X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, który dokładnie model Movino? Spark? Classc? Jak wrażenia? Możesz coś więcej na jego temat napisać bo właśnie nad nim się zastanawiam.

Rucola, W końcu mdłości odpuszczą... nie trać nadziei :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Summer, który dokładnie model Movino? Spark? Classc? Jak wrażenia? Możesz coś więcej na jego temat napisać bo właśnie nad nim się zastanawiam.

Rucola, W końcu mdłości odpuszczą... nie trać nadziei :)

Justyna, my zdecydowaliśmy się na ten: https://allegro.pl/oferta/movino-magnesium-pro-ultralekki-rowerek-biegowy-7683152551

Ania jeszcze nie załapała, ale próbujemy nadal. Zwracałam uwagę, żeby był lekki. Kilku znajomych ma Puky i mówili, że dopiero bliżej 3 rż dzieciaki dawały radę, bo wcześniej był za ciężki.
    Ten sam model ma chyba Ania dla Oskara i Bajka dla Zosi. Może też coś podpowiedzą :)

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola napisała o Duplo i mogę polecić zdecydowanie zestaw domek wielofunkcyjny. Z dotychczasowych Duplo najbardziek Anię interesuje i najdłuzej potrafi się nimi zająć (oczywiściw w towarzystwie mamy lub taty ;) ).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my również mamy ten rowerek. Oskar zbytnio nie jest zainteresowany, bo pała miłością do piłki i biegania. Ale jak już mu postawię pod nos, to wejdzie sam, zejdzie. Jedynie czego nie ogarnia, to żeby siedzieć na siodełku... Chodzi z rowerem między nogami. A siodełko wydaje się trochę za daleko od kierownicy i tutaj może jest przez to problem.
    Jednak ogólnie, za taką cenę, to bardzo ok model. Cieszę się że nie szłam w droższe.

JustynaG lubi tę wiadomość

[age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower olać oponki :D ja mam cały zestaw na sobie :D Wpadaj częściej. Dawaj fotę naszego słodziaka!

Summer podzielam zachwyt nad domkiem wielofunkcyjnym- faktycznie ma wiele funkcji: bawi się i 1,5 i 7 latek :D a ja jeszcze znalazłam zestaw z łodzią podwodną i na pewno to będzie prezent u nas na 2 ur.

Rucola super dzieciaki dają wymiociaki :D najważniejsze że zdrowo rosną. Jak by co by to do chłopców instrukcję obsługi już znasz ;) będzie łatwiej i Lewcio się podzieli swoimi rzeczami z braciszkami :)
    Nie wiem jak Wy w takich zestawach jednopłciowych ale ja dla Stasia nie kupuję NIC. Poza butami w które nie trafiamy sezonowo. Wszystko mam po Franku albo jeszcze siostra i koleżanka coś podrzucą. Wręcz mam tego za dużo i aż mi szkoda czasem że nie mogę pójść poszaleć na ciuchach. Robią się coraz większe i szkoda mi że te mini rozmiarki już nie dla nas ;) :P

Pokaże Wam jeszcze co wczoraj w Lidlu zakupiłam-fontanna, super sprawa bo chłopaki się bawią i w wannie i na balkonie i na działce. Mała rzecz a cieszy:
    7f8e1fae2ebd.jpg

Fajnie bo ludziki można zmieniać i każdy ma inne dziurki- inczej woda leci, można zdjąć i wtedy duży strumień płynie, łódeczki się ściągają. idealna zabawka wodna! Polecam.

U nas młody opanował odpychanie do tyłu a do przodu jeszcze nie koniecznie. Zastanawiam się nad biegowym choć mamy zwykły rowerek 3 kołowy z pedałami i nie wiem czy to już nie za dużo będzie? Na działce ma taki plastikowy motorek do balansowania ale na chodnik sie nie nadaje. Hulajnoga go jeszcze nie interesuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:03

Rucola, summer86, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rowerki my odziedziczyliśmy po bratanicy męża rowerek kettler. Ania podobnie jak Oskar chodzi z nim pomiedzy nogami...

Co do prezentów to nawet nie wiedzialam ze jest vos takiego jak mata wodna :D ciulowa matka ze mnie. Jeszcze o 2 urodzinach i prezentach nie myslalam nawet... :)

Ania super wypieki! Masz talent!

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pięknie rosną bliźniaki! Ale fajnie :)
    Daj znać jutro po prenatalnych. Na którą masz? Który to tc?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka prenatalne mam przeniesione na 30go lipca a dziś kończę 12tc :)

summer86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej problem z krwia w kupie... Mam już dość i chce mi się płakać... Bylismy u drugiego pediatry prywatnie i tyle się dowiedziałam co nic. Ja się słabo czuje, bo musiałam odstawić wszystko praktycznie. Nie wiem ile tak będę funkcjonować..

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja Cię do złego nie chce namawiać ale może lepiej spróbować z mm na recepte? Zanim w ogóle cokolwiek to może poszukaj gastrologa zamiast pediatry- wiem że oni chcą dobrze ale często mają słabe pojęcie. Franek miał prawie 2 lata jak trafiłam w końcu! na kogoś kto ogarnął temat a ja w międzyczasie sama doszłam co do czego. No ale u mnie była postać skórna a tu jest jelitowa. Napiszę jeszcze do koleżanki -on ma córkę ktora miała nietolerancję i zapytam co pomogło.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka, a próbowałaś umówić się do alergologa/gastrologa?
    Inną kwestią, czy oprócz nitek krwi są jeszcze inne objawy? Gorączka? Rozdrażnienie, niespokojny płacz? Brak apetytu? Czy coś innego co Cię niepokoi?
    Czy podajesz probiotyk? Jaką witaminę D? Czy przez ten czas, cały czas pojawiają się te nitki czy różnie bywa?
    No i czy miałaś robione jakiekolwiek badanie stolca?

Co Ci teraz wolno jeść? Daj nam tu szybko znać, może coś uda nam się pomóc. Przecież Ty potrzebujesz dobrego odżywienia, żeby samej się zregenerować po porodzie i mieć siły na opiekę nad maluchem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza bardzo mi przykro, że nadal ta krew w kupce jest. Robiliście badanie na krew utajoną w kale? I ile jesteś na diecie? Niestety na efekty diety eliminacyjnej trzeba poczekać, podobno nawet do 6 tygodni. Na fb jest grupa Mama na diecie eliminacyjnej, może coś tam Ci podpowiedzą. Ogólnie odstawienie wszystkiego naraz też nie jest idealnym rozwiązaniem, bo jak będzie poprawa to nie będzie wiadomo co pomogło, a Ty się biedna teraz zamęczysz. A jak u Zosi z innymi objawami i przyrostami?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia koleżanka mówi że u nich problemy trochę później i bez krwi w stolcu- również dieta eliminacyjna a ostatecznie mleko receptowe ALE! koniecznie do gastro/alergologa. Ufam w to co mi przekazała bo raz że sama zmagała się z tym problemem wiele lat, dwa że jest pielęgniarką na gastrologii więc ma większe pojęcie w temacie niż ja. Mówiła mi też że w rodzinie mieli teraz takie maleństwo z tym problemem -okazało się że zapalenie jelita i leczenie szpitalne niestety. Byli w Lublinie na Chodźki i polecali Dr Król i Dr Skomra (przyjmuje prywatnie przy szpitalu a oboje na NFZ w szpitalu dziecięcym). Nie wiem czy masz tam kogoś blizej siebie ale zostawiam na wszelki wypadek te nazwiska. Mam nadzieję że szybko uda Wam się rozwiązać problem <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:01

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:01

S3YWp2.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedno dziwne pytanie... Jak już zszedł mi caly brzuch ciazowy, to teraz...." Dołem" wydostaje mi się powietrze, nie wiem czy to norma, jeszcze nie byłam u ginekologa, ale muszę się wreszcie zebrać i pójść na wizyte poporodowa. Czytałam coś, z to może być problem z obniżającymi się narządami i wymaga to konsultacji z fizjo, miała tak któraś??
    Izabelko to zupełnie normalne, długo tak miałam, nawet bardzo długo :) I myślę, ze to nie ma związku z obniżeniem narządów tylko mięśnie są jeszcze dość rozciągnięte po porodzie i potrzeba czasu żeby wszystko wróciło do normy :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rucola 😄już myślałam że coś ze mną nie tak haha :p zapowietrzam się, czy co 🙃

S3YWp2.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedno dziwne pytanie... Jak już zszedł mi caly brzuch ciazowy, to teraz...." Dołem" wydostaje mi się powietrze, nie wiem czy to norma, jeszcze nie byłam u ginekologa, ale muszę się wreszcie zebrać i pójść na wizyte poporodowa. Czytałam coś, z to może być problem z obniżającymi się narządami i wymaga to konsultacji z fizjo, miała tak któraś??
    Iza tez tak mam, dodatkowo nieprzyjemne żółte upławy i co bardziej mnie martwi od kilku dni wypadają mi szwy te rozpuszczalne 🤭 nie wiem czy to normalne po 5 tygodniach tym bardziej że przy tym gdzieś tam w środku mnie szczypie i pobolewa
    Na dodatek Ada chyba ma dzisiaj biegunkę. I raczej to nie wynika z mojej diety, bo u mnie znowu zaparcia. Od 5 rano dopiero zasnela, ale tylko u mnie na rękach, bo łóżeczko ją parzy. Ciężka noc za nami z pobudkami co godzinę i ciężki dzień przed nami 😴😣

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, moja położna, która odwiedzała nas na wizytach patronażowych sama wyciągnęła mi część tych rozpuszczalnych szwów. Bo podobno one bardzo długo się rozpuszczają i jak widziała, że się ładnie zagoiło i można wyciągnąć to wyciągała :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobię pozniej , bo wpadam tylko na moment . Poronienie 17 dni temu z wynikiem chyba około 23 bhcg a dziś 17dc i beta 65 powiedzcie to normalne czy mam się martwić?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 3769 3770 3771 3772 3773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ