X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha super, że się odezwałaś. Cieszę się, że macie się dobrze z chłopcami.

Lunaris proga właśnie odebrałam 38,8

Co do wesel to my mieliśmy ślub na 15, o 17.00 byliśmy na sali, obiad, taniec i zaraz później tort. Wszystko zostało zjedzone, dla mnie podawanie tortu o północy jest bez sensu, bo mało kto je wtedy słodkie.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dużo zdrowia dla Was ❤ no i gratuluję. Wypoczywaj i zbieraj siły na opiekę nad chłopakami ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to dobrze, że jest dobrze :) Chłopaki raz dwa nadrobią i jeszcze się będziesz dziwić, jakie mają mocne płucka jak Ci się zaczną oba nz raz wydzierać (w końcu trzeba przebić brata, nie?)
    Teoria o rozważnym i romantycznym niniejszym padła - nie zastanawiając się chłopaki poszły za spontanicznym impulsem i pragnieniem poznania mamusi - romantycy jak nic. No chyba że jeden z nich miał jakieś zdroworozsądkowe opory, ale poszedl za bratem, żeby mieć go na oku - wtedy faktycznie rozważny i romantyczny ;)

summer86, Flowwer, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję i życzę dużo zdrówka dla Was <3 <3

Oczywiście wszystkie czekamy na zdjecia jak wszystko się unormuje.

Co do tortu to u nas jest zwyczaj podawania tak godz po obiedzie ale widzę że w innych regionach inaczej. Jestem 15 lat po ślubie więc...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa cieszę się mega, że sytuacja jest opanowana. Strasznie się tu martwiłyśmy o Was. Życzę Wam dużo zdrowia i sił! Uściski dla całej trójki!

Rucola to miałaś bardzo podobnie jak u mnie. Gości było 35 i w sumie to było bardziej przyjęcie niż impreza weselna. Chrztu na razie nie będzie, o ile w ogóle się zdecydujemy... raczej mała szansa.

Ania kciuki za wizytę.

Amy tak jak piszą dziewczyny, skonsultuj tą diagnozę jeszcze z jakimś innym lekarzem od badań połówkowych. A nawet jeśli się potwierdzi, to mozna to leczyć. Wiem, że to wszytsko stres, ale wszytsko się poukłada.

Summer u mnie też się mówi "na dworze" i idę "na dwór", te warszawskie "na dworzu" bardzo śmieszne :)

Nika glukoza jeszcze nie taka zła. Skontrolujesz i się uspokoisz. Mi pierwsza też wyszla 93, teraz mam różnie albo 91 albo czasem 85, ale krzywa wyszła dobrze i jest wszytsko ok.

Amy333 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam taki deal z Melevis, że ja jej wysyłam streszczenia dnia smsem (bo ona już jest na majówce bez Internetu), a ona w zamian za to ma mnie zasypywać zdjęciami swoich maluchów ;)
    Ponieważ prosiła o przekazanie gratulacji i na kwietniowkach i tu, to wklejam Wam smsa:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c598e0c7c42a.jpg

Flowwer, blue00, summer86, Lunaris, Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Phnappy, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset pozdrów od nas Melevis i życz jej udanej majówki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

A ja śpioch wstałam po wszystkim! Ale przynajmniej teraz mam combo wiadomości :)

Agniecha dużo zdrówka dla chłopaków i dla Ciebie <3 mali wojownicy już nie raz udowodnili że dają radę i wierzę że tym razem też szybko będą przybierać i opuszczać inkubatory <3 Gratulacje z okazji narodzin Waszych synów!

Ania trzymam kciuki i czekamy na wieści.
    Swoją drogą to faktycznie macie dobrze zorganizowany plan na resztę roku -nie będziecie się nudzić :) często jest tak że wszystko szybko a potem jakoś się fajnie udaje załatwić i ułożyć wszystko.

Flowerdobrze, że już lepiej z brzuszkiem :) a jak Twoje psiaki?

Lamcia nie znam się na tych progach ale chyba jest ok? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:03

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odnośnie organizacji ślubu i wesela to u nas to się szybko w miarę udało. Decyzję podjęliśmy w lutym, ślub braliśmy końcem sierpnia, a jakiekolwiek przygotowania (poza naukami w kościele) zaczęliśmy dopiero w maju. I jakoś fajnie to wszystko wyszło. Z tym że my robiliśmy małe wesele na 40 kilka osób, ale w zasadzie ilość spraw jest taka sama jak przy dużym weselu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:13

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka <3 <3 cieszę się że z chłopakami wszystko dobrze i że ty też dobrze się czujesz :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liczniku 24-26mm.
    Tyle ile było miesiąc temu u niej.
    Za tydzień w sobotę kontrola.
    Pobrała wymaz. Zawiozłam już do laboratorium. Ma być za 2-3 dni robocze.
    Także liczę na środę.
    Szału nie ma jak dla mnie, ale gorzej nie jest w porównaniu z poprzednią wizytą u niej. Lepiej jest w porównaniu z wizytą u tej drugiej ginki. Tylko tamta mierzyła bez pięści pod tyłkiem.

Więc jest ujowo ale stabilnie.

A do tego nie widziała zbytnio infekcji.
    Zobaczymy co na wymazie wyjdzie.

Klusek ma coś ponad 830g. Dalej głową w dół. Wszystko z nim ok.
    Ja mam dalej leżeć.

Tyle z wieści. Odliczamy kolejny tydzień do wizyty.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?

Z Kluska już duży chłopak :)

Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?

Z Kluska już duży chłopak :)

Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!

Tak, mam nadal leżeć tylko wg. niej plackiem. Oczywiście praktykować nie będę bo się i tak ruszam w domu żeby zatorów nie było. Ale u rodziców trzeba zostać.

W tym wymazie wolę żeby coś wyszło bo wtedy na zaś może będzie inne leczenie.
    A tak to ciągła walka z wiatrakami będzie.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dobre wiadomości :) szyjka taka sama, wiadomo lepiej jakby była dłuższa ale wolimy stabilizację :)
    A wymaz pobrala i duże szanse że coś wyjdzie mimo iż ona nie widziała bo mogą być jakieś bakterie które wyleczysz i będzie dobrze

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha - super, że chłopcy tak dzielnie sobie radzą :) dużo sił dla Ciebie i dla nich <3

Wesele na małą ilość osób w zasadzie niczym nie różni się od tego dużego :) co najwyżej za salę się mniej płaci ;)
    U nas od zaręczyn do ślubu było 8 m-cy.

Chrzciny robimy 17.06. :) ale wkurza mnie cała biurokracja.. ksiądz się zachowuje jakby łaskę robił, że ochrzci dziecko, pozwoleń trzeba mieć masę a i jeszcze "kieszonkowe" wypadałoby dać.
    Chcielibyśmy w innym kościele zrobić, ale potrzebna jest wtedy zgoda od naszego proboszcza..
    No ale nic, poświęcimy się dla dziecka :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, data chrzcin blisko mojego terminu mojego porodu :) a z uSG prenatalnego to nawet idealnie się pokrywa :P

Nie lubię gdy księża mają takie podejście.. powinni się cieszyć, że ludzie chcą ochrzciv dziecko i nie utrudniac tego.

My o chrzcinach póki co nie rozmawiamy, jak już Mała będzie na świecie to priorytetem będzie remont i przeprowadzka, wiec chrzciny najwczesniej pewnie w październiku/listopadzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 18.06. mamy rocznicę ślubu, więc chcieliśmy w podobnym terminie zrobić chrzciny :)

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, miło, że się odezwałaś :) Cieszę się, że jak na te okoliczności (wiadomo, lepiej byłoby gdyby chłopaki posiedzieli w brzuchu dłużej) jest dobrze i stabilnie.

Ania, o te chrzciny zapytałam z ciekawości. Wiem, że sporo par praktykuje łączone imprezy.
    Myślę, że u Ciebie największy problem będzie z sukienką. Resztę spokojnie ogarniesz. Nawet leżąc plackiem w łóżku :) Naprawdę wiele rzeczy da się załatwić e-mailowo (osobiście to preferowałam, szczególnie, że po paru miesiącach można zapomnieć o jakichś ustaleniach, a jak jest na piśmie to jest łatwiej egzekwować).
    Wystrój kościoła, kwiaty na sali - ogarnialiśmy miesiąc przed ślubem. Bardzo często wystrojenie sali możesz zlecić menadżerowi i on wszystko ogarnie.

A wracając do tematyki chrztu, to jak ostatnio coś napomknęliśmy o chrzcinach u nas - to też pojawił się komentarz "a my myśleliśmy, że tutaj zrobicie". Dla rodziny - prościej byłoby gdybyśmy to my przyjechali do nich a nie oni do nas. Ale przecież później przy każdej okazji (komunia, bierzmowanie, ślub) będzie trzeba jechać do kancelarii i załatwiać papiery.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze "osiedle" mają przerzucić do innej parafii. I strasznie żałuję, że już teraz tego nie zrobili.

Hehe, dałam Aluśce pocmokać arbuza - dziewczyna wie co dobre, bo oderwać się nie mogła :p

Yoselyn82, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, patrz na to cudo :)
    W sam raz dla arbuzowej dziewczynki.
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0609138001.html

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ