X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Hej, ja właśnie wróciłam do domu.
    Na usg wszystko dobrze, mała akurat spała i dała się obejrzeć. Niestety jest na chudziutka jak na wiek ciąży i mamy to kontrolować. Szyjka 4,6cm (lekarz stwierdził ze zbyt długa-prawdopodobnie będę miała CC), zamknięta. Jeśli chodzi o biegunkę powiedział żeby odstawić dietę bogatą w żelazo (przegiela z burakami, szpinakiem i pietruszką). A skurcze mogą się już czasem zdarzać. Czas się przyzwyczaić. Dziękuję za kciuki ❤
    Na tym etapie dluga szyjka o niczym nie mowi, nawet z 3cm moze skrócić się przed samym porodem. Ja w 25tc mialam 47mm to lekarz mowil tylko ze jest bardzo dobrze, a w 34tc byla juz 30mm,teraz już jej nie mierzy bo nie ma sensu. Takze spokojnie, nic jeszcze nie jest przesadzone

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, a jak tam Leon? Grzecznie czeka na swój termin, jak synek Staraczki?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela cieszę się że wszystko dobrze :) odstaw te żelazne posiłki i będzie dobrze ;) a córki są małe bo chcą być sexi-mini i jeszcze zobaczysz że na innym badaniu wyjdzie że jednak jest duża :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na polowkowych badaniach lekarz wspominał że dziecko jest za szczupłe a za dluge (36cm i 410). A co do szyjki to od początku ciąży mam ciągle długą, zaczynałam z 3,9 cm i ciągle się wyciąga. No ale mamy jeszcze trochę czasu,a skurcze to podobno normalna sprawa od połowy ciąży.
    Badał mnie inny lekarz,bo mój jest na urlopie i kazał przygotować się na wcześniejszy poród ok 35-37tc (łożysko na tylniej scianie a dziecko bardzo nisko ułożone). Ciagle mi o tym mówią :( to już trzeci gin.
    Mam nadzieję że sie wszystko zmieni i urodze w terminie.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja tez miałam ostatnio taką szyjkę - mierzyli mi z powodu twardniejącego brzucha (to był 25-26 tydzień) i lekarz nic nie mówił, że to może być wskazanie do cc, jestem zdziwiona. No najważniejsze, że z maleństwem ok :) a z tymi pomiarami wagi to podobno trochę loteria, bo jeśli ona jest długa to wymiar kości udowej pewnie będzie zaburzał przelicznik, który się standardowo stosuje, takie jest moje zdanie

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka najważniejsze że wszystko z dzieckiem i Tobą OK :)
    Przeszło Ci trochę?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nawiązaniu do wczorajszego zdjęcia Bajeczki, to jest mój brzucholek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c026de4f0eb3.jpg

Phnappy, KateHawke, lamka, Lunaris, malka, summer86, emi2016, Kaczorka, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, Emiilka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena chyba w nawiązaniu do innego zdjęcia bo moje zdjęcie było tylko młodej :)

Ewela cieszę się że jest dobrze a najważniejsze żeby było zdrowe dziecko a czy będzie chude a długie czy krótkie a grubiutkie to mniej ważne :)
    U mnie dziś pół dnia była mama, zrobiłam sobie hybrydy i nawet chrzesniak przyjechał i kupił lody :)
    Mimo wszystko fajny dzień to był :)

KateHawke, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer, kaczorka a no widzicie ;) ja się tam nie udzielałam, tylko namiętnie śledziłam losy dziewczyn i razem przeżywałam wszystko, później trafiłam na ovu i tutaj się odważyłam napisać :D

lamka mam dokładnie to samo... jak leżę jest ok. Nie mam już takich masakrycznych mdłości, ale za to częściej sam odruch wymiotny :/ jeszcze ani razu nie było rzygania ale parę razy nad kibelkiem już wisiałam :D Generalnie chętnie bym wyszła na dłuższy spacer, ale po krótkim z psem mam zadyszkę i robi mi się słabo :/ więc leż kochana i niech Cię Twój rozpieszcza!! masz pełne prawo źle się czuć :*
    Na razie wzięłam tydzień zwolnienia - głównie z szoku o bliźniakach :D a tak w przyszłym tygodniu chcę ruszyć dupkę do pracy i jak będę b. źle się czuła to mam opcję zdalnej pracy. A co do częstych podglądów - to jestem mega przewrażliwiona... i myślę, że do prenatalnych co tydzień będę chciała podglądać :/

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz jak jakaś gwiazda fitness w ciąży ;-) super <3

Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności :-D
    Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko ok :-)

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dziś dr zapytała czy się męczę szybko, bo stwierdziła, że ciężko oddycham :/ fakt, że biorę leki na astmę i to było przed poranna dawka leków, ale ja już w ogóle nie zwracam uwagi na to moje oddychanie, a jeszcze wczoraj się cieszyłam że się nie męczę chodząc po schodach.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Moniśka, a jak tam Leon? Grzecznie czeka na swój termin, jak synek Staraczki?
    Czeka i cos mi sie wydaje ze za bardzo mu sie nie spieszy. Jesli do terminu nic nie bedzie to pewnie po majowce szpital i cc. Jakos teraz jestem nastawiona na sn ale gdyby znowu mialoby byc cc to wolalabym na goraco niz czekac i sie stresować.
    No ale jeszcze troche czasu jest, przestalam sie oszczedzac ale poki co skutkuje to okropnymi zakwasami w pachwinach

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, najważniejsze, że z Tobą i małą wszystko ok. Może być po prostu drobnym dzieckiem, a lekarze będą kontrolować czy regularnie przybiera na wadze.
    A z szyjką chyba lekarz przesadza, wydaje mi się, że i takie długie pod wpływem skurczów w końcu się skracają.

Lena, zgadzam się z lamką, wyglądasz jak gwiazda fitness w ciąży ;)

JustynaG, tak jak dziewczyny piszą - jeśli zajęcia trwają 10 tygodni to lepiej rusz już teraz. Mnie do szkoły, do której miałam chodzić zniechęcił fakt dojazdów + to, że zajęcia trwają prawie do samego porodu, czyli 14-16 tygodni, 2 spotkania w tygodniu po 1 godzinie. Wydaje mi się, że na miesiąc przed porodem średnio by mi się chciało.
    W tej, którą wybrałam jest 12 spotkań, 2 razy w tygodniu, więc trwa tylko około 6 tygodni. Powinnam skończyć około 35 tyg. Jak nie będę miała siły to po prostu odpuszczę zajęcia.

Lena21 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz mega suuuper :) pieknie, a brzusio pieknie rosnie :)

Lamka ja co prawda czulam sie dobrze do 8tc, nic mi nie bylo, momentami tylko mialam problem zeby przelknac tabletki i bylam mega senna, glownie popoludniami :) wiec masz prawo byc nie do zycia, lez i pachnij a mezus niech ciebie obsluguje :P

ewela mam nadzieje ze maluszek nadrobi zaleglosci i bedzie wszystko dobrze :) a mowil lekarz od czego to moze byc? a moze po prostu bedzie chudzinka?

Lena21 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale figura!! Pięknie

Ewela ja tez dlugo podobno bylam za chuda i za długa w brzuchu mamy a ostatecznie wyszlam mając 3900g i 58cm. Mam nadzieje ze Twoja mała też dorobi się troche ciałka :)

Dziewczyny u mnie maly sie chyba obraca... nigdy takiego bólu nie czulam. Tylko lewy bok mnie boli ale tak ze siedzialam dzis w ikea na ziemii bo nie dalam rady isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:03

Lena21 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności :-D
    Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko ok :-)

Małe jednorożce <3 :* jak słodko ;)

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krzywej;
    Na czczo 74 norma 70-99
    Po godzinie po 75g glukozy 69
    Po 2h 78
    Te wyniki są ok? Jakieś bardzo niskie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:45

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dziewczyny mają rację. Jesteś królową fitness!
    Chcę tak wyglądać jak Ty! :)

Ewela, będzie dobrze. Malutka może nadrobić albo po prostu być taką drobinką. Ma jeszcze czas.

Lena21 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mi też się wydaje że coś nisko ale nie znam się kompletnie na tym

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Maja jednak zdecydowałaś się na Wojtusia :) świetny wybór!;) Mój Wojtuś to taki skarbeczek <3

Raczej tak :) ja zawsze chciałam Wojtusia, ale i eMek i osoby trzecie namąciły w głowie i pojawiły się wahania. Ale już M. się powoli oswaja, że ja mam decydujący głos :D

Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ