X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię że temat zapalny. Ja kupiłam piankę i więcej nie czytam, nie szukam czy dobrze itd. Temat u mnie już zamknięty :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, materacyk ma takie info:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7cacaa4a830.jpg

PS. dopiero zauważyłam funkcję mrożenia w zamrażarce :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy identyczny materacyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka a prałaś pokrowiec materaca?
    Ja mam zawsze czarne myśli, że jak zdejmę takie rzeczy to potem ich nie założę bo się spiorą... najchętniej bym tego nie ruszała, ale raczej trzeba wyprać.
    Teraz leży w folii i się jeszcze nie kurzy.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - dziękuję za foto :) brzuszek zacny! Podziwiam, że dałaś radę te wszystkie akcje porządkowe przeprowadzić :D

Materac Fiki-Miki - my mamy lateksowe/pianka/kokos z tej firmy. Ściągałam i prałam pokrowiec. Nie ma później większego problemu, żeby go znów założyć. A robiłam to już pod koniec ciąży ;)

Phnappy - na przyszłość rozbijaj jajka nad jakąś miseczką, żeby uniknąć takich sytuacji :)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Staraczka trzymam kciuki by lada dzień maluch był z Tobą.
    My kolejny dzień przeprowadzki. Wczoraj chyba przegiełam, bo całą noc nie spie.. wszystko mnie boli.
    Też tak macie ze w dni większego wysiłku brzuch się powiększa znacząco wraz z waga? A później wraca do normy?
    Miłego i słonecznego dnia :)
    Lamka jak tam się czujesz?

staraczka1111 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie decyzja narazie taka że teraz kupimy łóżeczko a materac potem, więc nie będę musiała narazie myśleć :)

Miłego dnia dziewczęta :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    moniśka a prałaś pokrowiec materaca?
    Ja mam zawsze czarne myśli, że jak zdejmę takie rzeczy to potem ich nie założę bo się spiorą... najchętniej bym tego nie ruszała, ale raczej trzeba wyprać.
    Teraz leży w folii i się jeszcze nie kurzy.
    Nie pralam, lezy teraz bez folii, a i tak na nim bedzie przescieradelko, wiec wg mnie nie ma potrzeby. Przy starszaku tez nie pralam.

Ania1003 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z głowy bo wszystko zachomikowałam po synku-łóżeczko, materac i nawet mam podkłady motherhood 2 nowe bo wykorzystałam tylko jeden :D ze sprzętu muszę tylko rozejrzeć się za nosidełkiem, może bujak nie wiem jeszcze, krzesełko do karmienia i spacerówka. Laktator jeśli będzie taka potrzeba -w domu mam ręczny ale nie sprawdził się w moim przypadku za to 3 koleżanki były w 7 niebie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to przesada?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd5b8ec15afc.jpg

Zabieram dzisiaj rodziców na obiad do restauracji. 29 rocznica ślubu, dzisiaj mama ma urodziny, a wczoraj tato miał.
    A JA NIE MAM SPODNI... kupiłam te z pasem w h&m ale dojść nie mogą od 10 dni... przez ten rabat mają opóźnienie. I tak czekam i czekam a dzisiaj nie mam się w co wbić... mam jedne workowate spodnie, ale chodzę w nich na co dzień... i są dziwnym trafem za duże teraz.
    Ubrałam dłuższą bluzkę, ale mam obawy, że jak usiądę, albo cokolwiek się najem, to zamek się rozjedzie (a jest dość nisko) i wszystko będzie widać spod bluzki...
    Na dodatek przez tą przeprowadzkę nie mam butów... wszystko gdzieś pochowane w garażu leży a jedyne buty jakie mam, to adidasy...
    Patent z gumką od mamaginekolog, ale chyba na mniejszy brzuch...

Lunaris, Amy333 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli będzie Ci tak wygodnie i będziesz miała dłuższą bluzkę to ja nie widzę problemu :)

Też czytałam o tym na mamaginekolog, ale ja ogólnie mało w spodniach chodzę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę siedzieć na leżąco to gnieść nie powinno, ale tylko jak się "zapięłam", to moje dziecko wyraziło dosadny sprzeciw... do 13 może jeszcze coś skombinuję...

Tak to jest jak się siedzi w domu i nie myśli o wyjściach... mam nadzieję, że szyjka to przetrzyma dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 09:31

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a jaka miałaś szyjke że tak się martwisz? Wybacz nie pamiętam :(
    Co do spodni wydaje mi się że już w drodze do restauracji będzie cię to denerwować, szkoda że sukienki poprostu nie masz było by najlepiej, a brzuszek już nie lubi być uciskany, kurcze szkoda że te spodnie z hm nie doszły

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja zamawiałam rzeczy na h&m 3.04 i do teraz nie mam. Już pisałam do nich maila i ich pogoniłam trochę. Wysłali paczkę ale bez jednej zamówionej rzeczy. Może w poniedziałek dojdzie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dawaj sukienkę! A patent jak najbardziej rewelacyjny :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem na ten H&M zła, bo miałam te gacie w sklepie na tyłku... w czwartek 5.04.
    Ale że chciałam przymierzyć jeszcze 44, to zamówiłam 42 i 44 na stronie... i mam.
    Wysłali ponoć w piątek, teraz weekend, jutro może dojdzie...

Sukienki... za ciepło nie jest jak na razie. Także to będzie chyba ostateczność. Ale ktoś będzie musiał iść i grzebać w tych manelach w garażu za butami... do adidasów nie pasuje sukienka którą mam...

Szyjka miała 5.04 25mm-28mm. Zwykle było 32-40. Czekam teraz na czwartek i pomiar u innej gin. Od tamtego dnia nie brałam luteiny, także podwójny stres mam. Ciągle mnie coś pobolewa... jedynie co, to infekcji w końcu nie ma.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na działeczkę dziewczyny! Trzeba korzystać ze słoneczka. Miłego dnia!

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wychodzi na to, że się przebrałam... zwykły biały T-shirt i za duże ciążowe! spodnie, które mi spadają... wyjściowo nie wyglądam, ale jest wygodniej. No i nie będę panikować, że coś wystaje spod bluzki niezapiętego.
    A hm przesadza z tym czasem oczekiwania. 5 dni jeszcze ok, ale już prawie 2tyg czekam...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mi też 2 dni od złożenia zamówienia wysłali info, że przesyłka będzie opóźniona, ale ja dopiero we wtorek je robiłam, więc póki co czekam spokojnie. Mam nadzieję, że choć ze Smyka wcześniej przyjdzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi ta wielkość szyjki była tak jak lezalas czy pod uciskiem?
    Bo mi mówił lekarz że na leżąco to szyjka ma 30mm ale pod naciskiem już tylko 20:( tylko że ja jestem kilka tyg mniej w ciąży niż ty i dlatego to działa na moją niekorzyść.

Co do ubioru to lepiej iść w za dużych ciuchach niż być skrepowana a do tego uwierz mi mało komfortowo byś się czuła

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ