Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ogromne ogromne gratulacje!!! 23 grudnia to będzie emocjonujący dzień :D to był także termin porodu Tymka , więc ten dzień też ma dla mnie sentymentalne znacznie i wierze, że każdej z Was przyniesie cudowne przedświąteczne wieści <3

U mnie dzisiaj trudniej, znacząco bardziej bolał mnie brzuch, zarówno noc jak i dzień dość mocno cierpiałam :( ale teraz już jest lepiej. Tymek jest fajnym bobasem, potrafi się mocno i głośno rozpłakać, ale oprócz tego jest fajniutki :D ładnie je. Piersi prawie wcale mnie nie bolą, to też bardzo ważna informacja dla mnie, po początkach karmienia z Agatką jest to diametralna różnica. Nastawiam się, że uda nam się wyjść w poniedziałek, oby Tymek ciut przytył to nie powinno być z tym problemu :)

pilik, agulineczka, Bunia86, Lunaris, JustynaG, summer86, Rucola, Yoselyn82, Kaczorka, Minnie89 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa a kiedy byłaś pionizowana? Wczoraj jeszcze? Mam nadzieję, że ból juz jest znosny, jakby co proś śmiało o leki. Cieszę się, że karmienie idzie lepiej :) i trzymam kciuki za wyjście w poniedziałek. Co w domu to w domu.

A ja o ile wczoraj byłam trochę uspokojona widokiem ładnego okrągłego pęcherzyka w odpowiednim miejscu, tak dzisiaj znowu jakieś myślenie mi się włączyło. Czy może już powinien być pecherzyk zoltlowy, czy mój brak objawów (jedynie lekko wrażliwe piersi i może senność, ale przy takiej pogodzie to nic nadzwyczajnego) może byc sygnałem czegoś niedobrego. No walnieta jestem. Chciałabym już zobaczyć serduszko, może wtedy byłabym choć trochę spokojniejsza. Mam nadzieję, że to będą udane święta... Nawet mój mąż, który z natury jest zdecydowanie większym optymistą ode mnie, też na razie nie potrafi się cieszyć. Widzę, że podchodzi do tego bardzo ostrożnie, w ogóle mało mówi na ten temat, tak jakby nie chciał nic zapeszyć.. A mi trochę chyba brakuje takiego, nawet pustego, upewniania, że tym razem wszystko będzie dobrze. Poglaskania, pocalowania tego posiniaczonego od zastrzykow brzuszka. Wystarczy, że ja jestem aż nader świadoma tego co może pójść nie tak... ta wiedza i własne doświadczenie niestety wcale nie pomagają. No to sobie pomarudzilam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tak, byłam pionizowana po około 4-5h od operacji i czułam się wspaniale, wieczorem około 12h po operacji zaczęło się pogarszać. Ale myślę, że najgorsze już za mną, bo nie patrzę w zegarek kiedy mogę wziąć kolejne przeciwbólowe tabletki. A co do Twoich obaw - są one dla mnie całkowicie zrozumiałe, tak samo doszukiwanie się objawów. I ta potrzeba zapewnienia że będzie ok. Więc kochana powiem Ci, że będzie dobrze. Po prostu czuje, że wszystko będzie wspaniale. Mąż pewnie podnosi gardę na wszelki wypadek... Mam nadzieję, że wizyta serduszkowa uspokoi Was choć troszkę i pozwoli się cieszyć ciąża ciut bardziej.

agulineczka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje :) faktycznie 23 będzie się dużo działo :)

Agulineczka u nas podobna sytuacja, oboje z mężem podchodzimy bardzo ostrożnie do tej ciąży, choć mimo wszystko ja jestem jakos wyjątkowo spokojna, aż sama się sobie dziwie.
    Objawów zbyt wiele też nie mam, jedynie większy apetyt i czasem lekkie nudności. Za to piersi w ogóle nie czuję, ale też może być to przez to że (z ogromym bólem serca) tydzień temu odstawiłam córcię od piersi

Jeżowa super że z karmieniem brak problemów :) zycze Ci żeby ból jak najszybciej minął, lub choć stał się znośny :*

agulineczka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, gratulacje, kochana! Jesteś superdzielna! A Ty, Tymuś, koksuj, żeby można szybciutko przywitać się ze starszą siostrą! <3

Bunia, jak dobrze Cię widzieć! I to z takimi wspaniałymi wieściami! Wpadaj częściej!

Agulineczko, jest pęcherzyk, czyli pierwsza dobra wiadomość na liście Samych Dobrych Wiadomości odhaczona. Na resztę też przyjdzie czas, bardzo w to wierzę!

Lunaris, masz jeszcze to clexane?

agulineczka, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczko rozumiem stres. Na szczęście do wizyty serduszkowej już tuż tuż. Dodam tylko że zaczęłam wymiotować 6+4, a skończyłam w połowie ciąży. Też się martwiłam że ciąża bezobjawowa, a jak się rozkręciło to bywały dni kiedy myślałam że nie dożyję jutra. Postaraj się cieszyć dobrymi wiadomościami które wczoraj otrzymałaś :)

Jeżowa mam nadzieję że wyjdziecie w poniedziałek 👍cieszę się z Waszych sukcesów laktacyjnych, oby brzuch szybko przestał boleć ♥️

agulineczka, Jeżowa lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko siostro, u mnie objawy zaczęły sie identycznie i ustąpiły w większości w podobnym okresie, za to teraz mogę sobie zrobić listę z kolejnymi hahahahaha
    Agulineczko ja byłam na wizycie 5+4 i były w zasadzie same pęcherzyki, niby w jednym coś zaczynało świtać, ale na pewno nie powiedziałabym, ze to z pewnością pęcherzyk żółtkowy, za to w 7+4 były 2 ewidentne zarodki z bijacymi serduszkami. Masz Kochana czas, naprawdę i ogromnie mocno wierzę, ze będzie dobrze, jednocześnie rozumiem Twój stres, bo dokładnie pamiętam siebie jak siedzę na parkingu i się trzęsę z płaczu, bo przy pustych pęcherzykach 5+4 byłam niemalże pewna, ze czeka mnie puste jajo płodowe. Nie myśl za dużo, to jedyne wyjście. Albo chociaż spróbuj nie myśleć....
    Jeżowa trzymam ogromnie kciuki żebyście wyszli w poniedziałek a póki co zbieraj siły co by ogarnąć swój duet :)

agulineczka, Suszarka, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane! :*

Lunaris 100 lat dla Twojego Stasia! Niech rośnie zdrowo i daje dużo radości i snu ;) rodzicom! Wszystkiego najlepszego! :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, Rucola, ja To przeżywałam stresy, kiEdy w 6+4 był sam pęcherzyk. ;) Kolejna wizyta była w 10+1 i piękny 3,5cm tanczacy dzidziuś z bijacym serduszkiem ❤. Tego tobie życzę Agulineczko! ;)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris no właśnie!!!! Sto lat dla Twojego Stasia!!! Niech mu zdrowie dopisuje a uśmiech nigdy nie schodzi z buzi ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris przepraszam, że zapomniałam o urodzinach Twojego synka :( spóźnione, ale bardzo bardzo szczere życzenia urodzinowe <3 mam nadzieję, że imprezka urodzinowa się udała :)

Jak Tymek mi jutro więcej z wagi nie poleci, to pójdziemy do domku. Trzymajcie mocno kciuki, bo już bardzo chcę być z dwójką moich dzieci i mężem całą rodziną razem <3

sliweczka92, Rucola, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris Wszystkiego Najlepszego dla Stasia 🎂💯💯🍰zdrówka przede wszystkim. Uśmiechu na co dzień.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia mam :) jeszcze nie zdążyłam nigdzie nic zapodać. JAk masz chęć to dawaj na priv.
    Mam też 1 opakowanie Duphastonu tabl.

Dziękuję za życzenia w imieniu Stasia. Co prawda urodziny miały wyglądać inaczej -nikt nie przyszedł, wszyscy odwołali. Franka nie było w ten weekend :( ale spędziliśmy go we 3 i też było fajnie choć kameralnie. Nie wiem czemu ale zaczęły się rozmowy o kolejnym dziecku.... znaczy Ciastek zaczął. Może mu się włączył sentyment bo zdjęcia oglądaliśmy :P
    Zostawiam na chwilę mojego 2 latka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:36

Kaczorka, Yoselyn82, JustynaG, pilik, Jeżowa, Cabrera, Niercierpliwa v2.0, summer86, Rucola, Suszarka, Minnie89, Jedna_z_Wielu, Ania_1003, Cheresta lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - dużo zdrówka, szczęścia i miłości dla Stasia ❤️ i owocnych rozmów z Ciastkiem 🙂

Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, zdrowia, szczęścia, pomyślności i samych beztroskich chwil dla Stasia <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris łuhuhu, no od rozmów to się jeszcze populacja nie zwiększyła, ale jak od rozmów przejdzie się do czynów to już prędzej :D a tak bardziej serio - w ogóle rozważasz opcje dziecka numer 3? Wiem, że pisałaś o sytuacji mieszkaniowej jak i o pracy Ciastka i jego nieobecności w tygodniu. Stasiu super miałeś torcik! A kameralne imprezki też są super i mają swój urok! <3 ale no covid krzyżuje dużo planów niestety :(

Dziewczyny my wychodzimy dzisiaj do domu :) jestem taka szczęśliwa, serce mi się wyrywa do Agatki <3 już nie mogę się doczekać naszego nowego życia <3
    115d79603500.jpg

Rucola, Minnie89, Kaczorka, Suszarka, Niercierpliwa v2.0, pilik, Yoselyn82, summer86, Cheresta, Lunaris, moniśka..., Jedna_z_Wielu, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - wspaniałe wieści!
    Rozpływam się normalnie nad tym słodkim dziubkiem. Ale Agatka chyba była inna zupełnie - ją pamiętam jako małego chińczyka z burza ciemnych włosów. Aż ciężko uwierzyć że teraz taki blondas :)

Lunaris - spóźnialskie stooo lat. Myślę że te dzieciowe zachcianki to wina naszego forum bo znów mamy porody i takie piękne maluszki, że aż by się chciało przytulić coś co waży mniej niż 13kg :p

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, sto lat dla Małego Przystojniaka, jest rozkoszny! ♥️ Podbijam pytanie o to czy temat kolejnego bobasa jest na stole, bo jeśli tak, to masz za sobą armię kciuków :)

Jeżowa cudnie że idziecie do domku! Składam u Ciebie zamówienie na wspólne zdjęcie Agatki i Tymcia, takie obrazki kocham i zawsze bardzo mnie wzruszają 🥰

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cudowna wiadomosc. Wszędzie dobrze ale w du najlepiej. W końcu cała rodzina w komplecie. Super..
    A malutki cudny i jaka słodko sobie śpi 🥰♥️

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymuś ❤ Jezowa cieszę się, że wychodzicie do domu :) ja to się zawsze stresoeałam zoltaczka, moje dzieci miały podwyższona bilirubine i tylko czekałam na te pomiary. Na szczęście żadne nie było naświetlane, ale wartości nie były zbyt niskie. Jak się czujesz fizycznie?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3881 3882 3883 3884 3885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ