X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki!

Dzidziuś jest, żyje, ma się ponoć całkiem dobrze i mierzy prawie 3 cm. Dziś na chwilkę usłyszałam po raz pierwszy serduszko 🥰😍
    Krwiakow żadnych nie ma, ale lekarz stwierdził, że mam dość ukrwione miejsca wokół pęcherza płodowego (które widać nawet na usg) i być może (również przez heparyne) wystarczy ciut większy wysiłek i pękają jakieś naczynka. Szyjka w porządku, żadnych innych niepokojacych rzeczy nie ma. Zwiększył mi dawkę leków, mam sie oszczędzać i na jakiś czas zakaz współżycia. Mówię Wam kamień z serca! Wczoraj jak zobaczyłam żywy czerwony kolor to naprawdę się wystraszyłam.Tym bardziej, ze w poniedziałek przeżyłam bardzo duży stres.

Bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku z maluszkiem. Niech dalej pięknie rośnie i nie daje mamie straszakow 👍💕 rosniejcie zdrowo

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jednak zdecydowałaś się na szczepienie. Ja też jestem zapisana ale mam wątpliwości, nie jestem do niej przekonana, za mało badań klinicznych itp. Nie wiem co mam robić w sumie .

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mogę się pochwalić już całkiem nieźle chodzącym Piotrusiem 🥰 super się patrzy jak Twoje dziecko tak pięknie się rozwija :)

Rucola, kciuki za Twojego małego Wojownika, oby jak najszybciej mógł wyjść do domu ❤

Suszarka, dla Was wytrwałości i cierpliwości, bo z kp bywa różnie, ale pozytywne nastawienie i determinacja mogą wiele, serio!

Rucola, Lunaris, Yoselyn82, Bunia86, Kaczorka, Suszarka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris daj znać jak tam po szczepieniu :D ja w sumie teraz nie wyrażałam chęci przez kp, ale z drugiej strony zanim nadejdzie moja kolej to już pewnie karmić nie będę 😅

Suszarka mam nadzieję, że z dnia na dzień będziesz się czuła coraz lepiej, będziesz miała więcej siły. Co do karmienia - powiem tak, historie tutaj z forum pokazują, że w 98% przypadkach jak ktoś chce karmić piersią to mu się to udaje czy to w postaci kp czy kpi i jeśli marzysz o tym, by karmić piersią to z całego serca Ci życzę, aby Ci się to udało. Ale pamiętaj, że nadrzędnym celem każdej mamy jest nakarmić dziecko, obojętnie w jaki sposób i jesteś zawsze tak samo wspaniałą mamą, niezależnie od tego czy karmisz piersią czy butelką i nigdy o tym nie zapominaj, bo odwalasz kawał cholernie dobrej roboty <3 Super, że mąż zapatrzony w córcię <3

Śliweczka gratuluje postępów u Piotrusia! Szybciutko wystartował :D

Ja jestem właśnie u rodziców, przyjechałam z dziećmi na tydzień. Agatka zachwycona, że ma dziadków do dyspozycji, ja też się bardzo cieszę, że mogę spędzić z nimi trochę czasu. Tymek dzisiaj nieco niespokojny jak na jego standardy, ale ma już skończone 5 tygodni to chyba już mogę zrzucać na pierwszy skok? 😂 czy jeszcze nie? 😂

sliweczka92, Suszarka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Lunaris jednak zdecydowałaś się na szczepienie. Ja też jestem zapisana ale mam wątpliwości, nie jestem do niej przekonana, za mało badań klinicznych itp. Nie wiem co mam robić w sumie .

Yos niebawem nie trzeba będzie się martwić... :D
    UPDATE: z uwagi na brak szczepionek nie zostanę zaszczepiona :p :) :/ :[ niezły dżołk... cała administracja sie poszczepiła a medycy czekają...

Mimo wątpliwości na liście szczepień byłam od początku tylko przepływ informacji w moim szpitalu jest tak kiepski że w zasadzie znalazłam się na jej końcu :/ dzięki temu nie wiem czy w ogóle doczekam się tego szczepienia :/

Już więcej nie marudzę bo mam generalnie zły dzień: w pracy bagno, szczepionki brak, szkoła zmieniła plan lekcji i nie odebrałam dziecka na czas, jutro trzeba wstać o 6 a my jeszcze w polu z lekcjami... ech... trzeba znowu wejść w jakiś rytm dnia, oby za chwilę nie zmienił się od nowa.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a to historia... Nawet nie wiem jak to komentować. Przykro mi, że taki **ujowy dzień dzisiaj u Ciebie, czasami to człowiek by się chciał zamknąć w pokoju z tabliczką czekolady wielkości płyty chodnikowej i mieć wywalone na świat...

Lunaris lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa przyjęłam pod kołdrą 2 kinder bueno i dziś świat mi się jawi w innych barwach :D

malka, Minnie89, summer86, sliweczka92, Anna Stesia, Yoselyn82, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa, jak u Ciebie?

Jeżowa, jeśli masz namiary na czekoladę wielkości płyty chodnikowej daj znać, kupię cały deptak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:38

sliweczka92, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stestia dziękuję ze pytasz. Mam się dobrze, myślę że to jeszcze nie mój czas chociaz jakieś tam skurcze mam I to coraz częściej.

Na pewno jak pojade rodzic dam znać :)

sliweczka92, summer86, agulineczka, Anna Stesia, Suszarka lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Jeżowa przyjęłam pod kołdrą 2 kinder bueno i dziś świat mi się jawi w innych barwach :D

Mnie to chyba już znieczuliło na czekoladę - niby jadam ją z częstotliwością karmień Julki - przy każdym nocnym karmieniu, a jakoś humoru nie poprawia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:40

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam pół pudełka lodów czekoladowych...i powiem Wam ze jestem przeszczęśliwa :D

sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, teraz nie będę mogła myśleć o niczym innym , jak o tych lodach 🤪

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko dodam:
    Wiadomo -środa dzień loda 😁

Minnie89, sliweczka92, summer86, reset lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie <3

Ja już ze 2 miesiące lodów nie jadłam.. i jak przeczytałam post Minnie to poczułam pustkę w środku 😅

Rucola, co u Was kochana? Jak sobie radzicie? Jak się miewa Tytusek? Lewko nadal zakochany w Idalce? Przesyłam Wam uściski i dobre myśli ;*

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Synek dobił do 2kg i już wczoraj został zaszczepiony. Dziś mam dzwonić i pytać lekarza dyżurnego ile chcą Go jeszcze obserwować pod kątem wagi ale mam nadzieję że to już ostatnia prosta...

summer86, Ania_1003, Kaczorka, Lunaris, Cheresta, sliweczka92, Anna Stesia, Yoselyn82, Cccierpliwa, reset, Suszarka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cudowne wieści :) Tytus będzie silny i duży jak starszy brat <3 ale fajnie będzie miała Idalka jak chłopaki zaczną kolegów przyprowadzać :D do wyboru do koloru i dwóch obrońców u boku <3
    Kciuki za weekend w komplecie we własnym domu!

Agulineczka, Suszarka jak się macie?

Śliweczka jak Ty się czujesz z trójką dzieci ? :D ogarniasz i dajesz radę? Mam nadzieję że ciąża jest dla Ciebie obecnie łaskawa.

Verita mocne kciuki na końcówce i pamiętaj o meldunkach bo będziemy myślały że już na porodówce siedzisz :D

sliweczka92, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, ja mam się dobrze. eMek pracuje zdalnie, z domu z więc mam go, jak potrzebuje pomocy 😁 no i jak któreś śpi, to mogę wyskoczyć tylko z jednym np do sklepu czy paczkomatu 😅 Dajemy radę, Hania już prawie brata nie leje, Młody zaczyna jej oddawać, a jak oberwie, albo zrobi się coś nie po jego myśli, to głośno to manifestuje 😆 no i lata już po chałupie jak na homo sapiens przystało 🙈 generalnie już super się dogadają i fajna więź się między nimi rodzi. :) chodzą spać dość wcześniej, bo zazwyczaj o 20 już śpią i rodzice mają wieczór dla siebie 😍🥰

Jeśli chodzi o ciążę, to jest chyba najlaskawsza z wszystkich trzech (choć na poprzednie nie narzekalam). Jedynie miałam dwa takie dni i noce kiedy miałam straszne zawroty głowy. Na szczęście wypadło w weekend, więc wtedy leżałem i pachnialam A dzieciakami zajmował się Tatuś. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 09:53

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola z całego serducha życzę Wam żebyście spędzili weekend cała rodzina w domu :)

Śliweczka cudownie się czyta takie wiadomości, tyle pozytywnej energi :)

Agulineczka a Ty jak się czujesz? Plamienia ustały?

Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie jedziemy po Małego ❤️

JustynaG, Cheresta, Cccierpliwa, sliweczka92, *Agape*, Bunia86, golonat, Minnie89, moniśka..., Suszarka, Lunaris, reset, summer86, Aga9090., Yoselyn82, malka, Jedna_z_Wielu, Kaczorka, Cabrera lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cudownie 🥰❤

Bunia, dzięki, że pytasz. U mnie plamienie ustalo dopiero wczoraj. Cały tydzień trwało. Teraz oby tylko do prenatalnych, chciałabym w końcu odetchnąć.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3906 3907 3908 3909 3910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ