Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
malka wrote:Summer ja właśnie nie wiem od czego zależą te stawki na L4. W tym miesiącu dostałam najniższa wypłatę od początku ciąży. Nie mam pojęcia dlaczego. Muszę się kiedyś przejść do kadr i zapytać, bo różnica jest ponad 150zl.
A to była wypłata za luty? Jeśli tak to bardzo możliwe, że dostałaś dużo mniejszą, bo ZUS wylicza średnią z ostatnich 12 mscy i do tego wylicza stawkę dzienną a nie miesięczną. Im mniej dni roboczych ma miesiąc tym mniej kasy dostajemy.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnyBuko, przepraszam za obrobienie zdjęcia, ale jak to nie będzie dziewczynka, to ja zacznę wszędzie wyłapywać siusiaki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cf7b77bcae6.jpg
Zaznaczyłam przypuszczalny wyrostek, więc lekarz mam nadzieję się nie pomyli i niespodzianki nie zrobi
Ja właśnie wzięłam luteinę... złamałam się.
Od wczoraj fajnie, sucho, nic nie piecze i nie swędzi.
Jedynie co to zeschizowałam bo mnie od rana coś kłuje, boli, każdy odchył od "normy" przyprawia o zawał... a do tego Klusek skutecznie uprawia wypychającą gimnastykę.
Pewnie będę narzekać na infekcję do wieczora, ale... głowa może spokojniejsza będzie.
Dzisiaj cały dzień w łóżku. Boję się wstać, schylić itd...
Rodzice zakazali mi jeździć autem a mama stwierdziła, że na kolejną wizytę pojadę na tylnej kanapie NA PŁASKO... trochę z żartem, ale coś czuję, że już sobie nie pojeżdżę dopóki nie będzie lepiej. -
nick nieaktualnyAniu, dokładnie tak samo mówiła dr, że jakby był chłopiec to ta część byłaby bardziej pionowo.
Chociaż patrząc na to moje usg, pukanie w brzuch, dociskanie z każdej strony i zmianę z usg przez brzuch na dopochwowe i ponownie przez brzuch a i tak dziecko nie chciało w ogóle współpracować to jeszcze wszystko możliwe -
nick nieaktualnyBuko u mnie to wyglądało tak jak na zdjęciu. Przysłonięte lekko nogą, ale STOI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b362d744a58e.jpg
I od tego momentu nic się nie zmieniło, 7 lekarzy zaliczyłam już i każdy widział chłopaka, także jakaś logika musi być.
Czasami samo zdjęcie nie pokazuje wyrostka, bo jest tak zrobione. Na żywo nie byłoby problemu, a też mam foty, gdzie było to schowane. Trzeba złapać "ten moment" i nie na każdym zdjęciu będzie widoczne.
Ale jak tak patrzę, to jest to wyrostek u Ciebie i będzie dziewczynaBuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ibishka, ja mam jakiś apteczny inhalator, kupiony kilka lat temu w Wigilię, kiedy rozchorował się mój małżonek. Ma też taką maseczkę dla dzieci, więc pewnie będziemy go używali. Ale to jakiś zwykły sprzęt i trochę hałasuje. Na Gwiazdkę kupiłam mojej mamie Breuera i bardzo sobie chwali.
Dziewczyny, właśnie miałam kupować Katarek, ale zastanawiam się, bo w nocy nie chcę przeszkadzać sąsiadom odkurzaczem. Co myślicie o jakimś elektronicznym aspiratorze i czy możecie jakiś polecić?
Jeżowa, Buko – śliczne zdjęcia! Tak się cieszę, że u Was w porządku!
Lamuś - cudna kropeczka, co za radość dla oczu!
Lunaris, czekamy na wieści!
Summer, trzymam kciuki przed wizytą!
My też dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u lekarza, mały waży już 2 kilogramy! Poziom wód się ustabilizował, łożysko w świetnej formie, szyjka długa (jak na ten czas) i zamknięta, więc na razie nie rodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 18:24
Bajkaaa, olik321, blue00, lamka, Jeżowa, malka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Hej, my po wizycie ktg w porządku, skurczy brak. Szyjka około 1.5 cm, miękka - "jakby chciała to by w nią wcisnęła palec". Rozwarcia nie ma. Mała waży 2800 Łożysko jest dojrzałe ale przepływy i ilość wód w porządku.
Główkę tak jak przypuszczałam wciska mi w prawą pachwinę i stąd ten ból nogi.
Gin powiedziała że za tydzień raczej się zobaczymy, ale ma przeczucie że za dwa tygodnie już niekoniecznie
I znowu mamy problem z imieniem bo się na wizycie dowiedzieliśmy że co druga to teraz Emilka
Anna Stesia, Bajkaaa, olik321, blue00, Yoselyn82, Lunaris, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Jadranka, super, że wszystko w porządku, ale co do imienia to powiem Ci, że ja nie znam żadnej małej Emilki. Na placach zabaw też to imię nie padało za często (choć owszem, zdarzało się). Więc chyba lekarka ma jakąś nadreprezentację. Patrzę na zestawienie z zeszłego roku i Emilka jest w drugiej dziesiątce.
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Cześć, wpadłam do Was zobaczyć czy Lunaris się tu nie meldowała bo już się mocno o nią martwię, widzę ze jednak u Was tez cisza
Przy okazji Buka gratuluje córci - jest śliczna
Jardanka ja też nie znam żadnej małej Emilki szybkiego porodu
Pozdrawiam Was CiężarówkiJadranka, Buko lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia ja z polecenia bede brala Haxe elektroniczny kolezanka ma i jest zachwycona i pluje sobie w brode ze wczesniej nie kupila tylko zwyklymi kombinowala...
Co do Emilek ja znam malych od zahukaniaJadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej, byłam dziś u gina (wizyta prywatna). Dzieciątko tym razem fikało ale już wyrostka pokazać nie chciało. Wszystko jest w porządku.
A jeśli chodzi o pensje. ZUS wyliczając pensję dzieli średnią z ostatnich 12 m-cy (bądź mniejszej liczby miesięcy u ostatniego pracodawcy np. jeśli ktoś pracuje krócej).
Załóżmy, że taka pensja to 2000zł
średnia dniówka: 2010zł/30 (bez względu na to ile dni ma miesiąc) = 67zł
Jeśli jesteśmy na L4 w lutym (28dni) to otrzymamy 1876zł (28dni*67zł)
W marcu (31dni) otrzymamy 2077zł (31dni*67zł).
Ważne by mieć ciągłość w zwolnieniu! Pilnować by lekarz nie pominął weekendu bo wtedy spadnie nam kwota świadczenia.
Jakby cos było niejasne to pytajcie, postaram się wytłumaczyć.pilik lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:Ja po wizycie, wszystko pozamykane. Maly wazy 2850, posiew na paciorkowce wziety, takze w poniedzialek lece do labo. No i teras wizyty już co tydzien.
Staraczka dawała znać ??
Buko piekny profil ♡♡♡ i czas na suwaczkach nam pędzi!!
Anna Stasia już masz 33 tc ?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 19:33
Buko, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nie pracuję w zusie, ale szukałam informacji na ten temat
Staram się wiedzieć co w kadrach piszczy (i znać swoje prawa) ale jest to temat szeroki więc edukuję się na bieżąco.