z terminem. Na kiedy masz?
    A pasta do zębów nie wzmaga mdłości u Ciebie? Ja miałam problem w pierwszych tygodniach z myciem zębów..

W ogóle w tej drugiej ciąży cały pierwszy trymestr miałam codziennie okropne bóle głowy i mdłości. A jeszcze sobie wymyśliłam, że rodzicom powiemy o ciąży później niż poprzednim razem. I tak przez pierwszy miesiąc się męczyłam sama ze sobą i jeszcze z Aluśką i udawałam przed mamą, że wszystko jest ok 😝

Naprawdę podziwiam za samozaparcie z tym niemówieniem, ja nie byłam w stanie, no a teraz to już w ogóle nie wiem co bym bez niej zrobiła.

Prenatalne mam 12.06 to będzie jakoś 12+2 :) ale ciężko mi wybiegać tak daleko myślami. Na razie czekam na kolejną wizytę :P

Ale powtarzałam dzisiaj proga, mam 22 więc w tym temacie jestem spokojniesza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 12:28

pilik, Yoselyn82, agulineczka, Rucola, Kaczorka, Lunaaa lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Yos, Michałek słodko i duży już 🙂 kiedy zaczynacie starania o drugiego maluszka? Przepraszam, że pytam, ale na czym stanela sprawa w OA? Trzymam kciuki za kolejnego brzdąca!

Zawiesli nas w OA. Pierwszeństwo mają pary które nie mają dziecka.
    Odnosnie starania sie o drugie dziecko to naturalnie sie staramy ale mam też wizytę w maju i pewnie porobie badania, wymazy i może podejdę do transferu w wakacje. Nie spieszy mi się. Na spokojnie wszystko

agulineczka, Rucola, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos śliczny Michałek i kciuki za jak najkrótsze starania!
    Jeżowa, progesteron zacny :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Witam się w drugim trymestrze :)

Z tymi Ankami to trochę z przymrużeniem oka... W końcu w Polsce jest około miliona Anek. ciężko by wszystkie miały takie same cechy charakteru.

Pilik , cudowne warkoczyki ale ten brzuszek jest jeszcze piękniejszy!

Izape Tego, czy słuchawka Ci pomoże czy nie... nie przewidzisz. Bo pobyt w szpitalu w związku z porodem może trwać kilka godzin i być dość dynamiczny (jak u mnie) a może to być kilka dni jak u Achii. U mnie było dynamicznie ale trafiłam pomiędzy zmianami i godzinę leżałam podpięta pod KTG. Zanudzić się można.
    Dlatego polecam, a i po porodzie się przyda :)

Agulineczka , z tym przyzwyczajaniem do wiązania włosów to nie jestem taka pewna. Jak tylko Ani zrobię kitka to od razu go ściąga. Zresztą, sama nienawidziłam jako dziecko warkoczy. Najlepiej rozpuszczone, ewentualnie kitek był akceptowany ale zaplecenie mi warkocza to było dla mnie niczym kara.

Yos Miło jest zobaczyć Michasia :) No i podziwiam spokój jaki masz w sobie :)

Summer Widzę, że podglądasz... A co u Was? Jak tam Ania? Czy stała się troszkę mniej wymagająca?

AnnaStesia, Reset dawno Was tu nie było. Meldować się dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 13:26

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja to nawet mężowi od razu nie powiedziałam 🙊🤣

Zrobiłam badania, stałam w kolejce ponad godzinę. Widać w czasach 👑 brzuch jest niewidoczny 🤦 zrobiłam też przeciwciała na ospę, bo znowu w rodzinie jest ospa, a dzieci się widziały.... Jak mi pani ceną walnęła, to myślałam, że się zakrztusze... Masakra. No ale chociaż będę wiedziała na czym stoję.
    W biedrze jakaś laska hamsko wepchała się przede mną z wózkiem. Stoję grzecznie w kolejce dobry kwadrans, podchodzi do mnie kasjerka ze sklepu i prosi do kasy nr 3a ta laska akurat przechodziła obok i czmych w tą kasę, zanim się przecisnęłam przez ludzi, bo stałam dość daleko, to tamta się już wypakowała. Kasjerka do niej, że otworzyła kasę, żeby pani w ciąży nie stała, a tamta zero reakcji, czeka aż zacznie jej liczyć. Powiedziałam, że ja swoje już odstalam, to mnie kilka minut dodatkowych nie zbawi i niech liczy tą panią, bo szkoda zachodu. Nawet nie miałabym jak rozpakować wózka. Ale ludzie są tacy bezczelni, że aż mi wstyd za nich. Serio....
    Aaaaaaa i najlepszy hit hitów. Zadzwonili do mnie z przychodni, gdzie chodzę na NFZ, że moja gin prowadząca nie będzie przyjmować do końca miesiąca i czy życzę sobie teleporade z innym lekarzem, bo bezpośrednio przyjąć mnie nadal nie może 🤦 tylko uprzedzają, że mają zepsuty system i inny lekarz nie będzie mial dostępu do mojej karty pacjenta, więc będzie miał o moim przypadku zerowe informacje. Śmiech na sali. Mam dzwonić 20ego po południu czy będą wizyty w czerwcu i w razie to mnie zapiszą na czerwiec.
    Gdybym chodziła tylko na NFZ, to lekarza widziałam ostatni raz na przełomie lutego i marca, z wtedy też mam ostatnie wyniki badań. Niezłe prowadzenie ciąży, nie?😎

Yos ależ on urósł! Ma piękne oczy😍 kciuki za powodzenie w batalii o rodzeństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 13:29

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - teściom powiedzielismy chyba w 14 tygodniu 😝

Frez - masakra.. Chyba by mi się ciśnienie na maxa podniosło po takiej akcji kolejkowej.

Yose - super chłopczyk z Twojego Michała 🙂

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, szczerze mówiąc... nie wiadomo czy z takiej opieki medycznej to śmiać się czy płakać?
    A wyobraź sobie, że są kobiety, które nie mają świadomości, że można inaczej i przez połowę ciąży nie wiedzą nic na temat ich malucha. Toć to gorzej niż za czasów naszych matek (wtedy nie było podglądu usg) ale chociaż lekarz obejrzał pacjentkę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka no właśnie tak sobie pomyślałam... Ile jest wśród nas kobiet tych, które nigdy nie doświadczyły prawidłowej opieki... I ciągle myślą, że to co jest teraz jest ok... Normalnie aż mam łzy w oczach myśląc, że pewnie wiele z nich podczas ciąży nawet nie zobaczy dziecka na USG. Bo np tutaj u mnie mama nie ma monitora, ekran widzi tylko lekarz, monitor jest tyłem do leżącej na kozetce pacjentki.... Niby blisko stolicy, a kurde średniowiecze.... Jaki jest sens w ogóle prowadzenia ciąży na NFZ? Szczególnie teraz? Kiedy ja nawet morfologii na fundusz nie zrobię?! No załamka totalna....
    Po to poszłam na NFZ, żeby za badania nie bulić,bo składki odprowadzamy jak każdy,a dziś 4stowki poszły. I ja jestem sobie w stanie na to pozwolić, choć kryzys gospodarczy zmusi do zaciśnięcia pasa, ale poradzimy sobie, na chleb nam starczy, ale ile jest takich dziewczyn, które nie mogą sobie pozwolić na takie koszta? To jest straszne.... Tak bardzo bym chciała, żeby każda, absolutnie każda mama mogła zobaczyć swojego maluszka jak hasa w brzuchu, mogła zrobić badania nie bojąc się, że jej zbraknie na koniec miesiąca, czuła się bezpieczna i "zaopiekowana"....🥺 Ojjj strasznie mi dziś jest źle w środku, serce mnie boli

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos piękny Michałek!
    Trzymam kciuki za owocne starania :)

Frez mam te same przemyślenia! I strasznie mnie to smuci :( widzę na grupie dziewczyny z małych miejscowości,
    Które nie mają opcji lekarza prywatnie albo których na to nie stać i to takie smutne...!
    A z drugiej strony mam koleżankę z kupą kasy, która jeździ do lekarki na lux med dla oszczędności, uważa ze jest spoko, a tak naprawdę gdyby się cokolwiek działo z dzieckiem to mogłoby się bardzo źle skończyć bo lekarka ma beznadziejny sprzęt, jest nie dokładna i w ogóle nie bada szyjki i nie robi badania na fotelu...! Ale ona nie ma porównania i dla niej jest super 🤷‍♀️
    Ja w tej ciąży olałam i chodzę tylko prywatnie, przez to wszystko i tak wizyty są rzadziej i badani też bardzo okrojone więc już wole dopłacić i mieć spokojną głowę. No ale mogę sobie na to pozwolić na szczęście...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie było mnie tu naprawdę sto lat, przepraszam! Praktycznie po prostu odkąd zaczęła się ta cała epidemia...

Mój mąż jako fizjoterapeuta przez bite 7 tygodni był pozbawiony możliwości pracy, od tego tygodnia wrócił do pracy, więc i jak powoli wracam do internetu :P

Ciężki to był czas, ale też dla nas jako rodziny bardzo cenny. Coby nie było córa zyskała prawie dwa miesiące z tatą <3 I to doceniamy bardzo!

U nas wszystko, wszystko dobrze :) Syn rośnie, ma już 1200g! I zostało nam do spotkania już tylko dwa i pół miesiąca w zasadzie.

Kurcze, muszę was ostro nadrobić, bo nic nie wiem!

summer86, Kaczorka, agulineczka, Lunaaa, Cheresta, Jeżowa, pilik, Minnie89 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka gratuluję synusia. Nie wiedziałam, że chłopiec będzie. Macie już wybrane imię?
    Poniekąd zazdroszczę tych 7 tygodni z mężem. Mój przez tego wirusa ma jeszcze więcej pracy niż zwykle i czasami prawie cały dzień siedzę sama z dwójką dzieci 😐 Fakt, że pracuje zdalnie z domu teraz, ale to za wiele nie zmienia, bo nie ma czasu, żeby wyjść do nas. Dobrze, że weekendy ma wolne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:39

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - u nas to samo. Mąż niby w domu, ale dłużej pracuje.

A Ola już drugą dobę po szczepieniu męczy się z temperaturą 38°C.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, łączę się w bólu, u nas co prawda max 37,6, ale Ania od dawna nie była tak marudna. A byłam pewna, że ostatnia dawka powinna pójść gładko.

Na co szczepiliście?

Admirałka, cudownie Cię widzieć <3 a gdzie tradycyjne zdjęcie brzuszka?

Pilik, piękny brzuszek i cudowna Ninka <3

Justyna, dziękuje za pamięć ;* u nas raz lepiej raz gorzej, jestem już na granicy sił jesli chodzi o łączenie pracy zdalnej z opieką nad dzieckiem, ale nie mam odwagi aby posłać ją teraz do żłobka.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka <3 ale ta ciąża szybko leci <3

Summer nawet nie próbuje sobie wyobrazić Twojego poziomu zmęczenia... Ale ja też bym się bała posłać do żłobka :(

Justyna jak tam samopoczucie? Nadal do dupy? Sorki za bezpośredniość, ale ja się dzisiaj tak okropnie czuje, że szukam towarzyszki niedoli.

Agulineczka / Kaczorka kurcze to tak najgorzej chyba, że niby ktoś jest tuż tuż obok ale i tak jesteście zdane tylko na siebie.

Przykro mi że Ania i Ola się męczą z gorączką po szczepieniach. A co to za szczepienia były?

Mojej mamie coś się stało w plecy, chyba Agatka ją wykończyła, dzisiaj na szybko organizowaliśmy jej receptę na leki (całe szczęście że ciocia męża jest lekarzem bo nie wiem co byśmy zrobili) i już powoli jest lepiej, ale mi tak jej szkoda... A ja też się czuje tak tragicznie, że no beznadziejny ten dzień. Na szczęście Agatka teraz jest z tatą na działce a my się regenerujemy.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy w środę drugą dawkę Synflorix i Infanrix. Po pierwszej nic się nie działo a teraz co trochę temperatura zejdzie to zaraz znów skacze w górę. Mam nadzieję, że max. 3 dni i minie.

Summer - a Wy meningo?
    Ja z Aluśką jadę 18.05. po drugą i ostatnią dawkę. Po pierwszej lekki stan podgorączkowy miała.

Summer - a powiedz, Ty nie mogłaś wziąć opieki na Anię z racji tego, że do żłobka nie chodzi?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, u nas też Infanrix. Mogliśmy dodac Bexsero ostatnią dawkę, ale baliśmy się.. i chyba dobrze.

Opiekę mogłam wziąc, tylko u mnie w pracy niestety to tak nie działa, że można po prostu zniknąć na miesiąc-dwa, a druga sprawa, w obecnej sytuacji trochę strach o zwolnienia. Nie wykluczam jednak, że w ostatnim tygodniu wykorzystam choć kilka dni.

Zapomniałabym - Olenka jest cudna, udały Wam się córeczki <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O my tez dziś szczepienia i Frania i Filipka, ale odpukać na razie ok, nie ma temperatury, może są trochę bardziej mamowi, za to na wizycie Franio jak zwykle luzik, nawet sobie pogadał z p. Doktor mimo, że wyglądała jak ufoludek w tych wszystkich maskach i ubaraniach za to Filipek biedny płakał od rozebrania aż do wyjścia... nie wiem co robić z meningo, bo Franio dopiero niedawno dogonił kalendarz a teraz znów ten cholerny wirus

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena biedny Filipek :( dobrze że chociaż Franio miał dobry humorek. Pokazałabyś swoich przystojniaków <3

Myśmy akurat szczepili ostatnią dawkę Bexsero i 6w1 dwa tygodnie temu, ale Agatka generalnie dość dobrze znosi szczepienia i u niej objawem jest nadmierna senność (co traktujemy jako zaletę 😂). Chyba tylko po pierwszej dawce Bexsero była gorączka. W przyszłym tygodniu idziemy szczepić na ospę póki nie chodzi do żłobka.

Ja mam ogromne wyrzuty sumienia odnośnie pracy, bo od 13 marca mnie nie było, z czego zdalnie pracowałam oficjalnie 2,5 tygodnia (i potem jeszcze tydzień nieoficjalnie) a reszta to była opieka... No ale nie było innej opcji kurcze no :( cofnęli nam home office w połowie kwietnia, a żłobek nadal był nieczynny. Rodzice wtedy mieli zapalenie oskrzeli i nie mogli przyjechać, ja już wiedziałam że jestem w ciąży i trochę się tak bałam iść w ludzi z tym koronawirusem plus nie chciałam od razu wszystkich informować, że jestem w ciąży (a będąc w pracy nie byłoby innej opcji). No a teraz L4 ciążowe od maja (no ale pracuje z ciężką chemią...). Dumam jeszcze nad powrotem do pracy po pierwszym trymestrze, choć tak szczerze mówiąc, jeśli nie mogę wejść do labu to słaby ze mnie pracownik.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
‹‹ 3728 3729 3730 3731 3732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ