Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
91Ewela09 wrote:Dziewczyny pomóżcie,bo nie wiem czy nie powinnam jechać do szpitala albo lekarza
Od wczoraj od wieczora mam biegunkę (w nocy tez wstawalam) a teraz doszły skurcze brzucha (na razie dwa i delikatne).
Dzisiaj byłam tylko trzy razy w toalecie, nie wiem czy poczekać (bo może się skończy) czy już jechać do lekarza?
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Ewelka ale masz skurcze jelit czy macicy?
-
No właśnie chyba macicy
Dzwoniłam do położnej i kazała mi wziąć jedną tabletkę loperamid i pić samą wodę, jeśli w ciągu dwóch godzin się nie uspokoi jechać do lekarza prowadzącego ciążę.
Najgorsze jest to ze ja nic takiego ostatnio nie jadłam czym mogłabym się zatruć ;(
A tak świetnie się do tej pory czułam... -
Spokojnie- weź leki, połóż się, popijaj wodę a jak nic się nie zmieni to leć do lekarza. MOże tylko straszy.
-
Lunaris wrote:Cierpliwa gratki
To chyba moge sie dopisac do listy juz z wieksza pewnoscia
TP 18.08 corka MiaLunaris, lamka, Flowwer, pilik lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
DAj znać koniecznie! Kciuki Ewelcia!
-
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Ojej super że się odezwałaś Dzięki wielkie :* spróbuję się dodzwonić tam i dowiedzieć, rozumiem, że na początku muszę się wbić na 1. wizytę - czy trzeba iść o 7 rano i stać po numerek? (sorry za głupie pytanie, ale serio nie do końca wiem jak to teraz działa )
Co do porodów to ja oczywiście obejrzałam wczoraj na YT poród od pierwszych skurczy SN bliźniaków
Nie, nie, na pewno nie musisz stać po numerek od rana, bo wizyty są planowe, więc musisz się dodzwonić, z tego co pamiętam, to żeby się zapisać trzeba mieć już usg z potwierdzeniem ciąży. Chociaż u mnie było troszkę inaczej, bo ja poszłam na IP z plamieniem w 6 tc, bo się bardzo przestraszyłam i dr, która mnie przyjęła kazała mi się zapisać do niej na wizytę za 2 tygodnie, więc już tak zostałam tamPhnappy lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Kciuki za wizytujace dzis!!!
My dzis mielismy usg w tym centrum u specjalisty od usg i wyszlo wszystko bardzo dobrze... przeplywy organy kosci wszystko ok wymiary idealnie odpowiadajace... no i wedlug nich bez watpliwosci coreczka pozostaje coreczka...
Jutro polowkowe u mojego gina
To jutro czekamy na foteczkę niuni Cieszę się, że wszystko w porządku! -
Ja już po ktg. Zapis prawidłowy. Czynność skurcz owa w granicach 30 więc generalnie cisza mimo że całe badanie silny ból brzucha i pachwin. Ból pewnie od naporu małej na kanał. Za tydzień wizyta. Także nie rodzimy póki co mam nadzieję
Lunaris, KateHawke, lamka, Lena21, Yoselyn82, malka, Bajkaaa, Kaczorka, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
Ewela, kciuki za wizytę! Daj znać po.
Miałam podobną akcję w wielkanocny poniedziałek, a naprawdę nie jadłam nic ciężkiego ani co mogłoby zaszkodzić, ale u mnie przeszło po 3-4 godzinach.
My już po wizycie, szyjka zdaniem lekarza długa i zamknięta, tu na pomiarze wyszło ponad 38 mm, więc już sama nie wiem o co chodzi. Ale cieszę się bardzo, że wyszło lepiej niż na wizycie u mojego lekarza i przestaje Wam tu marudzić w tym temacie.
Lekarz posprawdzał też przepływy, też wszystko ok. Mała zapowiada się na średnie dziecko, bo idzie idealnie 50 centylem.
Wagowo szału nie ma w porownaniu do piątku, ale tak jak pisałam, moim zdaniem nie ma sensu porównywanie pomiarów z różnych aparatów USG. Mam teorię taką, że często brzuszek może różnie wychodzić, a on mocno wpływa na wagę.
Z ułożenia w poprzek przekręciła się na główką w górę i pupą w dół, dlatego od 2-3 dni słabiej ją czuję.
A tu foto dla ciotek, bo w końcu mała twarz pokazała:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f10b9e6eb5f4.jpg
Anna Stesia, Lunaris, Kaczorka, ibishka, Jeżowa, KateHawke, Lusesita, Phnappy, lamka, olik321, JuicyB, Lena21, Yoselyn82, Karma88, Siwulec, malka, Bajkaaa, JustynaG, Sarna84, 91Ewela09, emi2016, Emiilka, Rucola, Karolina90, Barbarka1984, blue00, pilik, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Summer prześliczny pysio super że wszystko jest dobrze, tak trzymajcie przez kolejne 10 tygodni!
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny
Anna Stesia, lekarz mi tłumaczył że moja jest mocno zagięta i biegnie dalej niż uchwycony pomiar na zdjęciu USG, bo pokazywałam mu zdjęcie z piątku. Takie same rozbieżności wychodziły w okolicach 23 tyg., gdy u mojego wychodziło 33 mm a u tego lekarza 43-44 mm.
Ibishka, cieszę się, że wynik ktg jest taki jaki chciałaś Gabrysi dobrze w brzuszku i pewnie chce jeszcze tam troszkę posiedzieć.Anna Stesia, ibishka lubią tę wiadomość