X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nie pracuję w zusie, ale szukałam informacji na ten temat :)
    Staram się wiedzieć co w kadrach piszczy (i znać swoje prawa) ale jest to temat szeroki więc edukuję się na bieżąco.
    Pytam bo fajnie by było z kimś pogadać co w zusie pracuje :) bo miałabym sprawę ale raczej na priv bym rozmawiała :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, jak chcesz to napisz - może będę potrafiła pomóc :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nadal żadnych wieści od Lunaris :(

My już po wizycie, mała ładnie podrosła i waży już 1360 gramów. Wg USG o tydzień wyprzedza termin.
    Niestety szyjka się skróciła do 26 mm, lekarz mówi że na tym etapie ciąży taka długość jest ok, ale i tak się martwię i przeryczałam pół drogi :( Mam do siebie pretensje, że ostatnio za dużo chodziłam i robiłam, a trzeba było leżeć jak najwięcej.

lamka, Cccierpliwa, olik321, Anna Stesia, Jeżowa, Flowwer, Siwulec, innamorata88, Karolina90, Lena21, blue00 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, nie płacz i nie miej do siebie pretensji.
    Możesz co najwyżej najbliższy weekend spędzić na leniuchowaniu :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Widzę, że nadal żadnych wieści od Lunaris :(

My już po wizycie, mała ładnie podrosła i waży już 1360 gramów. Wg USG o tydzień wyprzedza termin.
    Niestety szyjka się skróciła do 26 mm, lekarz mówi że na tym etapie ciąży taka długość jest ok, ale i tak się martwię i przeryczałam pół drogi :( Mam do siebie pretensje, że ostatnio za dużo chodziłam i robiłam, a trzeba było leżeć jak najwięcej.

Widzę że chyba zaczyna się zaraźliwe skracanie u wszystkich ;)
    Mi dzisiaj już lepiej i staram się nie myśleć. Ale przeleżałam cały dzień a do tego nie powstrzymałam się od luteiny...

Pora chyba założyć jakiś klub :D krótkich szyjek.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer 26mm to nie jest zle, teraz troszke wiecej odpoczywaj i bedzie dobrze.
    Ja juz mam dosc, dolegliwosci daja popalic, maly tak tlucze ze wszystko boli. A tu nie zapowiada sie na wczesniejszy porod.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer spokojnie, odpoczywaj teraz i wszystko będzie dobrze.

Zgłaszam dzisiaj zachciewajkę na szpinak - zrobiłam z tortellini i mozzarellą :-D

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna napisałam na priv :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ja bez szyjki z rozwarciem przechodziłam/przeleżałam jeszcze 3 tygodnie w szpitalu :) A to była już końcówka. Więc 26 w 29 tygodniu jet ładnie ! Spokojnie !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Lunaris nadal nic?
    Summer nic sie nie martw. Po prostu przeciez weekend :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja już jestem zmęczona odświeżaniem, martwię się bardzo o Lunaris :-(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, lekarz ma rację, na tym etapie szyjka przyzwoita. Mała już trochę ciśnie i trochę waży, więc zawsze na szyjkę jest większy nacisk. Poza tym szyjka lubi się wydłużać, u mnie czasami różnice w ciągu tygodnia wynosiły 5 mm. Więc się nie denerwuj, poodpoczywaj sobie więcej i będzie dobrze.

Cccierpliwa, dzięki, chyba też się zdecyduję!

Flowwer, też nie moge uwierzyć. Trzeci trymestr goni w piorunującym tempie - za kilka tygodni będę miała donoszoną ciążę. A w brzuchu mam całkiem spore stworzonko! Ostatnio badałam, czy nie mam rozejscia kresy białej i fizjoterapeutka do mnie "hmm, ciężko na tym etapie zbadać, bo w kazdym miejscu tego brzucha jest dziecko" :-D Ani się obejrzysz a będzie sierpień i będziesz śmigała z wózeczkiem :-)

Martwię się o Lunaris. Dawno też nie pisała Staraczka, być może szykuje się do rozpakowania?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Summer 26mm to nie jest zle, teraz troszke wiecej odpoczywaj i bedzie dobrze.
    Ja juz mam dosc, dolegliwosci daja popalic, maly tak tlucze ze wszystko boli. A tu nie zapowiada sie na wczesniejszy porod.

A powiedz mi, czy pijesz może napar z liści maliny? Podobno to ma pomóc w porodzie, a nie wiem sama. Ja w kazdym razie planuję pić.

Lamka, ale zrobiłaś mi apetyt! Też mam ochotę na szpinak!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, a jaka jest teraz u Ciebie długość szyjki?

Dzięki Dziewczyny za dobre słowo <3
    Dla pewności pewnie za tydzień-1,5 zapiszę się na wizytę, żeby sprawdzić czy się trzyma wszystko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna Stesia, a jaka jest teraz u Ciebie długość szyjki?

Dzięki Dziewczyny za dobre słowo <3
    Dla pewności pewnie za tydzień-1,5 zapiszę się na wizytę, żeby sprawdzić czy się trzyma wszystko.

Kochana, u mnie dzisiaj było 32 mm, ale nie ma co się porównywać, bo jak to powiedziała moja doktor "ooo, na tym etapie z taką długością to ona jest pancerna". Więc zrozumiałam, że zazwyczaj są nieco krótsze. A na moim usg III trymestru lekarz powiedział, że w ogóle mi szyjki nie zbada "bo na tym etapie jest to niemiarodajne diagnostycznie i stresujące dla mam".

summer86 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Justyna to właśnie już była wypłata za marzec, dlatego tym bardziej się pogubiłam w tym wszystkim.

Moniśka spróbuj znaleźć jakieś laboratorium gdzie przyjmą Ci ten wymaz jutro, bo niestety tyle godzin, nawet jak to jest podłoże transportowe to za długo. Mogą odrzucić próbkę, u nas bakteriologia tak robi. Najlepiej do jakiegoś laboratorium szpitalnego, największa szansa, że jutro przyjmą.

Dziewczyny jak czytam o Waszych szyjkach to się cieszę, że ja nigdy nie miałam mierzonej dokładnej długości ;) za każdym razem gin tylko sprawdza i mówi, że ładna długa, zamknięta. Ale myślę, że te Wasze długości nie są takie złe i nie ma co panikować, zwlasza, że lekarze nie robili z tego problemu.

Anna Stesia ale u Ciebie ten czas leci! Też się zdziwiłam jak popatrzyłam na suwaczek.

Było! Piękny maluch!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, a długo na zwolnieniu jesteś?
    Miałaś ciągłość? Może gdzieś zniknął weekend, np. jedno zwolnienie do 23 marca, a kolejne od 26 marca?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, ja chyba też wolałabym wiedzieć że 'długa, zamknięta' ale cholera ciekawość zżera i zawsze patrze na ten zawieszony wysoko ekran i staram się wszystko wyłapać. Wczoraj nawet okularów nie zabrałam a nic innego mi się nie rzuciło w oczy jak pomiar szyjki...

A z drugiej strony dla jednego lekarza tyle i tyle będzie ok a inny powie że już słabo. I wtedy warto też sprawdzić w innym miejscu dla pewności.

Nie zostaje nam nic innego jak się na razie oszczędzać i pogodzić ze stanem rzeczy ;)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    A powiedz mi, czy pijesz może napar z liści maliny? Podobno to ma pomóc w porodzie, a nie wiem sama. Ja w kazdym razie planuję pić.

Lamka, ale zrobiłaś mi apetyt! Też mam ochotę na szpinak!
    Poki co nie pije, zadnej z moich znajomych nie pomogl. Napewno przestaje sie juz oszczędzać i pewnie z dnia na dzien bede dodawala nowe sposoby. Takze mozliwe ze za tydzien zaczne pic ;)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, kurcze lekarz mowil zebym w poniedzialek zawiozla, ale skoro tak mowisz to moze rzeczywiście jutro poszukam gdzie bedzie cos czynne.

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ