X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Jestem przerażona. Dokładnie tak jest ale jest jak jest i im szybciej to zaakceptuję tym lepiej. Oboje z emkiem marzymy żeby dzieci były zdrowe i żeby starszak zaakceptował sytuację, reszta się ułoży....
    Pewnie, ze sie ulozy!
    Mojej kuzynki przyjaciolka miala podobna sytuacje, tez byli przerazeni! A teraz starszak ma 5 lat mlodsze maluchy 2 latka i sami mowia, ze poczatkowo lekki hardcire, ale im dalej tym szczesliwsi sa, ze tak sie to potoczylo :)
    Bedzie dobrze:*
    Ale rozumiem, bo w pierwszej chwili tez bylabym przerazona!

Rucola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratulacje!! 💕 Trzymam kciuki za te 2 piękne serduszka, żeby pięknie i zdrowo się rozwijały. Też mam znajomą, która urodziła niedawno bliźniaczki, a w domu synek. Pewnie, że będzie ciężko, nieraz cholernie, ale dacie radę! 🙂 Musicie jakoś dobrze przemyśleć z emkiem co zrobić, żeby nie zaniedbać Lewka,bo to chyba będzie jednym z największych wyzwań. Nieprzespane noce i początkowe trudności szybko mina.

P.S. to żeś sobie suplementami podrasowala owulke 😃

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa daj znać jak po prenatalnych! 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:01

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Jestem przerażona. Dokładnie tak jest ale jest jak jest i im szybciej to zaakceptuję tym lepiej. Oboje z emkiem marzymy żeby dzieci były zdrowe i żeby starszak zaakceptował sytuację, reszta się ułoży....

Jak Cię będą nachodziły obawy to przypominaj sobie, że gdzieś tam w Polsce są rodzice co maja jedno dziecko starsze a kolejne to szescioraczki ;) ;) i dają radę !
    Tak mysle ze teraz przed nimi najtrudniejszy czas jak to postomstwo zacznie im się rozłazic po domu 😂
    Tak wiec bliźniaki to przy nich pikus 😘

Anna Stesia, Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola... własnie mi się przypomniało, że marzyło Ci się karmić w tandemie :D No to marzenia się spełniają ;)

I ja nadal dopominam się o suwaczek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:10

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Ale jaja, wielkie, podwójne gratulacje Rucola, wieści ogień! <3

Rucola lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola podwójne gratulacje ! 💕

Rucola lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jeszcze raz podwójne gratulacje! <3

Siwulec bardzo prawdziwie i realnie to opisałaś! Lubię takie "normalne" historie. Nie umiem wytłumaczyć o co mi chodzi, ale w każdym razie no, super to sobie ogarniacie :D

U mnie na prenatalnych wszystko w porządku, niskie ryzyka, przezierność też niska, kość nosowa pięknie widoczna :) dzidzia się wierciła bardzo, więc badanie trwało około 40 minut, ale ja byłam bardzo szczęśliwa, że mogę tak długo popatrzeć na tę wspaniałą istotkę :) płci nie próbował określać :) ja bardzo odetchnęłam z ulgą. Mdłości powoli ustępują, zdarzają się dni, w których czuję się znów sobą :) dzisiaj chwilę się zmartwiłam, że mnie nie bolało przy przystawianiu Agatki tak bardzo jak przez cały trymestr, ale to tak serio już z braku laku chyba sobie znalazłam ten powód do zamartwiania haha.

pilik, JustynaG, Siwulec, Anna Stesia, summer86, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Patrycja20, nowa na dzielni, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa - pierwszy obóz na który dzieciaki pojechały razem to było po 9 latach spędzania każdych wakacji razem w czwórkę, mieliśmy takie plany że głowa mała! Ile to knajp i dyskotek zaliczymy ( mieliśmy wtedy po 28 i 29 lat) ze znajomymi mielimy imprezować niemal codziennie a skończyło się na tym ze poza wyjściem do pracy to nie wychodziliśmy z łóżka przez 10 dni 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Serio etap przedszkola uważam za najłatwiejszy w organizacji bo nawet jak jedno przedszkole ma miesiąc urlopu to dyżur pełni inne przedszkole wiec to jest super.
    Jestem dumna ze podołaliśmy i może się narażę, ale porównując sytuacje mojej siostry, która ma babcie na każde przysłowiowe pierdniecie i która nie musiała się martwić o wakacje, ferie zimowe ani o to gdy dzieci były chore to właśnie czas pandemii pokazał jak to się odbiło na jej organizacji życia gdy babcia odmówiła opieki bojąc się o swoje zdrowie a siostra musiała sama zająć się dziećmi i tu uwaga chłopcy w wieku 7, 10 i 15 lat !!!! Dla mnie dziś żaden problem zostawić moje starsze dzieci (10 i 14 lat) same w domu, ale wiem ze moje już maja „doświadczenie” i nauczyli się ze czasem musza, albo teraz to nawet chcą zostać w domu niż jechać z nami np na zakupy czy działkę.

Wspaniałe ze z okruszkiem wszystko dobrze 😘 rośnijcie sobie w zdrowiu i spokoju 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 23:14

Jeżowa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, co za wspaniałe wieści! Podwójne szczeście rośnie Ci pod sercem, niesamowicie zaczarowałaś własną owulkę! <3 Życzę Ci dużo sił, bo wiadomo, że ciąża bliźniacza z definicji jest ciążą podwyższonego ryzyka. Mam jednak nadzieję, że będziesz mogła szybko pójśc na zwolnienie, odpoczywać (przy prawie dwuletnim brzdącu brzmi to trochę jak żart) i cieszyć się swoim wyjątkowym stanem! Nie każdej kobiecie jest to dane, więc możesz czuć się jak wybranka losu! Uważam również, że kto jak kto, ale Ty na pewno dasz radę, bo jesteś silną i bardzo poukładaną osobą.

Jeżowa, gratuluję zdrowej dzidzi, cieszę się, że najtrudniejszy etap pierwszego trymestru właściwie za Tobą i że mimo niełatwych chwil otwierasz właśnie kolejny etap ciąży, w którym prym wiedzie oczekiwanie na pierwsze kopniaki <3

Pilik, wyglądasz cudnie! A brzuszek w sam raz (jako ciężarna z wielowodziem wiem, co to znaczy duży brzuch, i to na pewno nie jest Twój) - Gabryś ma cudowny domek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 00:31

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyno, zaciekawiłaś mnie bardzo opisem zasypiania Ani. O której ją kładziecie? O stałej porze czy kiedy wskazuje, że jest senna? Nie ucieka Wam z łóżka?

Naszego trybu zasypiania chyba nie powinnam opisywać, bo nie może stanowić wzoru. Nie mamy stałej godziny, po prostu czekamy, aż syn będzie senny i sam powie, że chce iść spać (czyli zazwyczaj około 23, a że nie ma już od dłuższego czasu nie drzemki w dzień to nasza cierpliwość wystawiona jest na próbę). Na szczęście coraz rzadziej usypia na piłce, woli się przytulić, pozmieniać dwieście razy pierś i zasnąć (wszystko trwa ok. 20 minut). Próbowaliśmy wielu różnych metod i wszystkie kończyły się spazmatycznymi rykami, ucieczkami, aktami teatralnej rozpaczy itd. Synek zresztą nigdy nie lubił, żeby dzień się kończył, żeby trzeba było porzucać zabaweczki, wygłupy, radość itd. Wspierający rodzice męża zawsze troskliwie sugerują, że tak nauczyliśmy i że z dzieckiem to tak nie można, trzeba pokazać, kto rządzi itd. Pewnie mają rację ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 00:32

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ale czad :) gratulacje :*

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa wspaniale wieści!

U nas to ja usypiam córkę, w tym czasie tatuś czyta bajeczke synkowi, daje mu całusa i wychodzi. Czasem z nim polezy jak synuś poprosi. Ulcia zasypia zazwyczaj szybko, po cycusiu, ale jak dotąd zawsze ze mną. Czasem włączy jej sie wariowanie i usypiania trwa dłużej, ale to na szczęście co jakiś czas.
    Zanim urodziłam Mała kladlismy synka na zmianę, żeby był przyzwyczajony do zasypiania raz z tatusiem, raz z mamusia. Ale Wojtuś jak to Wojtuś nie miał z tym najmniejszych problemów 😉
    W ogóle to moja corcia zaczęła przesypiac całe noce! Od jakiegoś miesiąca się nie budzi. Nadal w dzień spi słabo albo wcale, ale wieczorem nie ma zwykle problemów z zasypianiem, a jak już zaśnie to spi bez pobudek średnio do 8 rano 🙂

pilik, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje i słowa wsparcia, bo teraz bardzo mi są potrzebne. Ja mam nadzieję, ze dzieciątka będą zdrowe i ze uda mi się je donosić do bezpiecznego terminu a resztę życie pokaże, ale z emkiem damy z siebie wszystko :)

pilik, veritaa, summer86, sliweczka92, golonat, JustynaG, Minnie89, Anna Stesia, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ogromne gratulacje prenatalnych! Ogromnie się cieszę, ze wszystko dobrze !

Jeżowa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co za news!!!
    Rucola serdeczne gratulacje.
    Jezowa super,ze dzidziuś zdrowy.

Jeżowa lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się na półmetku (taką mam nadzieję, że teraz to tylko z górki).
    Na ten moment przybrałam już prawie 4kg i tym samym dobiłam do wagi sprzed ciąży z Anią i nie mam już niedowagi :D

Jeżowa Cieszę się, że po prenatalnych same dobre wieści! Takich wiadomości nam tu trzeba :)

AnnaStesia U nas zasypianie to dość długi proces, który stale jest modyfikowany i dostosowywany do naszych realiów. Obecnie Ania ma jedną drzemkę, zaprowadzamy ją do łóżeczka około 12. Śpi zazwyczaj koło 2h, zdarza się, że pośpi i 3h. Jeśli obudzi się po godzinie, to najlepiej jak wezmę ją na ręce i położę się z nią, żeby mogła dospać - inaczej nie jest w stanie już samodzielnie zasnąć, a jednak zbyt krótka drzemka powoduje, że jest marudna.
    Nocny rytuał zaczynamy koło godz. 19. Jeśli ładnie się bawi, widać, że jeszcze nie jest gotowa - to przesuwamy spanie na późniejszą godzinę. Po kąpaniu u nas obowiązkowo jest butelka. (Tak jak u Waszych dzieciaczków cycuś maminy), tata czyta bajkę by ją trochę wyciszyć. Ania czasami ogląda obrazki, a czasami sobie gadoli lub fika w łóżeczku. Śpi do 6 rano. Czasami 6:30. Zdarzy się, że obudzi się później ale raczej wiąże się to z ciężką nocą.
    U nas te stałe pory się sprawdzają. Choć oczywiście bywa, że zaśnie w 5 minut a bywa tak jak dziś,że kładliśmy ją pół godziny temu a nadal nie śpi. Łóżeczko zamykamy bo inaczej znosiła książki do łóżeczka.

Gdy przenosiliśmy ją do jej pokoju, bywały noce gdzie nas potrzebowała. Kładliśmy się wtedy obok niej na materacyku. Czasami nawet pokazywała, że mam się obok niej położyć (Taaak, właziłam do jej łóżeczka i kładłam się obok i dopiero wtedy zasypiała a ja kombinowałam jak się wydostać). A czasami pokazywała,że chce położyć się obok nas na podłodze.
    Staramy się odpowiadać na jej potrzeby ale też pozwalać jej uczyć się nowych kompetencji. A samodzielne zasypianie jest jedną z nich. Nie wymagamy by spała.Może się bawić w łóżeczku, ma tam swoje pluszaki. Czasami dostanie jedną książeczkę do ręki albo inną zabawkę, o którą poprosi. Jest to jednak czas na wyciszenie i rodzice nie są jej do tego niezbędni. Dlatego też idziemy do niej po 5,10 minutach by sprawdzić czy czegoś nie potrzebuje np. podania wody czy przykrycia, albo wymiany książeczki na inną.
    Mamy świadomość, że jeśli nie będzie śpiąca to nie zaśnie. Bo do tego zmusić się nie da.
    Ania jest jednak typem dziecka, które na 2% baterii jeszcze wariuje i pełna szczęścia a na 1% jest tak marudna, że nic nie pasuje i usypianie ją w tym momencie jest tragedią.

I jeszcze podam przykład z wczoraj, Położyłam Anię na drzemkę ale nie chciała spać. Po godzinie przytuliłam ją i próbowałam uśpić na leżąco, nie chciała... więc tego dnia drzemki nie było. Odpuściłam. Ale ona i tak się zregenerowała bo troszkę odpoczęła leżakując i wytrwała do wieczora.

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, dzięki za informacje. Jak rozumiem Ania nie płacze za Wami w łóżeczku, nie woła, nie ucieka z łóżka i nie przybiega do Was?

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ogromne podwójne gratulacje.
    Jeżowa Tobie również gratulacje.

Jeżowa, Rucola, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa gratuluję dobrych wieści z badań prenatalnych 💕 rosniejcie dalej zdrowo

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 3752 3753 3754 3755 3756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ