Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, to chyba zależy od kilku czynników (na jakiej długości szyjkę pessar jest zakładany, czy szyjka jest twarda, czy nie ma rozwarcia itd.). Są dziewczyny, które przy pessarze mają zalecone leżenie, ale są i takie które mogą w miarę normalnie funkcjonować.
Z tego co kojarzę Inna miała założony pessar i funkcjonowała normalnie po założeniu. -
Co do dziedziczności to już w ogóle loteria jeśli chodzi o ciąże - moja mama miała 3 bezproblemowe ciąże. W drugą zaszła gdy najstarszy brat miał 2-3 miesiące. Jak ze mną była w 3 ciąży to podobno całą ciążę chodziła na długie spacery, zajmowała się domem, nosiła zakupy itd.
O płodności to już w ogóle nie wspomnę.. -
W temacie wyprawkowym, na jakie butelki się zdecydowałyście? Czytałam wczoraj trochę o tym i dalej nie wiem co wybrać.
Podobnie z kosmetykami dla niemowląt, zastanawiam się czy na początek nie ograniczyć się do olejku migdałowego do kąpieli, water-wipes i tylko jakiejś maści do pupy.
Na jaką firmę się zdecydowałyście? -
Ja przy starszaku mialam butelke avent, ale nie przypasowala mu, jak pil to wszystko bokiem mu lecialo, za to polubil nuk.
Jesli chodzi o kosmetyki to uzywalam oliwki do smarowania, mialam na wszelki emolient do kapieli a do tyleczka w razie odparzen sudocrem. No i chusteczki nawilzane. -
Flowwer wrote:Staraczka omg wystarczy igle wpić i powietrze zejdzie
może jutro ruszy ! Kiedy wizyta ?
Barbarka a ja moge ????
Widzialam Kochana, ze juz wiesz ze mozesz i bedzieszJupiiii
Pilik szkoda, ze masz za daleko. Ale przekazemy wszystko czego sie dowiemy. Swetry z ktorych chcesz szyc powinny byc 100% merino. Przynajmniej od wewnatrz
A propos lozeczka to odkupilismy klupsia z szuflada i materacem kokos-pianka.
A kosmmetykow nie kupuje wcale. Zostaje tylko przy oleju migdalowymWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 15:29
Jadranka, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Summer ja postawię na poczatek na tommee tippee kupie dwie male i zobacze czy podpasuja czy nie...
Co do kosmettkow u mnie na poczatek jesynie olej ze słodkich migdalow... pupa smarowana bedzie tylko jesli bedzie zaczerwieniona... a no i krem z filtrem (najlepiej mineralnym) na spacery z racji lata... pozatym jesli nie bedzie koniecznosci to nie bede uzywala na poczatku zadnych kosmetykow dopiero jak maluszwk bedzie reoszke większy albo jesli skorka bedzie problematyczna...
Na pozniej planuje babylove albo hipp lub moze byc tez babydreamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 15:27
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
pilik wrote:Barbarka wybrałabym się z Wami, ale za daleko dla mnie na aktualne możliwości
a szkoda!
Ciekawa jestem czego się dowiecieja się wkręcam, na Allegro cztery swetry z wełny merino obserwuje i postaram się kupić uszyc. Jak poszyje a nie ogarniemy wielopielo to chętnie puszczę wełnianki dalej :p na razie czytam co i jak z szyciem, lanolinowani i całą resztą
Jadranka może przeczytasz - wiesz czy musi być wełna 100%? Dzisiaj widziałam piękny porządny sweter, ale 70% wełna merino, 30% chyba akryl był i się nie zdecydowałam w końcu...
Chyba tylko 4% domieszek jest dopuszczalne wiec dobrze ze nie kupiłaś
-
nick nieaktualnyJa już po objedzie. Oni się najedli a ja wyszłam głodna... (z makaronem na wynos jeszcze
). I w sumie dobrze, że zmieniłam spodnie. Tak siedziałam, że rozporek byłby na wierzchu
Z butelek zakupiłam też tommee tippee, ale te z termometrem. 2 małe i 2 duże.
Myślę nad Lovi jeszcze pod kątem laktatora i wtedy dokupiłabym smoczki. Będą 2 rodzaje butelek.
Smoczki uspokajające też 2 lovi i 1 Canpola mam. Więc jak coś nie podpasuje, to mogę spróbować inną firmę.
Wolę kupić pojedyncze sztuki z kilku firm i w razie awarii mieć pod ręką alternatywę. Jak się coś sprawdzi to wtedy rozszerzę asortyment. -
Summer - z butelek mam LOVI. Jedna była do zestawu z laktatorem a drugą kupiłam. Same małe. Ale żadnej nie używamy. Na początku tylko przez pierwsze dni, gdy chciałam laktację trochę rozkręcić.
Z kosmetyków używamy obecnie jedynie płynu do kąpieli Babydreamale mamy też krem do pupy, na mrozy i nawilżający.
Ten nawilżający użyłam kilka razy zaraz po porodzie, gdy młodej się łuszczyła skóra na przegubach dłoni i stóp. A ochronny na zimno i wiatr, gdy było dość mroźno.
Warto też mieć gaziki nasączone spirytusem na kikuta po pępowinie. U nas octenisept nie działał i położna zaleciła te gaziki. Super zadziałałyNormalnie można je lekko dociskać i oczyszczać. Ładnie wysuszają.
-
Dzięki dziewczyny
Zatem kupuję Tommee Tippee lub Lovi
Z kosmetykami też zostanę poki co przy minimum.
-
Ja laktator kupuje lansinoh bo lovi fajny ale i tak w de nie dostane a tez tez ma dobre opinie...
a smoczki kupuje avent soothie...
A no i cos w razie w na ciemieniuche...
W ogole wybralusmy nianie i mega porazka bo jej tutaj nawet u producenta nie dostaniemy i chyba trzeba bedzie z pl sprowadzaca chcielismy z takiego typu sprzetow jak najmniej miec z pl w razie w...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyTak Was czytam i czytam i już nie mogę się doczekać kiedy ja będę mogła powoli się nad tym wszystkim zastanawiać i kupować
a takie mam pytanie trochę od czapki - czy któras z Was ma segregator ciążowy od mamyginekolog? zastanawiam się czy faktycznie jest taki fajny czy może ona robi sobie po prostu dobrą reklamę. -
Vtech bm4600
moge kupic jedynie model 4300 no i chyba kupimy oststecznie w pl chyba ze znajdziemy alternatywe...
Myslalam tez o Switel 989 ale jakos boje sie tego dotykowego wyswiwtlacza... teoretycznie szwankowac nie powinien no ale wiadomo jak to z tymi dotykowymi sprzetami... roznie bywa...
Ania sprawdzalam ta karuzelke ale jednak to nie ta sama chociaz bardzo podobna... ta twoja jest u nas w promocji akurat za 33€ ja patrzylam na ta bKids infantino...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 17:29
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Achia jeszcze ci bedzie z uszu para szla od tych przemyslen
ale faktycznie mimo wszystko mega to przyjemne nawet jak ta para idzie i tez sie zawsze doczekac nie moglam...
Co do segregatora to nie mam bo u mnie by sie nie sprawdzil wszystkie badania mam robione u lekarza a karta ciazy tutaj wyglada jak ksiazeczka haha takze wszystko tam wklejone ale slyszalam od znajomych ze fajny jest i praktyczny...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja mam ten segregator
Ja sobie chwalę bo wszystko mam w jednym miejscu i wiem gdzie co jest, to był mój pierwszy zakup ciążowy i nie żałuję
A ja mameginekolog lubię bardzo
Co prawda mogli by segregatory sprzedawać taniej ale ten jestem dzieckiem chyba też kupię bo ja lubię mieć ułożone rzeczy sama w domu mam segregatory a tu już jest zrobione i to ładnieAchia, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mam segregator od 4tc
Nie byłam przesądna
I jedynie co mi nie pasuje, to karta ciąży zaczyna mi pomału wypadać z tej zakładki bo się już rozciągnęło to wszystko.
Nie pasują mi bardzo oddzielne karty na badania krwi i moczu. Zwykle to jest na jednej kartce... i teraz weź pamiętaj gdzie jaki wynik masz, jak np. na 2 kartkach wyniki wymieszane...
Kolejna sprawa, to za ciasne te wkładki, na taką ilość papierów już mi ciężko tam cokolwiek wkładać...
Mam ten pierwszy wzór jaki był, teraz mają grubszą gumkę i myślę, że byłaby lepsza. Ale ja się nie załapałam na tą poprawkę.
I z tych ALE to chyba wszystko. Jest poukładane, a najbardziej pasuje mi przegroda "na następną wizytę".
Z zakupu jestem zadowolona. Kupowałam w jakimś zestawie z magnesami, naprasowankami, przypinką, torbą, ale tego praktycznie nie używam i wybrałabym sam segregator (jednak nie było wtedy takiej możliwości).
Sam zakup i użytkowanie segregatora polecam.
Potem dziecko też pewnie kupię. Ale zwrócę uwagę na te niedogodności, które miałam w ciążowym. -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Ja mam ten segregator
Ja sobie chwalę bo wszystko mam w jednym miejscu i wiem gdzie co jest, to był mój pierwszy zakup ciążowy i nie żałuję
A ja mameginekolog lubię bardzo
Co prawda mogli by segregatory sprzedawać taniej ale ten jestem dzieckiem chyba też kupię bo ja lubię mieć ułożone rzeczy sama w domu mam segregatory a tu już jest zrobione i to ładnie -
summer86 wrote:
JustynaG, gratuluję córeczkiA co do ruchów - ja chyba dopiero około 20 tygodnia (skończonego) poczułam.
O to mnie pocieszyłaś, bo u mnie kończy się 19 i cisza. Dzisiaj wydawało mi sie, że czuje delikatne smyranie, ale konkretów na razie żadnych;-)