X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nie pracuję w zusie, ale szukałam informacji na ten temat :)
    Staram się wiedzieć co w kadrach piszczy (i znać swoje prawa) ale jest to temat szeroki więc edukuję się na bieżąco.
    Pytam bo fajnie by było z kimś pogadać co w zusie pracuje :) bo miałabym sprawę ale raczej na priv bym rozmawiała :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, jak chcesz to napisz - może będę potrafiła pomóc :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nadal żadnych wieści od Lunaris :(

My już po wizycie, mała ładnie podrosła i waży już 1360 gramów. Wg USG o tydzień wyprzedza termin.
    Niestety szyjka się skróciła do 26 mm, lekarz mówi że na tym etapie ciąży taka długość jest ok, ale i tak się martwię i przeryczałam pół drogi :( Mam do siebie pretensje, że ostatnio za dużo chodziłam i robiłam, a trzeba było leżeć jak najwięcej.

lamka, Cccierpliwa, olik321, Anna Stesia, Jeżowa, Flowwer, Siwulec, innamorata88, Karolina90, Lena21, blue00 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, nie płacz i nie miej do siebie pretensji.
    Możesz co najwyżej najbliższy weekend spędzić na leniuchowaniu :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Widzę, że nadal żadnych wieści od Lunaris :(

My już po wizycie, mała ładnie podrosła i waży już 1360 gramów. Wg USG o tydzień wyprzedza termin.
    Niestety szyjka się skróciła do 26 mm, lekarz mówi że na tym etapie ciąży taka długość jest ok, ale i tak się martwię i przeryczałam pół drogi :( Mam do siebie pretensje, że ostatnio za dużo chodziłam i robiłam, a trzeba było leżeć jak najwięcej.

Widzę że chyba zaczyna się zaraźliwe skracanie u wszystkich ;)
    Mi dzisiaj już lepiej i staram się nie myśleć. Ale przeleżałam cały dzień a do tego nie powstrzymałam się od luteiny...

Pora chyba założyć jakiś klub :D krótkich szyjek.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer 26mm to nie jest zle, teraz troszke wiecej odpoczywaj i bedzie dobrze.
    Ja juz mam dosc, dolegliwosci daja popalic, maly tak tlucze ze wszystko boli. A tu nie zapowiada sie na wczesniejszy porod.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer spokojnie, odpoczywaj teraz i wszystko będzie dobrze.

Zgłaszam dzisiaj zachciewajkę na szpinak - zrobiłam z tortellini i mozzarellą :-D

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna napisałam na priv :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ja bez szyjki z rozwarciem przechodziłam/przeleżałam jeszcze 3 tygodnie w szpitalu :) A to była już końcówka. Więc 26 w 29 tygodniu jet ładnie ! Spokojnie !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Lunaris nadal nic?
    Summer nic sie nie martw. Po prostu przeciez weekend :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja już jestem zmęczona odświeżaniem, martwię się bardzo o Lunaris :-(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, lekarz ma rację, na tym etapie szyjka przyzwoita. Mała już trochę ciśnie i trochę waży, więc zawsze na szyjkę jest większy nacisk. Poza tym szyjka lubi się wydłużać, u mnie czasami różnice w ciągu tygodnia wynosiły 5 mm. Więc się nie denerwuj, poodpoczywaj sobie więcej i będzie dobrze.

Cccierpliwa, dzięki, chyba też się zdecyduję!

Flowwer, też nie moge uwierzyć. Trzeci trymestr goni w piorunującym tempie - za kilka tygodni będę miała donoszoną ciążę. A w brzuchu mam całkiem spore stworzonko! Ostatnio badałam, czy nie mam rozejscia kresy białej i fizjoterapeutka do mnie "hmm, ciężko na tym etapie zbadać, bo w kazdym miejscu tego brzucha jest dziecko" :-D Ani się obejrzysz a będzie sierpień i będziesz śmigała z wózeczkiem :-)

Martwię się o Lunaris. Dawno też nie pisała Staraczka, być może szykuje się do rozpakowania?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Summer 26mm to nie jest zle, teraz troszke wiecej odpoczywaj i bedzie dobrze.
    Ja juz mam dosc, dolegliwosci daja popalic, maly tak tlucze ze wszystko boli. A tu nie zapowiada sie na wczesniejszy porod.

A powiedz mi, czy pijesz może napar z liści maliny? Podobno to ma pomóc w porodzie, a nie wiem sama. Ja w kazdym razie planuję pić.

Lamka, ale zrobiłaś mi apetyt! Też mam ochotę na szpinak!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, a jaka jest teraz u Ciebie długość szyjki?

Dzięki Dziewczyny za dobre słowo <3
    Dla pewności pewnie za tydzień-1,5 zapiszę się na wizytę, żeby sprawdzić czy się trzyma wszystko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna Stesia, a jaka jest teraz u Ciebie długość szyjki?

Dzięki Dziewczyny za dobre słowo <3
    Dla pewności pewnie za tydzień-1,5 zapiszę się na wizytę, żeby sprawdzić czy się trzyma wszystko.

Kochana, u mnie dzisiaj było 32 mm, ale nie ma co się porównywać, bo jak to powiedziała moja doktor "ooo, na tym etapie z taką długością to ona jest pancerna". Więc zrozumiałam, że zazwyczaj są nieco krótsze. A na moim usg III trymestru lekarz powiedział, że w ogóle mi szyjki nie zbada "bo na tym etapie jest to niemiarodajne diagnostycznie i stresujące dla mam".

summer86 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Justyna to właśnie już była wypłata za marzec, dlatego tym bardziej się pogubiłam w tym wszystkim.

Moniśka spróbuj znaleźć jakieś laboratorium gdzie przyjmą Ci ten wymaz jutro, bo niestety tyle godzin, nawet jak to jest podłoże transportowe to za długo. Mogą odrzucić próbkę, u nas bakteriologia tak robi. Najlepiej do jakiegoś laboratorium szpitalnego, największa szansa, że jutro przyjmą.

Dziewczyny jak czytam o Waszych szyjkach to się cieszę, że ja nigdy nie miałam mierzonej dokładnej długości ;) za każdym razem gin tylko sprawdza i mówi, że ładna długa, zamknięta. Ale myślę, że te Wasze długości nie są takie złe i nie ma co panikować, zwlasza, że lekarze nie robili z tego problemu.

Anna Stesia ale u Ciebie ten czas leci! Też się zdziwiłam jak popatrzyłam na suwaczek.

Było! Piękny maluch!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, a długo na zwolnieniu jesteś?
    Miałaś ciągłość? Może gdzieś zniknął weekend, np. jedno zwolnienie do 23 marca, a kolejne od 26 marca?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, ja chyba też wolałabym wiedzieć że 'długa, zamknięta' ale cholera ciekawość zżera i zawsze patrze na ten zawieszony wysoko ekran i staram się wszystko wyłapać. Wczoraj nawet okularów nie zabrałam a nic innego mi się nie rzuciło w oczy jak pomiar szyjki...

A z drugiej strony dla jednego lekarza tyle i tyle będzie ok a inny powie że już słabo. I wtedy warto też sprawdzić w innym miejscu dla pewności.

Nie zostaje nam nic innego jak się na razie oszczędzać i pogodzić ze stanem rzeczy ;)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    A powiedz mi, czy pijesz może napar z liści maliny? Podobno to ma pomóc w porodzie, a nie wiem sama. Ja w kazdym razie planuję pić.

Lamka, ale zrobiłaś mi apetyt! Też mam ochotę na szpinak!
    Poki co nie pije, zadnej z moich znajomych nie pomogl. Napewno przestaje sie juz oszczędzać i pewnie z dnia na dzien bede dodawala nowe sposoby. Takze mozliwe ze za tydzien zaczne pic ;)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, kurcze lekarz mowil zebym w poniedzialek zawiozla, ale skoro tak mowisz to moze rzeczywiście jutro poszukam gdzie bedzie cos czynne.

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ