X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super lozeczko! A karuzele mam bardzo podobna na oku jak nie taka sama tylko w innych kolorach :D
    Ja do sytuacji takich awaryjnych jak np ubranie spodni z gumka albo niedopietych czy np jak blizka na styk i sie pidciaga kupilam sobie takie pasy na brzuszek...

Staraczka piekny brzuszek!

Wspolczuje dziewczyny sytuacji z hm ze tyle czdkac musicie :/ slabo...

Co do lozeczka my chcielismy wlasnie takie z zabudowanymi bokami i szerokimi szczeblami jak u Ani i szukajac mebelkow na to uwage min zwracalismy i na szczescie sie udalo :D mamy tez mozliwosc wyciagania szczsbelkow i bokow i przebudowania go na lozeczko dla starszaka z tym wlasnie bokiem wiec mam nadzieje ze posluzy trochę bo lozeczko mamy 70x140... komoda tez do przebudowy na taka bez przewijaka i szafa w srodku tez do dowolnej kompozycji jesli o polki czy wieszaki chodzi wiec mam nadzieje ze chociaz do tych 3-4 latek przed wymiana na "doroslejsze"
    Juz zamowione bo czas oczekiwania do ok polowy czerwca...
    Materacyk kupilismy z zimnej pianki z dodatkiem jednej warstwy kieszonkowych mini sprezynek dla lepszej cyrkulacji Alvi BoxdpringKids... tutaj ma bardzo dobre opinie i byl zwyciezca materacykow z zeszlego roku wiec soe skusilismy... fajny twardy dwustronny (dla maluszka i wiekszego dziecka) takze jestesmy zadowoleni... jeszcze kupilismy duzo taniej bo akurat mieli promocje na materacyki tej firmy w gazetce a z racji tego ze zamowilismy mebelki dostalismy na niego dodatkowe -20% wiec kupilismy za 60% ceny regularnej i nawet w necie wychodzil duzo drozej...

Pogoda u nas dzis paskudna :/ od rana siorpi i mrzawi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodzą Wasze maluszki to dajcie proszę znać jak spisują się materacyki :)

Nas zmiana łóżeczka czeka dopiero w okolicach września po przeprowadzce, do tego czasu będziemy mieli Chicco Next2Me, mam nadzieję że się sprawdzi przez pierwsze 3 miesiące.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że awaryjnie spodnie ciążowe leżałyby w samochodzie gdybym jednak poczuła potrzebę się przebrać :D Ale pojadę już w nich i będę podciągać...
    A chcemy podjechać i zobaczyć jak tam gotują, żeby mieć jakieś rozeznanie na wesele w październiku. Zwykle okupujemy inne lokale, a tam nigdy nie jedliśmy. Jest akurat okazja, to się postarałam zwlec i wyjść z domu.

Mi ginka bada szyjkę jak leżę na kozetce, dopochwowo, ale mam podłożone pięści pod tyłek, więc ta pozycja jest lekko inna niż całkowite leżenie na płasko, czy siedzenie, bo wszystko się cofa pod cycki... nie wiem na ile to miarodajne, ale za każdym razem tak bada, także przynajmniej pozycja od początku pomiarów identyczna.
    I wynik na każdej wizycie różny.

Karuzelę mamy dokładnie taką:
    https://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami.html
    I powiem szczerze, że jeśli się któraś skusi kupować, to poczekajcie, bo ja kupiłam za 154zł! a teraz jak widzę, to prawie 200 kosztuje! I niby przeceniona z 250... to nieprawda. Miałam jeszcze rabat i 154 wyszło łącznie z przesyłką.
    Jednak polecam ją jak najbardziej, nawet jak potem się karuzela znudzi, to można korzystać z niej jak z lampki czy projektora.

U mnie z łóżeczkiem była krótka piłka- 2 zabudowane boki (bo się wtedy tak łóżeczko nie gibie i jest solidniejsze), a ze względu na ciasnotę, to musiało mieć niezabudowany dół. Ciężko było wpaść na takie, które stoi na nogach, bo przy zabudowanych bokach one często są do ziemi. A u nas byłoby ciężko przy takim stanąć. No i przez przypadek wpadłam na woodies na insta i wszystko podpasowało, więc kupiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grę wchodziło jeszcze takie:
    https://www.mamoo.pl/lozeczka,p4070,lozeczko-60x120-z-funkcja-sofy-lukas-biale.html

Ale cena była 2x większa, także przeznaczyłam ją na lepszy materacyk.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci Aniu by szyjka okazała się być tym razem dłuższa żebyś była spokojniejsza :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no u nas jakies niespelna 50€ ta karuzela kosztuje ale patrzylam akurat i na kilka innych rzeczy bo mam jednorazowo -20% na zakupy do wykorzystania...

A lozeczko bardziej mi sie podoba to co wybralas a ze jeszcze tansze bylo to same plusy...

Ja sie zastanawiam czy sobie jeszcze drugiej pary ciazowych nie kupic czy juz poczekac bo lato to czeaciej bede mogla w legginsach chodzic i zaopatrze sie w.krotkie ciazowe moze... szkoda mi 20 par kupowac bo dlugo nie pokorzystam a ceny typowo ciazowych ciuchow z kosmosu...
    Jeszcze cos na chrzciny musze poszukac bo za 3 tyg idziemy jeszcze ja za chrzestna a tu malo co pasuje na mnie bo za krotkie te mihe elegantsze rzeczy albo ciasne...
    No i do tego w czerwcu wesele i kolejne poszukiwania ubioru...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam:
    - te za duże obecnie na sobie, długie,
    - ocieplane legginsy które teraz są już za grube, sprawdziły się w zimie, nawet pod te ciążowe spodnie zamiast rajtek,
    - idą też długie z hm, ale bardziej dopasowane,
    - kupić planuję jeszcze jakieś dresy do domu, bo już się w zwykłe legginsy nie mieszczę, a jedyne spodnie które miały fajną szeroką gumkę, robią się już za ciasne i się niewygodnie chodzi...
    - kupię jeszcze jakieś krótkie z pasem, ale najtańsze z allegro. Potem się może po porodzie jeszcze coś przyda :D

A tak, to nie liczę, że będę łazić poza domem zbytnio do porodu, więc powinno wystarczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Życzę Ci Aniu by szyjka okazała się być tym razem dłuższa żebyś była spokojniejsza :)

Może to był po prostu przypadek, przemęczenie... chodzę od tamtego momentu w niewiedzy. Nie umawiałam się wcześniej. I tak miałam pośrednią wizytę u innej ginki zaklepaną na 3d, to postanowiłam w spokoju poczekać do niej. A moją miałam za 4tyg, więc pewnie bym zwariowała do tego czasu.
    Wizyta w czwartek mnie trochę uspokaja, że wypada w połowie. Także staram się za dużo nie myśleć i leżeć tyle ile się da, ale do łóżka się całkowicie nie przykułam bo jestem sama i niestety chodzić trzeba :D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam te jedne z hm i kiedys kupilam sobie do latania na szerokiej gumce jeansy szare i tez pasuje dadal... mam jeszcze ogrodniczki sprzed ciazy w ktore pasuje wiec w cieple dni wykorzystam bo w zimne to mbie do szalu to rozbieranie do wc doprowadza zwlaszcza jak gdzies jestesmy...
    Ale i tak najwygodniejsze sa te z hm tylko kupilam 40 z mysla ze przytyje a maja minimalnie luz i mi przez to z tylka czasem leca bo tyje poki co tylko brzuch i mysle jeszcze nad 38...

Musze kupic wlasnid dresy ciazowe bo wygodniej mi bedzie inne teraz zjezdzaja pod brzuch przez co mega wisza w kroku i wygladam jak pokraka a w dresach najczesciej z psem spaceruje... i musze legginsy ciazowe kupic bo w te co mam jeszcze sie mieszcze ale juz sa niewygodne jakies takie...
    U mnie jest to ze chociaz z tym psem na spacery chodzic musze to z domu tez musze wychodzic wiec chociaż Te dreay musze kupic jeszcze
    Licze ze latem ubior latwiej pojdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 11:15

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialyscie gdzieś leginsy ciążowe ale takie jakby rybaczki?
    No to może bardziej rybaczki ciążowe? Ja mam fajne leginsy ale przez to że są takie kryjące są też grubsze a do tunik wolałabym takie ala rybaczki

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A widzialyscie gdzieś leginsy ciążowe ale takie jakby rybaczki?
    No to może bardziej rybaczki ciążowe? Ja mam fajne leginsy ale przez to że są takie kryjące są też grubsze a do tunik wolałabym takie ala rybaczki

Najszybciej chyba na allegro...
    https://allegro.pl/listing?string=legginsy%20ci%C4%85%C5%BCowe%203%2F4&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-fas-1-1-0328

Bo w tych sklepach stacjonarnych, to bida z nędzą. C&A też ma spodnie, ale na palcach można policzyć ile... no i ceny są przesadzone.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tylko allegro zostaje ale w sumie czego ja chcę jak ja łazic po sklepach nie mogę...
    Dziękuję Aniu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielne ;-)
    Widzę że nietylko ja czekam już 2 tyg na zamówienie z h&m. Niby w środę było wysłane i dalej cisza.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja miałam rybaczki (leginsy) ciążowe :) kupiłam w stacjonarnym sklepie z ubraniami dla kobiet w ciąży. 50zł mnie kosztowały. Ale były wygodne :)
    Do tego miałam zwykłe lidlowe leginsy, tylko ze 2 rozmiary większe i w nich mi się najlepiej chodziło.
    I dodatkowo jeszcze w Lidlu kupiłam ciążowe haremki - idealne na lato, bo cienkie i mięciutkie :)

Moje dziecię zasnęło dziś samo pierwszy raz na brzuchu i tak śpi już przeszło godzinę - jestem w szoku! ;)

Co do szyjki jeszcze, to miałam badaną zawsze w takiej pozycji jak Ania. Dopóki nie schodziła poniżej 30mm to gin tylko kazał się w miarę oszczędzać. Straszył jedynie, że gdyby zeszła poniżej to dałby mi bana na jakieś aktywności.
    Dopiero na 1.5m-ca przed porodem miałam 24mm. Ale wtedy to już się nie bałam :p

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że przed ciążą nie zdawałam sobie nawet sprawy, że szyjka macicy odgrywa aż taką rolę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie to tak tłumaczę, że to są tak milimetrowe różnice, że nie ma logicznego wytłumaczenia na te pomiary.
    Patrząc na linijkę, to między np. 35 a 30mm na oko by człowiek tego nie wyłapał.
    A jeszcze dołożyć przebyty dzień, zmęczenie, nacisk dziecka, to wszystko 'jest żywe' i w jednej chwili może mieć 3cm a za chwilę usiądziesz lub dziecko nogi wyprostuje i zleci do 2cm...

Jedynie co mnie przeraża, to moja mama, 2 ciaże przeleżała z pessarem... więc liczę że nie mam takich skłonności.

A jak się założy pessar to definytywne leżenie? Nie można normalnie żyć skoro jesteśmy 'zabezpieczone'?

Pytam żebym szoku przypadkiem po czwartkowej wizycie nie doznała.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja będę miała zakładany pessar i liczę że jak hi będę miała to będę mogła spacerować oczywiście delikatnie i nie nosić zakupów ale będzie bezpieczniej nóż bez, jutro idę na badanie czystości to spytam lekarza jak to jest jak się ma pessar

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pessarem chyba można normalnie żyć.
    Inna chyba miała z tego co pamiętam i ładnie jej się szyjka wydłużyła po założeniu krążka.

Ja sobie zdawałam sprawę ze znaczenia szyjki, bo moja mama w ciąży z bratem leżała tydzień w szpitalu mniej więcej w połowie ciąży, bo jej się jakieś rozwarcie zrobiło. I też jej chcieli pessar zakładać, ale w rezultacie dostała tylko jakieś tabletki na podtrzymanie (chyba ich już nie ma w obiegu), bo rozwarcie było tylko od zewnętrznej strony. I choć wcale się jakoś specjalnie później nie oszczędzała to urodziła w 39tc.

Ja to znowu się bałam, bo mam przegrodę niemal całkowitą w macicy i minimalne szanse na donoszenie do terminu. Więc jak już u mnie był ten 31/32tc i szyjka trzymała to byłam szczęśliwa ;)
    A jeszcze doktorek od prenatalnych mnie uspokoił, że na tym etapie to całkiem przyzwoita długość :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu takie rzeczy nie musza byc dziedziczne ;) to tak jak z objawami ciazowymi, porodem, czy nawet problemami z zajsciem... to ze matki cos mialy lub nie nie znaczy ze u nas to wystapi lub nas ominie...
    Czego np moja mama nie pojmuje bo do dzis mnie pyra czy wymiotuje i nie moze pojac ze nie bo jak to mozliwe skoro ona cala ciaze wymiotowala...

Rucola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• olik321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, sprawa ciąży jest indywidualna, nie dziedziczna. Moja mama ani razu nie wymiotowała s ja.. :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ