Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki!
Rucolko, trzymam mocno kciukaski zaciśnięte za Twoją dzisiejszą wizytę Może uda się uchwycić Lewcia w ładnej pozie?
Ibishka, cieszę się, że Gabrysia postanowiła jeszcze jakiś czas pozostać w brzuszku Mówią, że każdy dzień jest na wagę złota. Grzeczna dziewczynka!
Staraczka, Twojemu maleństwu przesyłam zaś zaproszenie do opuszczenia maminego brzuszka Żebyś nie musiała na tej trampolinie skakać Kochana, mocne kciuki za szybki poród!
A ja wpadłam w wir przeglądania ubranek. Mamy ich naprawdę sporo, bo dostaliśmy w spadku po synku i córeczce szwagierki. Ja sama też uwielbiam po lumpkach chodzić i jakoś się nagromadziło przez lata . Mamy też wózek, krzesełko do karmienia i fotelik do samochodu. Na dobrą sprawę brakuje tylko łóżeczka i jakieś komody na ubranka dla Malucha. Już zaplanowałam sobie wizytę w Ikei w Poznaniu w czerwcu/lipcu Aha, Dziewczyny, no i wiem, że jeszcze u mnie mega wcześnie jest, ale polecam Wam bazę pod fotelik samochodowy - tzw. izofix. Z dziećmi szwagierki strasznie się męczyliśmy, żeby pasy pozapinać w foteliku, a przy tej bazie, wystarczy jeden "klik". Nie trzeba za każdym razem zapinać i odpinać pasów. Ja wiem, jaka to jest udręka, więc będę polowała na ten izofix na Olxie. Nawet gdybym musiała kupić komplet z fotelikiem, to się zdecyduję.
Miłego dnia dla Wszystkich przyszłych Mamuś!
ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Lena - matki karmiące mm zmagają się z tymi samymi problemami. Tu nie chodzi o kp tylko o gospodarkę hormonalną, która po ciąży wraca do siebie.
A problemy z zębami to efekt tego, że w ciąży dzieciątko wyciąga z nas ogromne ilości wapnia. Dentystka mówiła, że mogą pomóc witaminy z grupy D. I dieta bogata w wapń.
A co do długości włosów to prawda tylko długie po prostu bardziej widać
Jeszcze niedawno przy myciu włosów jedna garść była w wannie, druga na szczotce a trzecia na podłodze..Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Luna, to Ty na tej fotce? Kochana, wyglądasz na 12 lat! Jaka młodziutka! Pewnie Cię nadal o dowód w sklepie pytają! Śliczna kobietka z Ciebie
To samo pomyślałam! Matka nastolatka!
Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?
Rucola - kciuki za połówkowe!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:26
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony
Rucola kciuki za wizytę
Lunaris to Twój synek czy brat?
Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:29
-
nick nieaktualny
-
Rucola kciuki! Lewciu pokaż się ładnie mamusi
Maleństwo Staraczki prosimy już wychodzić bo e-ciocie czekają
Lunaris twój synek to cała mamusia a mamusia piękna że ho ho! Emilcia ma rację z nie pytają cię o dowód?
Co do włosów to ja mam długie i już chcę je podciąć bo masakra z ich myciem. A przed ciążą wypadały więc już widzę co będzie po ciąży. Fryzjer mnie czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:30
Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony
Rucola kciuki za wizytę
Lunaris to Twój synek czy brat?
Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik - czas zasuwa jak jakiś poparzony.. nie wiem po co on tak goni.
Staraczka - za wygodne gniazdko mu uwiłaś w brzuszku
Ale widać mężczyźni już od początku dłużej dojrzewają do pewnych decyzji :polik321, staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Emilka sęk w tym że samej bazy nikt nie sprzedaje... Ja będę mieć super fotelik od szwagierki ale bez bazy bo oni będą używać do drugiego fotelika a jak patrzyłam sama baza kosztuje 450zl q używana baza z foteliki (akurat to co ja oglądałam) to od 550 się zaczyna. I szczerze jak przeliczyłam o ile mi się koszty zwiększa przez bazę to chyba się muszę nauczyć zapinanac nosidełko bez bazy...
Ale faktycznie gdyby mnie było stać to kupiłbym z baząEmiilka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:
Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?
Kochana, najbardziej polecam ten lumpek obok deptaku Bogusława, przy ul. Jagiellońskiej. Tam jest nowa dostawa w czwartki - 65 zł/kg. Z tej samej firmy jest też lumpek naprzeciwko Galaxy, przy al. Wyzwolenia. Tam nowa dostawa w piątki. Kiedyś był fajny lumpek, taki dwupiętrowy, przy ul. Wojska Polskiego, koło "Sowy", ale go zlikwidowali. Za to, w tej okolicy, są 3 czy 4 lumpki obok siebie, więc jak masz czas na shopping, to polecam tamte rejony A Ty masz jakiś sprawdzony "szperaczek"?
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
U mnie ciąża spożywcza powoli zamienia się w zwykłą W końcu mogę mówić, że to brzuszek fasolkowy
No i takie mam włosy, kiedyś miałam dłuższe ale teraz bardziej mi przeszkadzają.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c0a5fb773b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/337102fc1e7d.jpgLunaris, Emiilka, Kaczorka, Phnappy, Jeżowa, Lena21, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość
-
A no ja i nikt mi nie wierzy że mam 37! czasem się zdarza z tym dowodem hehehe
Lecę Kochane do cudownej instytucji ZUS, która nie chce mi uznać roszczenia o odszkodowanie a potem na wizytę do internisty. Potem będę Was nadrabiać!
Kate Hawke to już kawał dzidziołkaKateHawke lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, jak mówisz Bajeczko. Wczoraj zrobiłam rekonesans na Olxie i znalazłam jedną bazę bez fotelika (szukam konkretnie pod Maxi Cosi, bo taki mam od szwagierki), ale za cenę bazy z fotelikiem. U nas baza + fotelik na Olx kosztuje ok 450 zł (te tańsze) i chyba jednak się szarpnę. I tak prawie wszystko dostaliśmy, więc to będzie jeden z niewielu naszych większych wydatków. A fotelik, który mamy, wykorzystam do wózka Stokke, tylko muszę odpowiednie adaptery kupić, bo też nie mam...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Bajeczko, jeszcze raz przeczytałam Twoją wiadomość i jedno mnie zastanawia. Ja Dziewczyny, jestem jeszcze trochę ciemna w temacie fotelików, ale znajomi mi powiedzieli, że ta baza izofix, pod fotelik Maxi Cosi, nazywa się easyfix i ona jest właśnie tylko do tego konkretnego fotelika i tylko do 0-13 kg. Do kolejnego fotelika niby jest kolejna baza. To jak to jest Dziewczyny? Jak kupię bazę, to będę mogła ją potem do kolejnego fotelika wykorzystać? Takiego, w którym się wozi dziecko cięższe niż 13 kg? To by było bardzo fajnie...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Emilka - ja to się niestety nie znam na lumpkach. Błądzę po nich jak dziecko we mgle :p czasu na zakupy oczywiście też nie mam :p Aluśka ma jakiś nadzwyczajny radar i budzi się zwykle w momencie przekroczenia progu jakiegokolwiek sklepu i domaga się wtedy największej uwagi..
Na tych wszystkich bazach i fotelikach to ja się totalnie nie znam, bo my nie jesteśmy zmotoryzowani. Jedyne cztery kółka jakie posiadamy to te Aluśkowe
Wiem tylko, że każdy fotelik posiada swoją datę ważności i jeśli kupuje się używany to najlepiej ze sprawdzonego źródła i po ówczesnym sprawdzaniu tej daty przydatności.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Pytanie do rozpakowanych na ile przed porodem odszedł wam czop? Bo mi chyba zaczął odchodzić o ile to to. Sorki za obrazowosc ale generalnie wygląda to jak taka duża ilość gęstego białego śluzu.. To może być to? Wcześniej nie miałam czegoś takiego.
-
Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już wszystko w najlepszym porządku
Wyleguje się na hamaku i łapie słonko. Cudowny stan nic nie robienie.
Jeśli chodzi o bazę do maxi cosi to ja też szukałam ale ceny zwalaja z nóg. Chyba zostaniemy przy samym foteliku.summer86, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka, to może być czop. Ja u siebie obserwowałam taki śluz co kilka dni na około 2 tygodnie przed porodem. Być może były to kawałki czopa, ale być może nie, bo sam taki "koreczek" krwawy mi odpadł razem z wodami, gdy zaczęłam rodzić. Niestety chciałabym Ci napisać konkret, ale to może być już to, ale nie musi