Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMelduje się po wizycie!
Młody waży 2250, dziś 34+4. Wszystko jest ok, szyjka trzyma i mimo długości czop może odpadać, ale nie zapowiada się na rychły poród. Kolejna wizyta 30.09 dopiero, jeśli nie uda mi się po drodze do tego czasu urodzić.... W międzyczasie gbs na NFZ.
I niby wszystko ok, fajnie, ilość wód w normie, jakiś gigant się nie zapowiada, ale dopiero w domu dojrzałam, że główka wskazuje na 36tc, to dość spora różnica jednak. No i oczywiście zaczęłam się martwić 😞 za dwa tygodnie idę na wizytę na NFZ, może uda mi się wysępić USG, jeśli aparat będzie wolny w ogóle. Bym miała jakieś porównanie...
Ehhhh zawsze coś!
A junior oczywiście jak zawsze zasłaniał się z każdej strony. Akurat spał na swojej łapce, zazwyczaj na USG śpi, a potem dostaje jakiegoś powera🤦 jestem dziś tak skopana, że zaległam na kanapie... A w domu taki syf😱 muszę się wziąć do roboty....
Cheresta, pilik, Suszarka, summer86, Cabrera, Lunaris, Malwas, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość
-
Pilik słodkie rodzeństwo 😍 chociaż z tymi maluchami trzeba uważać. Kuzynka Ady często próbuje klepać ją po głowie z siłą jaką głaszcze psa albo przynosi jej wszystkie pluszaki jakie tylko znajdzie 😆
Frez piękny chłopczyk. A tą głową to się martwisz przez to co było u Florka?
Co do imion to zgadzam się z Lunaris że musi też pasować do nazwiska. Moja nauczycielka w podstawówce nazywała się Barbara Lara. Rodzice jej zafundowali łamaniec językowy jak nie wiem 😆
Rucola imię dla Twojego synka "przysnilo" mi się podczas nocnego karmienia. Za nic nie mogę sobie przypomnieć jakie ono było! Jak mi się pojasni w głowie to napiszęRucola lubi tę wiadomość
-
Cheresta czekam!!!!
Dziewczyny dziękuję za typy! Joachim bardzo mi się podoba, ale skrót-Joaś, niekoniecznie.
Fozzie dałaś czadu z tymi imionami az emka zapytam, co on na to hahahahaha
Justyna ruchów nie czuję w dalszym ciągu Ale wiem, że jedno łożysko mam z przodu a drugie z tyłu, jedno bardziej z prawej a drugie bardziej z lewej. Moje dzieci mieszkają w okopach. Ponoć są bardzo blisko siebie i na każdym usg lekarz mi pokazuje jak leżą złączone główkami....
Frezku piekny Maluszek i dobrze, ze mu nie spieszno a jakie Wy macie typy imion?malka, Cabrera lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyCheresta no dokładnie tak... Ja wiem, że kranio nie da się zdiagnozować w ciąży, że to może być i w kolejnych msc życia dziecka itd. ale ten stres gdzieś się odnowił przez to...
Rucola co do imion to żadnego typu 🙊 stary się zablokował i nawet propozycji nie rzuca. Mi niezmiennie podoba się Tadeusz, Józef, Gustaw ostatnio ktoś rzucił i też by mogło być.... Kazimierz, wspominany już Jerzy, który odpada z marszu, bo teraz jest na topie, podobnie z Henrykiem. Kiedyś mąż coś przebąkiwał o Cyrylu, Mieszku- akurat to był jego drugi faworyt w pierwszej ciąży zaraz po tym nieszczęsnym Szczepanie, ale teraz sam już się pogubil i mówi, że nie wie. No ja nie czuje do żadnego "tego czegoś".... Wiesz o czym mówięWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 14:40
Rucola lubi tę wiadomość
-
Co do nietypowych imion męskich to mi przychodzi do głowy Miron, Tymon, Armin.
Kiedyś byłam pewna, że jeśli będę miała syna dam mu na imię Konrad, ale z wiekiem mi przeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:41
-
Frez, a takie proste imię ale niezbyt popularne - Łukasz? Jacek? Rafał? Grzegorz?
Albo Remigiusz (Remek)
Nie zauważyłam, żeby Henryk był jakimś popularnym imieniem. Co prawda o małym Heniu Majdanie jest głośno ale czy przerodzi się to w modę na to imię?
Rucola, dwa małe słodziakiRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiron i Tymon w moich okolicach bardzo popularne, to samo Henio- trzy moje koleżanki z LO tak synów nazwały. Jacek to nasz sąsiad, Rafał źle się nam kojarzy, Łukasz to był mój brat, więc też odpada, Grzegorzów w rodzinie mamy chyba z 10🤦 więc same widzicie, to nie takie hopa siup
-
Frez a pamiętasz jak miał się urodzić Florian to podpowiadalam małego Benia czyli Bernarda. Chociaż to było dlatego, że urodził się w imieniny Bernarda. Może Twój trzeci syn przyniesie sobie imię właśnie w taki sposób? A tą głową spróbuj się póki co nie przejmować. Wiem że łatwo się mówi ale w żaden sposób nie masz na to wpływu, myśl pozytywnie
Mój wujek miał na imię Saturnin. Może się zainspirujecie 🤨
Moje dziecko pierwszy raz w tym tygodniu ma drzemkę w ciągu dnia 😁 i to uwaga! nie na mnie tylko w swoim łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 17:07
JustynaG, Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Frez - głowa mojej Olki też za każdym razem była o 3 tygodnie do przodu w porównaniu do reszty ciała 🙈 dalej ma wielką, ale wszystko z nią w porządku. Myślę, że wymiar nie przesądza o niczym. Chociaż rozumiem, że po doświadczeniach z Florkiem niepokoisz się.
Hehe, z niespotykanych imion jeszcze Otello mi do głowy przyszedł 😉 -
Rucola a co myślisz o imieniu Hektor?
Lew, Idalia i Hektor
Mega ciekawe połączenie
P.s. nie żebym się wtrącała hehe ale weszłam i jakoś mi tak przyszło do głowy i musiałam napisać
Pilik ogromnie ci gratulujęRucola, malka, sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość
-
summer86, sliweczka92, Suszarka, Fozzie Bear, Jeżowa, pilik, Minnie89, frezyjciada, Cabrera, Cheresta, Izape_91, Rucola, Ania_1003, malka, veritaa, Lunaris, Kaczorka, Yoselyn82, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Frez, wiem, ze Ty przez Waszą historię na pewno się bardzo martwisz i mój dowód anegdotyczny Cie nie uspokoi, ale napiszę tylko, że moje dziecko przez cala ciaze zawsze miało głowę o 4 tygodnie większa od parametrów reszty ciała. Gdy byłam na ostatnim usg u gin to w 38 tc miał głowę na koniec 42 tygodnia. U nas było wielowodzie i trochę sie tym martwiłam, że jedno ma związek z drugim. I w sumie chyba dobrze, ze rodzilam w 38, bo po 40 tc pewnie z naturalsem byłoby jeszcze trudniej (a i tak pękła mi szyjka macicy).
-
Dziewczyny mam pytanie o wyprawkę, jak się najlepiej przygotować z ubranek? W sensie chodzi mi o to ile zestawów powinnam mieć? Wystarczy mi w rozmiarze 56 po 10 sztuk spodenek, body, pajacyków i do tego jakieś cieplejsze dosłownie kilka sztuk w stylu bluza albo sweterek? A na 62 trochę więcej, np. po 12 zestawów? Czy lepiej mieć więcej? Kurde jestem zielona jak jasna cholera, nie wiem jak go ugryźć. Nie chcę mieć nadmiaru ubranek których mała nawet nie założy a z drugiej wiem że taki bobasek może wymagać przebrania nawet z 10 razy na dobę... I drugie pytanie ile przygotować pieluszek tetrowych? Będziemy używać jako ulewajki i na pewno na dno wanienki. Domyślam się że przy maluchu to i tak pewnie pralka chodzi codziennie.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Pilik wspaniale zdjecie milosci braterskiej,a Twoj opis zachowania coreczki napawa mnie optymizmem,bo bedzie dokladnie taka sama roznica wieku .
Bardzo ciekawe macie typy imion meskich! U nas rowniez szykuje sie chlopczyk, rozwazamy imie Hugo,ale jest problem z jego deklinacja.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnyAnna Stesia no dlatego ja baaaaaaardzo chciałabym urodzić zaraz po donoszonej... Także zamówienie w aptece na olej z wiesiołka zrobione, masaż krocza zaczynam, jakoś muszę się chociaż psychicznie przygotować. Zawsze to człowiek lepiej się czuje, jak myśli, że robi cokolwiek. Ja wiem, że to jest ryzyk fizyk jak i co będzie... Ale póki w głowie będzie sajgon, to nic nie pomoże....🤷
Malwas Hugo bardzo ładnie! Oryginalnie,podoba mi się!
Bajka co u Was? Miło Cię tu "widzieć"
Justyna to już 8? O matko! Ty to jesteś sexi mamuśka ❤️Malwas lubi tę wiadomość
-
Suszarka pewnie ta odpowiedź Cie nie usatysfakcjonuje ale zalezy na jakie dziecko trafisz. Dla mnie a raczej mojej corki te ilosci byly wystarczajace ja chyba mialam 7 pajacyków, 7 body, 7 spodenek i skarpetki i chyba 3 body na krotki rekaw . Tyle. Troche malo alw dalam rade. Moja corka nie byla z tych ulewających. Pieluch to kolezanka mnie nastraszyła (miala chyba 30 sztuk) ze one do wszystkiego sie przydaja itp itd ja kupilam 15 a uzywalam bardzo malo. No ale jak napisalam wyzej moja corka nie ulewala, chyba raz zdarzyli mi sie ja przebrac w dzien wiecej niz raz.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ło Suszarko! Przyznam się ze niedawno robiłam swoją listę wyprawkowa na trzeci trymestr (uwielbiam robić tabelki)😂 i posiłkowałam się rozpiska z Mamy dla mamy i listy wyprawkowej mojej koleżanki (mamy trójki dzieci) i wyszło mi po 5 zestawow z 56 i 62 ale teraz tak sobie myśle .. ze dzieci faktycznie często wymagają przebierania i to codziennie 🙈👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻