X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUCOLA :D to już wiemy że Iza się rozpakowała ;) <3 super prezent z okazji Dnia Dziecka <3

Rucola, Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moje gratulacje ♥️ rosnijcie zdrowo

Ania ale Oscar poszedł ładnie do góry i jaki przystojny 💕 przykro mi że taka sytuacja z emkiem. Mam nadzieję że jednak szybko wroci do domu, do was.
    P.s co to są za buciki ?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się unikać rozmów 'kiedy wraca/ ile jeszcze / kiedy podmiana' bo strasznie mnie to frustruje. Szczególnie, że widzę, że dość sporo ludzi jest wymieniana, a oni od stycznia tkwią, firma mydli oczy itd.
    Szkoda strzępić język.

Rucola niech to będzie najlepszy prezent dla Lewka na Dzień Dziecka.

Może to wina zdjęcia, ale Oskar ma 88cm i wydaje mi się że jest to jakoś przeciętnie. Natomiast czapki kupujemy 6-12m 🙄 czego kompletnie nie widać na zdjęciach. Ważne że nie wygląda na zabiedzonego, ale z jedzeniem jest gorzej niż słabo.

Yos to ekoTuptusie. Mam w domu i u rodziców po jednej parze. Każde z antypoślizgiem i są bardzo ok.
    https://www.fiorino.eu/ekoTuptusie

Rucola, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

[age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to raczej bardzo przeciętny wzrost w tym wieku ;), Nina ma mniej więcej tyle a jest dość wysoka wśród rówieśników. Głowa to tez urok każdego malucha, N ma 45/6cm 😂 też same małe czapki musi mieć, a ile się kasku naszukalam.... ;)

Właśnie poluje na nowe ekotuptusie z kotami, czarne, xl. Jakby komuś się rzuciły to podrzućcie 🙈 Nina je uwielbia, nie chce innych a L zaczynaja być za małe... a dzisiaj od rana afera bo musi ubrać kotki o piątej rano i koniec 🙈...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u nas głowa tyle samo ma. Czapek zbytnio nie kupuję i nie tak często jak ciuchy, ale ostatnio Oskar ma fazę na czapki z daszkiem. Tak jak ciuchy są w rozmiarze 98 tak czapki ostatnio nie wiedziałam jakie kupić. Kupiłam 74 i są za duże ale liczę że kiedyś dorośnie (i tak je ubiera 🙈). Wczoraj dostał kilka na dzień dziecka i na metce 6-12m i są takie w miarę.
    Z kasku na razie zrezygnowałam. Jak patrzyłam od ilu cm się zaczynają, to u nas podejrzewam, że rok czasu minie aż ten kask by nie latał na głowie.
    Może za jakiś czas zrobię drugie podejście.

Miłego dnia. U nas dzisiaj w końcu trochę słońca chyba będzie.

[age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze Iza nie będzie zła ale czytam, ze się martwicie - dziewczyny już są razem ❤️ .

Rucola moje ogromne gratulacje !

veritaa, Rucola, Ochmanka, GrubAsia, pilik, sliweczka92, Lunaris, golonat lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam na stare śmieci :-P
    Pewnie mnie już nie pamiętacie, ale Ja Was Tak i poczytuję czasami.
    Rucola ogromne gratulacje!! Rodzeństwo dla Synka się szykuje że ho ho!

U mnie ciąża była trochę burzliwa więc rzadko się udzielałam i zaglądałam na forum aby się nie stresować.Synek urodził się w 33+4 tyg ,nagły PROM. Dzisiaj śmiga po kanapie zdrowy chłopak ale ile stresu było....
    A w międzyczasie......7t8w1rjr0u14_t.jpg

JustynaG, Rucola, Yoselyn82, Ochmanka, admiralka, GrubAsia, agulineczka, nowa na dzielni, olik321, Aga9090. lubią tę wiadomość

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nasz Gałgan ma małą głowę i pasuje kask z decaThlonu. Ma regulację. Kupowany był gdy miała rok i już można było dopasować.

Rucola, Ty to wiesz ale Ci powtórzę, że bardzo, bardzo się cieszę. I na Twoją ciążę czekałam jak na swoją. :)
    No i jeśli przejelas brzuszek Izki to przepowiednia mówi, że to będzie dziewczynka :)

Iza, odpoczywaj :) wszystkie jesteśmy tu z Tobą duchem. I ślemy buziaczki dla najmłodszej kruszynki.

Cheresta, Anię rodziłam w bardzo upalnym roku i lubiłam te ciepłe dni. Nie trzeba było zakładać rajstop (skarpet, cieplejszych butów) tylko klapki/sandały i sukienka. Bezproblemowe ubraniA :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iza Wielkie Gratulacje Mamusiu ♥️ zdrówka dla was

Rucola jak patrzę na twój test to też bym chciała jeszcze zobaczyć dwie grube kreseczki . Ale sie rozmarzylam 😜Jeszcze raz gratulacje 💕

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale szał! Ogromne gratulacje❤ mega się cieszę!
    Kania dla Ciebie również najlepsze życzenia! Świetny dzień dziecka😀
    Rosnijcie zdrowo dziewczyny!

Izulka cały czas trzymam mocno kciuki za Was🙏 oby poszło jak najszybciej.
    Już doczytałam że po wszystkim😍

Sory dziewczyny że tak z doskoku i do nikogo się nie odnoszę ale jakoś mi nie po drodze na ovu ostatnio. Obiecuje się poprawić!
    Dotarło do mnie przez fb że Rucola w ciąży i musiałam to zobaczyć😁
    Muszę ogarnąć co tam u Was bo mimo, że znamy się krótko to ciekawość mnie zżera😋

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 09:42

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, wspaniałe wieści, gratuluje ❤️❤️

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane baaaaardzo Wam dziękuję. Naprawdę ogromnie mi miło, że tak ciepło reagujecie na moją Niespodziankę. To dla mnie bardzo dużo znaczy. Staram się myśleć pozytywnie, dziś poszłam jeszcze raz zbadać progesteron ( i betę) bo w sobotę miałam 22,8 więc ok, ale bez szału i wolę trzymać rękę na pulsie.
    Przyrost bety mam na razie super, bo 12/13dpo miałam 265,1 ( z resztami ovitrelle na lamę) a 14/15dpo już 736,1. TSH w normie 1,25 więc staram się układać sobie w głowie, ze wszystko rozwija się prawidłowo. Zastanawiam się tylko jak ja sobie poradzę z 2ką dzieci ;) Jak zrobić, aby żadne z nich nie było pokrzywdzone i obydwoje dostali dostatecznie dużo uwagi. To są moje największe obawy tak naprawdę.... Zresztą pisałam Wam o tym już jakiś czas temu, że przeraża mnie mała różnica wieku itp. itd. Jeśli wszystko będzie dobrze, to u nas będzie 2,5 roku niby dużo, ale dla mnie nie do końca. Spróbujemy przygotować Małego najlepiej jak potrafimy i mam nadzieję, ze w naszej Rodzinie wszyscy będą czuć się dowartościowani, spełnieni i potrzebni (emka oczywiście też biorę pod uwagę ;). Czeka nas wielka Przygoda, której z jednej strony bardzo się boję a z drugiej nie mogę się doczekać :)

Ochmanka, admiralka, Cabrera, Jeżowa, Cheresta, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, frezyjciada, golonat lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pisała? Wszystko ok z dziewczynami? Uff 💗

Rucola 22 prog to piękny! Ej no! Będzie dobrze 💗

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ogromne gratulacje! Weszłam tu specjalnie, by szukać wieści, czy jesteście już razem <3

Tosia dziś zaczęła żłobkową przygodę. Została na dwie godziny, o 11:15 ją odbieram - strasznie, strasznie mi dziwnie :P I jestem bardzo ciekawa, jak ta moja dziewczynka tam się ma.

JustynaG lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny Kochane baaaaardzo Wam dziękuję. Naprawdę ogromnie mi miło, że tak ciepło reagujecie na moją Niespodziankę. To dla mnie bardzo dużo znaczy. Staram się myśleć pozytywnie, dziś poszłam jeszcze raz zbadać progesteron ( i betę) bo w sobotę miałam 22,8 więc ok, ale bez szału i wolę trzymać rękę na pulsie.
    Przyrost bety mam na razie super, bo 12/13dpo miałam 265,1 ( z resztami ovitrelle na lamę) a 14/15dpo już 736,1. TSH w normie 1,25 więc staram się układać sobie w głowie, ze wszystko rozwija się prawidłowo. Zastanawiam się tylko jak ja sobie poradzę z 2ką dzieci ;) Jak zrobić, aby żadne z nich nie było pokrzywdzone i obydwoje dostali dostatecznie dużo uwagi. To są moje największe obawy tak naprawdę.... Zresztą pisałam Wam o tym już jakiś czas temu, że przeraża mnie mała różnica wieku itp. itd. Jeśli wszystko będzie dobrze, to u nas będzie 2,5 roku niby dużo, ale dla mnie nie do końca. Spróbujemy przygotować Małego najlepiej jak potrafimy i mam nadzieję, ze w naszej Rodzinie wszyscy będą czuć się dowartościowani, spełnieni i potrzebni (emka oczywiście też biorę pod uwagę ;). Czeka nas wielka Przygoda, której z jednej strony bardzo się boję a z drugiej nie mogę się doczekać :)

Rucola co za wieści!!! GRATULACJE!!

I pięknie o tym piszesz, widać że kochasz swoją rodzinę <3 Będzie dobrze, będzie pięknie!

Rucola lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola!💕💕💕

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dzisiaj dostałam wyniki z testdna na celiakie. Wynik ujemny 🙂 tzn jedna podjenostka alfa była obecna, ale calkowity wynik oznaczony jako ujemny. Cieszę się 🙂

ed764d9e3e40.jpg

summer86, Minnie89, pilik, Lunaris, Cheresta, Rucola, Ochmanka, frezyjciada, Jeżowa, Kaczorka, JustynaG, Izape_91 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, gratulacje! Ale się cieszę! ❤ niech maluszek się rozgosci u Mamusi 🥰

Iza, jak dobrze, że już się tulicie! Cudowne wiadomości. Pięknego czasu Wam życzę ❤

Rucola lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola co do obaw o dzielenie czasu na dwoje to je doskonale rozumiem. Ja byłam pewna, że chce drugiego dziecka, wiedziałam jednak z czym to się będzie wiązać. Nagle moje oczko w głowie nie bedzie mieć mamy w 100% dla siebie. Nieraz będziesz musiała powiedzieć synku, nie teraz, za chwilę, jak tylko poloze Twojego braciszka/siostrzyczke, teraz mamusia karmi, nie dam rady itp. Będzie trudniej, bez dwóch zdań. Ale miłość zdecydowanie się mnoży. Wspaniale się na nich patrzy, jak dojrzewają ich relacje. Jak jeden broni drugiego, jak wyciąga pomocną dłoń. Jak synek uczy robić siostrę babki w piaskownicy, jak "czyta" jej książeczki, jak ona go we wszystkim naśladuje, jak się przytulaja i razem psoca 🙂.Mimo, że są zgrzyty, płacz o jakaś zabawkę, ulubioną kredke, itp a ja mam jeszcze mniej czasu dla siebie to nie zmieniłabym decyzji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 13:36

pilik, Lunaris, Rucola, Ochmanka, Jeżowa, summer86, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno było fajnie 🙂 pani mówiła że jak na pierwszy raz to naprawdę super. chwilę popłakała i siedziała na kolanach, ale też się bawiła. A mi od wejścia pokazywała jakie dobre były borówki i klepała się po brzuszku 😛 i pokazywała paluszkiem skąd przyszła i coś tam gadała po swojemu :)

pilik, Lunaris, Rucola, Jeżowa, summer86, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ