X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Justyna podrzuciła zestaw kwowy - córeczki mojego brata miały taki fajny zestaw drewniany z tortem do krojenia, z jakimiś babeczkami do układania i właśnie z filiżankami. Piękny byl <3 my mamy za to wersję plastikową budżetową z Dumela, ale i tak codziennie po kilka razy się nią bawimy, więc polecam także taką, jeśli już jakiś inny główny (droższy) prezent wybierzesz :D

Lunaaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D zazdroszczę zestawów kawowych :D :D :D u nas wszędzie walają się klocki i auta wszelkiej maści...

i poczekajcie aż dojdziecie do etapu 7 latka! Franek ma imieniny za miesiąc a ja już się martwię bo nie wiem co w prezencie żeby było i mądrze i żeby dziecku się podobało i żeby się nie powtarzało... :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Ania ostatnio wyciągnęła małe wiaderko z klocków lego i udawała, że z niego pije. To chyba znak, że dziecko potrzebuje zestawu kawowego! :D
    No a ja się zastanawiam co J mógłby podarować siostrzyczce. Rozważamy dokupienie lego bo to jednak daje wiele godzin zabawy a czy można mieć za dużo lego?

Pilik, chcialabym pomóc ale już dawno nie byłam w sklepach odzieżowych więc nie wiem co gdzie można dostać. Jeśli nie przeszkadzają Ci kopertowe dekolty to rozważałabym poszukanie wlasnie takich bluzek. Będą tańsze i bardziej uniwersalne. Bo te z suwakami do karmienia są strasznie drogie. Ewentualnie może sama byś potrafiła przerobić zwykłą bluzkę w bluzkę do karmienia? :) Wiem, że to sporo pracy a przy dwójce to nie ma się czasu na nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 10:56

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ja przepadam za bluzkami Granatovo, kupiłam sobie 2 lata temu dwie i jedną sukienkę i bardzo często w nich chodzę, a wyglądają ciagle jak nowe. Są drogie, ale jak dla mnie jakość jest niesamowita. Mam też jedną bluzkę z Milook i jedną z Milk&Love. Teraz chciałam sobie na jesień jeszcze jedną kupić, bo powstało mnóstwo nowych firm szyjacych dla mam, ale budżet chwilowo mam przeciążony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:50

pilik lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie nie chce kopertowych czy po prostu na guziki, chce coś typowo do karmienia. Myślałam żeby uszyc, ale też mam problem z krojem w którym bym się dobrze czuła (tak tak, pod tym tylko wzgledem brakuje mi ciąży, w ciąży nigdy nie mam problemu typu „nie mam się w co ubrać” „nie mam nic w czym nie wyglądałabym koszmarnie” 🙈), a piersi mam wrażenie mam jeszcze większe i przeszkadza mi wywalanie całej piersi na wierzch przy ludziach, dlatego na wyjścia bym jakieś 2/3 chciała. Ale może kupię jedną porządną i ładną i podejrzę patent i krój i potem coś doszyje.

A Lego nie można mieć za dużo absolutnie! Nina w końcu dostała książeczki i naklejki wielorazowe od Tytusa.

Ostatnio w ogóle u nas od rana do nocy jest „mama masz siusiaka? A tata ma?” Itp. I serio ze sto razy dziennie, zamówiłam jej wczoraj dwie książki o anatomii człowieka i mam nadzieję że ją zainteresuje coś jeszcze w ciele człowieka 😂

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0748856004.html

robię zakupy hm :P fajna kopertówka rozm tylko dla chudzielców!
    ps jak coś to mam ten rabat jeśli można kilka razy to się podzielę ;)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, a jak jakościowo te bluzki Milk&Love i Milook?
    Podpytuje bo w gruncie rzeczy nawet mi się podobają te ciuchy i może sobie sprezentuję coś jak mi KP wyjdzie. :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    AnnaStesia, a jak jakościowo te bluzki Milk&Love i Milook?
    Podpytuje bo w gruncie rzeczy nawet mi się podobają te ciuchy i może sobie sprezentuję coś jak mi KP wyjdzie. :)

Całkiem w porządku, zwłaszcza Milk&Love ciągle wygląda jak nienoszona. A noszę często. Z tym że nie jest to taka milutka i leciutka bawełna jak w Granatovo (mam szara bluzkę z G.i to jest materiał idealny, ta biała i granatowa jest z grubszej bawełny, też sie dobrze nosi, ale szara to poezja).

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misimi maternity ma cudowne ubrania i na ciążę i do kp. Jakość mega- bratowa ma dwie kiecki od nich, bluzę i bluzki i są no cudne, mimo, że chodzi w nich co rusz i pierze i zakłada od nowa. Ale cena, no cóż.... Ja jestem za duża skanera 😂 mam jedną typowo do kp z hm i ją uwielbiam, jest super, ja za bardzo wstydziłam się odkrywać przy kp publicznie, więc używałam jej duuuuzo, a nadal jest jak nowa👌

Dziś miałam wizytę na nfz, udało mi się wymanić USG, Dzidziul waży ok 2600, myślę, że jak na 36+2 to całkiem względnie i do porodu nie przybierze więcej jak kilogram... Głowa na szczęście zrównała prawie z tc, więc jestem spokojniejsza 🙏 jakaś nowa położna była, mega miła! Ani słowa nie powiedziała na moje 72kg, gdzie tamta na bank zrobiła by aferę😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 20:55

Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, pilik, Suszarka, Rucola, summer86, Kaczorka, Kittinka 3.0, Cabrera, Lunaaa lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez cudownie że wszystko ok i młody rośnie!

Pilik u mnie bardzo fajnie się sprawdza bluzka do karmienia z h&m, mam też kilka bluzek i bluzę z firmy Boob, nie mam pojęcia gdzie można je dostać (a szkoda, bo jak swego czasu szukałam ich sklepu na necie to nie zlazlam) , bo swoje udało mi się za grosze dorwac w second handzie. Wczoraj na spacerze jak mała byla głodna, to udało mi się ją tak nakarmić spacerując, że nikt nie zauważył 😉

Wiem, że pisałam Wam, że mamy winowajcę w postaci gruszki, ale to nie rozwiązało naszego problemu, natomiast prawdopodobnie winowajcą jest kukurydza. Odstawiona od zeszłego tygodnia, a dzisiaj i wczoraj mała zrobila bardzo ładne kupki. Szkoda ze tak późno wpadlam na tą kukurydzę... Jadłam w sumie od początku kp, bo w rozpisce szpitalnej napisali, że mogę jeść, więc mąż zaczął kupować właśnie wtedy pałeczki kukurydziane, którymi się cały czas praktycznie zajadałam.. Am nadzieję, że to ostatni alergen i wreszcie odetchniemy.

Dzisiaj bylismy u fizjo z małą i okazało się że faktycznie ma lekka a symetrię, więc musimy się pilnować.

Rucola, summer86, frezyjciada lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i od 2 dni prowokujemy bmk, najwidoczniej przechodzi :) już powoli zaczynam wprowadzać produkty do diety. Nie mogę się doczekać na to jedzenie jakbym nigdy go nie jadla hehe. Mam nadzieję, że mi waga nie zwariuje. Ostatnio kupiłam sobie spodnie XS i wypadałoby w mich chwilę pochodzić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:50

Rucola, pilik, summer86, JustynaG, frezyjciada, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ciuchy Boob na zalando widziałam ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna, no ceny mają niezłe. Dobre łupy znaczy się 😂 mam z tego 2 bluzki z długim, koszule nocna i bluzę do karmienia, to chyba jakieś 1000 zł w kieszeni😉

Podoba mi się nazwa ich staników do karmienia - fast food 😂 genialne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 16:43

Jedna_z_Wielu, pilik, Lunaaa, Rucola lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za pomoc, zamówiłam dziś bujak ze zjeżdżalnia od nas wszystkich :) do tego od siostry kupimy jej zestaw kawowy, tylko już z tych trochę tańszych :P mam nadzieje, ze faktycznie polubią ten bujak. Jeśli nie to sama będę w nim siedzieć za te pieniądze 🙈

sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, my myślimy nad drabinka że zjeżdżalnia. :)

Lunaaa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na drugie urodziny tez mielismy mega problem z prezentami, bo tyle zabawej w domu...
    Ostatecznie my kupilismy razem z jedna babcia i ciocia bocianie gniazdo ze zjezdzalnia, a druga babcia z dwiema ciociami scoot&ride hulajnoge/jezdzik plus pasujacy kask... a reszta ci nie pytala to jakas drobnice, czym sie za wiele nie bawi...

Zestaw kawowy z tortem dostala na swieta BN (bo na Mikolaja kuchnie), ale u nas tylko sie paletal po domu, orawie w ogole sie nim nie bawila, wolala gary i owoce z warzywami do ciecia...
    Ale hitem teraz sa u nas puzzle rybki, ktore sie wyciaga wedka...

Tak czytam o tym szybkim wyrastaniu i stwierdzam, ze moje dziecko, to chyba fenomen w tym temacie... u nas caly pierwszy miesiac noszone bylo 50, pozniej 56 bylo noszone do 4 miesiaca, 62 skonczyla nosic jak miala jakies 8 miesiecy, jedynie z 68 szybko wyrosla, bo jakos majac 9-9,5 miesiaca zaczela 74...
    Teraz mamy 2 latka i nosi 86

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiecie to informuję, że vigantol (wit. d3, lek) można kupić w aptece bez recepty :)

Cccierpliwa, z tego co pamiętam to u nas od razu był rozmiar 56cm na tapecie (Ania była drobna ale długa). U nas przeskok nastąpił z rozmiaru 62 na 68 ale wynikał on z tego, że wcześniej nosiła prawie cały czas tylko bodziaki a później jakieś pajace. I o ile w 62 body wchodziła to już pajac był za mały.
    Za to wszyscy mówią - dzieci tak szybko wyrastają z butów... a jak tak dalej pójdzie to Ania będzie chodzić w tym roku w tych samych zimowych butach co rok temu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wow! Agata rok temu nosiła rozmiar 19, teraz 24 😂😂

Iza samych pyszności nabiałowych! Też bym skakała z radości, że już mogę jeść. Jak widać alergia może się czaić absolutnie wszędzie, naprawdę bym nie wpadła na kukurydzę zbyt szybko...

Luna mam nadzieję, że prezent się spodoba! Mi by się spodobał,Agatce zresztą też :D my zdecydowaliśmy się na domek dla lalek, jako główny prezent, bo jak chodzimy do mojego brata to tam cały czas się nim bawiła :)

Lunaaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rok temu nosilismy 19, teraz 21. :) też nie uważam, żeby szybko rosła nożka. Buciki wymieniamy jak wymaga tego pora roku. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tu nie ma co "uważać" czy stopa rośnie szybko czy wolno - albo rośnie albo nie 😅 wiadomo, że każdy potrafi ocenić czy but jest już za mały czy jeszcze ok i kupuje nowe, gdy jest potrzeba. Dla niektórych jest to para na sezon, dla niektórych po dwie na sezon (tak jak u nas) , a dla jeszcze innych to tylko dwie pary na rok. Jak ze wszystkim - zależy od dziecka ;) będąc mamą dziecka, które nosi jedne buty dwa, no może max trzy miesiące jestem po prostu zaskoczona, że ktoś skorzysta z ubiegłorocznych butów, bo wiem, że u nas skorzystanie z trampek kupionych w lipcu już nie wchodzi w grę. Mój portfel na pewno by się ucieszył, gdybym mogła kupować te buty rzadziej, ale przecież Agata nie robi nam na złość tym, że jej stopa szybko rośnie :)

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
‹‹ 3811 3812 3813 3814 3815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ