X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dziś będą kolejne wspaniałe wieści z wizyt,Lunaris,trzymam kciuki :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witamy cycusiowo :D

Kciuki za wizyty!!

W Szczecinie jakieś chmury się zaczynają pojawiać.. A my dziś mamy misję kupienia gajera dla brata. Za tydzień testy gimnazjalne pisze.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tych pieluszek jest od zatrzęsienia...! Jak zaczęłam się ogarniać w temacie to zgłupiałam. Wełna bardzo polecana bo jedyna naturalna i przepuszczającą :)

Miłego dnia i udanych wizyt!

lamka, Jadranka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kolejne podejście do laboratorium. Wczoraj byłam i nie chcieli Dominice krwi pobrać na te 2 ważne badania, bo za mała bo to bo tamto....
    Mogla się jedna z druga przyznać że nie umieją a nie kombinacje alpejskie.
    Dziś krotka pilka. Nie ma probowania. Albo pobierają albo nie. Nie będą kluc metoda prób i błędów.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    A właśnie nie podała mi ginka ile waży a ja nie zapytałam, bośmy się zagadały o imionach podczas badania, a do tego budyń w mózgu przeszkadza ;) i nie wiem ile urósł mi bąbelek przez 3 tygodnie. W Medicoverze przysługuje mi usg w pakiecie bez skierowania, więc myślę, że za jakieś 2 tygodnie bym sobie poszła.

A eMkowi powiedziałam już, że jak tak bardzo chce dziewczynkę to nie ma problemu, tylko urodzę i robimy mu córkę :D Śmiał się ze mnie, że chciałby zobaczyć jak po porodzie będę taka mądra ;)

To ja swojemu eMkowi też powiedziałam, że chcę w ciągu pierwszego roku wrócić po mrozaczka do kliniki, ale on też coś sceptycznie nastawiony i mówi "najpierw musisz urodzić jedno i wtedy zobaczysz czy tak chętnie wrócisz do kliniki".

Maja84 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ja dziś kolejne podejście do laboratorium. Wczoraj byłam i nie chcieli Dominice krwi pobrać na te 2 ważne badania, bo za mała bo to bo tamto....
    Mogla się jedna z druga przyznać że nie umieją a nie kombinacje alpejskie.
    Dziś krotka pilka. Nie ma probowania. Albo pobierają albo nie. Nie będą kluc metoda prób i błędów.

A czemu musicie robić te badania?
    Nie masz dostępu do jakiejś grupy matek z Twojej okolicy, żeby mogły Ci poradzić gdzie najlepiej iść z takim maluszkiem? U nas na FB funkcjonuje coś takiego jak "szczecińska giełda mam" i tam dziewczyny to skarbnica wiedzy :)

My będziemy powoli rozszerzać dietę. Lekarka zaleciła kupić kaszę manną, żeby wprowadzić gluten młodej. Ponoć jakieś okno tolerancji ma miejsce między 5 a 7mż. Aż strach się bać co się będzie działo :p

Podziwiam dziewczyny za te pieluszki wielorazowe!! Ja chyba za leniwa jestem na coś takiego..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik też mnie to przeraża, zresztą większość tematów wyprawkowych to studnie bez dna - wózek, fotelik, pieluchy, ciuchy, kosmetyki, łóżeczka. :-O dobrze, że mam dużo czasu, żeby ogarnąć te wszystkie tematy.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka
    Na oddziale zrobili mi i małej badania Igm i Igg w kierunku toxoplazmozy i cytomegalii. Igm wyszły nam ujemne ale Igg u mnie i niuni w obu przypadkach wyszły podwyższone.
    Teraz muszę u małej powtórzyć.
    Jestem w szoku bo wszystkie badania w ciąży robiłam.
    Lekarz coś mi tłumaczyła że od mogą się w ciąży znów aktywować mimo przeciwciał.... ech...
    Ale labie byłam takim "przyjaznym dzieciom" które ma dobre opinie. Teraz właśnie widzę.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukola ale Lewcio cudniasty :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Odnosnie pieluszek wielorazowych to takie moge miec pod buzke, jak sie czasami widzi jak ida mamy z wozkiem, ale w moim przypadku to w zaleznosci od wieku dziecka, moze bede musiala miec jakies pampersy a moze juz nie :)

Teraz w ogole jest wszystko, wystarczy miec pieniadze, do wyboru do koloru, co tylko chcesz

Ja musze pomyslec nad kosmetykami dla dziecka, lekami, fotelikiem, wiadomo ciuchy, lozeczko itp. poszukac jakas dobra pediatre, nie wiem czy jest jakas dobra, musze popytac znajomych. Nie chce isc do jakiegos byle jakiego.

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn wszystko przed Tobą :-)
    Co do kosmetyków, możesz siexwspomoc opiniami "Sroka o" ona analizuje sklady, testuje itd.
    Nie we wszystkich aspektach się z nią zgadzam, ale jestem wiele przydatnych informacji :-)

Co do fotelika polecam fotelik.info .

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w 10 miesiącu ciąży według mojej apki hihi. Dziś obudzona z katarem po kolana bolącym gardłem i kaszlem tylko tego mi brakowało :/

Yosel z nami wybierzerz dla swojego serduszka wszystko co najlepsze :*

lamka, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, Yoselyn82, KateHawke, pilik, Rucola, Jadranka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pojedyncze plamienie kawa z mlekiem. Jadę do szpitala.
    Rycze.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy spokojnie takie plamienie nie musi i niczym świadczyć. Czekamy na info od Ciebie.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, spróbuj się uspokoić! Jeśli to nie żywa krew to prawdopodobnie nic groźnego.
    Dobrze, że jedziesz to sprawdzić.

Daj znać jak wrócisz ze szpitala. Trzymam kciuki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę ze to od torbieli.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wierzę ze wszystko jest dobrze <3
    Czekamy na wiesci.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy tylko nie płacz :( Takie pojedyncze plamienie to nie musi być nic złego. Bardzo dobrze, że idziesz to szybko sprawdzić. Mam nadzieję, że się zaraz uspokoisz. Wszystkie trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści :*

Rucola lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnapy,ja też uważam,że tego typu plamienie nie jest czymś groźnym,ale dobrze,że to sprawdzisz.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy trzymam kciuki by cie uspokoił lekarz w szpitalu, ja też miałam lekkie plamienia w tym okresie ciąży co ty, też płakałam w pracy musiałam powiedzieć o ciąży by jechać do lekarza na szczęście nie było krwi więc dostałam tylko progesteron i jestem pewna że u ciebie będzie dokładnie tak samo

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja albo twój M się zdziwi, że sam będzie chcieć jeszcze córci. Rodzicielstwo to nie bułka z masłem ale cudowny okres małżeński. Mój M zapowiada teraz jeszcze poświęci się remontowi ale od przyjścia na świat Szymona to koniec, ma zamiar przez 2 lata po pracy brać wózek i heja z sąsiadami na spcery.

Staraczka 10 mies to brzmi poważnie, metoda SSS nie działa ?

Phnappy mam nadzieję że dzieci tylko straszą.

Jeśli znacie jakiś link gdzie są te pieluchy wełniane sprawdzine to bym prosiła.

Bajkaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ