Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też się tak zdaje, dla mnie jak hipoglikemia (po obciążeniu) ale nie wiem o czym to w ciąży świadczy
Melevis lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Kochane mogę sobie trochę pojojczyć? Czuję się taka bezużyteczna, całe dnie boli mnie głowa, ledwo jem, nie mam siły nawet chatę ogarnąć. Nie mam siły nawet z mężem gdziekolwiek pójść na spacer czy coś. Czuję się jak wyżuta i wypluta, bez mocy i że nie ma ze mnie żadnego pożytku.
Uwierz mi kochana, to bardzo dobry objaw Ja cały I trymestr właśnie taki miałam, można by powiedzieć, że nic a nic w tamtym czasie nie zrobiłam. I też się czułam beznadziejna. eMek Cię zrozumie- nie ma wyjścia Za to pocieszę Cię, że po 12 tc jak ręką odjął, życie we mnie wstąpiło i teraz mogę góry przenosić, ciągle coś robię, ciągle gdzieś chodzę, jakbym miała robaki w tyłkulamka lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Co do lozyska i ulozenia dziecka, to u mnie synus tez byl niziutko, stad spore bole spojenia i pachwin, ale urodzil sie po terminie. Szyjke do samego konca mialam dluga i urodzilam sn takze roznie to moze byc.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Czekam spokojnie na rozwój wydarzeń. Biegunka na szczęście przeszła, skurcze też ucichly, tylko ciągnie mnie dół brzucha,ale lekarz mówił że tak będzie, więc tym się nie martwię.
A co do wielkości dziecka to mówił że może nadrobić,ale szalu by się nie spodziewał. Mój brat urodził się 62 cm i 3700,więc może to rodzinne.
A co do szyjki to powiedział,że z wieloletniego doświadczenia wie że jeśli nie zacznie minimalnie się skracać to może być problem przy porodzie,dlatego będzie wskazanie do CC. Mamy ją na każdej wizycie dokładnie sprawdzać.
Jakoś dziwnie jestem spokojna po tej wizycie, jakbym zrzuciła jakiś ciężar z ramion, nie wiem czemu mam takie wrażenie...
Teraz już leżę grzecznie w łóżku i mam zamiar odespac ostatnie noce.
Dziękuję za wsparcie, w takich chwilach naprawdę pomaga ❤summer86, Lunaris, agulineczka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie odnośnie infekcji, coś chyba zaczyna się u mnie dziać, dr dziś stwierdziła że ona nic niepokojącego nie widzi, ale ja niestety miałam przed ivf z tym spory problem, więc zwracam uwagę na każdy najmniejszy objaw. Dostałam gynazol, jedną ampułkę na dziś, a drugą za tydzień, czy któraś z Was to stosowała? Myślę że moja dr się zna, a praktycznie każdy lek ma w ulotce że w ciąży lepiej nie stosować ale chciałam poznać wasze doświadczenia
-
Buko, mi się przyplątała infekcja po kilku tygodniach jak zaczęłam brać luteinę. Lekarz przepisał mi na to właśnie jednorazową dawkę Gynazolu. Mi pomógł. Od tamtej pory stosuję doustnie probiotyk.
Z tego co kojarzę Anna Stesia również go stosowała.Buko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki summer ja od dzisiaj odstawiłam luteine dopochwowa, została mi jeszcze luteina podjęzykowa iec mam nadzieję że to wystarczy. Dostałam jeszcze jakieś globulki, ale mam ich jeszcze nie stosowac, kolejna wizyta za dwa tygodnie i jak nie przyjdzie to wtedy czytsosc pochwy i globulki.
-
Buko, nie ma sprawy. Ten Gynazol najlepiej przed snem aplikować, żeby nie wypłynął. Później chyba przez 2 dni stopniowo wypływał, bo tego kremu jest tam dość sporo w aplikatorze.
Buko lubi tę wiadomość
-
Mamusie ja uciekam spać! Kurczak rozwala mój system zawsze byłam sową a teraz chodzę spać z kurami! Prawdziwy Kurczaczek
Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczor Dziewczyny !!! Nie wiem czy wszystko spamiętalam ale podsumowując
Summer Niunia jest cudowna, piękne zdjęcie, naprawdę się udalo dokladnie ją uchwycic.
Lena - figura jak marzenie, jeszcze Ibishka nie urodzila a już ma godne zastępstwo
Ewela te pomiary raczej nie są do końca wiarygodne a poza tym lepiej zeby dziecko było szczupłe niż żeby było pulpetem. Nadrobi wagę po drugiej stronie brzucha
Phnappy, Cierpliwaaa gratuluje wizyt.
Ja jutro mam połówkowe, widzę że dość wcześnie bo to bedzie dokladnie 19tyg 4dni ale mi gin sugerowal żeby było jak najbliżej 20tc (?) Mam nadzieje że Leo jest wystarczajaco dojrzały i duży, żeby wszystko dało się sprawdzić, najwyżej lekarz przesunie nam badanie, ale tydzien temu byłam na zwykłej wizycie i gin nie kazał zmieniać terminu połówkowych. Na ostatniej wizycie mialam też mierzoną szyjkę 4 cm i wyniki cytologii, pierwsza klasa, więc ogolnie jest dobrze. Ale mimo wszystko stresik przed jutrem jest. Proszę o kciukiCccierpliwa, KateHawke, JustynaG, Lena21, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
olik321 wrote:Dziewczyny mam wyniki krzywej;
Na czczo 74 norma 70-99
Po godzinie po 75g glukozy 69
Po 2h 78
Te wyniki są ok? Jakieś bardzo niskie..
Olik, masz niskie te wyniki ale chyba nie jest tak źle.
Hipoglikemia jest wtedy gdy cukier spada poniżej 55 mg/dl.
http://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=2370
A u Ciebie te wyniki są wyższe. Jeśli jesteś w grupie ryzyka (np. cukrzyca w rodzinie) to po prostu dobrze jest kontrolować co jakiś czas cukier.olik321 lubi tę wiadomość
-
Lena o ja cie! ale figura!
Lena21 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Rucola kciuki za połówkowe !
Bajka przepraszam w takim razie to moje dziury w mózgu Chodziło o zdjęcie Malki
Zawstydziłyście mnie bardzo Wam dziękuje za tyle miłych słów, ale to chyba tylko dobre ujęcie, bo ja chodzę jakbym była czołgiem zawsze byłam drobna, może to to, bo od początku ciąży praktycznie zero aktywności fizycznej z powodu mojego samopoczucia, omdleń, twardnien itd.
Dziękuje jeszcze raz, aż mi lepiej jestescie kochaneRucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Chwilę mnie tu nie ma i tyle zaległości ze mój mózg budyniowy nie ogarnia ;O
Cierpliwa gratuluję córeczki więc możesz już szaleć w różu ♡
Rucola kciuki za wizytę !!
Ewelina pomiary nie sa adekwatne serio....
Lena a ty nie przypadkiem p. Lewamdowaska ???? Bo ja mam większy brzuch niż ty w 28 tcCccierpliwa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
olik321 wrote:Dziewczyny mam wyniki krzywej;
Na czczo 74 norma 70-99
Po godzinie po 75g glukozy 69
Po 2h 78
Te wyniki są ok? Jakieś bardzo niskie..
112 cs o syna, 15 lat walki !!