X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, wybaczcie milczenie, ciężko wyszarpnac czas na cokolwiek poza dzieckiem, domem i pracą. Padam na pysk. Mam straszne tyły, ale przyjmicie proszę spóźnione życzenia dla Ani, Ninki, Frania i Oskara! Cheresta gratuluję gorąco, moc uścisków dla Ciebie i Ady! Mam nadzieję, ze u Was, kochane ciężarne (Verita, Jezowa, Justyna, Frez, Pilik, Cabrera) tez wszystko dobrze.

Minnie89, Lunaris, summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas dzisiaj mała impreza (tylko dla wybranych 😈). Teściowa 'babcia' nie zasłużyła.
    Więc jeżeli któraś ma fana piłki, to zostawiam kilka pomysłów. Wszystko robiłam sama. Nie wiem tylko czy tort jest zjadliwy, bo chyba przesadziłam z aromatem miętowym.
    a4362a1a7c63.jpg

Co do reszty, że u mnie cisza, to wygrałam ostatnio konkurs i zaczęłam w końcu pracować. Ze zdrowiem gorzej i przez to żyję jak cień.
    Dziękujemy za pamięć. Ale jestem nie do życia ostatnimi czasy.

Lunaris, Yoselyn82, Kaczorka, sliweczka92, Rucola, Cabrera, summer86, JustynaG, Flowwer lubią tę wiadomość

[age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anna Stesia wiem o czym mówisz ;) tylko się tam nie zapracuj! Obstawiałam że macie jakieś fajne wakacje ale jednak rzeczywistość nas dopadła na forum.

Ania bardzo fajnie to wymyśliłaś. Czekam na fotę Oskara :D
    Ja też muszę coś wykombinować dla Franka- tort mam już narzucony z góry :/ (mama robi rafaello) teraz muszę dopasować resztę do niego. Sama nie wiem co- sierpień gorąco działka... jakieś owoce chyba, babeczki też bo sobie jubilat zażyczył może lody jakieś. O dziwo najtrudniej z prezentem w tym roku. Zabawki poszły już w odstawkę a na same gry do xboxa się nie zgadzam. Trochę dostanie wyprawki szkolnej bo 1 klasa nadciąga a tak to sama nie wiem co- bo to co ja bym wybrała to dziecko raczej uważa za praktyczne a nie fajne :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, moj chrzesniak mial ostatnio 6 urodziny, zamarzyl sobie praktyczne prezenty- basen, namiot i wykrywacz metali 😅 takzd wiemy cos o tym odstawieniu zabawek 🤣a moze Franek ma jakies male marzenia?

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykrywacz metali mógł by się sprawdzić :D marzenia? a owszem :D symulator policji, symulator autobusu, symulator samolotu.... gry na xboxa... ja bym chyba jednak wolała coś nieekranowego ;) na dzień dziecka dostał badmintona, na działce już mamy chyba wszelkie gadżety. Muszę jeszcze się wysilić i coś wymyśleć. Może właśnie coś nieoczywistego, takiego "dorosłego" :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mój chrześniak 10 latek lubi teraz jeszcze prezenty typu - bezprzewodowy glosnik jbl (taki mały kosztuje ok stówki), bezprzewodowe słuchawki (ogląda np yt na tablecie) albo różne gadżety z Marvela.

Lunaris, Suszarka lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak holter Zuzi? Jak dalsza diagnostyka?
    Dalej starajcie się o trzeciego szkraba? :)

Rucola coraz bliżej prenatalnych :) Trzymam kciuki!

Frez pytałaś o moje samopoczucie. Dzięki! To jest jakis absurd. Zoladek w tym roku w końcu mi odpuścił. Meczyly mnie częściej wzdęcia, dlatego zaczęłam eliminować pewne grupy produktów, które ewidentnie mi nie służą. W zeszły czwartek schowałam wszystkie leki na żołądek, bo już dawno nie brałam, poza tym nie chce ich lykac. A od piątku znowu mdłości po jedzeniu... idzie zwariować. Dokładnie dzień po schowaniu leków. Ostatnia gastro wyszła prawie całkowicie dobrze, więc nie wiem skąd ten ból. Najadłam się w czwartek surowych ogórków z ogródka i na następny dzień jeszcze je czułam. Ból żołądka zbiegł się też z odstawieniem kp córki.Nie wiem czy hormony mogą mieć jakikolwiek wplyw?
    No i podjęliśmy decyzje,że niedługo zaczynamy starania o trzeciego brzdąca. A tu teraz ten żołądek znowu... Jak na złość. Muli mnie i odbija mi się po jedzeniu. Jak nie urok to... ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kciuki za starania. Specjalistą nie jestem ale z doświadczenia powiem Ci że w ciąży mogę jeść wszystko na co normalnie pozwolić sobie nie mogę i nic mi nie jest- myślę że hormony mają znaczenie.
    Przybijam ogórkową piątkę -maximum przyjemności to 5 plasterków na kanapce. Zjedzenie większej ilości lub mizerii kończy się leczeniem ;) na szczęście w tym roku mam spokój przy pomidorach :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory jadłam bez problemu wszystkie warzywa poza straczkami i kapustą wszelaką. Ogórki jadłam i na kanapce i w sałatce i było ok. W czwartek zjadłam 4 pod rząd duże świeże ogórki prosto z ogródka. Nie wiem czy to one mogły mi podraznic żołądek czy to zbieg okoliczności. Ja na szczęście nie mam problemów ze skurczami brzucha, dużymi bólami, czy problemami z biegunkami/zaparciami, ale ten żołądek tak potrafi mulic, że nic się nie chce (tak jak w I trym). Jak żołądek nie boli, to znowu wzdęcia/gazy. Ale od jakiegoś czasu miałam spokój i już się cieszyłam, że mi przeszli. Jak widać nie do końca.
    Teściowa radzi mi zakwaszac żołądek woda z octem jabłkowym przed jedzeniem. Już jakiś czas stosowalam, może do tego powrócę. Ja też ogólnie mało pije i wiem, że to też nie pomaga

Makino lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - tak, coś w tym musi być! Ja przez miesiąc po odstawieniu miałam straszne bóle żołądka. Już chciałam iść się zapisać na badania na nietolerancje pokarmowe, ale minęło samo tak nagle jak się pojawiło.
    Także trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie :)

A przy okazji - ja sporo piłam ziołowych herbatek i przynosiły ulgę. Bo nie chciałam żadnych leków. Więc szałwia, mięta, rumianek na zmianę, szczególnie po południu i wieczorem, bo wtedy też miałam wzdęcia najgorsze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 16:23

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kciuki za starania :)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka mocno trzymam kciuki za jak najkrótsze starania :) cudownie, że się zdecydowaliście! nadal czekam na wyniki holtera, z wynikiem idę do kardiologa. Mam nadzieję że się określi wtedy co z operacją. Staramy się, bezskutecznie znowu. Dlatego też się nie udzielam, nie chce wprowadzać tu smutku. ciężko mi że nie dość, że tracę ciąże to jeszcze nie udaje nam się wcale tak łatwo. Minął już rok starań. W zeszłym cyklu miałam blade kreski na bobo, poleciałam na betę, ujemna. Czuję się po tym jakby mnie czołg przejechał.

Ania najlepsze życzenia dla Oskara 🍭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 18:11

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja trzymam mocne kciuki i nie chcę tu wchodzić w paradę naszej wróżce <3 ale patrząc na Twoje porody to widze Twoją ciążę w 2021 - żeby było rozwiązanie równo co 3 lat : 2015, 2018, 2021 :) jestem pełna nadziei że musi się udać! Daj znać jak będziecie mieć wyniki. Może dzidziuś też czeka na lepszy czas aż będziesz miała mniej stresu a Zuzia będzie stabilna. Jak w ogóle jej bezdechy?

Lunaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps jestem niedobrą matką i kupiłam dziecku na urodziny zegar ścienny :P co by się nauczył wreszcie odczytywać czas. Z logo jego ulubionej gry. Coś mu jeszcze mniej praktycznego dorzucę a glorię niech zgarniają inni, którym przypadnie w prezencie gra na xboxa :P

Rucola, JustynaG, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ale piękny tort !! Arcydzieło <3 Wszystkiego najlepszego dla Oskara.

I musze pochwalic Szymka, sam w jeden dzień odpieluchował się. Jeszcze została nam kwestia cyca, wyjatkowy smok z wagą 20 kg jest co nosić.
    Niedawno była u mnie Barbarka z wizytą i wpadłam pierwszy raz w kompleksy z powodu mojej oponki.

Lunaris a właśnie zastanawiam się jaki prezent kupić praktyczny bo zabawki to raczej mój małżonek pod pretekstem syna kupuje.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, my w czwartek wyruszamy nasza mala rodzinką na Jasna Górę. Na pewno bedziemy o Was pamiętać. :) będziemy szli 6 dni. Jeżeli ktoras ma jakies szczególnie intencje do wymodlenia, dajcie znać. ;) wystarczy kilometrów i zdrowasiek 😆

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka pięknie :)

Właśnie Ania, piękny tort. Masz talent :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ania, ale Ty cuda tworzysz! Przepiękny tort i te inne słodkości. Wyglądają jakby wyszły z pracowni cukierniczej, takiej wyższych lotów oczywiście.

Lunaris, ktoś musi też kupować prezenty praktyczne :) Kupuje się dzieciom pościel z postaciami bajek czy piżamki to można i zegar z logo :)

AnnaStesia, u nas wszystko dobrze. Kupiłam niedawno suszarkę i teraz biję się z myślami, że może jednak pieluchować by Jurka wcześniej niż myślałam (Ania jest na wielo od jakiegoś 8m-ca życia).
    Z pieluchoteki korzystałam gdy Ania już była trochę wyrośnięta i wtedy system z otulaczami mi nie pasował. Ruchliwe dziecko, przesuwający się wkład, mokry otulacz a jak założyłam wełniany to oczywiście zarobił od razu dwójką co mnie zniechęciło do wełny i całej tej zabawy z praniem ręcznym. No i tak myślę czy bawić się z origami z tetry czy może jednak pójść w rozmiar Mini One Size i jak tylko do nich podrośnie (czyli pewnie koło 3m-ca) przejść całkowicie na wielo z kieszonkami.

Flower, jeśli mowa o prezentach na 2 urodziny to ja Ci podam co mi wpadło do głowy:
    - głośnik bezprzewodowy na kartę pamięci (czyli zgrywasz piosenki/audiobooki czy co tam chcesz, dajesz dziecku do łapki i można bez ekranów słuchać muzyczki)
    - rowerek biegowy (Frez poleca te bez blokady skrętu, takie produkuje firma Movino, jeden z ich modeli jest podobny do puky)
    - mata wodna do malowania
    - książki (jeśli dziecko lubi, jeśli czytacie to zawsze będą tytuły o które warto poszerzyć biblioteczkę)
    - Puzzle i inne gry dla dwulatków, może jakieś magnesy?
    - jeśli ma się ogród/działkę, to zawsze można poprosić rodzinę o zrzutkę na coś do zabawy w ogrodzie (basen, huśtawka, piaskownica a może jakaś zjeżdżalnia). Wiadomo, że porządne rzeczy kosztują ale jak się kilka osób zrzuci a rodzice dołożą to można mieć zabawkę na lata.

Luna Wierzę w to, że będzie dobrze. I zajdziesz w ciążę, w najlepszym dla Was czasie. Trzymam mocno kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 13:24

Lunaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, Agulineczka mocne kciuki xa Wasze starania, abyście jak najszybciej doczekały dwóch kreseczek i spokojnych 9 m-cy.

Flowwer, czy to oznacza, że będziesz tu do nas częsciej zagladać? <3
    Co do prezentów, to w dużej mierze zgadzam się z tym co napisała Justyna. Ania dostała rowerek biegowy (Movino), matę Aquadoodle, walizkę magnetyczną (układanka na magnesy + tablica kredowa), a z pieniędzy które dostała zamówiliśmy huśtawkę na ogród.

JustynaG, Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka cudownie czytać, że się zdecydowaliście na trzeciego bobasa. Naprawdę się cieszę i uważam że jesteśmy w świetnym wieku do zachodzenia i rodzenia :)
    Ania Twoje wypieki są niesamowite!!! Masz talent!!
    Flower jak miło cię widzieć 💙
    Ja z prezentów jestem kiepska więc nie doradze... Za miesiąc mamy 2 latka i zero pomysłów na prezent. Pewnie jakieś duplo wpadnie bo Mały uwielbia, może jakaś pościel w koparki a 2 stare kołderki zostaną dla bliźniaków ;)
    W ogóle byłam w poniedziałek na wizycie, Skrzaty rosną jak szalone, tydzień wyprzedzają termin OM. Jutro kończę 12tc a mdłości nie odpuszczają i tracę nadzieję czy odpuszczą... Za tydzień mam prenatalne to pewnie poznam płeć, póki co podejrzewam 2 chłopaków 😂😂

Yoselyn82, agulineczka, Lunaris, sliweczka92, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3768 3769 3770 3771 3772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ