Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgniecha super, że się odezwałaś. Cieszę się, że macie się dobrze z chłopcami.
Lunaris proga właśnie odebrałam 38,8
Co do wesel to my mieliśmy ślub na 15, o 17.00 byliśmy na sali, obiad, taniec i zaraz później tort. Wszystko zostało zjedzone, dla mnie podawanie tortu o północy jest bez sensu, bo mało kto je wtedy słodkie. -
Aga, to dobrze, że jest dobrze
Chłopaki raz dwa nadrobią i jeszcze się będziesz dziwić, jakie mają mocne płucka jak Ci się zaczną oba nz raz wydzierać (w końcu trzeba przebić brata, nie?)
Teoria o rozważnym i romantycznym niniejszym padła - nie zastanawiając się chłopaki poszły za spontanicznym impulsem i pragnieniem poznania mamusi - romantycy jak nic. No chyba że jeden z nich miał jakieś zdroworozsądkowe opory, ale poszedl za bratem, żeby mieć go na oku - wtedy faktycznie rozważny i romantycznysummer86, Flowwer, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Aga gratuluję i życzę dużo zdrówka dla Was
Oczywiście wszystkie czekamy na zdjecia jak wszystko się unormuje.
Co do tortu to u nas jest zwyczaj podawania tak godz po obiedzie ale widzę że w innych regionach inaczej. Jestem 15 lat po ślubie więc...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Agniechaaa cieszę się mega, że sytuacja jest opanowana. Strasznie się tu martwiłyśmy o Was. Życzę Wam dużo zdrowia i sił! Uściski dla całej trójki!
Rucola to miałaś bardzo podobnie jak u mnie. Gości było 35 i w sumie to było bardziej przyjęcie niż impreza weselna. Chrztu na razie nie będzie, o ile w ogóle się zdecydujemy... raczej mała szansa.
Ania kciuki za wizytę.
Amy tak jak piszą dziewczyny, skonsultuj tą diagnozę jeszcze z jakimś innym lekarzem od badań połówkowych. A nawet jeśli się potwierdzi, to mozna to leczyć. Wiem, że to wszytsko stres, ale wszytsko się poukłada.
Summer u mnie też się mówi "na dworze" i idę "na dwór", te warszawskie "na dworzu" bardzo śmieszne
Nika glukoza jeszcze nie taka zła. Skontrolujesz i się uspokoisz. Mi pierwsza też wyszla 93, teraz mam różnie albo 91 albo czasem 85, ale krzywa wyszła dobrze i jest wszytsko ok.Amy333 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam taki deal z Melevis, że ja jej wysyłam streszczenia dnia smsem (bo ona już jest na majówce bez Internetu), a ona w zamian za to ma mnie zasypywać zdjęciami swoich maluchów
Ponieważ prosiła o przekazanie gratulacji i na kwietniowkach i tu, to wklejam Wam smsa:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c598e0c7c42a.jpgFlowwer, blue00, summer86, Lunaris, Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Phnappy, Karma88 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry!
A ja śpioch wstałam po wszystkim! Ale przynajmniej teraz mam combo wiadomości
Agniecha dużo zdrówka dla chłopaków i dla Ciebiemali wojownicy już nie raz udowodnili że dają radę i wierzę że tym razem też szybko będą przybierać i opuszczać inkubatory
Gratulacje z okazji narodzin Waszych synów!
Ania trzymam kciuki i czekamy na wieści.
Swoją drogą to faktycznie macie dobrze zorganizowany plan na resztę roku -nie będziecie się nudzićczęsto jest tak że wszystko szybko a potem jakoś się fajnie udaje załatwić i ułożyć wszystko.
Flowerdobrze, że już lepiej z brzuszkiema jak Twoje psiaki?
Lamcia nie znam się na tych progach ale chyba jest ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:03
-
Ania odnośnie organizacji ślubu i wesela to u nas to się szybko w miarę udało. Decyzję podjęliśmy w lutym, ślub braliśmy końcem sierpnia, a jakiekolwiek przygotowania (poza naukami w kościele) zaczęliśmy dopiero w maju. I jakoś fajnie to wszystko wyszło. Z tym że my robiliśmy małe wesele na 40 kilka osób, ale w zasadzie ilość spraw jest taka sama jak przy dużym weselu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:13
-
nick nieaktualnyNa liczniku 24-26mm.
Tyle ile było miesiąc temu u niej.
Za tydzień w sobotę kontrola.
Pobrała wymaz. Zawiozłam już do laboratorium. Ma być za 2-3 dni robocze.
Także liczę na środę.
Szału nie ma jak dla mnie, ale gorzej nie jest w porównaniu z poprzednią wizytą u niej. Lepiej jest w porównaniu z wizytą u tej drugiej ginki. Tylko tamta mierzyła bez pięści pod tyłkiem.
Więc jest ujowo ale stabilnie.
A do tego nie widziała zbytnio infekcji.
Zobaczymy co na wymazie wyjdzie.
Klusek ma coś ponad 830g. Dalej głową w dół. Wszystko z nim ok.
Ja mam dalej leżeć.
Tyle z wieści. Odliczamy kolejny tydzień do wizyty. -
Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?
Z Kluska już duży chłopak
Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Ania, najważniejsze że przez miesiąc się nie skróciła. To bardzo dobra wiadomość. A jakie masz zalecenia, nadal leżenie?
Z Kluska już duży chłopak
Trzymam kciuki za wyniki wymazu i dobór leków na szybkie wyleczenie infekcji!
Tak, mam nadal leżeć tylko wg. niej plackiem. Oczywiście praktykować nie będę bo się i tak ruszam w domu żeby zatorów nie było. Ale u rodziców trzeba zostać.
W tym wymazie wolę żeby coś wyszło bo wtedy na zaś może będzie inne leczenie.
A tak to ciągła walka z wiatrakami będzie. -
Aniu dobre wiadomości
szyjka taka sama, wiadomo lepiej jakby była dłuższa ale wolimy stabilizację
A wymaz pobrala i duże szanse że coś wyjdzie mimo iż ona nie widziała bo mogą być jakieś bakterie które wyleczysz i będzie dobrze -
Agniecha - super, że chłopcy tak dzielnie sobie radzą
dużo sił dla Ciebie i dla nich
Wesele na małą ilość osób w zasadzie niczym nie różni się od tego dużegoco najwyżej za salę się mniej płaci
U nas od zaręczyn do ślubu było 8 m-cy.
Chrzciny robimy 17.06.ale wkurza mnie cała biurokracja.. ksiądz się zachowuje jakby łaskę robił, że ochrzci dziecko, pozwoleń trzeba mieć masę a i jeszcze "kieszonkowe" wypadałoby dać.
Chcielibyśmy w innym kościele zrobić, ale potrzebna jest wtedy zgoda od naszego proboszcza..
No ale nic, poświęcimy się dla dzieckasummer86 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, data chrzcin blisko mojego terminu mojego porodu
a z uSG prenatalnego to nawet idealnie się pokrywa
Nie lubię gdy księża mają takie podejście.. powinni się cieszyć, że ludzie chcą ochrzciv dziecko i nie utrudniac tego.
My o chrzcinach póki co nie rozmawiamy, jak już Mała będzie na świecie to priorytetem będzie remont i przeprowadzka, wiec chrzciny najwczesniej pewnie w październiku/listopadzie. -
Agniecha, miło, że się odezwałaś
Cieszę się, że jak na te okoliczności (wiadomo, lepiej byłoby gdyby chłopaki posiedzieli w brzuchu dłużej) jest dobrze i stabilnie.
Ania, o te chrzciny zapytałam z ciekawości. Wiem, że sporo par praktykuje łączone imprezy.
Myślę, że u Ciebie największy problem będzie z sukienką. Resztę spokojnie ogarniesz. Nawet leżąc plackiem w łóżkuNaprawdę wiele rzeczy da się załatwić e-mailowo (osobiście to preferowałam, szczególnie, że po paru miesiącach można zapomnieć o jakichś ustaleniach, a jak jest na piśmie to jest łatwiej egzekwować).
Wystrój kościoła, kwiaty na sali - ogarnialiśmy miesiąc przed ślubem. Bardzo często wystrojenie sali możesz zlecić menadżerowi i on wszystko ogarnie.
A wracając do tematyki chrztu, to jak ostatnio coś napomknęliśmy o chrzcinach u nas - to też pojawił się komentarz "a my myśleliśmy, że tutaj zrobicie". Dla rodziny - prościej byłoby gdybyśmy to my przyjechali do nich a nie oni do nas. Ale przecież później przy każdej okazji (komunia, bierzmowanie, ślub) będzie trzeba jechać do kancelarii i załatwiać papiery. -
A nasze "osiedle" mają przerzucić do innej parafii. I strasznie żałuję, że już teraz tego nie zrobili.
Hehe, dałam Aluśce pocmokać arbuza - dziewczyna wie co dobre, bo oderwać się nie mogła :pYoselyn82, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, patrz na to cudo
W sam raz dla arbuzowej dziewczynki.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0609138001.htmlKaczorka lubi tę wiadomość