Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie Mamy, czy znacie jakieś fajne/oryginalne sklepy/manufaktury z dziecięcą/niemowlęcą odzieżą?👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Justyna, może masz rację, zwłaszcza że ja zawsze latałam w obcisłych ubraniach a teraz ze względu na brzuch z tego zrezygnowałam. Kupię sobie coś bardziej dopasowanego (i siup, mam usprawiedliwienie na kolejny ciuszek ).
Lunarisku gratulacje dla dzielnego żłobkowicza ♥️ grill super! Najadłam się sałatki greckiej, a jak szłam do toalety to złapała mnie szwagierka i powiedziała mi żebym się nie bała porodu bo o tym bólu się szybko zapomina a jej zdaniem było super i chciałby to przeżyć jeszcze raz, mimo że musiała mieć wywoływanie i trochę to wszystko trwało 😃 powiedziała też że ten szpital gdzie pracuje nasz lekarz jest mega, od opieki w czasie porodu, przez wsparcie laktacyjne po jedzenie na oddziale. Wiem że to sprawa mocno indywidualna ale cieszy mnie każda pozytywna historia poza tym jej mama ma taki głos że śmiało by mogła iść do jakiegoś talent show, ktoś przyniósł akordeon i były prawdziwe góralskie śpiewy 🤭
Frez, bardzo lubię te Twoje porodowe opowieści, bo naprawdę niosą podobne przesłanie co ta książka. Mam mocne postanowienie żeby się w miarę możliwości pozytywnie nastawić.Lunaris lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka, to jest dobre podejście!
Czasami można dostać w Orsayu sukienki z dekoltem kopertowym, które są odcinane pod biustem (kosztują w granicach 100zł) a świetnie się sprawdzają zarówno w ciąży (widziałam, że nie tylko ja je noszę bo Pilik kiedyś w jednej dodawała fotkę) jak i podczas karmienia.
Czasami wystarczy zwykły top podkreślający brzuszek (https://misimi.pl/product/ivy-top/ , do tego kardigan w chłodniejsze dni i wyglądamy bardzo korzystnie.
Frelcia, jest wiele firm szyjących fajne jakościowo rzeczy dla dzieci. Ma to jednak wgląd na cenę. Moim zdaniem na te najmniejsze rozmiary 56-62 nie ma co przesadzać z inwestycjami bo:
a) nie wiadomo jakie ciuszki się u Was sprawdzą (body/śpiochy/spodenki/półśpiochy/pajacyki/rampersy)
b) dzieci tak szybko potrafią wyrosnąć, że nawet możesz się nie nacieszyć ciuszkami.
Na forum dziewczyny chwaliły sobie sklep mybasic.pl.
Osobiście uwielbiam markę motherhood (super jakość produktów, spokojnie posłużą dla drugiego dziecka). Funkcjonalne rzeczy oraz ocieplacze na chustę znajdziesz na mabibi.pl (dobra jakość, wysoka cena, można czatować na promocje). Gdy kupowałam coś z wyższej półki dla Ani to starałam się wybierać kolorystycznie uniwersalne tak by drugi potomek też mógł korzystać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 12:32
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarka, zgadzam się z Justyną, w Orsay można trafić swietne kopertowe sukienki, które można wykorzystac nie tylko w ciązy, ale również później do karmienia.
Ja jeszcze w ciązy lubiłam zwykłe sukienki typu bodycon, z rozciągliwych tkanin.
Frelcia, popieram Justynę co do ubranek. Na początek w tych pierwszych rozmiarach raczej nie ma co inwestować w drogie marki. Ja zwracałam jedynie uwagę aby skład był 100% bawełna, a najlepiej bawełna organiczna. Z tych pierwszych rozmiarów maluchy potrafią wyrosnąc w blyskawicznym tempie. My wielu ubranek nie użylismy, bo okazało się, że Młoda nie lubiła ubierania przez głowkę i najlepsze były body kopertowe lub pajacane rozpinane na całej długości.Suszarka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justynko bardzo dziękuję ale to nie dla nas Idziemy na roczek i chciałam coś fajnego i oryginalnego kupić a że solenizant ma siostrzyczkę niedawno urodzoną to i dla niej jakiś drobiazg. Ja dopiero będę szaleć na maxa po połówkowych, bo nie raz czytałam historie że chłopiec okazał się dziewczynką, więc jeszcze czekam, żeby mieć pewność na 100%. Dużo rzeczy dostanę po Mieszku od mojej siostry a resztę kupię raczej w sieciówkach, bo maluchy tak szybko rosną że nie ma sensu.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Apropos zakupów i ciążowych i dziecięcych i każdych, to w aplikacji ING jest kod rabatowy do h&m online na -20% przy zakupach powyżej 150zł, ja jeszcze miałam jakiś kod DZIALKA15 na -15% i te rabaty się łączą, więc obkupiłam Małą, męża i trochę siebie za naprawdę rozsądną kasę jak któraś nie ma apki ING a chciałaby kod to piszcie, podeślę Wam na priv bo można wykorzystać ich łącznie kilkanaście także sama na pewno nie dam rady.
Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Frelciu według mnie piękne ciuszki ma Newbie lub Maroyal, ceny jak na takie normalne użytkowanie jak dla mnie za wysokie, ale właśnie na jakiś prezent według mnie już są spoko. Sama dostałam trochę ubranek z jednej i drugiej firmy i cieszą oko z takich bardziej organic/slow fashion to piękne kroje (choć takie bardzo skromne) mają też w Coodo, to polska marka. A i jeszcze ekstra, autorskie wzory mają w Dear Sophie! To też polska marka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 15:47
Frelciaa lubi tę wiadomość
-
Mam ING ale nie mam apki -to chyba pora nadrobić
Suszarka fajnie że grill wyszedł pozytywnie ja mam ochotę w Bieszczady teraz ruszyc... szkoda że ta szkoła nas trzyma... -
Suszarka na bym przygarnęła kod 🙏 muszę jakieś bluzki do karmienia kupić, ceny są jakieś absurdalne, a Używanych coś trafić nie umiem w swoim rozmiarze .
Super, że grill tak pozytywnie!
Frelcia pamietam że Kaczorka polecała jakiś sklep na pewno 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 17:01
-
Pilik wysłałam Ci wiadomość
Frelciu urocze i dobre jakosciowo ubranka dla noworodków oraz tekstylia są w Colorstories, wspomniane przez Jeżową Newbie też super ♥️ w oko wpadły mi też ubranka z Next, niby to sieciówka ale w Polsce nie jakaś bardzo popularna, jakość ubranek mają w każdym razie bardzo dobrą.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
O tak, Next jest super, uwielbiam polować na ich ciuszki w lumpku albo na vinted, mam sporo pajaców dla Tymka już, Next ma świetnej jakości bawełnę, oryginalna trójpak pajaców kosztuje 90 zł, więc jak na vinted /w lumpie znajdę pajac, który kosztuje 10-15 zł to jestem przeszczęśliwa i jakościowo naprawdę warto, te ubranka trzymają się po wielu praniach w super stanie
pilik lubi tę wiadomość
-
Tez wpadam z pytaniem zakupowym Zu zaraz skończy dwa latka, mam pare pomysłów na prezenty dla niej (mam kupić tez od dziadków i pradziadków- Bogu dzięki ze to ja decyduje ), może podpowiecie co Wam się sprawdziło? Im prostsze tym lepsze, najlepiej drewniane i wymagające od dziecka trochę inwencji twórczej (mamy ogrom zabawek po starszej, grających i plastikowych). Uprzedzając- mamy wózek dla lalek, basen z kulkami, hulajnogę, rowerek biegowy, domek lalek, kuchnie, różne klocki, warzywa do krojenia. Także nie tak prosto myśle o tej tęczy grimms. Chciałam tez kupić Bujak drewniany ze zjeżdżalnia, ale to drogi biznes, myślimy nad tym intensywnie, może jak się zdecydujemy to na święta. Chyba ze macie i polecacie ?
-
Frelciaa wrote:Drogie Mamy, czy znacie jakieś fajne/oryginalne sklepy/manufaktury z dziecięcą/niemowlęcą odzieżą?
Frelciu, ja polecam Miś Foch i Tu Szyte. Fajne rzeczy ma też Pinokio i MyBasic.
Luna, tęcza Grimm's jest cudowna i totalnie polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 19:49
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Luna oj tak, tęczę polecam, jestem naprawdę zaskoczona, jak fajnie Agatka się nią bawi o bujaku też myślałam, ale nie mamy miejsca no...
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Lunaaa, jeśli ma kuchnię to może akcesoria do niej? Albo jakiś drewniany zestaw kawowy?
Może jakieś książeczki? Albo matę wodną? Kolorowanki wodne? Może puzzle?
Choć z drugiej strony, jak ma kilka osób złożyć się na prezent to zawsze można zaszaleć i wybrać coś droższego, na co ciężko byłoby sobie pozwolić normalnie. -
Justyna zestaw kawowy to super pomysł! Zuzia lubi gotować jeśli nie zdecydujemy się na bujak (a tak mnie kusi bo właśnie byśmy się wszyscy złożyli, tylko jak dziewczynkom się nie spodoba to będzie spory niewypał) To kupiłabym tęcze, znalazłam fajną grę stonogę i pacynkę którą się karmi i do tego faktycznie coś do kuchni. Dziękuje
-
Nooo miś foch jest piękny.. nawet jak na chłopców. Jeszcze petitpepe mi się podoba. No nic. Zawsze to dla dziewczynek te printy są najciekawsze. Dziękuje👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Luna dobrze Cię tu widzieć! Zerknij sobie na opcje stolika z bujaka. Wtedy mniej miejsca w sumie zajmuje po zabawie
I w sumie nie słyszałam o nich złej opinii, brałabym go jak są fundusze
Suszarka dzięki! Obkupilam siebie! Kilka bluzek i jakiś dres ludzki 🙈 mam przesyt dziecięcych ubranek, które są dosłownie wszędzie (N wyrosła przez lato z większość, dla malucha mam te które nosi, te które nam się nie sprawdzają i te do których zaraz dorośnie), do tego się sponiewierają moje ciuchy ciążowe a dookoła tego wszystkiego pełno zabawek oczywiście. Już wysiadam z tym bajzlem, ale nie ma opcji tego ogarnąć póki co... za tydzień eMek do pracy wraca i jestem lekko przerażona 🙈.
Możecie polecić jakieś ładne bluzki do karmienia? Chciałam ze dwie takie dyskretniejsze typowo do kp, ale z tego co znalazłam nic mi się nie podoba a jak spodoba do kosztuje dużo za dużo i rozsądek nie pozwala 🙈Lunaaa, Suszarka lubią tę wiadomość