X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Hej, ja właśnie wróciłam do domu.
    Na usg wszystko dobrze, mała akurat spała i dała się obejrzeć. Niestety jest na chudziutka jak na wiek ciąży i mamy to kontrolować. Szyjka 4,6cm (lekarz stwierdził ze zbyt długa-prawdopodobnie będę miała CC), zamknięta. Jeśli chodzi o biegunkę powiedział żeby odstawić dietę bogatą w żelazo (przegiela z burakami, szpinakiem i pietruszką). A skurcze mogą się już czasem zdarzać. Czas się przyzwyczaić. Dziękuję za kciuki ❤
    Na tym etapie dluga szyjka o niczym nie mowi, nawet z 3cm moze skrócić się przed samym porodem. Ja w 25tc mialam 47mm to lekarz mowil tylko ze jest bardzo dobrze, a w 34tc byla juz 30mm,teraz już jej nie mierzy bo nie ma sensu. Takze spokojnie, nic jeszcze nie jest przesadzone

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, a jak tam Leon? Grzecznie czeka na swój termin, jak synek Staraczki?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela cieszę się że wszystko dobrze :) odstaw te żelazne posiłki i będzie dobrze ;) a córki są małe bo chcą być sexi-mini i jeszcze zobaczysz że na innym badaniu wyjdzie że jednak jest duża :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na polowkowych badaniach lekarz wspominał że dziecko jest za szczupłe a za dluge (36cm i 410). A co do szyjki to od początku ciąży mam ciągle długą, zaczynałam z 3,9 cm i ciągle się wyciąga. No ale mamy jeszcze trochę czasu,a skurcze to podobno normalna sprawa od połowy ciąży.
    Badał mnie inny lekarz,bo mój jest na urlopie i kazał przygotować się na wcześniejszy poród ok 35-37tc (łożysko na tylniej scianie a dziecko bardzo nisko ułożone). Ciagle mi o tym mówią :( to już trzeci gin.
    Mam nadzieję że sie wszystko zmieni i urodze w terminie.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja tez miałam ostatnio taką szyjkę - mierzyli mi z powodu twardniejącego brzucha (to był 25-26 tydzień) i lekarz nic nie mówił, że to może być wskazanie do cc, jestem zdziwiona. No najważniejsze, że z maleństwem ok :) a z tymi pomiarami wagi to podobno trochę loteria, bo jeśli ona jest długa to wymiar kości udowej pewnie będzie zaburzał przelicznik, który się standardowo stosuje, takie jest moje zdanie

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka najważniejsze że wszystko z dzieckiem i Tobą OK :)
    Przeszło Ci trochę?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nawiązaniu do wczorajszego zdjęcia Bajeczki, to jest mój brzucholek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c026de4f0eb3.jpg

Phnappy, KateHawke, lamka, Lunaris, malka, summer86, emi2016, Kaczorka, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, Emiilka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena chyba w nawiązaniu do innego zdjęcia bo moje zdjęcie było tylko młodej :)

Ewela cieszę się że jest dobrze a najważniejsze żeby było zdrowe dziecko a czy będzie chude a długie czy krótkie a grubiutkie to mniej ważne :)
    U mnie dziś pół dnia była mama, zrobiłam sobie hybrydy i nawet chrzesniak przyjechał i kupił lody :)
    Mimo wszystko fajny dzień to był :)

KateHawke, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer, kaczorka a no widzicie ;) ja się tam nie udzielałam, tylko namiętnie śledziłam losy dziewczyn i razem przeżywałam wszystko, później trafiłam na ovu i tutaj się odważyłam napisać :D

lamka mam dokładnie to samo... jak leżę jest ok. Nie mam już takich masakrycznych mdłości, ale za to częściej sam odruch wymiotny :/ jeszcze ani razu nie było rzygania ale parę razy nad kibelkiem już wisiałam :D Generalnie chętnie bym wyszła na dłuższy spacer, ale po krótkim z psem mam zadyszkę i robi mi się słabo :/ więc leż kochana i niech Cię Twój rozpieszcza!! masz pełne prawo źle się czuć :*
    Na razie wzięłam tydzień zwolnienia - głównie z szoku o bliźniakach :D a tak w przyszłym tygodniu chcę ruszyć dupkę do pracy i jak będę b. źle się czuła to mam opcję zdalnej pracy. A co do częstych podglądów - to jestem mega przewrażliwiona... i myślę, że do prenatalnych co tydzień będę chciała podglądać :/

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz jak jakaś gwiazda fitness w ciąży ;-) super <3

Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności :-D
    Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko ok :-)

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dziś dr zapytała czy się męczę szybko, bo stwierdziła, że ciężko oddycham :/ fakt, że biorę leki na astmę i to było przed poranna dawka leków, ale ja już w ogóle nie zwracam uwagi na to moje oddychanie, a jeszcze wczoraj się cieszyłam że się nie męczę chodząc po schodach.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Moniśka, a jak tam Leon? Grzecznie czeka na swój termin, jak synek Staraczki?
    Czeka i cos mi sie wydaje ze za bardzo mu sie nie spieszy. Jesli do terminu nic nie bedzie to pewnie po majowce szpital i cc. Jakos teraz jestem nastawiona na sn ale gdyby znowu mialoby byc cc to wolalabym na goraco niz czekac i sie stresować.
    No ale jeszcze troche czasu jest, przestalam sie oszczedzac ale poki co skutkuje to okropnymi zakwasami w pachwinach

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, najważniejsze, że z Tobą i małą wszystko ok. Może być po prostu drobnym dzieckiem, a lekarze będą kontrolować czy regularnie przybiera na wadze.
    A z szyjką chyba lekarz przesadza, wydaje mi się, że i takie długie pod wpływem skurczów w końcu się skracają.

Lena, zgadzam się z lamką, wyglądasz jak gwiazda fitness w ciąży ;)

JustynaG, tak jak dziewczyny piszą - jeśli zajęcia trwają 10 tygodni to lepiej rusz już teraz. Mnie do szkoły, do której miałam chodzić zniechęcił fakt dojazdów + to, że zajęcia trwają prawie do samego porodu, czyli 14-16 tygodni, 2 spotkania w tygodniu po 1 godzinie. Wydaje mi się, że na miesiąc przed porodem średnio by mi się chciało.
    W tej, którą wybrałam jest 12 spotkań, 2 razy w tygodniu, więc trwa tylko około 6 tygodni. Powinnam skończyć około 35 tyg. Jak nie będę miała siły to po prostu odpuszczę zajęcia.

Lena21 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz mega suuuper :) pieknie, a brzusio pieknie rosnie :)

Lamka ja co prawda czulam sie dobrze do 8tc, nic mi nie bylo, momentami tylko mialam problem zeby przelknac tabletki i bylam mega senna, glownie popoludniami :) wiec masz prawo byc nie do zycia, lez i pachnij a mezus niech ciebie obsluguje :P

ewela mam nadzieje ze maluszek nadrobi zaleglosci i bedzie wszystko dobrze :) a mowil lekarz od czego to moze byc? a moze po prostu bedzie chudzinka?

Lena21 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale figura!! Pięknie

Ewela ja tez dlugo podobno bylam za chuda i za długa w brzuchu mamy a ostatecznie wyszlam mając 3900g i 58cm. Mam nadzieje ze Twoja mała też dorobi się troche ciałka :)

Dziewczyny u mnie maly sie chyba obraca... nigdy takiego bólu nie czulam. Tylko lewy bok mnie boli ale tak ze siedzialam dzis w ikea na ziemii bo nie dalam rady isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:03

Lena21 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności :-D
    Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko ok :-)

Małe jednorożce <3 :* jak słodko ;)

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krzywej;
    Na czczo 74 norma 70-99
    Po godzinie po 75g glukozy 69
    Po 2h 78
    Te wyniki są ok? Jakieś bardzo niskie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:45

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dziewczyny mają rację. Jesteś królową fitness!
    Chcę tak wyglądać jak Ty! :)

Ewela, będzie dobrze. Malutka może nadrobić albo po prostu być taką drobinką. Ma jeszcze czas.

Lena21 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mi też się wydaje że coś nisko ale nie znam się kompletnie na tym

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Maja jednak zdecydowałaś się na Wojtusia :) świetny wybór!;) Mój Wojtuś to taki skarbeczek <3

Raczej tak :) ja zawsze chciałam Wojtusia, ale i eMek i osoby trzecie namąciły w głowie i pojawiły się wahania. Ale już M. się powoli oswaja, że ja mam decydujący głos :D

Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ