Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka my dosłownie od kilku dni ale mamy taki:
https://zabawkitotu.pl/wozek-gleboki-dla-lalek-gondola-smoby?gclid=EAIaIQobChMIqpbx8bjE6QIVj08YCh2B3gBwEAQYEiABEgIpy_D_BwE
Widziałam, że empiku jest za 100 złwybrałam go bo po prostu podobał mi się wizualnie, a w tej cenie niczego co bardziej mi się spodobało nie znalazłam. Jest lekki, bardzo łatwo się go prowadzi, Agatka świetnie sobie radzi
Rucola, JustynaG, sliweczka92, frezyjciada, Lunaris, Izape_91, nowa na dzielni, pilik lubią tę wiadomość
-
Ha Ha ! Jezowa, mamy podobny gust:) od paru dni przeglądam wózki i ciągle wracam do tego, którego Ty kupiłaś
mam go w koszyku od poniedziałku bodajże
skoro jesteś zadowolona, to go zamowie, tym bardziej, że babcia daje kasę na pierwszy wozeczek swojej jedynej wnusi
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Przepraszam Wasze portfele... ale informuję, że trwają wirtualne targi książki i można wyłowić różne atrakcyjne promocje na książki. A teraz spędzamy kilka godzin dziennie przeglądając książeczki (po raz setny mówiąc,że to ryba a to żaba,efekt jest taki, że do Ani słownika wpadło słówko "żaba" i okazuje się,że w wielu książeczkach żabki się pojawiają i ona je wyszukuje i pokazuje) więc zamiast kolejnych zabawek - co miesiąc dorzucam coś do naszej biblioteczki.
Przy czym dziękuję za polecenie kaloszy z pianki EVA. Są genialne. Do tego mają na sobie żabkę co dodaje im atrakcyjności w oczach Ani.
Na spacerach do wszystkich się zaleca i rozdaje uśmieszki, jeden pan był tak nią oczarowany, że chciał jej kupić ciastka w sklepie i podarować
Agulineczka Ania dostala od babci wózek - gondolę. No i mimo zainteresowania to jest chyba więcej frustracji. Wózek jest ładny ale i dość duży przez co musi stawać na palcach by zajrzeć do środka. Nie potrafi nim skręcać więc co chwilę uderza o coś... Sama wybrałabym raczej lekką spacerówkę zamiast gondoli. No i gondola jednak zajmuje sporo miejsca (nawet gdy jest złożona).
Ania Jak się masz? Czy już coś wiadomo kiedy emek pojawi się?
Frez Brakuje tu Ciebie i bardzo się martwię. Daj znać, że jesteś...
Jeżowa , U mnie całkiem przyzwoicie. Mdłości mam nadal ale one w gruncie rzeczy mnie uspokajają, że ciąża się rozwija. Brzuch rośnie... Jutro wizyta i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Lunaris, Cheresta, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dokonałam pomiarów
Agatka ma obecnie 83cm. Gondola jest na wysokości ok. 45 cm i sięga jej obecnie do biodra, więc dostęp do lali bardzo łatwy. Rączka na wysokości ok. 55 cm - ciut za wysoko jeszcze według mnie dla idealnego komfortu, ale nie widzę by Agatce to przeszkadzało
Jak powiedziałam "chodź zrobimy zdjęcie z wózkiem dla cioć" to prawie się potknęła o własne nogi biegnąc, żeby zapozować:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:14
JustynaG, Lunaaa, pilik, Lunaris, Cheresta, agulineczka, Yoselyn82, Rucola, sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
No właśnie... Nasza gondola jest na wysokość 60cm a Ania jest podobnego wzrostu co Agatka. Co prawda rączkę możemy obniżyć nawet na 40cm ale to niewiele zmienia. Może jak podrośnie to będzie więcej bawić się tym wózkiem.
-
Boże jak Ja tu dawno nie zaglądałam....ostatnio jakiś roki trochę temu....pewnie mnie nie pamiętacie już.....
synek ma rok i 3 mies, wcześniaczek 33+4. Ja zwariowałam, myślę ostatnio bardzo intensywnie o następnym dzieciaczku..... -
A w związku z tym, że ostatnio dużo zamówień mam dla dziewczynek to szyjąc bodziaki z falbankami rozmarzam się o małej dziewuszce
-
Dziewczyny od którego tygodnia ciąży lekarz kierował was na KTG? Ja mam w środę, to będzie 34 tydzień i tak sobie myślę że to jakoś szybko 🤔
Pytalyscie jak tam z szyjką, ale wpadłam w jakiś szał sprzątania po dobrych wiadomościach, że zaglądałam, ale nie mogłam się zebrać nasmarowac posta. W każdym razie szyjka uratowana 2,8cm 😁JustynaG, summer86, Lunaris, Yoselyn82, Rucola, pilik, nowa na dzielni, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Cheresta na standardowej wizycie KTG miałam jakoś tak jak piszesz za każdym razem. Dodatkowo od 36 czy 37 tyg miałam co tydzień bo miałam zatrucie i małowodzie. Wydaje mi się że to zależy od lekarza indywidualnie. Im bardziej ostrożny tym wcześniej zleca dodatkowe KTG.
Jeżowa Agatka to już duuuuża dziewczynka Mbedziesz miała fajną pomocnicę
Justynka patrzę na Twój suwak i myślę sobie że za chwilę trzaśnie Ci połowa ciąży! Kiedy to leci?Cheresta lubi tę wiadomość
-
Cheresta bardzo się cieszę, że szyjka w porządku
co do ktg to ja pierwsze miałam omyłkowo w 27 tygodniu - pani położna spojrzała na mój brzuch i myślała, że to już 37 tydzień 😂 ale takie "właściwe" pierwsze ktg miałam właśnie koło 35 tygodnia akurat. Może to zależy od lekarza?
Cheresta lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam zadnego KTG i nikt mi tez nie zlecał. Raz jedyny to było to, ktore mi robili na IP 🤨
Zofia mi sie tak rozpycha w brzuchu, ze zaraz wyjdę z siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:57
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
No widzisz Iza to chyba zależy od lekarza skoro tak. Może jest akurat nadgorliwy bo posiew na bakterie też mi już zrobił 🤷♀️ jak czytam to wynik powinien być w dniu porodu nie starszy niż 5 tygodni, więc Ada wychodzi w 38tc 😅
No i u mnie raczej nie zauważył nic niepokojącego, bo oprócz wymazów nic więcej nie badał. usg ma mi zrobić po ktg bo na oddziale ma dokładniejsze sprzęt niż w poradniWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 21:12
-
Cheresta to na pewno zależy od lekarza
Moja gin mówi, że jak nie dzieje się nic niepokojącego, szyjka ok, przepływy ok, czuje ruchy to ktg w okolicach tp dopiero. Ja miałam trzy czy cztery razy tylko i to właśnie jak na końcówce na IP byłam zestresowana dwa razy, raz na planowej wizycie na IP (moja gin tam pracowała) dzień przed tp i przed porodem -
Justyna kciuki za wizytę jutro!
Iza są lekarze, którzy uznają że ktg to się robi dopiero jak stuknie 40 tygodni. Widać różne szkoły.
Rucola coś tam widać już powolutku
Wybaczcie uwalone lustro 🙈Cheresta, Izape_91, JustynaG, sliweczka92, Anna Stesia, nowa na dzielni, Lunaaa, moniśka..., Lunaris, Yoselyn82, Kaczorka lubią tę wiadomość