X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha super, że się odezwałaś. Cieszę się, że macie się dobrze z chłopcami.

Lunaris proga właśnie odebrałam 38,8

Co do wesel to my mieliśmy ślub na 15, o 17.00 byliśmy na sali, obiad, taniec i zaraz później tort. Wszystko zostało zjedzone, dla mnie podawanie tortu o północy jest bez sensu, bo mało kto je wtedy słodkie.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dużo zdrowia dla Was ❤ no i gratuluję. Wypoczywaj i zbieraj siły na opiekę nad chłopakami ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to dobrze, że jest dobrze :) Chłopaki raz dwa nadrobią i jeszcze się będziesz dziwić, jakie mają mocne płucka jak Ci się zaczną oba nz raz wydzierać (w końcu trzeba przebić brata, nie?)
    Teoria o rozważnym i romantycznym niniejszym padła - nie zastanawiając się chłopaki poszły za spontanicznym impulsem i pragnieniem poznania mamusi - romantycy jak nic. No chyba że jeden z nich miał jakieś zdroworozsądkowe opory, ale poszedl za bratem, żeby mieć go na oku - wtedy faktycznie rozważny i romantyczny ;)

summer86, Flowwer, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję i życzę dużo zdrówka dla Was <3 <3

Oczywiście wszystkie czekamy na zdjecia jak wszystko się unormuje.

Co do tortu to u nas jest zwyczaj podawania tak godz po obiedzie ale widzę że w innych regionach inaczej. Jestem 15 lat po ślubie więc...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa cieszę się mega, że sytuacja jest opanowana. Strasznie się tu martwiłyśmy o Was. Życzę Wam dużo zdrowia i sił! Uściski dla całej trójki!

Rucola to miałaś bardzo podobnie jak u mnie. Gości było 35 i w sumie to było bardziej przyjęcie niż impreza weselna. Chrztu na razie nie będzie, o ile w ogóle się zdecydujemy... raczej mała szansa.

Ania kciuki za wizytę.

Amy tak jak piszą dziewczyny, skonsultuj tą diagnozę jeszcze z jakimś innym lekarzem od badań połówkowych. A nawet jeśli się potwierdzi, to mozna to leczyć. Wiem, że to wszytsko stres, ale wszytsko się poukłada.

Summer u mnie też się mówi "na dworze" i idę "na dwór", te warszawskie "na dworzu" bardzo śmieszne :)

Nika glukoza jeszcze nie taka zła. Skontrolujesz i się uspokoisz. Mi pierwsza też wyszla 93, teraz mam różnie albo 91 albo czasem 85, ale krzywa wyszła dobrze i jest wszytsko ok.

Amy333 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam taki deal z Melevis, że ja jej wysyłam streszczenia dnia smsem (bo ona już jest na majówce bez Internetu), a ona w zamian za to ma mnie zasypywać zdjęciami swoich maluchów ;)
    Ponieważ prosiła o przekazanie gratulacji i na kwietniowkach i tu, to wklejam Wam smsa:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c598e0c7c42a.jpg

Flowwer, nick nieaktualny, summer86, Lunaris, Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Phnappy, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset pozdrów od nas Melevis i życz jej udanej majówki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

A ja śpioch wstałam po wszystkim! Ale przynajmniej teraz mam combo wiadomości :)

Agniecha dużo zdrówka dla chłopaków i dla Ciebie <3 mali wojownicy już nie raz udowodnili że dają radę i wierzę że tym razem też szybko będą przybierać i opuszczać inkubatory <3 Gratulacje z okazji narodzin Waszych synów!

Ania trzymam kciuki i czekamy na wieści.
    Swoją drogą to faktycznie macie dobrze zorganizowany plan na resztę roku -nie będziecie się nudzić :) często jest tak że wszystko szybko a potem jakoś się fajnie udaje załatwić i ułożyć wszystko.

Flowerdobrze, że już lepiej z brzuszkiem :) a jak Twoje psiaki?

Lamcia nie znam się na tych progach ale chyba jest ok? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:03

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odnośnie organizacji ślubu i wesela to u nas to się szybko w miarę udało. Decyzję podjęliśmy w lutym, ślub braliśmy końcem sierpnia, a jakiekolwiek przygotowania (poza naukami w kościele) zaczęliśmy dopiero w maju. I jakoś fajnie to wszystko wyszło. Z tym że my robiliśmy małe wesele na 40 kilka osób, ale w zasadzie ilość spraw jest taka sama jak przy dużym weselu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:13

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka <3 <3 cieszę się że z chłopakami wszystko dobrze i że ty też dobrze się czujesz :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liczniku 24-26mm.
    Tyle ile było miesiąc temu u niej.
    Za tydzień w sobotę kontrola.
    Pobrała wymaz. Zawiozłam już do laboratorium. Ma być za 2-3 dni robocze.
    Także liczę na środę.
    Szału nie ma jak dla mnie, ale gorzej nie jest w porównaniu z poprzednią wizytą u niej. Lepiej jest w porównaniu z wizytą u tej drugiej ginki. Tylko tamta mierzyła bez pięści pod tyłkiem.

Więc jest ujowo ale stabilnie.

A do tego nie widziała zbytnio infekcji.
    Zobaczymy co na wymazie wyjdzie.

Klusek ma coś ponad 830g. Dalej głową w dół. Wszystko z nim ok.
    Ja mam dalej leżeć.

Tyle z wieści. Odliczamy kolejny tydzień do wizyty.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?

Z Kluska już duży chłopak :)

Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?

Z Kluska już duży chłopak :)

Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!

Tak, mam nadal leżeć tylko wg. niej plackiem. Oczywiście praktykować nie będę bo się i tak ruszam w domu żeby zatorów nie było. Ale u rodziców trzeba zostać.

W tym wymazie wolę żeby coś wyszło bo wtedy na zaś może będzie inne leczenie.
    A tak to ciągła walka z wiatrakami będzie.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dobre wiadomości :) szyjka taka sama, wiadomo lepiej jakby była dłuższa ale wolimy stabilizację :)
    A wymaz pobrala i duże szanse że coś wyjdzie mimo iż ona nie widziała bo mogą być jakieś bakterie które wyleczysz i będzie dobrze

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha - super, że chłopcy tak dzielnie sobie radzą :) dużo sił dla Ciebie i dla nich <3

Wesele na małą ilość osób w zasadzie niczym nie różni się od tego dużego :) co najwyżej za salę się mniej płaci ;)
    U nas od zaręczyn do ślubu było 8 m-cy.

Chrzciny robimy 17.06. :) ale wkurza mnie cała biurokracja.. ksiądz się zachowuje jakby łaskę robił, że ochrzci dziecko, pozwoleń trzeba mieć masę a i jeszcze "kieszonkowe" wypadałoby dać.
    Chcielibyśmy w innym kościele zrobić, ale potrzebna jest wtedy zgoda od naszego proboszcza..
    No ale nic, poświęcimy się dla dziecka :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, data chrzcin blisko mojego terminu mojego porodu :) a z uSG prenatalnego to nawet idealnie się pokrywa :P

Nie lubię gdy księża mają takie podejście.. powinni się cieszyć, że ludzie chcą ochrzciv dziecko i nie utrudniac tego.

My o chrzcinach póki co nie rozmawiamy, jak już Mała będzie na świecie to priorytetem będzie remont i przeprowadzka, wiec chrzciny najwczesniej pewnie w październiku/listopadzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 18.06. mamy rocznicę ślubu, więc chcieliśmy w podobnym terminie zrobić chrzciny :)

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, miło, że się odezwałaś :) Cieszę się, że jak na te okoliczności (wiadomo, lepiej byłoby gdyby chłopaki posiedzieli w brzuchu dłużej) jest dobrze i stabilnie.

Ania, o te chrzciny zapytałam z ciekawości. Wiem, że sporo par praktykuje łączone imprezy.
    Myślę, że u Ciebie największy problem będzie z sukienką. Resztę spokojnie ogarniesz. Nawet leżąc plackiem w łóżku :) Naprawdę wiele rzeczy da się załatwić e-mailowo (osobiście to preferowałam, szczególnie, że po paru miesiącach można zapomnieć o jakichś ustaleniach, a jak jest na piśmie to jest łatwiej egzekwować).
    Wystrój kościoła, kwiaty na sali - ogarnialiśmy miesiąc przed ślubem. Bardzo często wystrojenie sali możesz zlecić menadżerowi i on wszystko ogarnie.

A wracając do tematyki chrztu, to jak ostatnio coś napomknęliśmy o chrzcinach u nas - to też pojawił się komentarz "a my myśleliśmy, że tutaj zrobicie". Dla rodziny - prościej byłoby gdybyśmy to my przyjechali do nich a nie oni do nas. Ale przecież później przy każdej okazji (komunia, bierzmowanie, ślub) będzie trzeba jechać do kancelarii i załatwiać papiery.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze "osiedle" mają przerzucić do innej parafii. I strasznie żałuję, że już teraz tego nie zrobili.

Hehe, dałam Aluśce pocmokać arbuza - dziewczyna wie co dobre, bo oderwać się nie mogła :p

Yoselyn82, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, patrz na to cudo :)
    W sam raz dla arbuzowej dziewczynki.
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0609138001.html

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ