X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! :)

Rucolko, trzymam mocno kciukaski zaciśnięte za Twoją dzisiejszą wizytę :) Może uda się uchwycić Lewcia w ładnej pozie? :)

Ibishka, cieszę się, że Gabrysia postanowiła jeszcze jakiś czas pozostać w brzuszku :) Mówią, że każdy dzień jest na wagę złota. Grzeczna dziewczynka! <3

Staraczka, Twojemu maleństwu przesyłam zaś zaproszenie do opuszczenia maminego brzuszka :D Żebyś nie musiała na tej trampolinie skakać ;) Kochana, mocne kciuki za szybki poród!

A ja wpadłam w wir przeglądania ubranek. Mamy ich naprawdę sporo, bo dostaliśmy w spadku po synku i córeczce szwagierki. Ja sama też uwielbiam po lumpkach chodzić i jakoś się nagromadziło przez lata :D. Mamy też wózek, krzesełko do karmienia i fotelik do samochodu. Na dobrą sprawę brakuje tylko łóżeczka i jakieś komody na ubranka dla Malucha. Już zaplanowałam sobie wizytę w Ikei w Poznaniu w czerwcu/lipcu :) Aha, Dziewczyny, no i wiem, że jeszcze u mnie mega wcześnie jest, ale polecam Wam bazę pod fotelik samochodowy - tzw. izofix. Z dziećmi szwagierki strasznie się męczyliśmy, żeby pasy pozapinać w foteliku, a przy tej bazie, wystarczy jeden "klik". Nie trzeba za każdym razem zapinać i odpinać pasów. Ja wiem, jaka to jest udręka, więc będę polowała na ten izofix na Olxie. Nawet gdybym musiała kupić komplet z fotelikiem, to się zdecyduję.

Miłego dnia dla Wszystkich przyszłych Mamuś! <3

ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to Ty na tej fotce? Kochana, wyglądasz na 12 lat! Jaka młodziutka! <3 Pewnie Cię nadal o dowód w sklepie pytają! :D Śliczna kobietka z Ciebie :)

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - matki karmiące mm zmagają się z tymi samymi problemami. Tu nie chodzi o kp tylko o gospodarkę hormonalną, która po ciąży wraca do siebie.
    A problemy z zębami to efekt tego, że w ciąży dzieciątko wyciąga z nas ogromne ilości wapnia. Dentystka mówiła, że mogą pomóc witaminy z grupy D. I dieta bogata w wapń.

A co do długości włosów to prawda :) tylko długie po prostu bardziej widać :)
    Jeszcze niedawno przy myciu włosów jedna garść była w wannie, druga na szczotce a trzecia na podłodze..

Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Luna, to Ty na tej fotce? Kochana, wyglądasz na 12 lat! Jaka młodziutka! <3 Pewnie Cię nadal o dowód w sklepie pytają! :D Śliczna kobietka z Ciebie :)

To samo pomyślałam! Matka nastolatka! :D

Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?

Rucola - kciuki za połówkowe!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:26

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
    chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
    trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony

Rucola kciuki za wizytę :)

Lunaris to Twój synek czy brat? :)

Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:29

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jakaś Ty piękna i młoda :-O

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki! Lewciu pokaż się ładnie mamusi <3

Maleństwo Staraczki prosimy już wychodzić bo e-ciocie czekają <3 <3 <3

Lunaris twój synek to cała mamusia <3 a mamusia piękna że ho ho! Emilcia ma rację z nie pytają cię o dowód? :D

Co do włosów to ja mam długie i już chcę je podciąć bo masakra z ich myciem. A przed ciążą wypadały więc już widzę co będzie po ciąży. Fryzjer mnie czeka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:30

Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
    chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
    trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony

Rucola kciuki za wizytę :)

Lunaris to Twój synek czy brat? :)

Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?
    Słyszałam że witaminę C trzeba wcinać, żeby obkurczyć naczynka. Do tego delikatna szczoteczka do zębów. I coś nawilżającego do nosa.

olik321 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - czas zasuwa jak jakiś poparzony.. nie wiem po co on tak goni.

Staraczka - za wygodne gniazdko mu uwiłaś w brzuszku ;)
    Ale widać mężczyźni już od początku dłużej dojrzewają do pewnych decyzji :p

olik321, staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka sęk w tym że samej bazy nikt nie sprzedaje... Ja będę mieć super fotelik od szwagierki ale bez bazy bo oni będą używać do drugiego fotelika a jak patrzyłam sama baza kosztuje 450zl q używana baza z foteliki (akurat to co ja oglądałam) to od 550 się zaczyna. I szczerze jak przeliczyłam o ile mi się koszty zwiększa przez bazę to chyba się muszę nauczyć zapinanac nosidełko bez bazy...
    Ale faktycznie gdyby mnie było stać to kupiłbym z bazą :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?

Kochana, najbardziej polecam ten lumpek obok deptaku Bogusława, przy ul. Jagiellońskiej. Tam jest nowa dostawa w czwartki - 65 zł/kg. Z tej samej firmy jest też lumpek naprzeciwko Galaxy, przy al. Wyzwolenia. Tam nowa dostawa w piątki. Kiedyś był fajny lumpek, taki dwupiętrowy, przy ul. Wojska Polskiego, koło "Sowy", ale go zlikwidowali. Za to, w tej okolicy, są 3 czy 4 lumpki obok siebie, więc jak masz czas na shopping, to polecam tamte rejony :) A Ty masz jakiś sprawdzony "szperaczek"? :D

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża spożywcza powoli zamienia się w zwykłą :D W końcu mogę mówić, że to brzuszek fasolkowy :P
    No i takie mam włosy, kiedyś miałam dłuższe ale teraz bardziej mi przeszkadzają.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c0a5fb773b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/337102fc1e7d.jpg

Lunaris, Emiilka, Kaczorka, Phnappy, Jeżowa, Lena21, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja :P i nikt mi nie wierzy że mam 37! :P czasem się zdarza z tym dowodem hehehe :P

Lecę Kochane do cudownej instytucji ZUS, która nie chce mi uznać roszczenia o odszkodowanie :/ a potem na wizytę do internisty. Potem będę Was nadrabiać!

Kate Hawke to już kawał dzidziołka <3

KateHawke lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, jak mówisz Bajeczko. Wczoraj zrobiłam rekonesans na Olxie i znalazłam jedną bazę bez fotelika (szukam konkretnie pod Maxi Cosi, bo taki mam od szwagierki), ale za cenę bazy z fotelikiem. U nas baza + fotelik na Olx kosztuje ok 450 zł (te tańsze) i chyba jednak się szarpnę. I tak prawie wszystko dostaliśmy, więc to będzie jeden z niewielu naszych większych wydatków. A fotelik, który mamy, wykorzystam do wózka Stokke, tylko muszę odpowiednie adaptery kupić, bo też nie mam...

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, jeszcze raz przeczytałam Twoją wiadomość i jedno mnie zastanawia. Ja Dziewczyny, jestem jeszcze trochę ciemna w temacie fotelików, ale znajomi mi powiedzieli, że ta baza izofix, pod fotelik Maxi Cosi, nazywa się easyfix i ona jest właśnie tylko do tego konkretnego fotelika i tylko do 0-13 kg. Do kolejnego fotelika niby jest kolejna baza. To jak to jest Dziewczyny? Jak kupię bazę, to będę mogła ją potem do kolejnego fotelika wykorzystać? Takiego, w którym się wozi dziecko cięższe niż 13 kg? To by było bardzo fajnie...

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - ja to się niestety nie znam na lumpkach. Błądzę po nich jak dziecko we mgle :p czasu na zakupy oczywiście też nie mam :p Aluśka ma jakiś nadzwyczajny radar i budzi się zwykle w momencie przekroczenia progu jakiegokolwiek sklepu i domaga się wtedy największej uwagi..

Na tych wszystkich bazach i fotelikach to ja się totalnie nie znam, bo my nie jesteśmy zmotoryzowani. Jedyne cztery kółka jakie posiadamy to te Aluśkowe ;)
    Wiem tylko, że każdy fotelik posiada swoją datę ważności i jeśli kupuje się używany to najlepiej ze sprawdzonego źródła i po ówczesnym sprawdzaniu tej daty przydatności.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka chętnie bym zmotywowała Twojego malucha, ale swojego nie potrafiłam nawet :) Trzymam kciuki za szybką i bezproblemową akcję porodową :*

staraczka1111 lubi tę wiadomość

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do rozpakowanych :) na ile przed porodem odszedł wam czop? Bo mi chyba zaczął odchodzić o ile to to. Sorki za obrazowosc ale generalnie wygląda to jak taka duża ilość gęstego białego śluzu.. To może być to? Wcześniej nie miałam czegoś takiego.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już wszystko w najlepszym porządku :)
    Wyleguje się na hamaku i łapie słonko. Cudowny stan nic nie robienie.
    Jeśli chodzi o bazę do maxi cosi to ja też szukałam ale ceny zwalaja z nóg. Chyba zostaniemy przy samym foteliku.

summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, to może być czop. Ja u siebie obserwowałam taki śluz co kilka dni na około 2 tygodnie przed porodem. Być może były to kawałki czopa, ale być może nie, bo sam taki "koreczek" krwawy mi odpadł razem z wodami, gdy zaczęłam rodzić. Niestety chciałabym Ci napisać konkret, ale to może być już to, ale nie musi :)

age.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ