X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Pilik a Ninka sama zdejmuje majteczki i siada czy woła?
    Sama nie umie jeszcze ściągnąć spodni, ale woła za każdym razem. Długo było „mama, nocnik, sibko!” A teraz mówi że chce siku/bąka (na kupę jej się tak umyslilo i mówi ;)) i zaciąga mnie do nocnika. Raz nie usłyszałam od razu, jak przyszłam to już się posikała w spodnie, ale siedząc na nocniku 🙈

A ja dzisiaj obchodzę swoje 30 urodziny 😱...

Jeżowa, Yoselyn82, Minnie89, JustynaG, Rucola, Anna Stesia, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik 100 LAT młoda kobieto!!! :) Zdrówka!

Po 30-tce czas płynie jeszcze szybciej...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wszystkiego najlepszego! Fajną masz datę urodzin (pewnie stwierdzam to już trzeci rok z rzędu haha) <3

Naprawdę niesamowicie ten czas leci, ledwo co naszym dzieciom kupy mleczne przebierałyśmy kilka razy dziennie, a tu już niektóre wołają na nocnik 😭 gratulacje dzieciaczki, tylko czemu tak szybko rośniecie?

U nas dzisiaj trudny dzień. Koło południa miałam ogromny krwotok, chlusnęło tak, że prawie zemdlałam z przerażenia. Pożegnałam się z maluszkiem, opłakałam bardzo bardzo, pojechaliśmy do lekarza - ja żeby usłyszeć wyrok, mąż jeszcze z nadzieją. I jakimś cudem ten mały człowiek ma się całkowicie idealnie. Potem prawie zemdlałam drugi raz, ale z ulgi, jak lekarz powiedział, że serduszko bije. Nawet chwilkę posłuchałam tego cudownego dźwięku. Mam 3,6cm człowieka pod sercem, ale teraz już nigdy nie zaznam spokoju w tej ciąży.

Mam nadzieję, że Wasze Dni Matki były spokojniejsze. Najlepsze życzenia <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Sama nie umie jeszcze ściągnąć spodni, ale woła za każdym razem. Długo było „mama, nocnik, sibko!” A teraz mówi że chce siku/bąka (na kupę jej się tak umyslilo i mówi ;)) i zaciąga mnie do nocnika. Raz nie usłyszałam od razu, jak przyszłam to już się posikała w spodnie, ale siedząc na nocniku 🙈

A ja dzisiaj obchodzę swoje 30 urodziny 😱...

Wszystkiego najlepszego 💯💯🎂🍰🍾

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, aż mi puls przyspieszyl jak to przeczytałam! Całe szczęście, że maluch dzielnie się trzyma. A lekarz mówił dlaczego to się mogło stać?

Pilik - stooo lat! Ja tam sobie chwalę życie po 30, jako kobieta nigdy nie czułam się lepiej w swojej skórze :)

Kochane, również wpadłam złożyć Wam życzenia z okazji naszego święta. Jeszcze chwila i niektóre maluchy same nam to powiedzą <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego :*
    Pilik sto lat! Ale mamie prezent zrobilas 😄

Jezowa pewnie mialas jakiegos krwiaczka, cale szczescie ze wszystko ok z malenstwem. Wspolczuje Ci wrazen :(

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa całe szczęście że z maluszkiem wszystko dobrze. Musiałaś najeść się strachu. Mam nadzieję że teraz będzie tylko dobrze. Trzymam kciuki za was! 💕

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa 😱 dobrze, że wszystko ok z malenstwem. Ja bym chyba umarła z niepokoju. Jak się teraz czujesz?
    Pilik wszystkiego najlepszego 🎂🍾💯
    Iza tak miałam na myśli, że może dziś Zosia się ruszy w taką fajną datę. No ale może dzień dziecka sobie wybierze, kto wie 😉

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!! Wszystkie Mamy! Mam nadzieję wszystkie szczęśliwe mamy :)
    Pilik Wszystkiego Najlepszego! przede wszystkim dużo zdrowia a także sprawnego porodu, przyjemnego połogu ;) i samych pięknych dni!!!
    Jeżowa ogromnie Ci współczuję tego co przeżyłaś :( Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :( Swoją drogą Twoja ciąża mija mi bardzo szybko. A moze masz jakąś foteczkę? zdjęcia z tego okresu są takie rozczulające....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, bardzo Ci współczuję tego stresu i aż za dobrze wiem, co przeżyłaś - u nas też było mniej więcej w podobnym okresie krwawienie i szybka wizyta u lekarza, a przed nią morze łez. Dobrze, że z misiem haribo wszystko w porządku i niech sobie spokojniutko rośnie pod Twoim sercem. Przykro mi, że musiałaś coś takiego przeżywac, a już w ogóle, że w Dzień Matki :-(

Pilik, stoooo laaaat! Piękna data urodzin <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 23:04

• pilik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny :)

Jezowa cieszę się, że wszystko w porządku! Ale stresów współczuje bardzo :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Nadal nie mogę uwierzyć, że wszystko jest w porządku.

49d998cd1974.jpg

Rucola, sliweczka92, JustynaG, Cheresta, Kaczorka, pilik, Anna Stesia, Minnie89, Yoselyn82, Lunaris, Aga9090. lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cholernie mi przykro i z powodu wczorajszej sytuacji i z powodu Twojego samopoczucia. Widać, ze bardzo stresuje Cię ta ciąża od samego początku i nie zamierzam Ci dawać "złotych rad" bo wszystkie wiemy że to bez sensu. Życzę Ci żebyś choć trochę odetchnęła po prenatalnych które już tak niedługo... i w miarę rozwoju ciąży aby strach przeradzał się tylko i wyłacznie w radość z oczekiwania na małego Jeżyka (w ogóle fajne imię dla chłopca Jerzyk, choć wiem, ze Wy macie Tymka).
    W temacie Tymków Frez odezwij się! Twoje samopoczucie też mnie bardzo martwi.
    Nie tak powinny wyglądac ciążę. Zdecydowanie nie tak. Bojkotuję te "złe" wahania hormonalne!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, o matko! Współczuję wczorajszego stresu. Ja też w ostatniej ciąży przez podobny przeszłam. Co prawda, żadnego krwotoku nie było, ale ślady zywej, czerwonej krwi i dość silne skurcze. Jechałam do Wrocławia z mężem żegnając się z ciąża i ryczac. Po dwóch wcześniejszych poronieniach każdy taki widok wywoływał u mnie panikę. Na szczęście na usg niunia miała się całkiem dobrze 😊
    Myślę, że odetchniesz trochę po prenatalnych. Ja bynajmniej wtedy poczułam ulgę, choć oczywiście całkiem stres się nie skończył. Przypomnij mi, kiedy masz prenatalne?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa,bardzo współczuję Ci tego stresu. Najważniejsze,że wszystko w porządku z maluszkiem. I jutro masz chyba podgląd u swojego gina.
    Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni straszak, jaki Cię spotkał.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa śliczny dzielny mały człowiek 🙂 trzymamy kciuki za prenatalne
    Melduję się po ktg, zapis dobry, chociaż Ada kopała jak kangur. Nie myślałam że to aż tak słychać, jej serduszko biło tak szybko i każdy ruch który ja czułam miał odzwierciedlenie w odglosach pracy maszyny. A usg mi znowu nie zrobił choć ostatnio mówił co innego 🤨 ot uroki wizyt na NFZ. Za to odebrałam wynik posiewu na paciorkowca, ujemny, możemy rodzić 😊

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta super, że posiew ujemny i ktg prawidłowe <3

Justyna miałam mieć jutro wizytę na NFZ, ale lekarz był wczoraj w przychodni i mnie przyjął poza kolejką, więc jutro już nie idę. Mam jeszcze wizytę u mojego "głównego prowadzącego" w przyszłym tygodniu w środę.

Prenatalne mam póki co zarezerwowane na 19 czerwca, ale właśnie po to idę w środę jeszcze, żeby zweryfikować termin prenatalnych.

Rucola wiesz co, już było naprawdę lepiej z moją psychiką w tej ciąży, ale wczorajszy dzień zniwelował wszystkie postępy. Bardzo bym chciała się obudzić, jak już dzidzia zacznie kopać, żebym mogła trochę odetchnąć . Choć prenatalne też na pewno mnie uspokoją.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to Ty będziesz mieć pranatalne tego dnia co ja "wizytę połówkową w ramach NFZ" ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Nadal nie mogę uwierzyć, że wszystko jest w porządku.

49d998cd1974.jpg

Cudowny maluszek. Cieszę się że wszystko jest dobrze. Rosnijcie zdrowo 💕

Jeżowa lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy robić test na covid małemu przed szczepieniem.
    Teściowa się upiera bym zrobiła. Hmmm

❤️❤️❤️
‹‹ 3738 3739 3740 3741 3742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ