Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja moich rodziców muszę pochwwalić,
mama jutro przyjezdza wysprzatac nam nowie mieszkanie, żebym ja się za to nie brała w ciąży i z chorymi zatokami
Jedzonko też nam dowozi, teście tak samo
Choć teściowa czasami nie pomyśli za dużo a coś powie czy zrobi.. tak jak teraz przyjechała w odwiedziny a my w środku remontu i ja chora..JustynaG, Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość
-
Aniu, czy ja dobrze pamiętam, że Klusek miał na połówkowych 320 gramów? To akurat super wymiar, mój miał tak samo i akurat był w 50 centylu. A kiedy patrzę sobie na jego wykres to na początku był powyżej 90, potem około 30, potem 50, potem znów 30, a teraz jest około 70. Więc to się ciągle zmienia. A powodów jest mnóstwo – pomiary u różnych lekarzy (zauważyłam, że najlepiej „ważony” jest na usg genetycznym, u mojej doktor zawsze ma trochę więcej niż sądzę, a gdy byłam na IP to trochę go chyba nie doważyli), a przede wszystkim wagę ocenia się po 3 głównych parametrach – główka, brzuszek, kość udowa. I u nas dwa pierwsze parametry zawsze są bardzo wysokie (główkę ma „starszą” o 3 tygodnie, brzuszek – o dwa), a nóżka trochę mniejsza. Stąd sądzę, że bierze się jego zawyżenie wagi. Na usg genetycznym tych parametrów jest więcej, a więc i ocena dokładniejsza. Szczerze powiem, że będę bardzo zdziwiona, jeśli urodzę (w terminie) dziecko o wadze większej niż 3 i pół kilo, a w tych siatkach centylowych on jest wyżej niż niżej. To tylko pomiary, jest tam sporo błędów. I jeszcze dodam, że akurat mój maluch w okolicach 20-24 tc najbardziej spowolnił ze wzrostem (w odróżnieniu ode mnie, bo wtedy najbardziej tyłam), więc może u Ciebie też tak jest.
Summer, myślę, że naprawdę mogło Ci się zrobić przykro po takim tekście Czasem mam wrażenie, że pokolenie naszych rodziców nie do końca ma świadomość tego, jak teraz wyglądają ciąże i z jakimi problemami borykają się kobiety.
-
nick nieaktualnyJa na rodziców moich też nie narzekam. Tato wynosi mi śmieci i przywozi obiady, zakupy
Mama przychodzi robić zastrzyki. Właśnie poszła do domu. Ogarniała nam dzisiaj regał z książkami bo muszę przygotować sypialnię pod nowe łóżko na które czekam. Pozamiatała, wystawiła pranie na balkon.
I powiem ŻE NIE MAM NA TEN MOMENT ŻADNYCH WYRZUTÓW. Nie pozwolili mi nieść nawet miseczki z 2 skarpetkami
No ale cały dzień siedzę sama, więc nie da się całkowicie unieruchomić.
I odnośnie pomiarów, to właśnie zamierzam chodzić na dodatkowe usg żeby pomiar był i od jednego lekarza i na lepszym sprzęcie niż ma moja gin. Dla psychiki będzie to lepsze. Jedyny problem, znowu tato będzie mnie musiał wozić... a byłam już chwilę samodzielna.
O szyjce ja nawet nie czytam. Czekam do usg. Boli mnie przez infekcję brzuch- zawsze tak samo i w tym samym miejscu. Już dzisiaj mam 3 majtki na sobie bo wystarczyła wczoraj jedna tabletka luteiny... na 99% jestem na nią uczulona. Także moja szyjka musi dać radę bez tabletek... -
Moja mam i teściowa jakbym poprosiła to zaraz by były w gotowości do wysprzątania całego domu ale ja nie chcę, żeby mi się tu kręciły. Wolę sama sobie wszystko zrobić, a jak nie mam siły to trudno, sprzątanie nie ucieknie a jeśli chodzi o gotowanie to już się odzywczailam od ich gotowania i aż tak mi nie smakuje. Wolę jakieś lżejsze rzeczy, a ich wyroby to tylko od święta, bo to takie typowo śląskie. Jedynie co się cieszę, to że moja mama jak się dowiedziała, że mam anemię to postanowiła mi robić zakwas z buraków do picia samej by mi się nie chciało, a tak mam cały czas pod ręką i pije sobie codziennie bo bardzo lubię dostawę mam raz w tygodniu
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI prenatalne 20+2: 338g
II prenatalne 21+2: 412g
Ale to w dwóch różnych miejscach robione.
Teraz mam wizytę u tej babeczki od 3d 19.04 i potem 10.05 i pewnie się dalej do niej w czerwcu jeszcze zapiszę oprócz wizyt u mojej gin, także chcę zachować jakąś ciągłość w tych pomiarach na jednym sprzęcie.
Mimo że moja gin jest świetna, to nawet nie dostajemy zdjęcia już, bo słabo widać wszystko... a nie uśmiecha mi się do końca informować tylko M na statku o postępach, nie pokazując fot żadnych. Chcemy mieć też pamiątkę z tego etapu ciąży, a nie tylko do połowy.
No ale sytuacja jak się potoczy to zobaczymy. Jedynie co, to przypuszczam, że MOŻE być to hipotrofia, ale nie musi. Jednak warto trzymać rękę na pulsie mimo wszystko. -
Jerdanka tak jak piszesz, to wszystko jeszcze może trwać. Moja kuzyna po odejściu czopa czekała jeszcze prawie dwa tygodnie, inna z tego co pamiętam też tak miała.
Ogólnie to dziewczyny udanego weekendu pogoda piękna. Postanowiłam skończyć naukę na dziś i idę z przyjaciółmi na lody. A jutro jak tak dalej będzie to może jakiegoś grilla zrobimyolik321, summer86, Jadranka, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Malka ja jedzenie od "mocih" lubie, nie wszystko, ale raczej tak
Za to od teściów... nie bardzo... strasznie tłusto gotują, jak zupę to na ogromenj ilości wegety, że aż zielonkawa jest. Mięso wkładają do smażenia na zimny olej itd dla mnie to grzech haha
Ale ja lubie gotować i nie lubię tłustego więc ktoś z boku może uznać, że sie czepiam
Ale geralnie też nie mogę na nich złego słowa powiedzieć, choć są 350 km od nasmalka lubi tę wiadomość
-
No ja ogólnie też lubię od moich, ale wolę swoje. Ja sobie zrobię makaron z łososiem i pomidorami a jakby miał mama coś miała zrobić to pewnie byłyby ziemniaki i sos. To też jest dobre, ale jak dla mnie to na jakieś święta
A jeśli chodzi o tłuste i wegete, to jak jest tak jak piszesz to porażka. Niecierpię żadnego wegetopodobnego środka. Sama w ogóle nie używam i jak mi się zdarzy zjeść gdzieś na mieście i wyczuję coś takiego to od razu przestaje być głodnalamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tak trochę zmieniając temat.
Od dłuższego czasu wisi to ogłoszenie:
https://www.olx.pl/oferta/stokke-trailz-deep-blue-2w1-stan-idelany-po-1-dziecku-gw-do-08-2018-CID88-IDruZ0w.html#90828d0a4b
Babeczka sprzedaje Trailza. Zeszła już z ceny 4500 do 3800. Właśnie wpadłam na fb na jej ogłoszenie i wiem o którą osobę chodzi.
Więc jeżeli któraś byłaby zainteresowana Stokke w "okazyjnej" jakby nie patrzeć cenie, to właśnie przez tą babkę, zakochałam się w Trailzie Wystarczyło ją spotkać raz kiedyś na chodniku
A tutaj ma jeszcze więcej zdjęć.
https://www.galerieallegro.pl/zdjecia2/galeria/10315690/1
Także okolice Wrocławia, warto jak któraś chce kupić
-
U mnie rodzice jak sie dowiedzieli no nawet lekkiej siatki nie pozwalali mi nosic, ale pozniej odpuscili. Mama byla u mnie przed Bożym Narodzeniem i teraz okna pomyc, prawie 20 okien jest, w tym balkonowe, takze do zajechania..., jak sie zle czuje to tez przyjezdzala pomoc prsy starszaku. W razie czego tesciow mam kilka domow dalej ale oni pracują wiec dostepni sa bardziej wieczorami, ale tez gdyby coś sie dzialo to zrobia wszystko zeby pomoc.
A my dzisiaj korzystamy z pogody i robimy ognisko -
Lamka jak się czujesz?
bo ja zawalona na maksa, leże pod pierzyną i oglądam hgtv
na obiad zjadłam kaszę jaglaną z ćwikłą ( swoją drogą od teściów haha) żeby mi nozdrza wyczyściło i trochę lepiej mi się teraz oddycha
Żal mi strasznie pogody za oknem..
dziewczyny któraś wspominała o kuponie na 25% do hm z jakiejs gazety, ważny jest tylko przez ten weekend? -
nick nieaktualnyOlik, chyba chodzi Ci o tą promocję:
https://www.magnoliapark.pl/wydarzenia/stylowe-zakupy-rabaty-w-100-sklepach
Wszystko jest opisane. Ale z tego co wiem, to do koszyka można dorzucić wyłącznie 1 kupon, a w sklepie Ci ten kupon z gazety skreślają, żeby jeszcze raz go nie wykorzystać. -
nick nieaktualnyChodziło mi o to, że to co jest tam wypisane, to są to kupony w Twój Styl. Masz pokazane jakie rabaty i na co.
Widziałam w czwartek faceta w ccc co przyszedł z gazetą do kasy po buty i się zastanawiałam wtf
Ja rodzona we Wrocławiu
Ale mieszkam w stronę Opola. Do Oławy jeżdżę do Diagnostyki, ale wszystko załatwiamy w większości w Opolu. Także mieszkamy pomiędzy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziś chciałam się pochwalić, że zrobiłam pierwszy zakup dla maleństwa i jak na razie ostatni, ale na jedną rzecz się skusilismy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/815019490c69.jpgolik321, ibishka, Kaczorka, Lunaris, Bajkaaa, KateHawke, lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:dziewczyny któraś wspominała o kuponie na 25% do hm z jakiejs gazety, ważny jest tylko przez ten weekend?
20% rabatu tylko w sklepach stacjonarnych h&m przy zakupie powyżej 150zł. nie łączy się z innymi promocjami.
trzeba mieć ze sobą kupon z gazety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 17:50
olik321 lubi tę wiadomość