Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cheresta ja nie lubię prasowac
musze kupic nowe żelazko 😂
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, cudny brzuszek
Justyna, gratuluję zdrowej dzidzi, pamiętam Twoje obawy przy ciąży z Anią, kiedy jeszcze nieznana była płeć. Wydaje mi się, że nic nie możesz w tym momencie zrobić, a jedynie mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było! Ps. czy któreś prenatalne mogą Cię uspokoić w tej kwestii?
Summer, my zainwestowaliśmy w Cruzee, drogi jak diabli (choć są droższe, np. Woom), ale jest leciutki (mniej jak dwa kg), co ma znaczenie dla rodzica, który często ten rowerek musi dźwigać, jak i dla dziecka, bo upadając maluch zrobi sobie mniej krzywdy. No i starszy łobuziak może sobie sam próbować nosić. Dodatkowo rower ma drugą sztycę, dzięki któremu można "powiekszyć" rozmiary jednośladu. Innym plusem jest to, że rower jest z aluminium, więc niewiele się niszczy nawet przy dużej eksploatacji i przez to łatwiej jest sprzedać używany egzemplarz. Synek obwąchuje się ze swoim prezentem dość ostrożnie, ale umie już sam prowadzić, uczy się skręcania itd. -
Kurcze... Nie spie od 2, bo nie moge... leze w łóżku, bole lekkie @ nic strasznego sie nie dzieje, ale skurcze tak srednio co 5-7 minut od ponad godziny... Bezbolesne... Nie wiem co o tym sądzić 🤔Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Halo halo Jak Wam mija weekend. U nas wczoraj cały dzień było pochmurnie a dziś dla odmiany słoneczko zawitało. Tatuś zabrał córkę na rower.
W związku z tym, że jestem z w domu z Anią i spędzamy w ciągu dnia sporo czasu na wspólnej zabawie to zauważyłam jak się zachowuje gdy robi kupę. No i któregoś dnia zaproponowałam jej nocnik (posadziłam ją w takim momencie). To było 11 maja. Od tego czasu, nocnik jest w pokoju i czeka na swój moment. Co jakiś czas przypominam (Aniu, pamiętasz, że gdy chcemy siusiu lub siku to pupa siada na nocniku?) Najczęściej udaje się zrobić na nocniku gdy jest bez pieluchy. Zawsze dopomina się o książeczki by w tym czasie przeglądać. Czasami usiądzie, puści bąka, posiedzi chwilę i wstanie.
Dzisiaj nas zaskoczyła bo usiadła w pieluszce więc szybko ją rozebrałam, poprosiła o książeczki to przyniosłam i sama zrobiła 2.
Do odpieluchowania jeszcze daleka droga ale przede wszystkim udało nam się pokazać, że można robić na nocnik. I w ciągu 2 tygodni chyba tylko 2 razy miała brudną pieluchę od 2.
Jeśli dziecko interesuje się książkami, to warto mieć rożne w tematyce nocnikowej... pozwala to się dziecku opatrzeć z tematem, że dzieci siedzą na nocniku, że to nie jest nic strasznego.
Iza I jak tam sytuacja? Skurcze wyciszyły się?
AnnaStesia Napisałam o swoich obawach bo gdzieś w tyle głowy one są. Przy czym, moje usposobienie powoduje, że staram się nie zaprzątać tym swojej głowy bo nie mam na to wpływu.
Mogę jedynie dbać o ciążę i siebie najlepiej jak potrafię
Tego typu schorzenia objawiają się najczęściej w późniejszych latach. Po prostu dziecko odstaje od rówieśników. No i tak naprawdę, w większości przypadków do końca życia takie dziecko potrzebuje pomocy bo nie jest w stanie samodzielnie egzystować.nowa na dzielni, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Raczej nic z tego nie będzie
mąż mnie tylko rozczulił, bo juz chcial mnie wieźć do szpitala 😉 mama zaprosila na obiad, więc moze po obiedzie?
Justyna bardzo lubię za postępy nocnikowe Ani! Widać że już rozumie. Ja czas spędzony z Małym z powodu pandemii uważam za bezcenny. Pamiętam jak na początku ciąży z Anią pisałaś o swoich obawach co do płci i Waszych rodzinnych obciążeń ale głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze :*
Iza, codzienne meldunki obowiązkoweaczkolwiek Zosia już może wychodzić, czas perfekcyjny na bezpieczny poród.
JustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Justyna będzie dobrze, na pewno
. Myśle, ze to musi być w jakimś stopniu bardziej przypadek niż czysta genetyka. Będzie się pięknie rozwijał jak siostra
Iza - te porodowe skurcze to nie jest twardnienie brzucha, zupełnie inaczej czuć. Wtedy najpierw czujesz, ze zbliża się skurcz, on Cię łapie od srodka (ale inaczej zupełnie niz przy okresie, przynajmniej dla mnie. Okresowe bole są trochę zbliżone do takich na biegunke, a tu ściska bardziej najpierw na gorze). No i też czujesz jak Ci ten skurcz mija. Czujesz jak sie zbliża, najpierw ściska, boli, potem bol lekko puszcza jak oddychasz ale dalej ściska, a potem przechodzi. Przy takich już bardzo mocnych tez bardzo Ciśnie na tyłek
. Na początku jest leciutko ale czujesz, ze ro zupełnie coś innego niż przepowiadające bo dokladnie wiesz kiedy ten skurcz się zaczyna
Takie opisanie doświadczeń w miarę na świeżo. Pewnie subiektywne ale ja bardzo szukałam opisu jak to ma dokładnie wyglądać
Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Iza piękny brzusio..czekamy na Zosienke 💕
AnnaStesia 💯💯 spóźnione życzenia dla maluszka, niech zdrowo rośnie i żeby był na co dzień pogodny i wesoły. A przede wszystkim zdrowy 💕
Justyna gratuluję synka, niech zdrowo dalej rośnie 💕 zdrówka dla was
JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pilik, coś mi się obiło o uszy, że Ninka odpieluchowania się.
Możesz zdradzić czy teraz zakładasz jej zwykłe majteczki czy treningowe? Gdzie kupowałas? U mnie do odpieluchowania jeszcze trochę ale już się zastanawiam... -
Justyna tak, poza spaniem odpieluchowana całkiem. Zakładam zwykłe majtki. Tylko u nas to było dość niespodziewane, dosłownie z dnia na dzień zaczęła sikać na nocnik i ani razu nie podsikala nawet majtek, więc nie widziałam w ogóle sensu szukania treningowych. I tak z obserwacji i rozmowy z dziewczynami to u dzieci na wielo te treningowe się tak dobrze nie sprawdzają no bo nie zmienia się wiele to uczucie w nich od tego co było w pieluszce
...
Jak Ci z wizją chłopaka? Abstrahując oczywiście od obaw o których pisałaś.
-
Pilik, W gruncie rzeczy to nie ma większego znaczenia. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
Minusem jest fakt, że np. kupiłam ostatnio przepiękne kwieciste otulacze, które dostanie w spadku braciszek.A podczas wybierania miałam dylemat czy czasem nie wziąć czegoś uniwersalnego ale skoro na prenatalnych nie było widać chłopca to założyłam, że pewnie będzie druga dziewczynka więc biorę to co mi się najbardziej podoba.
nie wiem też jak obsługiwać małego chłopca ale o to, to będę Was dopytywać
Może za to nie będzie gardził maminym cyckiem jak siostra?
Plusem jest natomiast fakt, że dadzą nam święty spokój (bo przecież parka) a emek nie będzie dostawał cudownych rad "jak zmajstrować chłopaka" :d No i niewątpliwym plusem jest fakt, że będę mogła bez wyrzutów sumienia kupić malutkie ubranka. Bo w przypadku dziewczynki to już byłoby gorzej (bo jednak wszystkie ciuszki zostawiliśmy).
Oczywiście to wszystko z przymrużeniem oka
Jeżowa A Ty mówiłaś o swoich preferencjach?
Frez Ponownie Cię wywołuję. Jak się czujesz? Tęsknimy za Tobą.
Ania Wiem, że jesteś bo lajkowałaś posty. Co u Was? Czy po powrocie do pracy jest już lepiej? Kiedy wraca emek? Już coś wiadomo na ten temat?
Aga Dawno Cię tu nie było. Jeśli jednak wpadasz do nas czasami to napisz jak sobie dajesz radę...Rucola lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Justyna tak, poza spaniem odpieluchowana całkiem. Zakładam zwykłe majtki. Tylko u nas to było dość niespodziewane, dosłownie z dnia na dzień zaczęła sikać na nocnik i ani razu nie podsikala nawet majtek, więc nie widziałam w ogóle sensu szukania treningowych. I tak z obserwacji i rozmowy z dziewczynami to u dzieci na wielo te treningowe się tak dobrze nie sprawdzają no bo nie zmienia się wiele to uczucie w nich od tego co było w pieluszce
...
Jak Ci z wizją chłopaka? Abstrahując oczywiście od obaw o których pisałaś.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Zofia ma sie swietnie i wynika z badania, ze sie nie wybiera na drugą stronę brzucha. Mam wolne do czerwca. A tak serio, trzeba zacząć coś z tym robić. Dzisiaj chyba zaczne chodzic po schodach 😂ale to jak juz sasiedzi pojda spac.
JustynaG, MamaStasia :), Rucola, admiralka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
Pilik gratuluje odpieluchowania Ninki! Jeśli już gratulowałam to przepraszam, nie pamiętam!
Rucola a jak u Was z tematem nocnika po powrocie Lewcia do żłobka?
Justyna gratuluję postępów u Ani w kwestiach nocnikowych
U nas też coraz lepiej, już 11 dni z rzędu jest kupa w nocnikuale Agatka nie woła, to my po prostu czuwamy i jej proponujemy. Ale często woła "siusiu" i leci po nocnik tuż po tym, jak posika pieluchę (sądząc bo ciepłocie siuśków 😂). No i od dłuższego czasu musimy jej zmieniać pieluchę w nocy - laska ma taką pompę, że dosyć często musimy także zmieniać spodenki bo są mokre.
Co do płci to ja jestem z tych bez preferencyjnych. Choć mam wrażenie, że chyba będzie synuś. O ile wszystko będzie w porządku... Mam wizytę we czwartek i znowu wchodzę w ten stan czarnowidzenia i hibernacji przedwizytowej.
Iza domyślam się, że już bardzo chcesz poznać Zosię, ale śmiało wykorzystuj te ostatnie dni "wolności" - ja miałam potem straszne uczucie żalu do siebie, że nie robiłam tylu rzeczy, które jeszcze mogłam, haha 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 16:36
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Jeżowa w domu bez zmian, sam siada i załatwia swoje potrzeby pod warunkiem gołej pupy. Jak ma majciochy to różnie, czasem próbuje ściągać i woła iśśś, czasem zdejmie i się załatwi. Kiedyś biegał z gołą pupą i sam sobie wyjął majtki z szuflady i załozył. Jak ma pieluchę to robi w pieluche, nie siada w niej na nocnik. W żłobku jak panie sadzają to się ponoć załatwia super, pieluchy raczej suche ponoć. Ogólnie czai bazę doskonale tylko troche mu brak umiejętności w rozbieraniu/ubieraniu i to Go trochę zniechęca.
Izabelka to seksy uskutecznijcieJeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny, z okazji naszego dzisiaj święta życzę sobie i Wam zdrowia, i zdrowia naszych dzieciaków! I polecam taką lekturę:
https://mataja.pl/2017/02/wszystkie-noce-matki/
Zawsze się wzruszam, gdy czytam ten tekst. To tak bardzo o mnie, o mojej mamie, o wszystkich mamach na świecie.
Ale żeby nie było tak sentymentalnie to właśnie dziś jest ta niepowtarzalna okazja, ten uroczysty dzień, w którym postanowiłam umieścić swoje zdjęcie w internecie. Oto ono:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 01:50
Izape_91, moniśka..., Cheresta, Jeżowa, pilik, summer86 lubią tę wiadomość