X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie, nie dałam rady nadrobić wszystkiego jak zwykle ale wyrywkowo udało mi się podpatrzeć co tam u Was.

Flo super mebelki <3

Jadranka gratuluję pięknej córci <3

Agulineczka gratuluję serduszka :)

Inna <3 Michaś przeuroczy! A jaki już duży :D <3 Czas leci jak szalony!

Yoselyn z całego serca trzymam kciuki żeby ten telefon zadzwonił jak najszybciej <3

Super ta lista, dobry pomysł Bajka! :) To może i ja się wcisnę na nią, Kaczorka kochana wpisz u mnie tp na 07.08.18 synek Wojtuś :)

Flowwer, Rucola, Bajkaaa, agulineczka, Lena21, Barbarka1984, KateHawke lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny 20 Was nadrabiam i jeszcze nie skończyłam, utknęłam na dzisiejszym poranku ale musiałam już wstawić post bo bym zapomniała co chcę napisać ;) Tętni życiem ten wątek :D

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja jak Nika tutaj zawita na stałe to research z ostatniego tygodnia opisze.

Maja84, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają ja w miarę na bieżąco czytam a czasem tylko kilka godzin mi umknie i potem próbuje nadrabiać i też zawsze w trakcie mam masę rzeczy do każdej żeby odpisać a potem zapominam :)

Ale teraz to chyba taka skleroza jest w normie. Wczoraj np wstając wieczorem z łóżka zamknęłam okno. Poszłam po herbatę do kuchni wróciłam i pytam męża czemu okno zamknął czy mu zimno :-D patrzył na mnie jak na wariatke.
    Ja dziś bezsenność, obudziłam się o wpol do szóstej do sikania i już nie zasnęłam. A myślałam że po ostatnich przejściach budzik mnie nie dobudzi.

Dziś smaki na pierogi ruskie! A co trzeba sobie dogadzac więc robimy z siostrą masowa produkcję a o 11 ktg - proszę o kciuki :-) po południu SR.

No i pochwała dla Gabi że jednak wytrzymała i wykonała kolejna część z planu który jej narzucilam - 2/6 celów przed porodem wytrzymała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 06:10

Rucola, lamka, summer86, malka, JustynaG, Emiilka, Jeżowa, Maja84, KateHawke lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka myślę, ze będzie 6/6 :)

ibishka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wypiciu glukozy. Nie jest najgorzej. Mały tylkk glupawki dostał. Az brzuch się caly rusza

malka, Lunaris, summer86, Emiilka, Flowwer, lamka, JustynaG, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, super że nie miałaś problemów z wypiciem. Teraz kciuki, żeby czekanie było jak najlżejsze :)

Teraz dopiero nadrobiłam wczorajszy wieczór, bo padłam wczoraj spać o 21:30.

Bajkaaa, w zasadzie to dwie dobre wiadomości, dobrze, że lekarz nie widzi dużego zagrożenia i jeszcze lepiej, że nie bagatelizuje sytuacji i dla Twojego spokoju założy ten pessar. Szczerze, też wolałabym go mieć niż ciągle zamartwiać się czy szyjka się dalej nie skraca.

Ibishka, Gabrysia już w brzuszku mamy się słucha <3 też uważam jak Rucola, że będzie 6/6.
    A co do żartów męża,mój się śmieje, że ściemniam z tą ciąża a po prostu przeszłam na dietę fastfoodowo-lodową, bo mój brzuch nadal nie wygląda jak ciążowy ;)

A co u mnie - wczoraj byłam 1 raz na szkole rodzenia, były aż 3 ciężarne :) akurat grupa się skonczyła i dopiero rusza nowa, więc stopniowo ma się zwiększać, ale całkiem fajnie było w takim małym gronie. Niestety nie jest to przyszpitalna szkoła, do której chciałam chodzić, ale z tą szyjką jeżdżenie 2 razy w tygodniu po 20 kilka km nie miałoby sensu.
    O 11 mam wizytę u lekarza, z którym chciałam się skonsultować w sprawie szyjki. Dzwonili rano, że akurat zwolniło się miejsce.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Summer dobrzw ze piszesz. Sama muszę zadzwonić do szkoły rodzenia

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Olik spokojnego glukozowania :)
    Kciuki Ibishka już zaciśnięte ;)

Summer ja też się zastanawiam- mam w pracy benefit i tam podobno jest jakaś szkoła tyle że musiałabym chodzić sama bo na tygodniu Ciastka nie ma i nie wiem czy iść. Co prawda już rodziłam dziecko ale wychodzę z założenia że można się czegoś ciekawego dowiedzieć na takich zajęciach.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, mi się wczoraj podobało, było to takie ogólne wprowadzenie i pierwsza lekcja prawidłowego oddychania. Niestety w innych ćwiczeniach nie mogę brać udziału, ale przynajmniej oddychanie poćwiczę. Nie wiedziałam, że ono jest ważne nie tylko ze względu na zmniejszanie naszego bólu, ale również dla prawidłowego dotlenienia malucha w trakcie akcji porodowej. Niby logiczne, ale nie myślałam o tym w ten sposób a tak będzie większa mobilizacja, żeby próbować oddychać poprawnie :)
    Położna mówiła tez dużo o procedurach szpitalnych i przebiegu całego porodu.

No i też potwierdziła teorię ze stosowaniem wiesiołka, jednak jej zdaniem nie wcześniej niż od 36-37 tygodnia. Nie myślałam, że Oeparol można sobie aplikować dopochwowo :P

Wiele rzeczy jest takich, o których już gdzieś czytałam, ale jednak wydaje mi się, że takie spotkania pozwalają to jakoś usystematyzować i poukładać w głowie.

EDIT: u nas zajęcia są w zasadzie głównie dla ciężarnych, na 2-3 spotkania mamy tylko przyjść z partnerami, gdzie będzie mowa o masażu pleców i opiece nad noworodkiem (przewijanie, kąpiel, pępek itd.).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:59

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....ja też myślałam że ten wiesiołek to doustnie- przy pierwszej ciąży tak brałam :P

Jeszcze trochę czasu to pomyślę, może wezmę jakąś koleżankę dla towarzystwa :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3
    przepraszam, że Wam się wbijam - ale na fioletowej jest dziwnie :/ i nie bardzo mam ochotę tam się odzywać :( a dziewczynom na testowym nie chcę pisać, żeby im się przykro nie robiło... a ja trochę się boję przechodzić na ex-testerki, bo nie chcę zapeszać i jeszcze niestety bardzo wczesna ciąża...

... ale może mogłybyście mi podpowiedzieć w jednej kwestii :)

Chciałabym prowadzić ciąże w Medicover, bo mam tam zaufanego lekarza. Wiem też, że ciąża bliźniacza wymaga trochę specjalnego traktowania (chociaż u mnie na 99% dwujajowa, więc najbezpieczniejsza) - znajoma lekarka poleciła mi poradnie ciąż wielopłodowych na starynkiewicza (Warszawa). Żebym tam się zgłosiła do 10 tyg.
    I teraz moje pytanie: czy prowadzicie ciąże w dwóch miejscach - prywatnie + nfz? Jak to wygląda w praktyce? Chcę mieć kartę w Medicover, tam robić badania itp. Ale na starynkiewicza bym się chętnie "przytuliła" w kontekście ewentualnego porodu i bardziej specjalistycznej opieki... Domyślam się, że muszę wybrać jednego prowadzącego i jego się trzymać. Ale jak to wygląda w praktyce?

Z góry dziękuję :*

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, witaj i zostań z nami :)

W kwestii pakietu+NFZ niestety nie pomogę, bo mam kiepski pakiet medyczny z pracy i ciążę prowadzę tylko u lekarza prywatnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy - ja chodziłam i na NFZ i prywatnie i miałam 2 karty ciąży ;) nie chciałam by lekarz na NFZ wiedział, że dodatkowo jeszcze gdzieś chodzę.
    Pod koniec, jak już było mi ciężko a ciąża wydawała się bezpieczna to zostałam już tylko na NFZ.

Olik - powodzenia w czekaniu na pobrania :) dobrze, że glukoza gładko poszła! :)

Summer - daj później znać jak tam szyjka. Ale myślę, że będzie dobrze. Masz podobne długości do tych, jakie miałam ja.

Mi się dziś znów śniło, że w ciąży byłam i czułam i widziałam ruchy dziecka. To już chyba 3 czy 4 taki sen!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hej Kochane <3
    przepraszam, że Wam się wbijam - ale na fioletowej jest dziwnie :/ i nie bardzo mam ochotę tam się odzywać :( a dziewczynom na testowym nie chcę pisać, żeby im się przykro nie robiło... a ja trochę się boję przechodzić na ex-testerki, bo nie chcę zapeszać i jeszcze niestety bardzo wczesna ciąża...

... ale może mogłybyście mi podpowiedzieć w jednej kwestii :)

Chciałabym prowadzić ciąże w Medicover, bo mam tam zaufanego lekarza. Wiem też, że ciąża bliźniacza wymaga trochę specjalnego traktowania (chociaż u mnie na 99% dwujajowa, więc najbezpieczniejsza) - znajoma lekarka poleciła mi poradnie ciąż wielopłodowych na starynkiewicza (Warszawa). Żebym tam się zgłosiła do 10 tyg.
    I teraz moje pytanie: czy prowadzicie ciąże w dwóch miejscach - prywatnie + nfz? Jak to wygląda w praktyce? Chcę mieć kartę w Medicover, tam robić badania itp. Ale na starynkiewicza bym się chętnie "przytuliła" w kontekście ewentualnego porodu i bardziej specjalistycznej opieki... Domyślam się, że muszę wybrać jednego prowadzącego i jego się trzymać. Ale jak to wygląda w praktyce?

Z góry dziękuję :*

Phnappy ja prowadzę ciąże tylko prywatnie, ale wiem że niektóre dziewcxyny mają dwóch lekarzy np. ze względu na darmowe badania z NFZ, z tego co zrozumiałam to po prostu jeden o drugim nie wie i chodzą na zmianę :) na NFZ tez jest dużo rzadziej usg robione podobno 3. x w ciąży tylko - nie wiem jak przy bliźniętach

• malka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy witaj :) zapraszamy do nas :)
    Ja niestety nie mam doświadczenia z Medicover, ale z tego co wiem to dziewczyny niektóre chodzą i na NFZ i prywatnie. Nie jest to żaden problem. Poprostu masz dwie karty ciąży ;) i częściej wizyty.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kciuki za wizytę!

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Phnappy. Gratulację bliźniaczej ciąży :)
    Co do medicover - spytaj się koniecznie czy Twój abonament obejmuje prowadzenie ciąży. Kiedy ostatnio kupowałam tam abonament wyraźnie zaznaczali, że prowadzenie ciąży wykupuje się osobno :(

Nie wiem niestety jak jest z prowadzeniem ciąży w dwóch miejscach, ale wiem że sporo dziewczyn tak robi :) Ja nie chodziłam do szpitala na żadne badania, no ale u mnie była ciąża pojedyncza, więc to inna bajka :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i bardzo polecam szkoły rodzenia Szpitala Św. Zofii, tutaj masz listę: http://edukacja.szpitalzelazna.pl/szkoly-rodzenia/szkoly-rodzenia-centrum-medycznego-zelazna

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja chodzę do medicover i prywatnie. Tak naprawdę tylko dla darmowych badań. Usg w medicover miałam narazie 2 razy robione a chodzę co 4 tyg od 6 tyg.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ