Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ibishka to super, że jest po Twojej myśli
Ewela zawsze lepiej sprawdzić, Twoje nerwy do niczego się nie przydadzą
Summer cieszę się że dobre wieści ! To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że zawsze warto skonsultować z kimś jeszcze
Lameczko moje początki ciąży były fatalne pod względem samopoczucia, mimo wielkich planów i ogromnych chęci w ogóle nie miałam mocy, później było dużo lepiej a teraz niemoc wraca taki urok, trzeba wykorzystywać każda chwile lepszegogo samopoczucia i odpoczywać koedy tego potrzebujemy - pomyśl o tym w ten sposób: moje zmęczenie świadczy tylko o tum, że oddaje mojemu dziecku wszystko co najlepsze
Ja właśnie zjadłam obiad od mamy, poprawiłam lodami i zaczynam odpływać marzy mi się drzemka, choć dziś spałam do 9 -
Ibishka cieszę się, że jest po Twojej myśli. Czekamy do terminu
Summer mała jest przecudna
Cierpliwa, super, że wszystko dobrze!
Ewela, dobrze że pojechałaś do lekarza. Z zatruciami nigdy nic nie wiadomo... Trzymam kciuki żeby było ok.
Lamka, nie martw się, za niedługo przejdzie i będziesz miała tyle energii, że nie będziesz wiedziała co z nią zrobićibishka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Lamka moje początki ciąży wyglądały tak samo do tego emek musial mi czasami przynosić miske bo 7 raz rzędu nie miałam siły iść.
To podobno oznaka ze maluch rośnie silny, u mnie narazie się sprawdza.
Teraz mamy przeprowadzke i dzis z brzuchem i kartonami nie zamieściłam sie w drzwiach. Nie wiem jak to mozliwe ale zaklinowalam się. Więc taka pomocna jestem haha
Ale głowa do góry jak tylko dasz radę wyciagam Cie na kawe i spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 14:56
malka, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny:*
AnnaStesia:* mam nadzieje ze jutro ladniej zapozuje jak dzis bo z dzis mamy srednio wyrazne fotki bo jak juz udawalo sie zlapac ladnie twarz to sie przekrecala albo wciskala w lozysko...
Summer:* ciesze sie ze u ciebie tez wszystko dobrze!
Yose:* imie juz przeszlo 3 lata wybrane oczekiwalo na cale szczeacie sie doczekalo posiadaczkisummer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moje groszeczki na miejscu jeden 6t4d drugi 7t1d.
W poniedziałek bylo 6t1d i 6t3d. Ale zwalam to na błąd pomiaru
Wszystko ok... W poniedziałek idę na kolejny podgląd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 16:16
KateHawke, Lusesita, summer86, Bajkaaa, Yoselyn82, Buko, Kaczorka, Anna Stesia, Bocianiątko, lamka, Flowwer, Jeżowa, Rucola, Lena21, Lunaris, agulineczka, JuicyB, malka, Emiilka, Maja84, Barbarka1984, blue00, E_w_c_i_a, Amy333 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Lamcia ja na początku czułam się jak przeżuta i wypluta. Za parę tygodni to zniknie
Cierpliwa super że wszystko dobrze!
Phnappy bardzo cieszą moje oczy twoje bliźniaki
Summer mała do zacałowania i schrupania
A ja dzisiaj poszłam na shopping do nowej Galerii. W końcu II trymestr to najlepsze samopoczucie... pochodziłam 1,5 godzinki i powiem Wam że poczułam się tak wyczerpana, że po przyjściu do domu poszłam spać a w sklepach było mi słabo, musiałam siadać co jakiś czas na pufach. No i gdzie ta słynna energia ja się pytam!summer86, Anna Stesia, Jeżowa, Maja84 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Kochane mogę sobie trochę pojojczyć? Czuję się taka bezużyteczna, całe dnie boli mnie głowa, ledwo jem, nie mam siły nawet chatę ogarnąć. Nie mam siły nawet z mężem gdziekolwiek pójść na spacer czy coś. Czuję się jak wyżuta i wypluta, bez mocy i że nie ma ze mnie żadnego pożytku.
Lamka, niestety 1 trymestr często powoduje takie samopoczucie.
Ale jak to bezużyteczna? Przecież masz w brzuszku małego kropka który Cię potrzebuje
Bywał dni, że nie miałam siły jeść. Zupę warzywną jadłam na śniadanie, obiad i kolację. To mi jakoś wchodziło. -
Phnappy wrote:Moje groszeczki na miejscu jeden 6t4d drugi 7t1d.
W poniedziałek bylo 6t1d i 6t3d. Ale zwalam to na błąd pomiaru
Wszystko ok... W poniedziałek idę na kolejny podgląd.
mega gratulacje, rosnijcie zdrowoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny, proszę o radę.
Rozważam szkołę rodzenia w której zajęcia trwają 10 tygodni. Można na nią się zapisywać już od 20 tygodnia ciąży.
Pierwsza grupa zaczyna się w moim 20t6d czyli potrwa do 2 lipca.
Druga grupa zaczyna się 25t6d czyli potrwa do 35t6d (6 sierpnia).
Wydaje mi się, że sensowniej będzie zacząć z tą pierwszą grupą bo w przypadku drugiej to ciąża już będzie bardzo bardzo zaawansowana. I wtedy z jednej strony miałabym na bieżąco kontakt z położną ale z drugiej strony mogą mnie jakieś zajęcia ominąć.
a co Wy myślicie? -
Hej, ja właśnie wróciłam do domu.
Na usg wszystko dobrze, mała akurat spała i dała się obejrzeć. Niestety jest na chudziutka jak na wiek ciąży i mamy to kontrolować. Szyjka 4,6cm (lekarz stwierdził ze zbyt długa-prawdopodobnie będę miała CC), zamknięta. Jeśli chodzi o biegunkę powiedział żeby odstawić dietę bogatą w żelazo (przegiela z burakami, szpinakiem i pietruszką). A skurcze mogą się już czasem zdarzać. Czas się przyzwyczaić. Dziękuję za kciuki ❤admiralka, Yoselyn82, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, Lunaris, Phnappy, JuicyB, malka, Maja84, Lusesita, Barbarka1984, blue00, pilik lubią tę wiadomość
-
Phnappy, co za cudne wieści! Mamy kolejne bliźnięta na wątku Niech sobie słodko rosną, a Tobie życze zdrówka!
Justyna, Kaczorka ma rację. Ja chodziłam do szkoły rodzenia od 28 tc do 30 tc, ale była też dziewczyna z terminem za 2 tygodnie no i na ostatnie zajęcia nie przyszła. Jakby mi ktoś teraz kazał iść i siedzieć tyle godzin to chyba bym skisła. -
nick nieaktualnyDzięki Kochane za wszystkie słowa pocieszenia. Bardzo mi pomogłyście. Dostałam też słowa wsparcia od szefowej, co mnie bardzo ucieszyło.
Phnappy co Ty tak często masz te podglądy? Fajnie, że maluszki zdrowo rosną.
Ewela jak tam?
Ccierpliwa imię piękne
Justyna też bym poszła wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 18:02
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:
A ja dzisiaj poszłam na shopping do nowej Galerii. W końcu II trymestr to najlepsze samopoczucie... pochodziłam 1,5 godzinki i powiem Wam że poczułam się tak wyczerpana, że po przyjściu do domu poszłam spać a w sklepach było mi słabo, musiałam siadać co jakiś czas na pufach. No i gdzie ta słynna energia ja się pytam!
Kate, z tą energią to ściema Wprawdzie ja drugi trymestr zniosłam najlepiej w porównaniu do pierwszego czy trzeciego, ale wulkanem energii nie byłam - po prostu zamiast 2 popołudniowych drzemek miałam jednąKateHawke lubi tę wiadomość