Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ja bym nie kombinowała w ten sposób.
    to i tak nie będzie wtedy prawdziwa miesiączka tylko krwawienie z odstawienia spowodowane spadkiem proga. Wydaje mi się że mozesz sobie jeszcze bardziej namieszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:04

Rucola, summer86, pilik, Cheresta lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja nigdy nie badałam bety na tak późnym etapie. Teraz ani razu nie badałam. Z synem serduszko w 6+6, z córką w 5+6, teraz w 6+4 (wg OM).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, mocne kciuki za dzisiejsze badania!

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dziękuję Ci za pamięć, jesteś niezawodna ❤️ Ja już jestem przyjęta na oddział i czekam sobie co dalej....
    Lunaris co do serduszka to ja widziałam obydwa w 6+4 (a w zasadzie to wszystkie 3) ale u mnie beta rosła zawsze kosmicznie, niestety nie pamiętam dokładnych wartości i kiedy robiłam... Na miejscu koleżanki pewnie podeszlabym wcześniej na wizytę do kogoś innego, ale ja jestem mocno niecierpliwa ;)
    Cheresta myślę, że nie warto ingerować w cykl, który ma prawo być mocno rozjechany przy kp. Prędzej rozwazalabym wizytę u gina i usg i jeśli zleci luteinę to dopiero wtedy wziąć :)
    Suszarko już pisałam na staraniach, że dla mnie fajniej urodzić w styczniu bo dziecko rok później pójdzie do szkoły 🤭 no ale to są takie moje indywidualne przemyślenia hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 09:23

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki!❤

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update.
    Wychodzę do domu na własne żądanie, do poniedziałku nie są w stanie zrobić mi badania na Voulsonie bo nie będzie lekarzy z uprawnieniami a dzisiejsze badanie na Philipsie pokazało, że moje dzieci nie rosną.... Całe szczęście że w poniedziałek byłam na nizależnej wizycie właśnie na Voulsonie... Na poniedziałek umówiłam się na prywatną wizytę na badanie na Voulsonie. Przepływy, wody i szyjka super, także chociaż to wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 12:01

agulineczka, sliweczka92, summer86, Suszarka, Yoselyn82, Lunaris, Cheresta, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola bardzo dobrze. Byłaś na badaniu na dobrym sprzęcie więc myślę, ze możesz być spokojna. Co w domu to w domu.

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, w domu będzie Wam najlepiej! Trzymamy wszystkie kciuki za Waszą trójeczkę ♥️

Rucola lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukolciu ja również jestem zdania że wagowo ostatnio dzieciaki wyszły spoko wiec nie ma sensu grzać łóżka na próżno w szpitalu- w domu też masz i na pewno wygodniejsze!

Dzięki dziewczyny za info. Dziś beta koleżanki 44tysiące więc chyba jednak wszystko będzie dobrze mam nadzieję.

summer86, JustynaG, pilik, Rucola, sliweczka92, Bunia86, Kaczorka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola twoje dzieciaczki mają większą wagę na usg niż Ada po urodzeniu, więc liczę że jest to ten etap gdzie już będą bezpieczne poza twoim brzuchem. Na twoim miejscu pewnie też wyszłabym do domu skoro to tylko kwestia czekania na badanie usg, a cała reszta jest ok.
    Suszarka czyli jednak Iga wybrała sobie kolejny rok na przyjście na świat. W sumie to ma rację, 2020 jest jakiś taki ciulowy 😝
    Dziewczyny może faktycznie głupi pomysł z tą luteiną ale kurczę nie lubię tak nie wiedzieć co się dzieje. Poszłabym na NFZ do gina ale termin pewnie będzie gdzieś za miesiąc. Poza tym żadnemu z nich nie ufam. Jeden zostawił mnie w końcówce ciąży, bez usg i bez badań, jedynie KTG. I gdyby nie W to nie wiedziałabym ani o hipotrofii ani o małowodziu. A drugi niby ordynator, ale jakiś taki cichy, małomówny, właściwie nie odpowiedział na żadne z moich pytań na wizycie połogowej tylko chciał tabletki wypisać i tyle. A prywatnie tylko oni dwaj prowadzą w mieście swoje gabinety więc...🤷‍♀️
    Chyba czas zrobić pełen pakiet badań na własny koszt i będę wiedzieć więcej niż u gina

Rucola lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, rzeczywiście wymiary Twoich szkrabów wyglądają bardzo dobrze, zwłaszcza że jesteś w którym tc, 34? (nie umiem tego odczytać z Twojego suwaczka) Trzymasz rękę na pulsie i to jest najważniejsze! Na kiedy masz planowe cc? Wybacz, jeśli pisałaś, nie zapamiętałam!

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia ostatnie sensowne badanie 34+2 a dziś już 34+4. W ogóle dostałam dziś wypis ze szpitala a tam nie było wpisanego żadnego pomiaru ani jednego dziecka.... Lekarz który robił mi USG zaczął od synka, zbadał go i mówi mi, to teraz przejdźmy do mniejszego dziecka... Ja mu mówię że to było mniejsze a on się popatrzył na mnie jak na nienormalną. Wniosek jest jeden, nie mam kompletnie zamiaru stresować się wagą dzieci, bo mają już teraz wystarczającą. Skupiam się na przepływach i ilościach wód, będę się umawiać na wizyty prywatnie co kilka dni, bez znaczenia do kogo, będę tylko patrzyła na sprzęt i uprawnienia lekarza. Bardzo chcę dotrwać do 21go stycznia ale poród w styczniu i tak uznam za duży sukces :)

Suszarka, Lunaris, pilik, agulineczka, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jest prawie noc ale muszę to gdzieś z siebie wypuścić a stary śpi więc:
    Ada pierwszy raz od 3 tygodni zasnęła w swoim łóżeczku (i to już o 22, tylko ja głupia psita nie śpię i nasłuchuje) a nie wybujana przez 2 godziny w wózku, z którego już prawie wystają jej pięty, mimo to tam jej było ostatnio najwygodniej 😁
    Chyba można powiedzieć że zaliczyliśmy pierwszy taki regres snu 💪 i przetrwalismy

Suszarka, Rucola, Minnie89, sliweczka92, pilik, Yoselyn82, Bunia86, JustynaG, Kaczorka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta gratulacje!!!! To ogromny sukces ale mimo wszystko nie przyzwyczajaj się 😂😂😂 choć może Twoja córeczka będzie wyjątkowa od tym względem :) oczywiście tego Ci życzę!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko jak się czujesz?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też przyszłam sprawdzić, czy może Suszarka nie rodzi :D

Rucola, toż to już prawie styczeń! A dzieciaki jak na bliźniaki to chyba niezłe rozmiary mają. Oby ta końcówka była spokojna dla Ciebie :)

Cheresta - gratulacje! Ja się w ogóle nie dziwie, że tak przeżywasz, ja mam tak samo po każdym sukcesie związanym ze snem. Choć prawda, że regresów i sukcesów będzie jeszcze mnóstwo i nie warto się przyzwyczajać do niczego.

A my jutro próbujemy przestawić młodego z łóżeczka na tapczanik. Pewnie też będę pół nocy stać i patrzeć czy nie spada :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta super :) zazdroszczę!
    U nas dziś Stanisław zrobił histerię od 23 do 1: " Nie Mama! Babciaaa, Babciaaaa!" no strasznie :( i przykro i nie wiadomo co z nim zrobić. Taka cena za wczorajszy dyżur :( Babcia była cały dzień i fajniejsza od mamy :P
    A na koniec zleciał z łóżka i rozbił głowę- Pani w żłobku patrzyła na mnie podejrzliwie ale może nie zadzwoni do MOPS-u... ech. Kiedy to się wreszcie skończy!

Minnie ja też powoli zastanawiam się co po łózeczku ale widzę po dzisiejszej nocy że mój syn chyba do 16 roku życia będzie spał z mamą- ktoś musi go za nogę trzymać jak będzie leciał głową w dół ;)

Suszarko obstawiam że czekasz do soboty :)

Myślałam że Święta nam ściągną mamuśki na OF ale jakoś słabo- chyba wszyscy utoneli w pieluchach :D
    Może Nowy Rok kogoś ściągnie?
    NowaNaDzielni, IzaPe, Cabrera, Reset, Lusesita, JuicyB, Cccierpliwa, Ania1003, Bazylkove, JednaZWielu i wszystkie dziewczyny podczytujące a milczące co u Was słychać? dajcie znać cokolwiek :)

Strasznie strasznie bym chciała żeby nasza społeczność się nie rozsypała- nawet jeśli będziemy wrzucać jeden post na 3 miesiące! Wszystkiego pięknego w Nowym Roku! Niech będzie wspaniały dla Was wszystkich <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie się nie przyzwyczajam, jak ktoś pyta jak mała przesypia noce to odpowiadam że co tydzień inaczej 😝 tylko już myślałam, że będę musiała kupić większy wózek bo z tego już naprawdę wyrasta, a każda próba odłożenia jej na śpiocha do łóżeczka kończyła się histerycznym machaniem rękami i piskiem. W sumie to ja też jej nie pomogłam tym, że raz nocowanie u moich rodziców ze mną w łóżku, raz u siostry w wózku itd. No i w ciągu ostatniego miesiąca nastąpiło tyyyle zmian w jej funkcjonowaniu, że wcale się nie dziwię, że odbiło się to na jakości spania. Zaczęła jeść zupki, kaszki, owoce, nauczyła się przekręcać na brzuszek, a wczoraj pierwszy raz wyjęła nawet rączkę spod siebie, bierze się za siadanie.
    Minnie no to u was już poważna zmiana, daj znać jak poszło
    Lunaris ja sama sobie nie zazdroszczę bo obudziła się przed 4 i nie spała 2 godziny 😆 ale dla Ciebie to pewnie byłby luksus nieprzerwanego 5-godzinnego snu, którego ci życzę już w nowym roku, a nie jak Stasio będzie nastolatkiem
    P.S coś mam przeczucie że u Suszarki coś się dzieje 🤔

Lunaris lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris też czekam na jakieś info od wyżej wymienionych :) no i fajnie jakby Frez coś skrobnela i Staraczka Nika i Achia.

Ja dzień zaczęłam z bólem podbrzusza i plamieniem. Oczywiście stres, bo na podobnym etapie zatrzymało się serduszko za pierwszym razem. Taki o to prezent urodzinowy dzisiaj dostałam. No ale obiecałam sobie być dobrej myśli. Kolejna wizyta za tydzień. Mam nadzieję, że będzie dobrze🙂
    Kochane szczęśliwego, zdrowego Nowego Roku! Niech się spełnią wszystkie wasze życzenia!🎆🎇🎈🎉

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Amal Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny w Nowym Roku, niech Wam sie spełnia co sobie życzycie, dzieciaczki rosły zdrowo i grzecznie i sprawiały jak najmniej problemów i były pociechą dla swoich rodziców.. A nam kochane mamuśki, spokoju, cierpliwości i odpoczynku jak najwięcej :)

Nie udzielam się ale czytam codziennie co tam u Was :)

Udanego Sylwestra :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
‹‹ 3893 3894 3895 3896 3897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ