Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to mam ostatnio kalafior zamiast mózgu. Zapominam czy wzięłam leki, mylę tabletki, ostatnio chciałam je włożyć do lodówki zamiast do szafki. Dziś się wyszykowalam na zakupy z córką i dopiero gdy zajechalam pod sklep przypomniało mi się, że jest po 10 i godziny dla seniorów...Pół godziny szukałam nowej bluzki, którą wcześniej wrzuciłam do kosza na pranie, bo stwierdziłam, że zanim ją na siebie założę to ja wypiorę..
Dzisiaj zrobiłam sobie kolejny test oczywiście w międzyczasie było ich trochę, ale wstawię wam mój ostatni:
https://naforum.zapodaj.net/8f4115781267.jpg.html
summer86, Rucola, Yoselyn82, JustynaG, Jeżowa, Kaczorka, Lunaris, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Minnie89 wrote:
Lunaris - spóźnialskie stooo lat. Myślę że te dzieciowe zachcianki to wina naszego forum bo znów mamy porody i takie piękne maluszki, że aż by się chciało przytulić coś co waży mniej niż 13kg :p
Minnie, a u Was coś się zmieniło w tym temacie? -
agulineczka wrote:Ja to mam ostatnio kalafior zamiast mózgu. Zapominam czy wzięłam leki, mylę tabletki, ostatnio chciałam je włożyć do lodówki zamiast do szafki. Dziś się wyszykowalam na zakupy z córką i dopiero gdy zajechalam pod sklep przypomniało mi się, że jest po 10 i godziny dla seniorów...Pół godziny szukałam nowej bluzki, którą wcześniej wrzuciłam do kosza na pranie, bo stwierdziłam, że zanim ją na siebie założę to ja wypiorę..
Dzisiaj zrobiłam sobie kolejny test oczywiście w międzyczasie było ich trochę, ale wstawię wam mój ostatni:
https://naforum.zapodaj.net/8f4115781267.jpg.html
Dwie piękne tłuste krechy. Kciuki mocne za USG 👍💕Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunaris ale masz ślicznego synka. ♥️ Sama słodycz i jaki już dużyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hej! Przepraszam ze wbijam tu do Was bez zaproszenia, ale jako że watek dinozaurów juz wlasciwie wymarł, a ex-testerki podczutuje od wielu lat z ukrycia, pozwolilam sobie do Was zagladnac
Stara dinozaurzyca!
Kaczorka, summer86, JustynaG, Bajkaaa, Yoselyn82, Annamaria, Niercierpliwa v2.0, Lunaris, Rucola, sliweczka92, Jedna_z_Wielu, Cheresta, Cabrera, Emiilka, malka, Bunia86 lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
summer86 wrote:Minnie, a u Was coś się zmieniło w tym temacie?
Oj nieee kochana, ja sobie powzdycham jako ciocia, ale wciąż w głowie mam to co miałam.
By7mistake ale niespodzianka! No ja liczyłam, że wszystkie dinusie prędzej czy później tu zagoszczą na stałe.
Opowiadaj, który dc? Kiedy następny test? -
by7mistake wrote:
Po cichu gratuluję. 👍💕Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Wybaczcie ale inaczej nie mogę niz w tej kolejności!
BY7MIST. wielkie chuchy i dmuchy! czekam na dalszy szczęśliwy rozwój wydarzeń zostań z nami
Jeżowa wspaniale oczywiście jestem ciekawa jak spotkanie rodzeństwa i pierwsze chwile w domu we 4 ale cierpliwie poczekam aż się sobą nacieszycie Oj jak bym poprzytulała Tymcia!
Agulineczka toż to mój ulubiony kolor bordu ach! jak się cieszę
Dziękuję za wszystkie życzenia w imieniu Stasia. Niech się spełniają.
Co do wyimaginowanego rodzeństwa chłopców to pomysł i temat Ciastka :] ja już nie dam rady ogarnąć więcej mimo że moim marzeniem było mieć 3 dzieci. Nawet jak by nie patrzeć na lokal (ludzie mieszkają ciaśniej a w 3 pokojach da się zorganizować przestrzeń dla każdego, brata spłacimy) to jest jeszcze wieczna nieobecność Ciastka a to nie jest dobry czas na zmianę stabilnej pracy. Myślę też że gdybym była ciut młodsza to może bym to rozważała. Teraz chyba wolałabym poczekać jakieś 2-3 lata żeby Stasio podrósł a ja jakoś wyszła na prostą w domu i pracy. Nie odważę się tyle czekać. Myślę że na tym zakończymy produkcję. Choć nie zapieram się- rozsądek mówi nie, serducho mówi nie mam siły ale malutkie ciuszki z szafy wołają "mamo, mamo włóż mnie!"Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:49
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestescie kochane! Dziekuje za kciuki, potrzymajcie je jeszcze jutro do wynikow bety:) dzis u mnie 12dpo i test ze zdjecia byl juz trzecim ktory zrobilam... wczoraj rano blada kreska, ale wzielam to za evap, kolejny test dziś rano, rowniez po kilku minutach pojawila sie kreska, ale w ogole dalej nie zakladalam ze moglo sie udać, bo sluz caly czas mialam podbarwiony na brązowo, w pracy co chwile chodzilam sprawdzac czy mnie juz nie zalalo, czulam sie na prawde jak w 1dc. Po powrocie do domu zrobilam kolejny test i kreska wyszla prawie od razu...
Biore sobie dupka na to plamienie i acard, do lekarza zadzwonie jutro jak bede juz miala wyniki bety.
Poki co w ogole nie wierze ze mogloby sie udac przy mojej endomendzie, skopanych kirach, allo, nadkrzepliwosci, roznych mutacjach... dodatkowo ostatnio wyszly mi w cytologii drożdżaki, na ktore bralam od kilkunastu dni tabletki dopochwowe, nie wiem czy powinnam je dalej brac, czy odstawic... ehh same dylematy;)
Wiecie co Wam jeszcze powiem? Brakuje mi teraz tych wszystkich madrych głów sprzed paru lat, ktore na forum dzielily sie fachową wiedzą medyczną
Lunaris, dziwnie sie czyta jak piszesz ze juz czujesz ze jest u Ciebie za pozno na kolejne dziecko, bo caly czas mam w glowie Twoj wyglad mlodej dziewczyny! az żal nie przekazac takich dobrych genow!
Jeżowa, bardzo gratuluje Tymusia! Bardzo jestem ciekawa reakcji Agatki na młodszego brata:) daj znac jak juz sie wytulicie!starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
by7mistake ogromne gratulacje! kreska wygląda bardzo obiecująco!!! tym bardziej na 12dpo. Koniecznie podziel się z nami wynikami bety!
Jeżowa cudownie, ze jesteście już wszyscy razem#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
By7Mistake wygląd wyglądem a pesel peselem no ale właśnie tak to jest jak się czeka na poród dziecka 8 lat... sama wiesz. Ja się cieszę że mam AŻ dwoje. Mogło by nie być żadnego z nich a rozrabiają jak by ich było 4!
Czekam z Tobą na wyniki bety! Kciuki!
Justynka nie mogłam przeboleć sesji i lecimy jutro na wariata mam nadzieję że jakoś to wyjdzie bo nie specjalnie mam się w co ubrać (dupa rośnie dalej!).
A moje synki mi dziś zgotowały noc z koszmaru! Staszek obudził się o 21.30 i tak się darł że nie można było go odłożyć do łóżeczka- wylądował u mnie no i dzięki. Wszystko trzeba zgasić i iść spać. O 22.30 zaczął krzyczeć Franek- ciągle się wybudzał, coś mu się śniło, krzyczał, płakał ...do 1.40 Oczywiście Staszek wstawał razem z nim. Kiedy starszy zasnął, młodszy był już tak przesikany że zrobił przerwę od 2.40 do 4.30 po czym panowie poszli łaskawie spać... do 6. Po takiej nocy to ja dziękuję za 3 dziecko! I szczerze? pacjenci w szpitalu nie robią nam takiej nocy jak moje dzieci kochane ach jak ja będę wspominać na emeryturze te koszmarne nocki i cieszyć się że mogę leżeć do gory brzuchem ciekawa jestem KIEDY wreszcie to się skończy- mam nadzieję że Stasio nie odziedziczy po braciszku tego budzenia do 8 roku życia bo czeka mnie jeszcze kilka ciekawych lat! -
nick nieaktualnyBy7mistake gratulacje, bardzo, bardzo się cieszę ❤️!!
Bunia i Agulineczka za Was również trzymam kciuki ✊
Jezowa, dla Ciebie również ogromne gratulacje, cudowny synek ❤️
Lunaris, wszystkiego najlepszego dla Stasia ❤️
Ja na troszke ciekłam, ale okazało się w dniu pierwszych urodzin synka, ze ma na jednym oku zaćmę wrodzona (później okazało się, ze to nieco inna wada, ale objawy te same). Jesteśmy po operacji w Warszawie (u nas nie operują maluszków do 3 roku życia). Czeka nas długa rehabilitacja, ale walczymy, żeby oczko było jak najbardziej sprawne.
Synek jest dzielnym pacjentem, choć sporo już przeszedł.
I tu moja prośba/rada: badajcie wzrok swoim maluszkom. U nas przez rok nie było żadnych (!!!) objawow!
Oczko wyglądało zupełnie normalnie (zmętnienie było na tylnej ścianie soczewki, niewidoczne gołym okiem), syn od zawsze prezyzyjnie łapał nawet najmniejsze okruszki z podłogi.
Badamy maluszkom słuch, bioderka. A obowiązkowego badania wzroku nie ma.
To nie jest inwazyjne badanie, a wcześnie wykryta wada da się często skorygować.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Przede wszystkim by7mistake ogrooooomne gratulacje! Kciuki mocno zaciśnięte! Takie informacje sprawiają, że się człowiekowi cieplej robi na sercu! Cudownie dowiadywać się o kolejnej ciąży wśród dinków!
Lunaris o kurcze, współczuję nocy rzeczywiście jakby do tego dopakować jeszcze noworodka to nic, tylko wyjść domu i udawać, że nas to nie dotyczy hahaha. Ale jak ciuszki wołają to też nie zawsze tak łatwo się oprzeć 😂
Agulineczka to już nie test, a TEŚCIOR! ubawił mnie Twój kalafiorowy mózg, naprawdę, aż mnie blizna rozbolała od śmiechu! chyba pytałaś gdzieś wcześniej jak się czuję - naprawdę dobrze, jedyne ograniczenie jakie odczuwam to przy wstawaniu/kładzeniu się no i jak za gwałtownie ruszę to ciągnie blizna i wtedy czuje się jak pies na smyczy i wiem, że mam zwolnić haha
Wczorajszy dzień to był najpiękniejszy dzień mojego życia. Ten powrót do domu... I zachwyt Agatki i męża nad Tymkiem... Było mnóstwo łez wzruszenia, wszystko było takie cudowne i idealne i ogólnie tęcze i jednorożce, serio, w życiu bym nie pomyślała, że będę się tak czuć (biorąc pod uwagę silny baby blues z Agatką to teraz jestem jak na haju). O zdjęcie rodzeństwa ciężko, a już na pewno nie widać na nich zachwytu Agatki jaki objawia w realu 😅 jedynie co to jest zazdrosna o karmienie piersią, mamy za sobą dwie histerię w tym temacie, ale wierzę, że to tylko przejściowe.
pilik, Cabrera, Rucola, Yoselyn82, summer86, Suszarka, moniśka..., Minnie89, Kaczorka, JustynaG, Lunaris, agulineczka, Jedna_z_Wielu, Ania_1003, sliweczka92, Emiilka, malka, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Cabrera ja mam zacme wrodzona która wyszla na badaniu w wieku 18 lat (aktualnie 31 mam). Widze gorzej na to oko, jednak mi okuliści odradzaja operację sugerując ze sztuczna soczewka nigdy nie będzie tak sprawna jak naturalna mimo że z wada.
Czy u Twojego synka to polegało już na zmianie soczewki czy w jakiś inny sposób usunięcie?
Ciesze się że medycyna poszla tak bardzo do przodu ze juz u takich maluszkow można dzialax w tym temacie
Wszysrkim nowym ciężarówkom ogromne gratulacjeCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyVeritaa, syn miał soczewkę już całkiem zmętniała. Jemu narastały dodatkowo włókna, z miesiąca na miesiąc się pogarszało, groziło to całkowita utrata widzenia.
Dodatkowo oczko zaczęło mu uciekać w bok.
Jedyna droga (zdaniem lekarzy) była operacja (usunięcie soczewki i wszczepienie sztucznej).
I teraz od tego, jak długo to oczko nie pracowało zależy, czy podejmie prace.
Na razie jesteśmy dobrej myśli (choć początki były bardzo trudne), bo przy zaklejonym zdrowym oczku syn uczy się funkcjonować (chodzi, bawi się). Oznacza to, ze pewnie dużo słabiej, ale widzi na to oczko 😊
-
Cabrera tak pisałam i pisałam ten post na raty, że w końcu zapomniałam o Tobie... Kurcze bardzo mi przykro, że wyszły problemy z oczkiem, ale jak zawsze w takich sytuacjach należy cieszyć się, że zostało to wykryte tak szybko... Masz rację, że jest tyle badań profilaktycznych u dzieci a wzroku akurat nie się nie bada jakoś dogłębniej. Kciuki za udaną rehabilitację, mali pacjenci bardzo często są tymi najdzielniejszymi
Cabrera, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Veritaa, syn miał soczewkę już całkiem zmętniała. Jemu narastały dodatkowo włókna, z miesiąca na miesiąc się pogarszało, groziło to całkowita utrata widzenia.
Dodatkowo oczko zaczęło mu uciekać w bok.
Jedyna droga (zdaniem lekarzy) była operacja (usunięcie soczewki i wszczepienie sztucznej).
I teraz od tego, jak długo to oczko nie pracowało zależy, czy podejmie prace.
Na razie jesteśmy dobrej myśli (choć początki były bardzo trudne), bo przy zaklejonym zdrowym oczku syn uczy się funkcjonować (chodzi, bawi się). Oznacza to, ze pewnie dużo słabiej, ale widzi na to oczko 😊
To zupełnie inna sytuacja. Bardzo dobrze ze tak szybko zareagowaliście i syncio juz po operacji
a Ty jak się czujesz? Przepraszam jeśli pisałaś ale jakoś nie pamiętam. .. Czekacie na drugiego synka?Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021