Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też pierwszy ząb na 10,5 miesiąca Wszystkie zęby idą Młodemu dość późno ale bezszelestnie. Zobaczymy jak będzie u bliźniaków. Życzyłabym sobie tego samego co u starszaka
Flowwer lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pilik no to nieźle, chyba że to pediatra się jednak pomyliła. Nasza to jest taki dinozaur przychodni, co to na 4 miesiące Ady już mówiła żeby jej dietę rozszerzać (bez żadnych specjalnych medycznych przesłanek), teraz co wizyta pyta czy zupki, kaszki, papki je no i moje ulubione czy pije soki. Ja oczywiście przytakuje robię swoje i nie wspominam, że dziecko papkami gardzi, uwielbia placki, wziąć do ręki kiwi czy marchewkę albo pajdę chleba z masłem. A hitem było jak ostatnio mi poradziła żebym nie jadła zbyt pikantnych rzeczy 😆 już pal go sześć że to dosyć stare wytyczne ale moje dziecko ma za chwilę 9 miesięcy, więc naprawdę takie rady to rychło w czas
-
Cheresta wrote:Pilik no to nieźle, chyba że to pediatra się jednak pomyliła. Nasza to jest taki dinozaur przychodni, co to na 4 miesiące Ady już mówiła żeby jej dietę rozszerzać (bez żadnych specjalnych medycznych przesłanek), teraz co wizyta pyta czy zupki, kaszki, papki je no i moje ulubione czy pije soki. Ja oczywiście przytakuje robię swoje i nie wspominam, że dziecko papkami gardzi, uwielbia placki, wziąć do ręki kiwi czy marchewkę albo pajdę chleba z masłem. A hitem było jak ostatnio mi poradziła żebym nie jadła zbyt pikantnych rzeczy 😆 już pal go sześć że to dosyć stare wytyczne ale moje dziecko ma za chwilę 9 miesięcy, więc naprawdę takie rady to rychło w czas
-
Żyjemy powolutku 😀 mnie w ciągu dnia ratuje bajka puszczają na projektorze (w ciągu drzemki Piotrusia)
Nabylismy lidlomixa, więc zabawa na całego 😅
Ja czuję się bardzo dobrze, ale czekam na prawdziwą wiosnę 🥰 jak przyjdzie, to na pewno odżyję. Na początku przyszłego tygodnia jedziemy do mojej rodzinki na północ (mamy w 🍑 obostrzenia, nie będziemy siedzieć w mieszkaniu w bloku, Tylko w domku z ogródkiem). Posiedzimy tam jakieś 1,5tygodnia pewnie (plusy pracy zdalnej eMka).
Pilik, a jak u Was?
Z mniej przyjemnych, na początku przyszłego tygodnia czeka mnie krzywa cukrowa 🤪lukaszkowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś wizytę bo się stresuje czy wszystko jest dobrze a co za tym idzie ciśnienie wysokie z nerwow.
Oby wszystko było dobrze z maluszkiemMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos trzymam kciuki!
Sliweczka ale u Ciebie pędzie...!
Dobrze robicie, zmiana się przyda i na pewno wszystkim dobrze zrobi!
U nas w porządku, trochę gonitwa wciąż. Mały już staje wszędzie, zaczyna robić kroczki przy meblach 🙈
Dzisiaj poszłam tylko do ubikacji wracam a on stoi przy kuchence Ninki i majstruje tam 🙈 całe szczęście nauczył się już upadać na pupę a nie twarz 😅
Nina się rozkręca w wyrażaniu swoich potrzeb i chęci i bywa ciekawie 😅 -
Dziewczyny jak pomóc maluchowi z kaszlem? Jesteśmy po nieprzespanej nocy, Ada budzila się co chwilę, bo coś ją dusi w środku. Nie podam jej żadnych syropów ani innych leków na własną rękę, a tak mi szkoda jak się męczy 😥 w jakim momencie warto jednak iść do lekarza i sprawdzić co się dzieje? Jak nie przechodzi po kilku dniach czy lepiej od razu?
P.S. Nie chce wyjść na panikare, która z byle gilem lata po lekarzachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 09:31
-
Cheresta jak dusi mała to może warto iść do lekarza na wszelki wypadek.
Jak u nas zaczyna się kaszel to inhalacje i dbam aby nie było suchego powietrza w domu. Żadnych syropów nie stosuje chyba, że lekarz zleci ale to przeważnie zleca nam leki do inhalacji.
Yos kciuki!
U nas znowu armagedon z szkoła także ten... Nie wiem kiedy wrócę do żywych 🤪😵Makino lubi tę wiadomość
-
Cheresta wrote:Dziewczyny jak pomóc maluchowi z kaszlem? Jesteśmy po nieprzespanej nocy, Ada budzila się co chwilę, bo coś ją dusi w środku. Nie podam jej żadnych syropów ani innych leków na własną rękę, a tak mi szkoda jak się męczy 😥 w jakim momencie warto jednak iść do lekarza i sprawdzić co się dzieje? Jak nie przechodzi po kilku dniach czy lepiej od razu?
P.S. Nie chce wyjść na panikare, która z byle gilem lata po lekarzach -
Jednak lekarz był potrzebny, intuicja mnie nie zawiodła. Początki zapalenia ucha, inhalacje, antybiotyk. Dodatkowo wychodzi jej górna jedynka, co potęguje jej dyskomfort 🤦♀️kolejna nieprzespana noc dla nas obu
-
Zdrówka dla dzieciaków!
U nas Nina z katarem, ale ona ma raczej alergie bo co wiosnę jest identycznie. U niej też w nocy kaszel, nawilzam pomieszczenie, jak ma sucho w gardle to łyżeczkę miodu gryczanego dostaje do ssania. W dzień inhalacje i w dumie tyle. Dzisiaj na noc dam gar wrzątku z ziołami na szafę żeby się ulatnialo jakiś czas -
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków! Oby jak najszybciej dolegliwości minęły.
Dzisiaj nareszcie zawitała wiosna , zabrałam się za cięcie roślin w ogrodzie, teraz odpoczywam.
Jutro mam połówkowe i proszę o kciukipilik, Cheresta, Jeżowa lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka kciuki, swoją drogą to już połowa za Tobą szok jak szybko to leci
Yos jak po wizycie?
Ada śpi ale tylko jak ma w buzi cycka 🙈 chyba za bardzo to się tak nie wyspie
Kate jak sytuacja u was? Twoja córa już trochę starsza to się bardziej dogadać idzie co ją boli itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 22:23
-
Cheresta wrote:Agulineczka kciuki, swoją drogą to już połowa za Tobą szok jak szybko to leci
Yos jak po wizycie?
Ada śpi ale tylko jak ma w buzi cycka 🙈 chyba za bardzo to się tak nie wyspie
Kate jak sytuacja u was? Twoja córa już trochę starsza to się bardziej dogadać idzie co ją boli itd.
Natala niestety nie powie mi co boli bo ona jeszcze nie mówi 😓 coś w końcu zaczyna ale i tak nie idzie się z nią dogadać... A jak pytam czy boli gardełko? Czy boli głowa? Czy boli (powiedz cokolwiek)? To zawsze odpowiedź jest "taaa". -
Pilik Twój syn jest naprawdę turbo! Wow!
U mnie polowkowe ok 🙂Dzidzia zdrowa, wszystkie narządy prawidłowe, rośnie zgodnie z wiekiem ciąży i wazy ok 325g. Łożysko na tylnej ścianie wysoko, szyjka az 54mm 🙂
No i hit na koniec: lekarz wykonujący badanie pyta: płeć znana?
Ja na to: tak, lekarz prowadzący mówił ostatnio, że dziewczynka
Lekarz: jaka dziewczynka? Siurak jak nic 😂😂
Szok! Mi co.prawda od początku było raczej wszystko jedno, mam już i synka i córkę w domu, no ale już jakoś przywyklam do myśli, że będzie druga córka, może Zosia? A tu chłopak 😆 muszę się przestawić teraz. Na szczęście nic nie kupowałam, bo zawsze czekam do polowkowych.
Mam zdjęcie usg z zeszłej wizyty i też widziałam 3 kreseczki- taka bułeczkę i też bym stawiała na dziewczynkę, no ale pepowina była tez między nóżkami i może zasłaniala.
Zobaczymy na przyszłej wizycie- mam tydzień po świętach czy mój lekarz prowadzący potwierdzi 🙂Jeżowa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
pilik wrote:Agulineczka jak połówkowe?
Kate dużo zdrowia dla Nat! Bidula
Mój turbo syn zaczął chodzić powoli orzy meblach 🙈 wstaje już wszędzie bez problemu, jak się ma za co złapać, ale dołożył powolne dreptanie...
Kobiety to mają przerąbane 🙈 -
KateHawke wrote:A i obiad sam się nie zrobi.
Kobiety to mają przerąbane 🙈
Obiad zamów. Szanuj siebie i swoje zdrowie.
P.S. Dodatkowo wesprzesz gastronomię w tych trudnych czasach.summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Obiad zamów. Szanuj siebie i swoje zdrowie.
P.S. Dodatkowo wesprzesz gastronomię w tych trudnych czasach.