Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki!
Rucolko, trzymam mocno kciukaski zaciśnięte za Twoją dzisiejszą wizytęMoże uda się uchwycić Lewcia w ładnej pozie?
Ibishka, cieszę się, że Gabrysia postanowiła jeszcze jakiś czas pozostać w brzuszkuMówią, że każdy dzień jest na wagę złota. Grzeczna dziewczynka!
Staraczka, Twojemu maleństwu przesyłam zaś zaproszenie do opuszczenia maminego brzuszkaŻebyś nie musiała na tej trampolinie skakać
Kochana, mocne kciuki za szybki poród!
A ja wpadłam w wir przeglądania ubranek. Mamy ich naprawdę sporo, bo dostaliśmy w spadku po synku i córeczce szwagierki. Ja sama też uwielbiam po lumpkach chodzić i jakoś się nagromadziło przez lata. Mamy też wózek, krzesełko do karmienia i fotelik do samochodu. Na dobrą sprawę brakuje tylko łóżeczka i jakieś komody na ubranka dla Malucha. Już zaplanowałam sobie wizytę w Ikei w Poznaniu w czerwcu/lipcu
Aha, Dziewczyny, no i wiem, że jeszcze u mnie mega wcześnie jest, ale polecam Wam bazę pod fotelik samochodowy - tzw. izofix. Z dziećmi szwagierki strasznie się męczyliśmy, żeby pasy pozapinać w foteliku, a przy tej bazie, wystarczy jeden "klik". Nie trzeba za każdym razem zapinać i odpinać pasów. Ja wiem, jaka to jest udręka, więc będę polowała na ten izofix na Olxie. Nawet gdybym musiała kupić komplet z fotelikiem, to się zdecyduję.
Miłego dnia dla Wszystkich przyszłych Mamuś!
ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Lena - matki karmiące mm zmagają się z tymi samymi problemami. Tu nie chodzi o kp tylko o gospodarkę hormonalną, która po ciąży wraca do siebie.
A problemy z zębami to efekt tego, że w ciąży dzieciątko wyciąga z nas ogromne ilości wapnia. Dentystka mówiła, że mogą pomóc witaminy z grupy D. I dieta bogata w wapń.
A co do długości włosów to prawdatylko długie po prostu bardziej widać
Jeszcze niedawno przy myciu włosów jedna garść była w wannie, druga na szczotce a trzecia na podłodze..Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Luna, to Ty na tej fotce? Kochana, wyglądasz na 12 lat! Jaka młodziutka!
Pewnie Cię nadal o dowód w sklepie pytają!
Śliczna kobietka z Ciebie
To samo pomyślałam! Matka nastolatka!
Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?
Rucola - kciuki za połówkowe!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:26
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony
Rucola kciuki za wizytę
Lunaris to Twój synek czy brat?
Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:29
-
nick nieaktualny
-
Rucola kciuki! Lewciu pokaż się ładnie mamusi
Maleństwo Staraczki prosimy już wychodzić bo e-ciocie czekają
Lunaris twój synek to cała mamusiaa mamusia piękna że ho ho! Emilcia ma rację z nie pytają cię o dowód?
Co do włosów to ja mam długie i już chcę je podciąć bo masakra z ich myciem. A przed ciążą wypadały więc już widzę co będzie po ciąży. Fryzjer mnie czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:30
Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Kaczorka jak pomyślę, że Lusia ma pół roku to nie mogę uwierzyć jak ten czas leci..
chociaż z drugiej strony u mnie już tez 6 miesiąc..
trochę mnie to przeraża.. a teraz czas leci jak szalony
Rucola kciuki za wizytę
Lunaris to Twój synek czy brat?
Dziewczyny polecicie coś na ciągłe krwawienie dziąseł i krew z nosa?olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik - czas zasuwa jak jakiś poparzony.. nie wiem po co on tak goni.
Staraczka - za wygodne gniazdko mu uwiłaś w brzuszku
Ale widać mężczyźni już od początku dłużej dojrzewają do pewnych decyzji :polik321, staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Emilka sęk w tym że samej bazy nikt nie sprzedaje... Ja będę mieć super fotelik od szwagierki ale bez bazy bo oni będą używać do drugiego fotelika a jak patrzyłam sama baza kosztuje 450zl q używana baza z foteliki (akurat to co ja oglądałam) to od 550 się zaczyna. I szczerze jak przeliczyłam o ile mi się koszty zwiększa przez bazę to chyba się muszę nauczyć zapinanac nosidełko bez bazy...
Ale faktycznie gdyby mnie było stać to kupiłbym z baząEmiilka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:
Emilka - a jakie lumpeksy polecasz w naszym zacnym mieście?
Kochana, najbardziej polecam ten lumpek obok deptaku Bogusława, przy ul. Jagiellońskiej. Tam jest nowa dostawa w czwartki - 65 zł/kg. Z tej samej firmy jest też lumpek naprzeciwko Galaxy, przy al. Wyzwolenia. Tam nowa dostawa w piątki. Kiedyś był fajny lumpek, taki dwupiętrowy, przy ul. Wojska Polskiego, koło "Sowy", ale go zlikwidowali. Za to, w tej okolicy, są 3 czy 4 lumpki obok siebie, więc jak masz czas na shopping, to polecam tamte rejonyA Ty masz jakiś sprawdzony "szperaczek"?
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
U mnie ciąża spożywcza powoli zamienia się w zwykłą
W końcu mogę mówić, że to brzuszek fasolkowy
No i takie mam włosy, kiedyś miałam dłuższe ale teraz bardziej mi przeszkadzają.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c0a5fb773b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/337102fc1e7d.jpgLunaris, Emiilka, Kaczorka, Phnappy, Jeżowa, Lena21, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość
-
A no ja
i nikt mi nie wierzy że mam 37!
czasem się zdarza z tym dowodem hehehe
Lecę Kochane do cudownej instytucji ZUS, która nie chce mi uznać roszczenia o odszkodowaniea potem na wizytę do internisty. Potem będę Was nadrabiać!
Kate Hawke to już kawał dzidziołkaKateHawke lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, jak mówisz Bajeczko. Wczoraj zrobiłam rekonesans na Olxie i znalazłam jedną bazę bez fotelika (szukam konkretnie pod Maxi Cosi, bo taki mam od szwagierki), ale za cenę bazy z fotelikiem. U nas baza + fotelik na Olx kosztuje ok 450 zł (te tańsze) i chyba jednak się szarpnę. I tak prawie wszystko dostaliśmy, więc to będzie jeden z niewielu naszych większych wydatków. A fotelik, który mamy, wykorzystam do wózka Stokke, tylko muszę odpowiednie adaptery kupić, bo też nie mam...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Bajeczko, jeszcze raz przeczytałam Twoją wiadomość i jedno mnie zastanawia. Ja Dziewczyny, jestem jeszcze trochę ciemna w temacie fotelików, ale znajomi mi powiedzieli, że ta baza izofix, pod fotelik Maxi Cosi, nazywa się easyfix i ona jest właśnie tylko do tego konkretnego fotelika i tylko do 0-13 kg. Do kolejnego fotelika niby jest kolejna baza. To jak to jest Dziewczyny? Jak kupię bazę, to będę mogła ją potem do kolejnego fotelika wykorzystać? Takiego, w którym się wozi dziecko cięższe niż 13 kg? To by było bardzo fajnie...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Emilka - ja to się niestety nie znam na lumpkach. Błądzę po nich jak dziecko we mgle :p czasu na zakupy oczywiście też nie mam :p Aluśka ma jakiś nadzwyczajny radar i budzi się zwykle w momencie przekroczenia progu jakiegokolwiek sklepu i domaga się wtedy największej uwagi..
Na tych wszystkich bazach i fotelikach to ja się totalnie nie znam, bo my nie jesteśmy zmotoryzowani. Jedyne cztery kółka jakie posiadamy to te Aluśkowe
Wiem tylko, że każdy fotelik posiada swoją datę ważności i jeśli kupuje się używany to najlepiej ze sprawdzonego źródła i po ówczesnym sprawdzaniu tej daty przydatności.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Pytanie do rozpakowanych
na ile przed porodem odszedł wam czop? Bo mi chyba zaczął odchodzić o ile to to. Sorki za obrazowosc ale generalnie wygląda to jak taka duża ilość gęstego białego śluzu.. To może być to? Wcześniej nie miałam czegoś takiego.
-
Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już wszystko w najlepszym porządku
Wyleguje się na hamaku i łapie słonko. Cudowny stan nic nie robienie.
Jeśli chodzi o bazę do maxi cosi to ja też szukałam ale ceny zwalaja z nóg. Chyba zostaniemy przy samym foteliku.summer86, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka, to może być czop. Ja u siebie obserwowałam taki śluz co kilka dni na około 2 tygodnie przed porodem. Być może były to kawałki czopa, ale być może nie, bo sam taki "koreczek" krwawy mi odpadł razem z wodami, gdy zaczęłam rodzić. Niestety chciałabym Ci napisać konkret, ale to może być już to, ale nie musi