Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ech sama też muszę przyznać, że zdarza mi się "zapomnieć" o forum... Tak jak to miało miejsce teraz. Więc pozwólcie że odniosę się do tych spraw, które jeszcze są aktualne:

Agulineczka ale niespodzianka! :D To Ci dopiero historia. Na pewno też musiałabym sobie przetrawić na nowo, ale to jeszcze taki etap ciąży, że w zasadzie do pomyłki mogło dojść, choć przy obecnym sprzęcie to zawsze zaskoczenie :)

Yos cieszę się, że wszystko jest w porządku! Rozumiem potrzebę częstego chodzenia do lekarza, jeśli Cię to uspokaja i masz możliwość to nie żałuj sobie <3

Luna to niesamowita wiadomość <3 kochane zdrowe serduszko <3 powodzenia z badaniami, wiesz, że niezmiennie bardzo Wam kibicuję.

Pilik to niesamowite, że Tytus już staje! To znaczy po prostu ten czas tak szybko leci 🙈

Dziewczyny życzę Wam zdrowych i spokojnych i na tyle ile możliwe - rodzinnych świąt :) u nas święta we czwórkę, bo Agata z zapaleniem oskrzeli, ja też z gorączką i bólem gardła, Tymek kaszle, mąż kaszle... No szpital domowy mamy :(

Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicając ze święconką zachowaj dystans🥚🥚🌿😷 i uszy do góry!🐰🐰😋
    Zdrowych, bezpiecznych i mokrego Dyngusa bez koronawirusa! 💦🥚
    Świętuj z jajem! 🥚 🐥🥚🐥
    🐰🐥🐣🐑Wesołych Świąt 🐰🐥🐣🐑🤗🥰

I żeby spełniły się Wasze wszystkie marzenia , te małe i te duże ♥️

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa zdrowia dla całej rodzinki! Oby szybko minęło :(
    Ja tu zaglądam, ale pusto 🤷‍♀️

Mam nadzieję, że u reszty bez chorób!
    Wesołych i spokojnych świąt.
    I niech to szaleństwo w końcu się skończy...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dużo zdrówka! Macie to samo co ja i Nat 🙄

A wszystkim życzę wszystkiego dobrego, spokojnych, zdrowych i pozbawionych trosk Świąt Wielkanocnych 🐰🐥🐇 niech te Święta będą tak wyczekane jak nasze upragnione dzieci ❤️

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Jezowa dużo zdrowia dla Was 😘 jak się dzisiaj trzymacie?

Wesołych Świąt kochane ❤️ Dużo zdrowia, miłości, spokoju i odpoczynku

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa wrote:
    Kate, Jezowa dużo zdrowia dla Was 😘 jak się dzisiaj trzymacie?

Wesołych Świąt kochane ❤️ Dużo zdrowia, miłości, spokoju i odpoczynku
    U nas już tylko kaszlu i resztek kataru trzeba się pozbyć. Oby szybko bo chciałabym w końcu wyjść na świeże powietrze z Młodym.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam i Waszym najbliższym przede wszystkim dużo zdrowia, radości i nadziei na lepsze jutro 🐇🐣🌷
    Mam nadzieję, że będzie to dla Was też okazja do chwili wytchnienia od codzienności i do odpoczynku.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa zbijam piątkę, u nas też szpital.
    Mimo tego że to końcówka to życzę Wam Dziewczyny zdrowych, zdrowych i jeszcze raz zdrowych świąt i nie tylko świąt :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, mnie też trochę mniej, głównie dlatego, że w kółko jestem albo w pracy, albo z dzieckiem i na cos innego nie pozostaje zbyt wiele czasu. Nie za bardzo mam też tematy do poruszania, bo albo musiałabym pisać, jak wspaniałe jest moje dziecko, albo jak bardzo daje w kość, czyli ciągle to samo. Chcemy od września posłać go do przedszkola i mam nadzieję, że do tego czasu sporo się zmieni, bo mamoza, którą przejawia od prawie trzech lat będzie trudna do pogodzenia z adaptacją przedszkolną. Pandemiczna izolacja tez nie pomaga w nawiązywaniu jakichkolwiek relacji i moje dziecko trochę zdziczało. Mam nadzieję, że wiosną i latem uda nam się jednak regularnie spotykać z wąskim gronem znajomych, tak aby młodzieniec się trochę oswajał z innymi dorosłymi i dziećmi, bo to, jak obecnie reaguje w zetknięciu z nieznanymi sobie osobami (a zwłaszcza ze stomatologami) sprawia, że na myśl o kolejnej wizycie mam torsje.

Ale tak poza tym jest niesamowitym, cudownym, empatycznym chłopczykiem, mającym niezwykłe, nieszablonowe pomysły i mnóstwo energii do spożytkowania. Uwielbia śpiewać, tańczyć, ma imponującą pamięć i zaśmiecony łepek tysiącami niepotrzebnych informacji. Nadal nie przejawia zainteresowania pracami plastycznymi. Najbardziej lubi spać wtulony we mnie, oglądać trasy i auta na Google Maps (tak, dopuściliśmy go w końcu do ekranów), rymować i jeść. Jego żelazna logika mnie fascynuje - dostrzega rzeczy i zależności między rzeczami, których ja nie widzę i których bez niego bym nie dostrzegła. Nie lubi mieć brudnych rąk. Chyba w tym roku nie doczeka się roweru z pedałami, bo mamy sporo niespodziewanych wydatków i nie ogarniemy jeszcze dodatkowo porządnego dwukołowca z pedałami - myślę, że biegówka będzie musiała mu starczyć na tych kilka miesięcy.

Mam nadzieję wpadać częściej, ale jak same wiecie, realnego życia jest czasami tak dużo, że nie starcza już czasu na to wirtualne. Dużo zdrówka dla Was, mam nadzieję, że covidy Was omijają, dzieci rosną jak szalone, a nadzieja na normalność nie opuszcza Waszych serc.

KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Cześć, dziewczyny, mnie też trochę mniej, głównie dlatego, że w kółko jestem albo w pracy, albo z dzieckiem i na cos innego nie pozostaje zbyt wiele czasu. Nie za bardzo mam też tematy do poruszania, bo albo musiałabym pisać, jak wspaniałe jest moje dziecko, albo jak bardzo daje w kość, czyli ciągle to samo. Chcemy od września posłać go do przedszkola i mam nadzieję, że do tego czasu sporo się zmieni, bo mamoza, którą przejawia od prawie trzech lat będzie trudna do pogodzenia z adaptacją przedszkolną. Pandemiczna izolacja tez nie pomaga w nawiązywaniu jakichkolwiek relacji i moje dziecko trochę zdziczało. Mam nadzieję, że wiosną i latem uda nam się jednak regularnie spotykać z wąskim gronem znajomych, tak aby młodzieniec się trochę oswajał z innymi dorosłymi i dziećmi, bo to, jak obecnie reaguje w zetknięciu z nieznanymi sobie osobami (a zwłaszcza ze stomatologami) sprawia, że na myśl o kolejnej wizycie mam torsje.

Ale tak poza tym jest niesamowitym, cudownym, empatycznym chłopczykiem, mającym niezwykłe, nieszablonowe pomysły i mnóstwo energii do spożytkowania. Uwielbia śpiewać, tańczyć, ma imponującą pamięć i zaśmiecony łepek tysiącami niepotrzebnych informacji. Nadal nie przejawia zainteresowania pracami plastycznymi. Najbardziej lubi spać wtulony we mnie, oglądać trasy i auta na Google Maps (tak, dopuściliśmy go w końcu do ekranów), rymować i jeść. Jego żelazna logika mnie fascynuje - dostrzega rzeczy i zależności między rzeczami, których ja nie widzę i których bez niego bym nie dostrzegła. Nie lubi mieć brudnych rąk. Chyba w tym roku nie doczeka się roweru z pedałami, bo mamy sporo niespodziewanych wydatków i nie ogarniemy jeszcze dodatkowo porządnego dwukołowca z pedałami - myślę, że biegówka będzie musiała mu starczyć na tych kilka miesięcy.

Mam nadzieję wpadać częściej, ale jak same wiecie, realnego życia jest czasami tak dużo, że nie starcza już czasu na to wirtualne. Dużo zdrówka dla Was, mam nadzieję, że covidy Was omijają, dzieci rosną jak szalone, a nadzieja na normalność nie opuszcza Waszych serc.
    U mojej też była mamoza totalna. Jako że ja w pierwszy dzień żłobka miałam cesarkę to tata zaprowadził do żłobka. I to był strzał w dziesiątkę! Skończyło się na kilku dniach króciutkiego płaczu a potem już ładnie chodziła nawet ze mną.
    Wspaniałe przygotowałaś go do dalszego etapu dzieciństwa i teraz to procentuje - masz wspaniale rozwijające się dziecko, bardzo mądre i empatyczne ❤️
    U nas rączki jak rączki ale ubranie wystarczy że ma kroplę wody i już trzeba przebrać 😅 czasem na kaloryferze suszy się pół szafki ubrań bo Nat zachciało się bawić przy zlewie 😁

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia moje dziecko nie toleruje stomatologów również. Czasem jak mu mówię, ze mam jest stomatologiem to patrzy na mnie jak na ufo i wyrzuca to ze świadomości :D Kiedyś poproszę emka żeby przyprowadził Go do mnie do pracy, jak już wrócę oczywiście i myślę, ze przeżyje szok jak mnie zobaczy.. Póki co chodziłam z nim do znajomych jako pacjenci, byliśmy 2 razy i 2 razy totalna klapa...

reset lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na szczepieniu. Moje dziecię w wieku 13 tygodni waży 7150g 😱 a ja się dziwię co ten fotelik taki ciężki 😂

Yoselyn82, agulineczka, sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, spieszę do Was z radosną nowiną. Ania dostała się do publicznego przedszkola w dzielnicy. :) Bardzo się z tego cieszę. Wiem, że miejsc było mniej niż chętnych dzieci.

U nas raz lepiej, raz gorzej. Ale mimo wszystko z radością patrzę na te moje dzieciaki.
    A. coraz lepiej mówi, nawet zdarza jej się poprawnie policzyć do 10. Nocami martwi mnie jej zgrzytanie zębami.
    J. Natomiast próbuje się przemieszczać. Robi wysoki podpór i staje w czworaki, odpycha się do tyłu. Buzia wiecznie mu się śmieje. Jest spokojniejszym egzemplarzem niż siostra ale jest takim tulaskiem. Uwielbia się przytulać i jak mama go nosi :) w dzień ma turbo drzemki, no chyba, że śpi na mnie - wtedy mogę liczyć na 30 minut odpoczynku.

KateHawke, Rucola, Yoselyn82, agulineczka, Kaczorka, Aga9090. lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super, że udało się dostać do przedszkola blisko :) trochę się uśmiechnęłam, bo ja właśnie dlatego teraz nie śpię, bo po karmieniu Tymka w panice zaczęłam myśleć czy na pewno wszystko dobrze wypełniłam we wniosku i sprawdzalam przed chwilą 😂 Wrocław dopiero niedawno skończył rejestrację wniosków, więc my na wyniki musimy jeszcze poczekać... Mamy idealnie wybrany zestaw żłobek+przedszkole (publiczne oba) i bardzo się stresujemy czy uda się dzieciakom dostać dokładnie tam, gdzie chcemy.

Kate no to niezły klusek :D ciekawa jestem ile waży mój gentleman :) ja za każdym razem przeklinam wagę naszego fotelika ale potem doceniam, jak mogę go rozłożyć na płasko jak mi zaśnie 😂 jak się czujecie?

U nas na szczęście lepiej, choć w. Poniedziałek Wielkanocny byliśmy z Tymkiem u lekarza bo tak kasłał i się strasznie bałam czy nie złapał zapalenia oskrzeli od Agatki. Było coś delikatnie słychhać na oskrzelach, ale dostaliśmy tylko inhalacje z soli i po dzisiejszej kontroli okazało się, ze wystarczyło <3 jestem dumna z tego małego organizmu, że dał radę się obronić... To jedyny plus zamknięcia teraz żłobków - że moje dzieci i tak były chore więc musiałyby siedzieć w domu tak czy inaczej 😂

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mi też lepiej jak pomyślę że Nat i tak chora była więc i tak by do żłobka nie chodziła 😁 ale niech już skończą to przedłużanie i otwierają bo robi się z niej totalnie niereformowalne dziecko i nawet pies ucieka na sam jej widok. Masza od niedźwiedzia to przy niej aniołek 😑
    Na szczęście u nas już po chorobie, kaszel tylko jeszcze się utrzymuje. Bardzo się bałam że Młody też coś złapie tak jak twój Tymek ale na szczęście w dzień szczepienia osłuchowo czysto więc odetchnęłam.

Justyna woow! To Nat dopiero zaczyna mówić a tu już do 10 liczy! Zdolniacha 😍 u mnie też Młody przytulasek i aniołek. Non stop guga po swojemu ciału czas się śmieje 🤗

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Ania jeszcze 2 miesiące temu mało co mówiła. W ciągu ostatniego miesiąca zrobiła ogromne postępy. Widać jak ją cieszy kazde nowe słowo.
    A po policzeniu do 10 często wola "szukam" hahaha widać że zabawa w chowanego przynosi efekty :d

Jeżowa, oby synek dostał się tak jak chcecie. My na żłobek publiczny dla J nie mamy co liczyć (bo zgłaszać się można jak dziecko skończy rok a to będzie po rekrutacji wrześniowej więc miejsc nie będzie - Ania przez 2 lata miejsca się nie doczekała) więc albo prywatny albo niania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 15:33

KateHawke lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny, jakich marek macie materace dla dzieci 2+
    co polecacie/odradzacie

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje przyszłym przedszkolakom!
    Mysmy się jeszcze wstrzymali. Papiery zawieźliśmy, ale okazało się, że czegoś brakuje i jakoś uznaliśmy to za znak 🤣🙈 zobaczymy, nie mam planu na życie od września, mam różne koncepcje, a nie chce N. Zmieniać co chwile w razie czego. Do końca roku i tak będę w domu na pewno.

Dziewczyny z IO jest tu któraś, która ogarnia wyniki i może coś podpowiedzieć?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy z FDM materace, pianka lateks, chyba model corato. Daliśmy coś koło 400zl,ale też nie mieliśmy milionów. To był model niższej półki polecany na jakiejś grupie Montessori. Zamawialiamy prsez allegro, tam mieli darmowa dostawe i niższe ceny niż w ich sklepie internetowym. Teraz chyba troszkę droższy jest. Mamy 90x200. Łóżko mamy najprostsze z IKEI, tylko eMek skrocil nogi i teraz prawie materac leży na ziemi. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, właśnie widzę, ze zrobili jakąś promocję i są dużo tańsze. W ogóle mają duży wybór materace. Myślę, ze warto zajrzeć. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3924 3925 3926 3927 3928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ