X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tosz to dorodny chłop!! Może trochę zwolni pod koniec bo raczej w ciągu 2 tyg o 1200g przybrać to niemożliwe lub błąd pomiaru.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, poczekaj do kolejnej wizyty i ile wtedy będzie maluch (choć u Was to już nie maluch :D ) ważył.
    Jeśli lekarz nie mówił, że ma jakieś zastrzeżenia w związku z wagą, to nie martwiłabym się tym na Twoim miejscu. Chyba lepiej, żeby był większy niż za mały. Często można wyczytać, że dzieci rosną skokowo, więc może teraz trochę zwolni z przyrostem.
    Kiedy macie kolejną wizytę?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie martw się. Miałam podobne myśli, bo i mi szybko rosło dziecko i w pewnym momencie o 20 dni wyprzedzało termin OM. Te pomiary są zawsze +/- nawet 500 gram. Mi wychodziły takie kwiatki, że raz w 2 tygodnie przybierał 0,5kg, a raz tylko 100 gramów. Też się bardzo bałam, że będzie powyżej 4kg, bo chyba w 34 tyg miał już 3,4kg, a urodził się 39+5 z wagą 3540 :)

Lena21, Maja84 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, raczej chyba błąd pomiaru, w 2 tygodnie nie ma szans, żeby dziecko przykoksowalo 1200 g. Chyba że poprzedni pomiar był błędny, ale im mniejszy maluszek tym łatwiej go zwazyc, więc raczej tym razem coś sie musiało tu poplatac. Jeśli Cię to bardzo martwi to możesz podejść do innego lekarza i skonsultować. Tak jak już pisałam, i mnie u każdego lekarza pomiary są inne. Kiedyś się zdziwiłam, bo jednego dnia moj malec ważył chyba 1100 g, a za kilka dni czy coś koło tego prawie 1400g. Najdokładniejsze pomiary miałam na prenatalnych, bo i sprzęt był najlepszy. Więc jeśli nie chcesz czekać do usg III trymestru możesz na wszelki wypadek podejść do innego lekarza. Nie przeczę, że możesz mieć duże dziecko, ale 1200 na dwa tygodnie brzmi niewiarygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 19:09

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - zdrówka dla męża a dla Ciebie dużo siły!!
    Straszne to jest, że przez takiego debila inni muszą cierpieć.. powinni tego gówniarza jakoś usadzić.

Summer - ja to byłam w szoku, gdy mi gin na NFZ takie rzeczy sprawdzała :p taki dobry sprzęcior miała. A jeszcze jak mi automatycznie fotel obniżyła to już w ogóle byłam zdziwiona :p

Lena - ładnego pulpecika nosisz w brzuszku ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewcxyny, bo już sama nie wiedziałam co myśleć o tym, następna wizyta dopiero 10.05, bo długi weekend wypada - chyba, że cokolwiek by mnie zmartwiło to mam dzwonic i podjechać do niego na oddział. My mamy dopiero 28 tydzień, a Franio jiz duzy ma 31. Przybrał niby te niecałe 1200 g w 3 tygodnie, ale wcześniej tez w 3 tygidnie przybrał z 410 na ponad 800. Najważniejsze chyba, że wszystkie badania, szyjka, serduszko i ułożenie jest ok, postaram się tym nie martwić.

Pilik bardzo mi przykro :( sama miałam wypadek z winy innego kierowcy, do dziś mi kręgosłup dokucza :/ wiem, że teraz o tym nie myślicie, ale warto zebrac dokumentacje medyczna i ubiegać się o odszkodowanie z oc sprawcy. Nie zwróci to zdrowia i nerwów, ale Ty jesteś w ciąży a Twoj mąż wymaga opieki, może by Wam zwrócili koszty opieki czy coś. Trzymaj się kochana, jeśli masz możliwość kogoś prosić pomoc to proś, bo się biedna zajedziesz a Wasze zdrowie najważniejsze

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, to czekaj, coś mi się pomyliło, że to 1200 g w dwa tygodnie. W trzy tygodnie brzmi sensowniej.

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jesteśmy już trzeci dzień w domu :) Dziś przyszła położna - Młoda juz przekroczyła wagę urodzenia, waży 3200, jestem w szoku. Jesteśmy wyłącznie na kp, nie zna butelki ani mm. Jestem z siebie dumna :) Aktualnie walczymy z nawał ale jeszcze nie odciagałam, Mała pięknie ssie. Chyba szybciej unormuje produkcję jak dopasuje się do niej a nie do laktatora. W ogóle to uwielbiam ją karmić :) Polecam wszystkim książkę Karmienie piersią - siedem naturalnych praw. Dzięki niej udało mi się ją przystawic jeszcze na sali porodowej.
    Poza tym mam idealne dziecko. Je, śpi i robi kupy :) Płacze tylko chwilę jak ma gołą pupę.
    A propos pupy - recenzja "wielopielo".
    Jestem zachwycona! Polecam Wam grupę na fb - pieluchowanie wielorazowe i nhn - skarbnica wiedzy. Jedziemy cały czas na wełnie. W szpitalu miała ekologiczne Pampersy i mimo to wszystko czerwone, a odkąd jesteśmy w domu nie użyłam ani jednego :) Mamy dwa otulacze wełniane i pod spód tetra 50x50 złożona w samolot, ale moje serce skradły gatki wełniane <3. Z formowankami musimy poczekać aż pępek odpadnie bo są za wysokie. Mam też jeden otulacz pul nb ale założyłam go tylko raz bo to jednak nie takie przewiewne jak wełna. A wełnę oczywiście miałam lanolinować w tym tygodniu i nic nie było gotowe. Na szczęście jest ciepło i szybko schnie :)
    Na zdjęciu w gatkach wełnianych szytych przeze mnie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f0eb4bfc5b8.jpg

staraczka1111, KateHawke, Flowwer, blue00, ibishka, summer86, Lena21, Lunaris, pilik, 91Ewela09, Kaczorka, Lusesita, Emiilka, JustynaG, olik321, Maja84, E_w_c_i_a, malka, Sarna84, emi2016, Malwas, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer to nie skurcze były tylko młody pcha głowę już bardzo nisko i z tąd ten ból. Jak przestał skakać to ból minął :)

Jadranka ale slodzinka maleńka <3 gatki pierwsza klasa.

summer86, Jadranka, emi2016 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    przyjmiecie mnie do swojego grona?
    przyznam się że chciałam się przywitać po 1 wizycie u lekarza czyli we wtorek ale może któraś z Was mi coś podpowie na temat wyników.
    POnad 2 lata staraliśmy się z mężem o dziecko i 1,5 tyg temu zobaczyłam upragnione 2 kreski :) moj lekarz kazal brac duphaston jak zobaczę pozytywny test ale dzisiejszy próg to 138,70 ng/ml. ktoś z Was miał podobnie? ostatnią miesiączkę mialam 15.03, a 26.03 zastrzyl z ovitrelle. chyba zmniejszę dupka,a do gina mogę zadzwonic w sobotę dopiero. jeszcze tego nie zrobiłam bo nie spodziewałam się takiego wyniku , ale chyba to nie jest nic złego?
    Beta rośnie jak widać w stopce
    WYbaczcie że raczej nie nadrobię 400stron ale mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzy i pobędę tu z Wami dłuuużej i że powolutku będę widziała kto kim jest i jaką ma historię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 19:40

lamka, Jeżowa, KateHawke, summer86, Lena21, Lunaris, Lusesita, Emiilka, olik321, Maja84, Sarna84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia rozgosc się :)
    Co do proga to ja bym zapytała lekarza bo faktycznie masz wysoki i może nie trzeba :) najwyższej bierz do soboty wg zaleceń a potem lekarz się wypowie.

Achia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, witaj :)

Odnośnie proga to popieram Bajkę - bez konsultacji z lekarzem nie odstawiałabym.
    Też miałam dość wysoki progesteron i długo brałam duphaston a jeszcze później luteinę. Ale u mnie spowodowane to było bólami miesiączkowymi i bólem pleców.

Achia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - może trojaczki ustrzeliłaś z mężem :p
    A swoją drogą rozgość się :) część z nas z pewnością znasz :)

Jadranka - urocze gatki ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wolałabym jednak nie...trojaczki to chyba za dużo ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dobrze ze nic sie zlego nie stalo, ale pewnie musialas najesc sie strachu, mam nadzieje ze juz lepiej sie czujecie?... zdrowka dla meza i ciebie!! :) dbajcie teraz o siebie nawzajem

Achia witaj :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety!

Nadrobiłam dzień po wojażach ZUS-owo, lekarzowo, placozabawowych. Dziecko śpi teraz czas dla mamy :)

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkiego co przez cały dzień się działo. Rzuciło mi się w pamięć:
    Olik- ja w pierwszej ciąży miałam to samo z nosem i zębami. Problem dziąseł rozwiązała pasta Sensodyne na krwawiące dziąsła i miękka szczoteczka. Z nosem było gorzej. Nie dawał mi w nocy spać bo ciągle zatkany. Internistka uspokoiła mnie że to normalna reakcja w ciąży, hormony i że przejdzie...faktycznie gdzieś w 6 czy 7 miesiącu zaczęłam normalnie oddychać :P

Jardlanka ja też młodego trzymałam w wielorazówkach :) w nocy i na spacerach tylko sobie ułatwiałam życie :P Chłopcy mają tendencje do sikania po bokach i wszystkie ubrania do zmiany :P

Aicha helloł! Jest kilka osób które na pewno znasz a resztę poznasz :)

Staraczka -czyżbyś zaczęła rodzić? Jeśli tak to kciukasy!

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik! Jeszcze Tobie miałam napisać że mi przykro i współczuję. Wyobrażam sobie jak musiałaś się zestresować i wielki szacun dla Was że będziecie walczyć o swoje. Gówniarz powinien mieć zabrane prawko bo naprawdę kiedyś komuś zrobi wielką krzywdę!

Urazy wychodzą dopiero po 24-48h więc obserwujcie co się będzie działo. Pozdrowienia dla męża :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 20:42

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue cudny maluszek :) <3 rośnij zdrowo!

...chyba mi się włącza ciążowy mózg... po 5 min przypominają mi się rzeczy,które miałam zrobić (w tym wypadku napisać) chyba zaczne siadać do kompa z notesem...

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo mnie zastanawia kto nieletniemu gnojkowi bez prawka daje kluczyki do auta...!
    O kurczę Lena, jestem w szoku! Moja w 26+2 ważyła 850g i była w środku normy, nieźle Wam Franio rośnie, ciekawe co pokażą majowe pomiary. A co do odszkodowania z oc, właśnie po to się spotykamy z adwokatem żeby nas pokierował. Dokumentacji pilnuje bardzo, z apteki nawet faktury imienne zaczęłam zabierać. Nic nas to nie kosztuje no ale właśnie, może się przydać.
    Jadranka cudowna malutka i miło się czyta takie radosne posty :). A z czego szylas gatki? Jakiś stary sweter? Też planuje sama szyć różne, mam napownice, wzory i chęci :)

Ja się czuje troszkę lepiej (stres mnie trzymał mocno...), tylko martwi mnie brzuch bo przez dużo większą aktywność stawia mi się brzuch kulka razy dziennie i dużo mocniej ciągnie. Mąż miał straszną noc, ale lekarz mówił że do czwartku-piątku będzie się pogarszało, a potem powinno być powoli lepiej. Jutro brat przyjeżdża z żoną, zrobimy zakupy, pomogą mi coś posprzątać, dajemy radę chociaż jest dużo trudniej jednak

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, gatki szyję ze swetrów upolowanych w lumpku. Tylko ważne żeby w środku była niegryzaca welna merino albo kaszmir :)
    Jest też fajna grupa fejsowa "szyjemy pieluszki" :D

Współczuję przeżyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:00

pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ