Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
91Ewela09 wrote:Hej, ja właśnie wróciłam do domu.
Na usg wszystko dobrze, mała akurat spała i dała się obejrzeć. Niestety jest na chudziutka jak na wiek ciąży i mamy to kontrolować. Szyjka 4,6cm (lekarz stwierdził ze zbyt długa-prawdopodobnie będę miała CC), zamknięta. Jeśli chodzi o biegunkę powiedział żeby odstawić dietę bogatą w żelazo (przegiela z burakami, szpinakiem i pietruszką). A skurcze mogą się już czasem zdarzać. Czas się przyzwyczaić. Dziękuję za kciuki ❤Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Już na polowkowych badaniach lekarz wspominał że dziecko jest za szczupłe a za dluge (36cm i 410). A co do szyjki to od początku ciąży mam ciągle długą, zaczynałam z 3,9 cm i ciągle się wyciąga. No ale mamy jeszcze trochę czasu,a skurcze to podobno normalna sprawa od połowy ciąży.
Badał mnie inny lekarz,bo mój jest na urlopie i kazał przygotować się na wcześniejszy poród ok 35-37tc (łożysko na tylniej scianie a dziecko bardzo nisko ułożone). Ciagle mi o tym mówią to już trzeci gin.
Mam nadzieję że sie wszystko zmieni i urodze w terminie. -
Ewela ja tez miałam ostatnio taką szyjkę - mierzyli mi z powodu twardniejącego brzucha (to był 25-26 tydzień) i lekarz nic nie mówił, że to może być wskazanie do cc, jestem zdziwiona. No najważniejsze, że z maleństwem ok a z tymi pomiarami wagi to podobno trochę loteria, bo jeśli ona jest długa to wymiar kości udowej pewnie będzie zaburzał przelicznik, który się standardowo stosuje, takie jest moje zdanie
-
Ewelka najważniejsze że wszystko z dzieckiem i Tobą OK
Przeszło Ci trochę? -
A w nawiązaniu do wczorajszego zdjęcia Bajeczki, to jest mój brzucholek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c026de4f0eb3.jpgPhnappy, KateHawke, lamka, Lunaris, malka, summer86, emi2016, Kaczorka, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, Emiilka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Lena chyba w nawiązaniu do innego zdjęcia bo moje zdjęcie było tylko młodej
Ewela cieszę się że jest dobrze a najważniejsze żeby było zdrowe dziecko a czy będzie chude a długie czy krótkie a grubiutkie to mniej ważne
U mnie dziś pół dnia była mama, zrobiłam sobie hybrydy i nawet chrzesniak przyjechał i kupił lody
Mimo wszystko fajny dzień to byłKateHawke, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
summer, kaczorka a no widzicie ja się tam nie udzielałam, tylko namiętnie śledziłam losy dziewczyn i razem przeżywałam wszystko, później trafiłam na ovu i tutaj się odważyłam napisać
lamka mam dokładnie to samo... jak leżę jest ok. Nie mam już takich masakrycznych mdłości, ale za to częściej sam odruch wymiotny jeszcze ani razu nie było rzygania ale parę razy nad kibelkiem już wisiałam Generalnie chętnie bym wyszła na dłuższy spacer, ale po krótkim z psem mam zadyszkę i robi mi się słabo więc leż kochana i niech Cię Twój rozpieszcza!! masz pełne prawo źle się czuć :*
Na razie wzięłam tydzień zwolnienia - głównie z szoku o bliźniakach a tak w przyszłym tygodniu chcę ruszyć dupkę do pracy i jak będę b. źle się czuła to mam opcję zdalnej pracy. A co do częstych podglądów - to jestem mega przewrażliwiona... i myślę, że do prenatalnych co tydzień będę chciała podglądać
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyLena wyglądasz jak jakaś gwiazda fitness w ciąży super
Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności
Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko okLena21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo mnie dziś dr zapytała czy się męczę szybko, bo stwierdziła, że ciężko oddycham fakt, że biorę leki na astmę i to było przed poranna dawka leków, ale ja już w ogóle nie zwracam uwagi na to moje oddychanie, a jeszcze wczoraj się cieszyłam że się nie męczę chodząc po schodach.
-
Anna Stesia wrote:Moniśka, a jak tam Leon? Grzecznie czeka na swój termin, jak synek Staraczki?
No ale jeszcze troche czasu jest, przestalam sie oszczedzac ale poki co skutkuje to okropnymi zakwasami w pachwinachAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Ewela, najważniejsze, że z Tobą i małą wszystko ok. Może być po prostu drobnym dzieckiem, a lekarze będą kontrolować czy regularnie przybiera na wadze.
A z szyjką chyba lekarz przesadza, wydaje mi się, że i takie długie pod wpływem skurczów w końcu się skracają.
Lena, zgadzam się z lamką, wyglądasz jak gwiazda fitness w ciąży
JustynaG, tak jak dziewczyny piszą - jeśli zajęcia trwają 10 tygodni to lepiej rusz już teraz. Mnie do szkoły, do której miałam chodzić zniechęcił fakt dojazdów + to, że zajęcia trwają prawie do samego porodu, czyli 14-16 tygodni, 2 spotkania w tygodniu po 1 godzinie. Wydaje mi się, że na miesiąc przed porodem średnio by mi się chciało.
W tej, którą wybrałam jest 12 spotkań, 2 razy w tygodniu, więc trwa tylko około 6 tygodni. Powinnam skończyć około 35 tyg. Jak nie będę miała siły to po prostu odpuszczę zajęcia.
Lena21 lubi tę wiadomość
-
Lena wyglądasz mega suuuper pieknie, a brzusio pieknie rosnie
Lamka ja co prawda czulam sie dobrze do 8tc, nic mi nie bylo, momentami tylko mialam problem zeby przelknac tabletki i bylam mega senna, glownie popoludniami wiec masz prawo byc nie do zycia, lez i pachnij a mezus niech ciebie obsluguje
ewela mam nadzieje ze maluszek nadrobi zaleglosci i bedzie wszystko dobrze a mowil lekarz od czego to moze byc? a moze po prostu bedzie chudzinka?Lena21 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lena ale figura!! Pięknie
Ewela ja tez dlugo podobno bylam za chuda i za długa w brzuchu mamy a ostatecznie wyszlam mając 3900g i 58cm. Mam nadzieje ze Twoja mała też dorobi się troche ciałka
Dziewczyny u mnie maly sie chyba obraca... nigdy takiego bólu nie czulam. Tylko lewy bok mnie boli ale tak ze siedzialam dzis w ikea na ziemii bo nie dalam rady iscWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:03
Lena21 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Phnappy mam to samo ze spacerami, wydolność zero. Mam nadzieję, że to mi przejdzie, bo sobie w życiu nie poradzę z takim brakiem witalności
Nie martw się o Twoje małe jednorożce, będzie z nimi wszystko ok
Małe jednorożce :* jak słodko
lamka lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Lena, dziewczyny mają rację. Jesteś królową fitness!
Chcę tak wyglądać jak Ty!
Ewela, będzie dobrze. Malutka może nadrobić albo po prostu być taką drobinką. Ma jeszcze czas.Lena21 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Maja jednak zdecydowałaś się na Wojtusia świetny wybór! Mój Wojtuś to taki skarbeczek
Raczej tak ja zawsze chciałam Wojtusia, ale i eMek i osoby trzecie namąciły w głowie i pojawiły się wahania. Ale już M. się powoli oswaja, że ja mam decydujący głosFlowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml