X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • golonat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży miałam zwyczajny skoroszyt z koszulkami, w którym na wizyty u gina nosiłam wszystkie dotychczas wykonywane badania. Jak robiłam jakieś kolejne, to po prostu dokładałam z wierzchu, do kolejnej koszulki, wszystko było w jednym miejscu. Do porodów też brałam te moje teczuchy tylko miałam na wierzchu grupę krwi i aktualne badania, żeby już nie szukać w ostatniej chwili.
    Jeśli chodzi o butelki, moje dziewczynki piły z aventów, natural nam się sprawdził bardziej niż classic (natural mają więcej części, oprócz butelki i smoczka taki pierścień, przekombinowane).
    Jako że obie córki "karmiłam piersią inaczej", laktator był dla mnie ważny. Przy pierwszej używałam dwucyckowej Amedy Lactaline, przy drugiej kupiłam Swinga firmy Medela. Myślę, że jeśli chodzi o wydajność, porównywalne. Dwucyckowość Amedy się u mnie nie sprawdziła, bo mam wielki biust i tego się nie dało utrzymać, ale wiem, że dziewczyny sobie chwalą laktatory na dwie piersi. Próbowałam też Medeli Mini-electric, to jest straszna kosiarka, wydaje dźwięki jak młot pneumatyczny i zasysa sutki jakoś tak strasznie agresywnie, a wcale nie ściąga więcej mleka. Swing bardzo spoko, cichutki i możliwość regulacji natężenia i szybkości ściągania super.

summer86 lubi tę wiadomość

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    O to mnie pocieszyłaś, bo u mnie kończy się 19 i cisza. Dzisiaj wydawało mi sie, że czuje delikatne smyranie, ale konkretów na razie żadnych;-)
    Ja zaczelam czuc ruchy jakos dopiero w 23tc ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • golonat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Ja zaczelam czuc ruchy jakos dopiero w 23tc ;)
    Ja w pierwszej ciąży też :D. Może minimalnie wcześniej niż Ty, bo koło 22 tc, ale na pewno nie wcześniej i strasznie mnie to wkurzało ;). W drugiej ciąży sporo wcześniej, bo jakoś koło 18 tc.

Amy333 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam żebym była pewna że to to to kilka dni temu wcześniej przypuszczałam że to ruchy ale mi lekarz powiedział że mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy są delikatne i dlatego wtedy w połowie 19tc nie czułam.

Ania a z tym segregatorem to ja odpisałam sobie ze tu są badania cz. 1 od wtedy do wtedy a w drugiej zakładce następne, ale ja akurat mam dużo od tarczycy badań i od kardiologa także ja cieszę się że go mam :)
    A karta ciąży faktycznie wypada ale jak idę gdzieś to biorę moja książeczkę na ciśnienie to już nie wypada bo ciasno tam jest :)

Boże dziewczyny głowa mnie tak boli masakra q wzięłam apap i nic nie pomaga :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka może jakis spadek ciśnienia.. bo u nas dzień słoneczny a teraz jakby na deszcz miało iść

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, współczuję bólu głowy :/

Amy, a na której ścianie masz łożysko? Jeśli na przedniej to niestety na konkretne ruchy trzeba długo czekać. Moja gdy ostatnio zmieniła pozycję to przez 2 dni czułam ledwie muśnięcia a jak jest w poprzek to już się konkretnie rozpycha, że aż po brzuchu widać. Lekarz na wizycie potwierdził, że mała się prawie cała za łożyskiem schowała stąd słabsze ruchy.

Golonat, dzięki za opinię w sprawie laktatorów :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę częściej i szybciej wam jojczyc bo właśnie przeszedł ból głowy a bolała od godz 14 chyba :)

golonat lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki, przeczytałam wszystko a teraz muszę wysilić mój budyniowy mózg, żeby napisać wszystko co chciałam :)

Przede wszystkim Bajka i Ania trzymam mocno kciuki za Wasze szyjki !

Co do karuzelki mam pytanie: przeczytałam gdzieś, że do okn4 miesiąca nie powinno się dziecku udostępniać tego typu zabawek, bo ponoć to za dużo bodźców, nie wiem co obrus myśleć ? Ma to jakiś sens ? Od lat pamietam u wszystkich karuzelki, maty itd...

Butelkę mam jedna małą z Avent i jedna z dr Brownsa na kolki.

Z kosmetykami z babydream - podobno wraz z szata graficzna skład zmienił się na trochę gorszy, nie wchodziłam w szczegóły, ale i tak kupiłam szampon/żel do kąpieli i krem, najwyzejnsama zużyje. Oliwkę mam z Hipp babysanft, bo sroka na blogu poleciła. Do pupy mam Linomag, kupiłam tez awaryjnie bephanten baby extra. Olejek ze słodkich migdałów, waterwipes kilka paczek i sporo tych większych wacikow - do użytku w domu, na ciemieniuchę - skarb matki olejuszka. Każdy kosmetyk przed zamówieniem sprawdzałam i czytałam opinie wiec mam nadzieję, że dobrze wybrałam :) jutro spróbuje zrobić zdjęcie mojej wyprawce, może się komuś przyda ;)

Łożysko mam z przodu i w zależności jak się mały ułożył, czułam delikatne od około 18-19 tygodnia, ale czasami znikał na 3 dni a ka miałam zawał :)

Segregator od mamyginekolog mam - jak trafiłam do szpitala w 23 tygodniu to pani dr była pod wrażeniem, że mam wszystko przy sobie (chodziło o echo serca akurat). Bardzo go lubię, jedyny minus to ciężar - jak mam małą torebkę to zabieram tylko kartę ciąży ze sobą a segregator np. zostaje w aucie.

Spodnie ciążowe mam joggersy z hm - uwielbiam i jeansy mango z olx tez są Oki, wycięłam tez gumki z połowy dresiów „po domu” :) szukam teraz jakichś tanich spodenek, chodzę tez w sukienkach jak ciepło ;) wyślę Wam w osobnym poście taka z Allegro

Jestescie wszystkie skarbnica wiedzy :) wiele rzeczy się tutaj dowiedziałam przed zakupami i cieszę się, że teraz ja mogę sie podzielić swoimi wyborami <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pochwalę się jeszcze, dotarła nasza bryka :) stoi już u dziadków, bo u nich więcej miejsca, póki co jestem zachwycona, zobaczymy jak będzie z użytkowaniem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ef161f3f499.jpg

Ania1003, Kaczorka, lamka, Rucola, ibishka, Cccierpliwa, Lunaris, olik321, Lusesita, Amy333, Jeżowa, Flowwer, Yoselyn82, Emiilka, Barbarka1984, Sarna84, blue00 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    I pochwalę się jeszcze, dotarła nasza bryka :) stoi już u dziadków, bo u nich więcej miejsca, póki co jestem zachwycona, zobaczymy jak będzie z użytkowaniem ;)

Bardzo ładny wózek! :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena śliczny :-) co to za model?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Świetnie się prezentuje, ja dalej się zastanawiam nad kolorem :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja się odniosę do karuzeli.
    Od 2tyg. sypiam z tym projektorem koło brzucha.
    Najpierw to nic nie dawało.
    Potem wystarczyło 10min i miałam śpiące dziecko.
    Ostatnio karuzela usypia mnie, a młody zostaje na pastwę losu ze swoimi harcami.
    Mówię tutaj o kładzeniu się spać.
    Rytm dobowy w miarę ogarniam, jednak zmienia się on dość często.
    Zauważyłam też, że jak ktoś do mnie przychodzi i jest rozmowa, to on 'siedzi' z nami. A tak, cały dzień jestem sama i gdyby nie trochę radia, byłaby totalna cisza.
    Więc domyślam się, że obecne bodźce będą działały tak samo poza brzuchem i z tego względu praktykuję 40 min grania karuzeli do brzucha. Na pewno jakieś poczucie ?bezpieczeństwa? będzie to dawało już poza brzuchem jak znowu usłyszy te same dźwięki.
    Bo na ten moment jedynie tak można jakoś symulować rozwój.
    Więc karuzela myślę że nie zaszkodzi. Matę tak samo planuję, szukam takiej czarno- białej piankowej z puzzli. Praktykowałam już i bardzo przydatna rzecz. Ale odpuszczam jak na razie te gotowe maty edukacyjne z pałąkami. Służą krócej i lepiej zorganizować taką matę na tych puzzlach. A te stojako- pałąki można dokupić wtedy osobno.
    Zabawek jak do tej pory mam 0. Z tym akurat bez szaleństw. Dopiero koło 3mż bardziej się przydadzą.

Lena21 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest temat zabawek itp to jako fizjo polecam karty kontrastowe :-) koleżanka która pracuje z dziećmi mówi że świetnie stymulują rozwój :-)

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lamcia to jest espiro next manhattan :) my kupujemy ten sam, tylko jeszcze nad kolorem się zastanawiamy :)

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Espiro next manhattan - jest tak lekki w prowadzeniu, że od razu skradł moje serce :) łatwo się składa i rozkłada, spacerówka jedna z lepszych (jak dla mnie i w tym przedziale cenowym) w zestawach 2w1. Dodatkowo w wyposażeniu wszystkie możliwe folie, siatki, torba, uchwyt na kubek i śpiworek do spacerówki - co dla mnie alurat ważne, bo będziemy nią jeździć w zimie. Wykonanie bardzo staranne, nie zauważyłam na razie żadnych niedociągnięć. Jak już będę użytkować to napisze refleksje ;)

Rucola, lamka, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziękuję za kciuki :) przyda się każda ilość :)
    A wózek piękny :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Jak jest temat zabawek itp to jako fizjo polecam karty kontrastowe :-) koleżanka która pracuje z dziećmi mówi że świetnie stymulują rozwój :-)

Kupiłam już w Rossmanie, chyba 19,99 za komplet ;) będziemy testować :)

ibishka, Amy333 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lamcia to jest espiro next manhattan :) my kupujemy ten sam, tylko jeszcze nad kolorem się zastanawiamy :)

My ten wybraliśmy z katalogu i mój mąż stwierdził, że na żywo wyglada dużo lepiej, chcieliśmy neutralny, bo planujemy jeszcze rodzeństwo dla Frania ;)

Jak byliśmy w sklepie stacjonarnym to babeczka miała próbniki z tymi tkaninami, zawsze to jakas pomoc ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, chcemy ten sam kolor tylko w wersji Avenue :) To jest Frozen Grey, prawda?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ