X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady i miłe przyjęcie :* rozgoszczę się troszkę u Was ;) przyznam, że wątek czytam na bieżąco - i większość z Was oczywiście kojarzę z forum :*

Czyli widzę, że większość jak chodzi i tu i tu to po prostu lekarze nie wiedzą o sobie ;) chyba tak zrobię...

Juicy Mam w pakiecie prowadzenie ciąży, więc ok. Co do Zofii, niestety ten szpital już zawsze będzie mi się kojarzył z 3 najgorszymi dniami w życiu, które tam spędziłam rok temu :(

Dzisiaj idę na podgląd - pierwszy właśnie w Medicover.
    W poniedziałek byłam u znajomej ginekolog (tzn. znajomej rodziców ;)) - ona mi robiła monitoring, i u niej zawsze mogę zrobić usg - kiedy chcę w zasadzie. Ale mam kilka zastrzeżeń do jej podejścia, więc na pewno nie chcę u niej prowadzić ciąży.

O 15 mam usg - trzymajcie kciuki ;) jestem dobrej myśli, ale jednak wizja niebijącego serduszka mnie paraliżuje i jeszcze będzie przez kilka tygodni :(

Poprzednio miałam tylko jedno usg, na którym stwierdzono akcję serca i czekałam do prenatalnych :( teraz chcę często podglądać... raz na tydzień/półtora do prenatalnych.

lamka, Anna Stesia, Lusesita, JuicyB, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja póki co założyłam kartę ciąży na NFZ, fajnie że doktor wypisal mi skierowanie na usg genetyczne od razu pomimo braku jednoznacznych wskazań. A jak będzie ciąża później przebiegać... Tego nikt nie wie. A może polecacie dobrego ginekologa położnika w Krakowie?

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Phnappy, nasza koleżanko w trójpaku :) ja odnośnie dwóch lekarzy nie mam doświadczenia, ale dziewczyny już chyba wyczerpały temat i wszystko wyjaśniły :)

Odnośnie paraliżującego strachu przed wizytami to znam go aż za dobrze i mam bardzo na świeżo w pamięci sprzed kilku tygodni... po prostu jakoś trzeba wytrzymywać do kolejnych wizyt, innej rady nie ma, bo czasu się nie przeskoczy :/ wierzę, że oba serduszka będą ślicznie biły i to Cię choć odrobinę uspokoi, a na pewno częstsze USG też działają uspokajająca, u mnie się to zdecydowanie sprawdziło, bo najgorsza jest niewiedza. Trzymam kciuki za wizytę <3

i za wizytę summer też! (czy coś pomyliłam? sorki jak coś, zapominam ostatnio dużo :/ )

ach no i Olik gratuluję pokonania glukozy :D mi na samą myśl o tym badaniu przekręca się w żołądku, ale mam jeszcze kilka tygodni do tego. A po jakim czasie są wyniki?

I mam jeszcze jedno pytania z kategorii bardzo głupich, więc się nie śmiejcie :D odnośnie długiego trzymania rąk w górze, bo piszecie, że się nie powinno myć okien, wieszać firanek etc, a czy to obowiązuje także czas snu? Bo ja bardzo często zasypiam z rękami ponad głową i teraz sama nie wiem czy mam się oduczać czy to nie ma znaczenia? A wolę zapytać :D

summer86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, jak się cieszę, że Cię tu widzę! Rośnijcie zdrowo! Ja też prowadzę ciążę na NFZ i prywatnie - niebo a ziemia. Gdyby nie wizyty prywatne, nie wiedziałabym nic i chodziłabym z nieleczoną infekcją.

Jeżowa, mnie tłumaczyła fizjoterapeutka, że spać można z rękami w górze, i nawet w wersji pionowej też można podnosić ręce, byleby właśnie nie na długo.

Malwas, a lekarz interesuje Cię prywatny czy na NFZ?

Phnappy, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :-)

kaczorka dziekuje za dopisanie mnie do 1 strony :-)

Kaczorka, lamka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na ktg - mocne kciuki za bloga ciszę! :)

'fajnie' bo cmi brzuch i pachwiny więc jak wyjdzie ok to będę wiedzieć że te bóle to nie związane ze skurczami :-)

Lena21, Lunaris, Jeżowa, lamka, KateHawke, Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja YT wczoraj ogladałam jak kobieta opowiada i swoim porodzie od 1 skorczu do wyjścia maleństwa 45 min. Urodziła w samochodzie na parkingu szpitalnym. Szczerze takmi to idzie zazdroscić choć ja mam 1h drogi do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:36

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 15 min na piechotę to może zdążę na leżankę :P

KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiska oby coś wyszło.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!

Maja kiedy wizyta ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Phnappy, jak się cieszę, że Cię tu widzę! Rośnijcie zdrowo! Ja też prowadzę ciążę na NFZ i prywatnie - niebo a ziemia. Gdyby nie wizyty prywatne, nie wiedziałabym nic i chodziłabym z nieleczoną infekcją.

Jeżowa, mnie tłumaczyła fizjoterapeutka, że spać można z rękami w górze, i nawet w wersji pionowej też można podnosić ręce, byleby właśnie nie na długo.

Malwas, a lekarz interesuje Cię prywatny czy na NFZ?
    Ja myślałam, że z tym podnoszeniem rąk, to jest zabobon :). W pracy często sięgam ręką do góry.

Na NFZ mam całkiem spoko lekarza, ktory mnie zna, ale ze tak powiem specjalista dobry, choć c racji wieku ma swoje przyzwyczajenia i przekonania :). Także myślałam jeszcze o kimś prywatnie. Wcześniej chodziłam do rajtak-ciosek, bardzo dobra pani doktor, ale ma długie terminy i jest utrudniony kontakt.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja YT wczoraj ogladałam jak kobieta opowiada i swoim porodzie od 1 skorczu do wyjścia maleństwa 45 min. Urodziła w samochodzie na parkingu szpitalnym. Szczerze takmi to idzie zazdroscić choć ja mam 1h drogi do szpitala.
    Też kiedyś oglądałam dokument, jak kobieta w trakcie jazdy autem zdarzyła urodzić :), ale to była wielorodka.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długie trzymanie rąk w górze ma niekorzystny wpływ na wiązadła macicy. Ale oczywiście kiedy po coś sięgamy i zaraz ręce opuszczamy itp. to raczej nic się nie stanie.

A z jakiego rejony Krakowa jesteś? Czy może nie ma to dla Ciebie znaczenia i możesz jeżdzić do lekarza na drugi koniec miasta? Bo kilku mogłabym Ci polecić (jeśli chcesz to na priv, bo tutaj nie chcę zaśmiecać wątku)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia dzięki za odpowiedź, będę spać spokojnie :D

Malwas ja też myślałam, że to nieprawda, dopóki któraś z dziewczyn tutaj nie pisała, że lekarka jej wytłumaczyła, dlaczego przez długi czas się nie powinno mieć rąk w górze (coś, że ciśnienie się podnosi? zabijcie, nie pamiętam - EDIT: dobrze, że są mądrzejsze ode mnie haha). Ale takie krótkotrwałe sięganie to wiadomo, że można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:52

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czyli nie mogę dzisiaj umyć okien? Co za strata :-D

Ibishka powodzenia na badaniu <3 Summer też wizytuje (mój budyniomózg nie ogarnia)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja prowadzę ciążę na Starynkiewicza :) jeszcze przed pójściem tam byłam pewna, że będę prowadzić równolegle prywatnie, ale póki co jestem tylko tam i wydaje mi się, że przy tym zostanę. Wizyty mam obecnie co 3 tygodnie (dzisiaj byłam i kolejna za 2 tyg., pewnie ze względu na majówkę), na każdej wizycie dr robi usg, takie szybkie żeby podejrzeć serduszko, ale jednak jest :) prenatalne też tam miałam. Jedyny minus, który jest ogromny niestety, to czas spędzony w kolejce :( przed usg prenatalnym miałam 1,5 godziny opóźnienia, bo akurat przywieźli pacjentkę, która pewnie z gabinetu usg pojechała prosto na cesarkę, ale takie uroki szpitala klinicznego.

Phnappy lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace dzis!!!

My dzis mielismy usg w tym centrum u specjalisty od usg i wyszlo wszystko bardzo dobrze... przeplywy organy kosci wszystko ok wymiary idealnie odpowiadajace... no i wedlug nich bez watpliwosci coreczka pozostaje coreczka...

Jutro polowkowe u mojego gina

Emiilka, lamka, Lunaris, Anna Stesia, Jeżowa, summer86, Lusesita, KateHawke, Lena21, Yoselyn82, malka, Bajkaaa, JustynaG, Flowwer, blue00, pilik lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Długie trzymanie rąk w górze ma niekorzystny wpływ na wiązadła macicy. Ale oczywiście kiedy po coś sięgamy i zaraz ręce opuszczamy itp. to raczej nic się nie stanie.

A z jakiego rejony Krakowa jesteś? Czy może nie ma to dla Ciebie znaczenia i możesz jeżdzić do lekarza na drugi koniec miasta? Bo kilku mogłabym Ci polecić (jeśli chcesz to na priv, bo tutaj nie chcę zaśmiecać wątku)
    Dzięki, wysłałam zaproszenie :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Phnappy, ja prowadzę ciążę na Starynkiewicza :) jeszcze przed pójściem tam byłam pewna, że będę prowadzić równolegle prywatnie, ale póki co jestem tylko tam i wydaje mi się, że przy tym zostanę. Wizyty mam obecnie co 3 tygodnie (dzisiaj byłam i kolejna za 2 tyg., pewnie ze względu na majówkę), na każdej wizycie dr robi usg, takie szybkie żeby podejrzeć serduszko, ale jednak jest :) prenatalne też tam miałam. Jedyny minus, który jest ogromny niestety, to czas spędzony w kolejce :( przed usg prenatalnym miałam 1,5 godziny opóźnienia, bo akurat przywieźli pacjentkę, która pewnie z gabinetu usg pojechała prosto na cesarkę, ale takie uroki szpitala klinicznego.

Ojej super że się odezwałaś :) :) Dzięki wielkie :* spróbuję się dodzwonić tam i dowiedzieć, rozumiem, że na początku muszę się wbić na 1. wizytę - czy trzeba iść o 7 rano i stać po numerek? (sorry za głupie pytanie, ale serio nie do końca wiem jak to teraz działa :D)

Co do porodów to ja oczywiście obejrzałam wczoraj na YT poród od pierwszych skurczy SN bliźniaków :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa :) gratki <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie,bo nie wiem czy nie powinnam jechać do szpitala albo lekarza :(
    Od wczoraj od wieczora mam biegunkę (w nocy tez wstawalam) a teraz doszły skurcze brzucha (na razie dwa i delikatne).
    Dzisiaj byłam tylko trzy razy w toalecie, nie wiem czy poczekać (bo może się skończy) czy już jechać do lekarza?

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ