Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, klocus Ci rosnie. Znajoma ostatnio urodzila w 34 tc, maluszek wazyl 3300,takze gdyby donosila ciaze to spokojnie ponad 4 by bylo. Plusem takiego duzego dzieciatka jest to ze jesli sie urodzi wczesnjej i wszystko jest ok to w szpitalu nie traktuja jako wczesniaka i spokojnie szybko do domku puszczaja.
Ja jutro wizyta, ciekawe czy cos zaczyna sie otwierać czy dalej pozamykane na 7 spustow.lamka lubi tę wiadomość
-
Pewnie każda z Was uważa swoje dziecko za najwiekszy Cud, więc ja chciałam Wam przedstawić mój najwiekszy Cud, jaki tylko mogłam sobie wymarzyć. Waga idealna co do wieku 300g i ogólnie wszystko w normie
a do tego jest taki sliczny...I oczywiście nieprzerwanie macha lewą rączką. Mój Lewko :***
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16e42d79faba.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:29
Lunaris, Achia, JuicyB, summer86, JustynaG, pilik, Buko, Flowwer, blue00, Bajkaaa, ibishka, olik321, E_w_c_i_a, Jadranka, Maja84, Jeżowa, malka, Lena21, Kaczorka, lamka, Lusesita, Yoselyn82, staraczka1111, Sarna84, KateHawke, emi2016, Barbarka1984, Amy333 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rukolcia cudniasty
Leo !
moniśka przybijam 5- ja też jutro wizytuję.Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
Podczytuję cały czas ale nie za bardzo miałam kiedy się udzielać.
A dziś już padam na twarz, głowa mnie pobolewa. Nie wiem czy to wina ciśnienia czy jeszcze czegoś innego.
Pilik, współczuję sytuacji. Miejmy nadzieję, że uda Wam się wywalczyć to co się Wam należy. Bez względu na to czy to pierwszy czy kolejny raz tego małolata - zero tolerancji dla osób jeżdżących bez prawka albo pod wpływem. 1000zł mandatu to za mało, powinien odpowiadać przed sądem za popełnienie przestępstwa w postaci jeżdżenia bez uprawnień i spowodowania zagrożenia w ruchu lądowym (każdy kto nie ma uprawnień od razu powinien być traktowany jako zagrożenie).
Całe szczęście, że Ciebie w tym aucie nie było.
Rucola, śliczny bobasek. Też niedługo podejrzę naszego szkraba
Blue, również piękna focia.)
-
Flowwer wrote:Maja kiedy kolejna wizyta ?
Dziś mieliśmy wizytę i oboje mamy się dobrze. Po zmierzeniu kości udowej ginka stwierdziła, że to będzie duży chłopakMoja szyjka ma 40mm więc też jest ok.
Rucola, summer86, Flowwer, malka, agulineczka, Lena21, lamka, Lusesita, staraczka1111, Sarna84, Lunaris, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Jadranka - muszę się wybrac do lumpka, w przyszłym tygodniu chyba wszystko za 1zl, może coś dorwę jak się zbiorę. A w grupie dożyjemy pieluszki już jestem i obserwuje
Rucola moja rodzina 50km od nas, męża trochę bliżej, ale na nich nie bardzo możemy liczyć, pracują i średnio zmotoryzowani plus babcie mają na głowie. Ale dajemy radę, a mężowi się będzie poprawiać mam nadzieje szybko.
W ogóle w niedziele mi się mała obróciła główką do dołu i kopie tak zupełnie inaczej i w innych miejscach. Jak w nocy kopa w zebra zasądzi to aż podskakuje :p ale lubię te ruchy, zawsze się zastanawiam co robi i czym tam gmerasummer86, Rucola, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Rucola, śliczny synuś
super, że wszystko ok!
Maja, bardzo się cieszę, że u Was same dobre wieścifajnie, że częściej tu do nas zaglądasz
Pilik, dajesz nadzieję, że i moja w końcu zdecyduje się na obrót główka w dół. Kręci się, bo wczoraj była główką w górę pupą w dól a dziś znów jest poprzecznie, bo mi o mało boków nie rozerwieRucola, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Lunaris, Moniśka - kciuki za jutrzejsze wizyty
Ktoś jeszcze jutro wizytuje?Lunaris lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ja takiego lulsusu nie mam i jak najszybciej chcę wrócić po śnieżynki.
Już Ci zazdroszczę, bo mój eMek nie bardzo chce następne boboJa co prawda zawsze mówiłam, że jak będę miała jedno to nie będę już więcej oczekiwać od życia, ale tak kocham ten stan i to czekanie na dzidziulka, że jeszcze nie urodziłam a już za tym tęsknię
Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Rucola cudowny synek
Summer moja w niedziele jakieś cuda wyprawiała, tak się kręciła myślałam że oszaleje... no i wieczorem chyba „wylądowała” bo brzuch się uspokoił, a poczułam ruchy w nowych miejscach. We wtorek miałam szybki podgląd (na lux med, mówiłam kobiecie o stresach, bólu i ciągnięciu brzucha a ona poza szybkim usg nawet mnie nie zbadała...!) no ale na usg widziałam że główka w dole, ciekawa jestem czy już tak zostanie bo moja to wiercipiętek i nic mnie nie zdziwi.
A córka koleżanki się przekręciła dopiero w 36tc! Więc jeszcze nasze maluchy mają trochę czasu na zajęcie odpowiedniej pozycjiRucola lubi tę wiadomość
-
Rucola Leoś jest cudny i chyba to takie pozycje chłopieńce z rączkami
Maja a ile już waży synek ? A drugie zostaw na głowie eMkowi bo jak " weźmie " sam to uklei córcie
moniśka już powoli pora ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 22:19
Rucola, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Rucola, śliczny synuś
super, że wszystko ok!
Maja, bardzo się cieszę, że u Was same dobre wieścifajnie, że częściej tu do nas zaglądasz
Pilik, dajesz nadzieję, że i moja w końcu zdecyduje się na obrót główka w dół. Kręci się, bo wczoraj była główką w górę pupą w dól a dziś znów jest poprzecznie, bo mi o mało boków nie rozerwieja robiłam dużo ćwiczeń na obrót, nie wiem czy to one pomogły czy to była suwerenna decyzja małej ale liczy się efekt
Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik baaardzo współczuję przeżyć, wiem co czujesz, mój tata jakieś 10 lat temu miał bardzo podobny wypadek, też spowodowany przez gówniarza, co prawda pełnoletniego (20lat) z prawem jazdy. Wpadł w poślizg, bo za szybko jechał i wpadł na taty pas. Tata z kolei miał podobno dużo szczęścia, że jechał wolno, bo mógłby nie przeżyć. Miał złamany mostek i skończyło się na tym, że pół roku chodził w gorsecie jak robot, cały kręgosłup miał usztywniony. Od sprawcy wypadku dostał 10tys. odszkodowania, więc chociaż tyle dobrego za cierpienie, także starajcie się o to.
Jeżowa lekarz ma rację, na połówkowym dopiero mierzy dokładnie wszystko. Na prenatalnym sprawdza pod kątem wad czy wszystko jest na swoim miejscu, czy są rączki, nóżki, kość nosowa itp. itd. Także spokojnie, jeszcze troszkę i będziecie mierzyć malucha wsdłuż i wszerz
Rucola Lewcio przecudny
Kurcze dziewczyny, ja też mam tak, że chciałabym każdej odpisać, bo w trakcie czytania mam już odpowiedź, a jak biorę się za pisanie, to pojawia się ten BUDYŃ i nie pamiętam kto co i dlaczegoTakże jak Was pomijam to nie, że nie interesuje mnie przypadek tylko nie pamiętam, a żeby wracać i od nowa czytać to bym może pojutrze odpisała co już by nie miało sensu hihi
Summer staram się zaglądać, bo fajnie tu z WamiA jak już tyle stron tego forum nadrobiłam to teraz szkoda to zmarnować
summer86, Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:Rucola Leoś jest cudny i chyba to takie pozycje chłopieńce z rączkami
Maja a ile już waży synek ? A drugie zostaw na głowie eMkowi bo jak " weźmie " sam to uklei córcie
moniśka już powoli pora ...
A właśnie nie podała mi ginka ile waży a ja nie zapytałam, bośmy się zagadały o imionach podczas badania, a do tego budyń w mózgu przeszkadzai nie wiem ile urósł mi bąbelek przez 3 tygodnie. W Medicoverze przysługuje mi usg w pakiecie bez skierowania, więc myślę, że za jakieś 2 tygodnie bym sobie poszła.
A eMkowi powiedziałam już, że jak tak bardzo chce dziewczynkę to nie ma problemu, tylko urodzę i robimy mu córkęŚmiał się ze mnie, że chciałby zobaczyć jak po porodzie będę taka mądra
Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Gratuluje udanych wizyt!
Flowwer Szymek duzy chlopak juz!
Rucola piekny jest Leo!
Co do wielorazowek mam dwie kolezanki ktore praktykuja jedna juz drugiego malucha a deuga od kilku miesiecy i bardzo sobie chwala i uwielbiaja...
U mnie dzis na wizycie tez wszystko dobrze... usg mialam krotkie chyba najkrotsze dotychczas z racji ze wczoraj mialam juz jedno... lekarz potwiwrdzil rowniez dziewczynke i wedlug dzisiejszych pomiarow 463g...
Za 4 tygodnie kolejna wizyta bedzie usg i glukoza...
Dostalam zelazo mam brac co drugi dzien bo wyniki na pograniczu normy a tak poza tym wszystko w jak najlepszym porzadkuFlowwer, lamka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCześć Kochane
Witam Was przy śpiewie ptaków, wiosna, wiosna
Lunaris, Moniśka, kciuki za dzisiejsze wizyty
Rucola Synuś jest prześliczny
Achia, fajnie, że się pojawiłaś, kiedy idziesz na wizytę?
Zaczynam siódmy tydzień, wspaniałe uczuciejuż nie mogę się doczekać wizyty za tydzień.
Co do pieluszek to też chciałabym spróbować wielorazowych, ale nie wiedziałam, że są jakieś wełniane, muszę poczytać. Moja przyjaciółka korzysta ale z itulaczy z innego materiału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 06:36
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny