X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nadal ze skurczami, jeszcze nie w szpitalu- odesłali ją i wczoraj i dziś z rozwarciem na 3cm, ale ponoć skurcze im się nie pisały na ktg🤷 Nie spała ani trochę, jest już zmęczona. Proszę pomódlcie się za nią, żeby to ruszyło w końcu i żeby szybko były razem, już jako dwie oddzielne istotki. Izka jest mega dzielna, nie skarży się i na pewno nie chciała Was martwić. Mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe, że ją tu sprzedaje,ale pomyślałam, że będziecie się martwić tą ciszą z jej strony,tak jak i ja. Dlatego napisałam 🙊

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, cały czas mocno trzymamy kciuki za Izę i Zosię.
    Daj znać co u Was <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję... Chyba musze sie jakos wyciszyc, bo za duzo emocji mnie to kosztuje... W zyciu sobie nie wyobrazalam tskiej sytuacji... Mialam zupelnie inna wizję porodu.... Poza tym obawiam sie o małą, ze poprostu cos zlego sie stanie przez to ze ja juz bede zmeczona tym ciaglym lataniem tam i z powrotem i czwgos nie zauwaze.

Siostra meza urodzila dzisiaj po 6 godzinach na oksytocynie bo ona jest 6 dni po terminie..... A ja musze sie meczyc druga dobe...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, najgorsze jest to czekanie i stres, wiem, że się martwisz. My tu trzymamy kciuki, ale jeśli potrzebujesz się odciąć od wszystkiego i wyciszyć to jest to zupełnie normalne. Przed Tobą naprawdę duży wysiłek i musisz być skupiona na sobie i na Zosi. Trzymam witrualnie za łapkę!

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza rozumiem, wycisz się, odpocznij w miarę możliwości. Mam nadzieję, że Zosienka niedługo zdecyduje się na opuszczenie brzuszka. Współczuję tego jeżdżenia.Każda z nas chciałaby, żeby poród zaczął się szybko, najlepiej konkretnymi skurczami czy odejściem wód. Uwierz mi, że lepiej nie mieć oksytocyny... Ja urodziłam w 5h i to 11 dni po terminie, ale po mega dawce oksy. Skurcze okrrropne.. Czas od tp do wywoływania dluzyl się niemiłosiernie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dużo siły, już blisko...!
    Trzymamy kciuki i wysyłamy ogrom ciepłych myśli.

Frez myślałam sobie dzisiaj o Tobie, mam nadzieję że czujesz się dobrze i rodzina też troszkę odpuscila. Tęsknimy za Tobą 💗

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba weszłam w dobrym momencie... skoro tu jestem -a miałam nosa żeby wreszcie się pokazać, to już teraz na pewno urodzisz IZKU <3 mocne mocne kciuki abyś zobaczyła już Zosieńkę! Niech Ci się wynagrodzą te długie godziny. Przykro mi że Cię tak wożą w tą i z powrotem :(

Jeżowa powiem tyle.... wielkie UFFFF aż mi się gorąco zrobiło jak nadrabiałam forum. Rosnij zdrowo, dbaj o siebie, sprawdź morfologię czy Ci żelaza nie trzeba po tych przejściach!

Frez <3 dzięki za info <3 i dobrze że jesteś gdzieś tam <3

Cheresta <3 cudny przypilnowany brzusio <3

U nas dalej sajgon a na dobrą sprawę też zmęczenie- nie chce mi się siadać do kompa, na telefon nawet nie patrzę jak nie muszę. Nie chce mi się nic czytać ani sprzątać. Potrzebuję chyba jakiegoś odpoczynku ale nie zanosi się wcześniej niż w lipcu. Szpital ruszył pełną parą i dyżury zrobiły się dużo trudniejsze a w domu dzieciaki nie rozpieszczają <3 duży jeszcze jako tako- przepychanki typu posprzątaj zjedz ubierz się... a mały :D kamikaze! skacze z kanapy na główkę, wkłada wszystko do paszczy, ucieka jak tylko zdejmę pampersa po czym sika wszędzie gdzie się da.... :) no jest wesoło. Jeszcze kilka miesiecy i moze jakoś ogarnę tą kuwetę.

Podbijam (mimo że sama ostatnio wpadam jak po ogień) pytania co u Was słychać dziewczyny? Ania, Aga, Frez, Nowa, Reset

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 09:40

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, jestem z kciukami i ja ✊✊✊

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Iza mam nadzieję, że dacie radę i szybko zapomnisz o tym wysiłku!

Ja podczytuję raz na jakiś czas ale nie czuję się na siłach żeby brać udział w dyskusji.
    Mam co robić, jak wstaję do pracy o 6 to wracam do domu o 22. Całe dnie w biegu. Trochę zmian życiowych. Zaraz będzie pół roku jak jestem sama i pomału wysiadam. Szczególnie, że od dwóch miesięcy ogarniam działkę. Szykują się zmiany w pracy. Robię aktualnie 2 kursy, 2 już zaliczyłam.
    Nie narzekam na nudę.

Była dyskusja o rowerkach. Ja się na ostatnią chwilę zdecydowałam na Movino. Czaiłam się na Kinderkraft Aveo ale teraz jest 100zł droższy niż jakiś czas temu i do tego nigdzie nie było szarego. Więc poszłam w biegowy. Była selekcja i wygrał Movino.

Waga bardzo ok no i cena połowę mniejszą niż Cruzee. Tak więc jeśli któraś jeszcze planuje zakupy, to ja akurat mogę polecić ten. Oskar podnosi bez problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:50

Lunaris, Anna Stesia, pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

[age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ale masz przystojniaka! <3
    a jak sytuacja Emka? jest szansa że Cię nieco odciąży niebawem?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Aniu ale masz przystojniaka! <3
    a jak sytuacja Emka? jest szansa że Cię nieco odciąży niebawem?

Była szansa że będzie za tydzień.
    Teraz nie ma nawet przesłanek, że zdąży na urodziny Oskara. Kolejne bez niego.

[age.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczylam na jakieś dobre wieści od Izy, a tu dalej cisza 🤨 martwię o się o nie. Może Zosia jest już po drugiej stronie brzucha a wymeczona mama ma chwilę żeby odpocząć. Oby tak właśnie było 💟
    A jak wam minął weekend dziewczyny? Pogoda może nie rozpieszcza, ale ja tam nie narzekam. Już i tak puchną mi kostki i dłonie, biodro bolało przez kilka ostatnich dni, każdego dnia musi być drzemka bo inaczej do niczego się nie nadaje... więc ogólnie cieszę się, że chociaż upałów nie ma
    Nie mogę uwierzyć, że jeszcze tylko miesiąc mi został 😱🤪😅

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi :( też często wymiękam sama ale nasza sytuacja jest nie do porównania.

Ja wierzę że Iza z Zosią już się od dawna tulą i odpoczywają <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!
    Iza się nie odzywa, ale myślę, ze możemy być spokojne i czekać na wspaniałe wiadomości od niej.
    Tymczasem ja chciałam Wam napisać, ze spotkała mnie bardzo miła Niespodzianka :) Nie będe pisać więcej, bo zdjęcie wyraża więcej niż 1000 słów <3
    04190b09a31b.jpg

Suszarka, Anna Stesia, Ania_1003, Bajkaaa, Cheresta, pilik, Minnie89, nowa na dzielni, summer86, Sarna84, Lunaris, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, Kotowa, Kaczorka, Ochmanka, Cabrera, admiralka, sliweczka92, Malgonia, golonat, Morusek, Aga9090., Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola! Rucolka! Rucolusia!!! Ale się cieszę!!! Cudowne wieści <3 <3 <3 <3 <3 Miałam wieeeeelką nadzieję, że w tym cyklu pozytywnie się zaskoczysz. Bo maj to miesiąc cudów! Rośnijcie zdrowiutko!

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję AnnaStesia <3
    W tym cyklu dałam taki upust fantazji w moim samoleczeniu ze musiało Coś z tego wyniknąć :D

Anna Stesia, summer86, Jeżowa, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale super 😃 gratulacje
    Kolejny brzuszek przejęty

Rucola lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wielkie gratulacje ❤️😍❤️

Właśnie miałam pisać, ze pewnie kolejny brzuszek przejęty i Iza już po. Ale jeżeli jeszcze walczysz to dzielna bądź, czekamy na dzidziusia :)

Rucola lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 💗

Ania ale Oskara wyciągnęło! Zmienia się niesamowicie. Przykro mi że nadal taka sytuacja u Was :(

Też zaglądam co tam z Izą...

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola <3 cudowne wieści, gratuluję z całego serca!

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 3740 3741 3742 3743 3744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ