Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, dobrze pamiętam, że jesteś posiadaczką Bosch Mum? Nadal polecasz?
Ja się nie mogę zdecydować czy Bosch czy Lidlomix, ale bliżej mi chyba do Boscha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 10:23
-
Rucola slicznosci! Wspaniały widok
Podoba mi się Twoje nastawienie, myślę, że z takim podejściem może się udać.
Summer ja przed podobnym dylematem stałam jakies pół roku temu. Po niezbyt przychylnej opinii przyjaciolki na temat oryginalnego Thermomixa, na którego był szal na początku, zdecydowałam się zakupić Bosch Mum. Jestem zadowolona. Co prawda nie korzystałam jeszcze z wszystkich jego funkcji (mamy m.in. maszynkę do mielenia miesa czy sprzet do robienia domowych lodow), ale te z których korzystam.sa naprawdę fajne. Jedynie tarcie na grubych oczkach mniej mi sie podoba, bo wychodzą wióry grubsze niż na zwykłej tarce. Ale tarcie zimniakow na placki, siekanie, krojenie warzyw w plastry grube i cienkie, tarcie na mniejszych oczkach czy krojenie ugotowanych warzyw w kostkę np do sałatki jarzynowej super. Ciasto też fajnie zaginiecie, wyrobi kruche ciasto, ubije porządnie pianę czy zmiksuje na bardzo puszysta masę jajka z cukrem do ciasta.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jedna ja polecam porządne przebadanie się. Bez tego ciężko ruszyć. Jak widać ciąża u Ciebie jest możliwa, może wystarczy ja jakoś wspomóc. Ja wiem, że to dużo pieniędzy, ale uważam, że warto. Możesz robić badania etapami. Ja zaczęłabym od genetyki na testdnaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
summer86 wrote:Agulineczka bardzo dziękuję za opinię! A jaki masz model?
Mam taki:
https://m.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/bosch-mum58364.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIvMqSurb36gIVkqmyCh04pgQJEAQYASABEgJk1PD_BwE&gclsrc=aw.dsWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 13:52
summer86 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Beta 55Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 15:38
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Rucola wrote:kurde, o co w tym wszystkim chodzi.....
Jestem przerażona.
Nie chciałam Wam pisać, ale ciężko samej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 16:31
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Beta 55
Badasz w tym samym labie? Konsultowałas się już z lekarzem?
Skacząca beta może niestety sugerować cpWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 16:52
-
Wieczór wizyta
lab to samo niestety, więc obawiam się co to.
-
Dziewczyny, czy u któregoś z Waszych maluchów wystąpiły objawy po szczepieniu na ospę? Szczepiliśmy 18 czerwca drugą dawką, od wczoraj pojawiły się 3 spore krosty, dotychczas Ania nie miała raczej skłonności do wysypek lub wyprysków.
Czytałam o ospie poronnej i zaczęłam się zastanawiać czy to może być to. -
Summer,nie pomogę bo Ania zniosła ospę bardzo dobrze.
summer86 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, czy u któregoś z Waszych maluchów wystąpiły objawy po szczepieniu na ospę? Szczepiliśmy 18 czerwca drugą dawką, od wczoraj pojawiły się 3 spore krosty, dotychczas Ania nie miała raczej skłonności do wysypek lub wyprysków.
Czytałam o ospie poronnej i zaczęłam się zastanawiać czy to może być to.
Tak, u nas było kilka krost po szczepieniu, ale to tak od razu, na drugi - trzeci dzieńsummer86 lubi tę wiadomość
-
Summer nie tylko mam Bosch Mum, ale też lidlomixa
Niestety muszę szczerze przyznać, że w ostatnim czasie niewiele ogarniam w kuchni i nie zdążyłam się jeszcze zaprzyjaźnić z lidlomixem (jest na pewno świetny do wyrabiania wszelkich ciast, surówki robi w kilka sekund, ma wiele różnych zastosowań ale trudno go porównać z boschem) jak znajdę chwile to postaram Ci się napisać coś więcej, możesz sobie wejść na grupę na fejsie z lidlomixa i poszukać w lupce, bo wydaje mi się że ten temat porównania się przewijałsummer86 lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane.
Mam czekać na @. Jeśli beta jest dużo poniżej 100 to przyjdzie @ progesteron spada. Usg czysto i śluzówka już ładna trójfazowa (o ile dobrze zapamiętałam bo stres zrobił swoje).
Brzuch od rana boli @ owo
;(Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
summer86 wrote:Lena, dobrze pamiętam, że jesteś posiadaczką Bosch Mum? Nadal polecasz?
Ja się nie mogę zdecydować czy Bosch czy Lidlomix, ale bliżej mi chyba do Boscha.
Summer ja ostatnio kupiłam KENWOOD ale taka wersja za 900zł.
Ubijanie, mieszanie, zagniatanie, talerze do tarcia- różne, blender kielichowy, wyciskarka i coś jeszcze.
Jestem zaskoczona że w takiej cenie tyle jest i to naprawdę przyzwoitego. Korzystam dużo. Brakuje mi tylko drugiej miski którą można dokupić.
My dzisiaj pojechaliśmy na weekend. Jutro zobaczymy co jest tutaj na miejscu ale hotel położony w takiej scenerii że było wow. Z Wrocławia 2-2,5h jazdy. Akurat na weekend. Dolina Baryczy- Hotel Górecznik. Karczma nad jeziorem, park rozrywki koło hotelu i inne atrakcje. W tym zwierzęta.agulineczka lubi tę wiadomość
-
Summer co do tarcia warzyw to wiem, że jest w boschu dodatkowa tarcza do ścierania na średnich oczkach ona już jest fajna. W ogóle można dużo rożnych rzeczy z czasem dokupić. Nawet do robienia domowego makaronu
Ja jestem tez zadowolona z tego krojenia w idealną kostkę (ugotowanych warzyw). Jest też tarcza do frytek.
Jest też grupa na fb Bosch mum 5Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jedna w takiej sytuacji życzę, żeby @ sama szybko przyszła. Przykro mi, że tak się U Ciebie potoczyło. Ale jeszcze raz namawiam na badania. Kto wie może bez nich nie miałabym córeczki, mimo że pierwsza ciąża była książkowa,bezproblemowa.
Może tez warto zmienić nastawienie? Wiem, że teraz masz trudny czas i mętlik w głowie. Nie wyobrażam sobie też tylu lat staran. I wiem, że wkurza takie gadanie w stylu wyluzuj, odpuść. Puste frazesy. Do tego nie namawiam. Ale może warto przekuć strach, poczucie beznadziejnosci w siłę do walki. Zmień czarno-biały dolujacy awatar, wyrzuć emotikony walace głowa w mur i idź naprzód. Zrób wszystko co możesz skoro bardzo pragniesz ciazy. Zobacz, Frelcia szybko się podniosła mimo, że strach ciągle jej towarzyszy. Ja i wiele innych tutaj dziewczyn miało za sobą trudne przeżycia, ale dalysmy radę. Głowa do góry. Życzę Tobie dużo dobrego i siły 🌹Rucola lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚