X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny PRZEPRASZAM że dopiero się odzywam teraz

Melduję się po wizycie z przygodami: od 10 siedziałam pod gabinetem, dr przyszedł o 12! weszłam czwarta przed 13... i siedziałam w gabinecie pół godziny (baby pod drzwiami mało mnie nie zjadły). Dr bardzo dokładnie zbadał, pobrał cytologie wymazy dał plik badań i założył książeczkę ciąży. L4 -na tydzień! za tydzień kolejna wizyta z wynikami. USG nie było :( tak myślałam...
    Nic więc twórczego wizyta nie wniosła, gdyby nie to że kolejna za tydzień to poszłabym na USG prywatnie. Może mi zrobi na kolejnej?

Po wizycie miałam przygody- rozwaliłam telefon wracając do domu...a w domu Ciastek! Zrobił mi niespodziankę i wrócił wcześniej :D Byliśmy w kinie i na obiedzie, zabraliśmy dziecko na plac zabaw a potem zakupy i wieczór dla rodziny. Dopiero teraz dał mi siąść do kompa :P
    Przepraszam jeszcze raz że kazałam Wam tyle czekać :*

JustynaG, JustynaG, Flowwer, olik321, Jeżowa, Anna Stesia, JuicyB, Lena21, Lusesita, pilik, golonat, Kaczorka, lamka, Jadranka, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia, Buko, Jeżowa śliczne dzidziolki <3

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i muszę ponadrabiać bo nie wszystko ogarniam :P

Buko, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, lubię za niespodziankę Ciastka :)

Będzie dobrze, za tydzień to już z pewnością będzie coś widać na usg :) Oby tylko wizyta przebiegła szybciej (oczekiwanie na lekarza rzecz jasna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 22:28

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na zwolnieniu jestem od 5tc. Nie jestem teraz w stanie sprawdzić czy nie był omieniety weekend bo już oddałam to zwolnienie. Na wizyty zawsze chodzę w poniedziałki i zwykle pisał zwolnienie do poniedziałku miesiąc później.

Moniśka spróbuj przynajmniej zadzwonić z rana do jakiegoś laboratorium czy to przyjmą, a jak nie to upewnić się czy może to tyle czekać. Bo wydaje mi się, że GBS na podłożu transportowym do 48h może być. A szkoda by było robić wymaz jeszcze raz.

Lunaris dobrze, że napisałaś bo już na obu wątkach panika ;) to czekamy do wizyty w przyszłym tygodniu.

Ania mi si wydaje, że mój gin nie mierzy nawet tej szyjki na USG. Nigdy na ekranie nie widziałam tego a on mi bardzo dokładnie mówi co robi. Tylko podczas badania ginekologicznego sprawdza czy jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 23:05

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer w który miesiącu ciąży jesteś? I od dziś wieczora oszczędzać się !!! To nakaz !!
    Weź relaksacyjny prysznic i spać ;)

A żeby było śmieszniej to ja nawet nie wiem ile mm ma szyjka ale jest zamknieta i dobrze trzyma.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floo bo chyba jak lekarze na oko widzą, że jest długa to nie mierzą
    Mnie lekarz mówił ze na tym etapie co jesteśmy poniżej 20 mm nalezy się martwić wcześniej nie
    Że dużo nawet zalezy od tego jak dziecko naciskało danego dnia i samego wysiłku

Więc ja staram się z rezerwą do tego podchodzić, choć wiadomo lepiej odpoczywać jak się skraca niż nosić ciężary

Lunaris dobrze że napisałaś bo już tu wszystkie na czatach byłyśmy. Fajnie, że miałaś udane popołudnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 22:44

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, łobuzie, najważniejsze, że wszystko ok i że spędziłaś przyjemny dzień (może oprócz tego czekania).

A co do szyjki to jeszcze Wam powiem, że chodzę czasem na wizyty na NFZ i tam lekarz nawet nie ma usg tylko gmera mi paluchami i mówi, że "szyjka długa i zamknięta". Tak więc gdyby nie comiesięczne usg prywatne to nawet nie wiedziałabym, jakie u mnie działy się historie.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż mi głupio :( tyle rzeczy robiliśmy dziś ...ale telefonu nowego nie kupiłam :P

Cudownie czytać tyle dobrych wiadomości na obu wątkach <3 :) Teraz czatujęna betę Frelci!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris narescie dałaś znak a ma tym etapie ciąży raczej nie będzie widać co wywoła wiekszy stres a usg nie jest obojętne dla takiego okruszka.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ale jakoś nie czuję się w ciąży po tej wizycie... albo nawet mniej niż przed wizytą :( jak za tydzień mi nie zrobi to idę prywatnie. Za to przeraża mnie ogrom badań które mi wcisnął łącznie z obowiązkową wizytą u Internisty i Dentysty O_o wcześniej tego nie miałam...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    No aż mi głupio :( tyle rzeczy robiliśmy dziś ...ale telefonu nowego nie kupiłam :P

Cudownie czytać tyle dobrych wiadomości na obu wątkach <3 :) Teraz czatujęna betę Frelci!

Kochana, prawdziwe życie jest poza forum i dobrze! My tu przeżywałyśmy, ale czas spędzony z najbliższymi jest bezcenny <3

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, to znaczy, że lekarz świetny. Powinni kierować i do internisty, i do dentysty, ale tego nie robią niestety.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chciał żebym od razu zaliczyła kardiologa to słusznie że mnie do dentysty pokierował :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja już pisałam na testowaniu, dobrze że się odezwałaś i dobrze, że miałaś taki aktywny i miły dzień :*
    Szkoda rzeczywiście, że lekarz nie zrobił usg. Obyś za tydzień już mogła podglądnąć Bąbla <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Lunaris, to znaczy, że lekarz świetny. Powinni kierować i do internisty, i do dentysty, ale tego nie robią niestety.
    Ja tez mam zleconego internisty i dentystę choć wole już iść do gina ;)

Ja kto jest z kartą ciąży mam ją nosić cały czas przy sobie w torebce?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kartę ciąży teoretycznie powinno się mieć zawsze przy sobie, choć ja nie nosiłam.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    AnnaStesia ja z polecenia bede brala Haxe elektroniczny kolezanka ma i jest zachwycona i pluje sobie w brode ze wczesniej nie kupila tylko zwyklymi kombinowala...

Co do Emilek ja znam malych od zahukania
    Mówisz że dobry to może sie skuszę ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie noszę. Mam za małą torebkę nawet na kartę :D
    Wmawiam sobie że nie będzie potrzebna BO NIC SIĘ NIE STANIE i wychodzę z domu bez niej.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, ale nam podgrzałaś atmosferę :) najważniejsze, że ok u Was

Kartę ciąży zawsze noszę ze sobą - jak mam mniejsza torebkę to biorę tylko kartę a segregator od mamy ginekolog wrzucam do auta. Jak trafiłam do szpitala, to p dr mnie pochwaliła, że mam wszystkie badania ze sobą, ale obyśmy nigdy nie musiały z tego korzystać

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę właśnie że teraz to pisanie o wizycie zobowiązuje! Już więcej Wam tego nie zrobię! przez ten tydzień to jajo zniosę, chciałabym już wiedzieć czy Kurczak tak się dobrze usadził i czy w dobrym miejscu :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ