Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia, rzadko piszę tego typu komentarze, ale pisanie na grupie, na której kilka dziewczyn wybrało dla swoich dzieci imię Anna, że Ci się nie podoba.. jest takie, hm - nietaktowne? Ale w sumie nie każdy musi się nim wykazywać.
Nie żebym chciała aby kazdy uwielbiał imię mojego dziecka, bo jest mi to obojętne, ale mielismy już tu wiele dyskusji na temat gustów i wyborów przy imionach i za każdym razem dziewczyny lepiej dobieraly słowa przy swoich komentarzach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 15:05
malka lubi tę wiadomość
-
Przepraszam. Nie miałam zamiaru żeby to źle zabrzmiało. A tym bardziej nie chciałam nikogo urazić.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualnyLunaris dla mnie te popołudniowe zmiany w szkole to jakaś pomyłka jest 🤦 bez sensu zupełnie. Bleh. Współczuję! A i ja obstawiam, że max 2msc będzie względnej "normalności" niestety.
Pilik jakie wspaniałe wieści!!! Daj znać jak siostra zareagowała na brata 😊 pamiętam tą ekscytację u nas... Sama się rozpłakałam ze wzruszenia! Ehhhh niby nie tak dawno, a tu takie duże te moje chłopaki!
Rucola sto lat dla wspaniałego dwulatka! Daj znać po wizycie!
Temat imion, to temat rzeka. Ja wiem, że na pewno nie dam imienia, które jest w danym momencie popularne. Nas było 5 w jednej klasie, a chyba z 15 w szkole z tego samego rocznika, gdzie były tylko trzy klasy z tego samego roku. I mam straszną traumę, tego dziecku na bank nie zafunduje. Aczkolwiek z czasem okazuje się, że Tymoteuszów jest sporo.... W grupie mojego jest jeszcze jeden, ale w całym przedszkolu już tylko ich dwóch. Jak wybraliśmy imię, to każdy patrzył jak na wariatów. A już jak młodego zapisaliśmy, to akcja była jeszcze grubsza😂 bo moja siostra pytała czy można zgłosić, że byłam niepoczytalna i to odkręcić 🙊😂 w szpitalu jak byliśmy na operacji, to każdy mówił, że nie zna żadnego dziecka z takimi imionami. No a teraz znowu problem. Jak zawsze u nas zresztą 🤷 stary mnie tyle gnębił tym Szczepanem, jak się zgodziłam- bo mówię ostatnie dziecko nasze, to niech mu będzie, aby drugie było normalne, to sobie będę drugim mówić, to jemu się teraz już nie podoba 🤦
Także ile osób, tyle imion, każdy ma inny gust ☺️
-
Z imionami to jest trochę tak, że jak się już osluchamy to jakoś nie wyobrażamy sobie innego imienia.
Kiedyś nie wyobrażałam sobie imienia Urszula a teraz tak mi się podoba, że jakbym w brzuchu miala córeczkę to bym mężowi truła, że będzie Izka albo Ula
Jeżowa, odpowiadając na Twoje pytanie... Wszystko wskazuje, że będzie u nas mały Jerzyk
summer86, frezyjciada, agulineczka, Lunaris, Jeżowa, malka, Suszarka, pilik, Cabrera, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jeszcze co do kp z niedużym odstępem czasu. Między chłopakami jest 20msc różnicy, starszaka odstawiłam jak miał 15msc, bo plamienia niestety. No i kp juniora było mniej bolesne, ale głównie z tego względu, że już wiedziałam co i jak, nie dałam sobie zmasakrowac sutków. No i mimo, że młody miał za krótkie wędzidełko obyło się bez większych problemów. Ale on też ma zupełnie inny temperament,od samego początku jadł spokojniej niż ten starszy szogun 😄 a teraz zobaczymy jak będzie.... Różnica też nie wielka, bo od kwietnia gdzieś nie kp, a termin na 10.10....
Justyna mi też się Jerzyk podoba, mężowi niekoniecznie. No i widzę duuuuży wzrost zainteresowania tym imieniem w społeczeństwie. Nawet na insta co rusz mi mogą, że ktoś czeka na Jerzyka 🤷 jak Ty się w ogóle czujesz? U Was też taka jesień już? Mi to głowa pęka od tej pogody. Nie znoszę jesieni 🤮 -
Pilik, cudownie, że wychodzicie! Daj znać, jak Ninka zareaguje na brata!
Temat imion mnie zawsze tu przywieje, bo kocham te dyskusje! Jest mi o tyle łatwiej, że każde imię jak dla mnie ma coś w sobie - a to brzmienie, a to znaczenie, a to pochodzenie, a to umiedzynarodowienie, a to patrona itp. Dlatego Szczepan ogromnie mi sie podoba, bo za tym imieniem kryje sie kawał historii! Jerzy też jest wspaniale - kiedyś myślałam, że gdy będę miała syna to będzie Krzysztof albo Jerzy.
Rucola, a co sądzisz o imieniu Rufus? Znam jednego chłopaka o tym imieniu no i to jest niesamowity człowiek! Bardzo pewny siebie i odważny. Też jestem zdania, że oryginalne imiona niczego nie utrudniają, poza tym najczęściej są oryginalne w pewnych kręgach, a w innych już nie.summer86, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna polubiłam za Ulcię 😉
Mi kilka razy koleżanka powiedziała, że nigdy by nie przypuszczala, że nazwę tak dziecko... nie wiem, może jestem dziwna, ale niezbyt pozytywnie to odebrałam.
Milanka mamy w rodzinie i na początku też byłam zdziwiona, że wybrali takie imię- pierwszy raz wokół wszystkich znajomych je slyszalam, ale teraz sobie nie wyobrażam, że mógłby się inaczej nazywać. Bardzo do niego pasuje te imię. A żywioł z niego niesamowity. Ogień!
Jerzy, Jerzyk bardzo mi sie podoba, zas Jurek już mniej. Trochę odwrotnie do mojego Wojtka/Wojtusia. Forma Wojciech już mniej mi leży:) Mimo wszystko kocham te imię i od zawsze wiedziałam,że jak będzie synek to będzie moim Wojtuniem.
Jak mawia babcia mojego męża : każde imię jest piękne i nie ma o czym dyskutowaćAnna Stesia lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:59
Anna Stesia, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:59
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
My z mężem wybierając imie kierujemy sie zasada zeby w zadnej rodzinie po mojej i jego stronie tego imienia nie bylo no i zeby nie bylo w top 10 aktualnie nadawanych imion
ciezko uwierzyc ale nie ma w naszej rodzinie zadnej Ani i dlatego padlo na Anne.
Co do synka to chyba bedziw Bartus ale walczę bo moj maz chciałby Zbyszka.... No masakra
Jerzy zrobil sie ogromnie popularny sama mam dwie koleżanki co tak nazwaly synow
Szczepan mi sie bardzo podoba, mezowi nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:12
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Iza ja mam Zosię u bardzo dobrej koleżanki i jest to (na razie) najcichsze i najspokojniejsze dziecko jakie znam
Justynka z tym sprzątaniem to ciężko może być bo Franek mi zapowiedział rok temu: "Mamo ja Cię tak kocham że nigdy się od CIebie nie wyprowadzę!"
Imiona.... no ja nie wiem.... dlaczego nikt nie kocha mojego ARIELA!??? pewnie z powodu o którym pisała Frelcia -kocham po prostu ubóstwiam to imię ale nie miałam odwagi dać go żadnemu z moich dzieci. Imię kwestia gustu ale jeszcze nie wspomnieliśmy że fajnie jak by jakoś z nazwiskiem wyglądało więc też część naszych faworytów może odpaść niestety (tak jak u nas Nataniel Minnie mamy podobny gust ). Moje młodsze ma na przykład inicjały SS ... trochę może być to problematyczne w późniejszym wieku ale chyba wszystko kwestia odpowiedniego wychowania i tłumaczenia za wczasu.
Pilik super że jesteście w domku
Rucola po wizycie dawaj relację!Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Verita nie mam nic do imienia Zbyszek, naprawdę, ale przyznam, że Bartuś mi się podoba o wiele bardziej i jak sądzę Tobie również
Justyna a faktycznie, jak już napisałaś to mnie olśniło - mi się oczywiście imię Jerzy a już zwłaszcza forma Jerzyk bardzo podoba z wiadomych względów
Moja taktowna szwagierka jak jej wymieniłam propozycje imion dla córeczki (jak jeszcze nie wiedziałam, że Tymek to Tymek) to powiedziała, że w ogóle jej się nie podobają moje wybory imion i żebym to przemyślała. A więc no, haha. Nie to, żeby jej opinia miała dla mnie jakiekolwiek znaczenie, jakbym miała córeczkę to by była najprawdopodobniej Natalia lub w drugiej kolejności Ania -
Pilik serdecznie Ci gratuluje pięknego zdrowego synka! Byłaś bardzo dzielna jak Nina zareagowała jak zobaczyła brata?
Agulineczka dziękuje, ze pytałaś o Zuzię, wszystko narazie bez zmian, za miesiąc ma wizytę u kardiologa i pewnie zapadnie decyzja co do operacji. To bardzo miłe, ze o nas myślisz ;* -
Ale dyskusja na temat imion!
Rucola. Chyba nigdy nie słyszałam o imieniu Idalia, ale jak sobie je powtarzam to co raz bardziej mi się podoba. Na pewno będzie rewelacyjnie pasowało do Lwa. Imię dla chłopaka na pewno też wybierzecie jakieś ekstra! Czekam z niecierpliwością
U nas zasady dwie. Ma nam się podobać i nie być zbyt popularne. Opinie innych nie mają znaczeniaRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW temacie imion prawda jest jedna!
😂
No i właśnie może dlatego Lunarisku nie pałam miłością do imienia Ariel, bo kojarzy mi się z syrenką Arielką😂 i obawiam się, że już bym całkiem zbzikowała🤦😂
Jeszcze trochę a się okaże, że nie ma takiego imienia, które by mi się nie kojarzyło z czymś/kimś czego/kogo nie mogę zdzierżyć 🙊🙈 i mój mały książe będzie bezimienny 😂😱Lunaris lubi tę wiadomość
-
Ja kocham Arielkę ale Ariela wolęw męskim wydaniu- nie koniecznie w proszku
I to 100% imiona nam się kojarzą z ludzmi których znamy (wszystkie exy naszego męza, wredne koleżanki, fajni faceci w historii itp )
Idalia super! nie wpadłabym na to a można ładnie zdrobnić- Ida dla mnie bomba!
LUNA co tam u Was poza czekaniem? -
nick nieaktualnyRucola, Idalia to piękne imię 😊
Ja miałam ogromne wątpliwości co do Stasia ze względu na popularność imienia. Ale przez długie starania cały czas walczyliśmy o „Stasia”, także jak się udało to już inne imię nie wchodziło w grę 😉
Ja uwielbiam mniej popularne imiona. Aczkolwiek czasem trudno przewidzieć czy to które teraz jest niepopularne nie stanie się popularne wkrótce (moja siostra wybrała Matyldę 17 lat temu i była dosc rzadkim imieniem, a teraz jest już „standardowa”, podobnie bratanek Jerzy 5 lat temu był wyjątkowy, a teraz w otoczeniu sporo Jurków).
Najważniejsze żeby Rodzicom imię się podobało ❤️
Edit. Ja ostatnio mam w głowie „Rysia” dla syna 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 21:18
Rucola lubi tę wiadomość
-
A ja uwielbiam imię Idalia, było na mojej liście top10 😂 ale mąż za nic nie chciał. Kojarzy mi się z Idą z serii książek Musierowicz, które uwielbiałam jako nastolatka i sentyment został
Jerzyka mocno rozważałam bo to imię mojego ukochanego dziadka.
Lunaris miałam w podstawówce Ariela i wszyscy się z niego śmiali że jest jak proszek do prania 🙈
W szpitalu wszyscy pytali „no jak pani ma takie imię to jak syn będzie miał?” I na Tytusa właśnie mówili że takie niespotykane, że „musiało być jakieś dziwne” 😂 itp.
Jak wróciliśmy do domu, Nina mnie olała totalnie. Przesunęła mnie żeby do brata pobiec 😂.
Pierwsze godziny mocno zawstydzona i zdezorientowana, podchodziła, głaskała, zerkała i cały czas mówi „to Tytus, mój brat!” Taka dumna. Stresuje się jak płacze maluch, od razu mnie woła że mam mu dać cycusia ;p noo i oczywiście bardzo chętnie też by się poczęstowała 🙈 dałam jej zlizać kilka kropli i była zachwycona (chociaż minę miała mocno mieszaną w kwestii smakowej ;p), ma obiecane mleko z kubeczka jak się laktacja rozkręci więc trzymajcie za to kciuki
U mnie karmienie w miarę, wiem właśnie jak korygować i o ile piersi i sutki mniej bolą o tyle brzuch przy karmieniu to jakaś masakra, jadę na przeciwbólowych a i tak nie jest lekko.
Tytus jest bardzo spokojny, daje się odkładać po karmieniu (pierwsze dwie doby nie było takiej opcji, od razu płakał) więc liczę że może tak mu zostanie przynajmniej na jakiś czas .
Teraz widzę jak bardzo jestem zmęczona, poród to jednak duży wysiłek, chciałoby się więcej niż można... poszłam do Ninki jak się kąpała, krzesło musiałam zabrać donoszeniu a i tak nie wytrzymałam za długo.
JustynaG, Kaczorka, summer86, Rucola, veritaa, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Cabrera wiadomo, że imię w rankingach popularności może się za kilka lat okazać hitem. Wystarczy, że np Lewandowscy spłodzą kolejnego potomka i zaraz będzie wysyp dzieci o tym imieniu tak było np z popularności imienia Klara. Moja siostra dała córce imię Klara 9 lat temu. Wtedy było to mega rzadkie imię wśród dzieci, a teraz jest mega popularne. Co w sumie mi nie przeszkadza bo bardzo lubię to imię
Dla mnie ważne, żeby moje dzieci nie miały po 3 osoby z tym samym imieniem w klasie. Pamiętam jak u mnie były 4 Agnieszki i zawsze był z tym problem.
Pilik ale z Niny super starsza siostra uściskaj ją mocno ode mnie! A na siebie uważaj! Postaraj się nie przeceniać swoich możliwości. Najważniejsze, żeby powoli dochodziła do pełni sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 21:27
Cabrera lubi tę wiadomość